Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 3 misafir, 3 mobil kullanıcı
43817
Cevap
2936229
Tıklama
17
Öne Çıkarma
Cevap: BMW 1 SERİSİ F20 (1092. sayfa)
B
10 yıl
Er

Merhaba Arkadaslar
Forumun bu bolumunu basindan sonuna kadar takip ettim ve yaklasik 2 ay once 15 mayis itibari ile 2015 model Mayfest- Makyajli kasa 118i aracimi aldim. Euro kuru 2.84 ten hediye olarak on cam filmi, kislik paspas,m sport anahtarlik talebimi geri cevirmediler. ( Borusan Avcilar). Kendim Izmirde yasiyorum ama araci istanbul'dan aldim. 101.548 TL ye mal oldu. Deri sport koltuk, 17 Inc y spoke jant, Arka camlar orj laser karartmali,metalik beyaz renk, gelismis gosterge,Sunroof, led Far-stop, vs Full e yakin bir arac (gorecelidir).
Kendim bir bmw sever olarak 2004 model 3 serisi e46 kasa 325i motor 184hp ve 2006 model 330i premium paket 255 beygir gucunde araclarim mevcuttu.( amerikada yasarken). Suanki aracimi alirken test etmedim, bakmadim, gormedim, direk telefon acip siparis verdim. Hatta satis temsilcisi cok sasirdi. izmirden telefon actim, 10 gun sonra araci izmire gonderdiler ve araci ilk o zaman gordum. Diyeceksiniz nasil bir ozguven. Ne istedigimi ve ne gelecegini bildigim icin boyle bir risk aldim acikcasi. Pismanmiyim tabiki hayir. Beyendim mi hemde cok yillarca amerikada galericilik yapmis birisi olarak her turlu araci test etmis birisiyim. Bmw nin i8 dahil her serisinin yuzlercesini bir fiil surmek nasip oldu. Mercedes ve amerikan araclarida dahil. Bu datalardan sonra Yeni makyajli 118i benzinli 136 ps 8 ileri otomatik kasa hakkinda olumlu olumsuz dusuncelerimi yazmak istiyorum.

Arac makyajla birlikte onden biraz daha agresif ve yakisikli arkadan bmw nin en baz versiyonunu animsatma amacli ama bir onceki polo stilinden uzaklasip biraz daha cekicilesti.( sahsi gorusumdur). Motor gucu bence harika otesi 255 beygirlik bir 3.0 aractan inip bu araca bindim ve biraz kasar sanirim ama alisirim diyordum. Lakin eski arabami motor performans konusunda hic ozlemiyorum. Bu arac kagit uzerinde 136 ps ama sanirim gercek donanimi bu degil. Yol tutus olarak 3 serisinden 1 tik geri, ozellikle arkadan birakmalara cok meyilli fakat harika destek donanimlar cok cabuk bir sekilde topluyor ve yine bir bmw oldugunu gosteriyor. Bu arkadan birakma hadisesinde bmw 1 serisinin Hatcback olmasindan dolayi donuslerde kisa arkasinin ve Z4 e benzeyen uzun burnunun hissiyatta cok etkisi var. Kayiverecekmis - hih simdi birakti hissi dorukta.ama kolay kolay salmiyor. Ben arkadan itisli arabayi cok seviyorum.

Cunku benim icin guvenlik cok onemli ve arkadan itisli arabalarin kontrolunun daha kolay ve frenlemenin yolda stabil bir sekilde, kaymanin daha kontrollu oldugunu dusunuyorum.En sevdigimde sport modda arkadan itisin koltuk ve vucudumda yarattigi o harika guvenli haz. Arac on tarafta harika bir genislik sagliyor fakat arkada 3 kisi oturdugunda arka lastiklerin yuvalarinin koltuk icine cikintisindan dolayi sirt kismi darlasiyor. Diz ve boyun mesafesi e87'e gore cok cok iyi. 5 Kisilik bir aileyiz ve suana kadar cok ciddi skinti yasamadik. Bagaj 1 cocuklu bir aileye kadar gayet yeterli.
Klima ile ilgili cok sikayet goruyorum. Aracin klimasi eco pro modda ve sehir ici trafiginde biraz zayifliyor. Fakat bunun disinda genelde fazlasiyla yeterli ve klima acik iken motor performansinin zerre degismemesi amazing :) ( izmirde ve izmir sicaginda yasiyorum Bilginize) Gelelim en onemli konuya tabiki yakit. Ben alirken Bmw alacagim, herhangi bir aractan 2-3 litre fazla bile yaksa raziyim seklinde kendimi avutarak ve ve guduleyerek aldim. Dizel tercihim degildi cunku benzinli arac sevenlerdenim. Birde yilda 15bin Km gecmem cok kolay degil.

Aracim suan 2920 km de. yol bilgisayarini hic sifirlamadim. yol bilgisayari 8.5 litre / 100km . bunun icinde bosta saatlerce calisma ( klima ile aracta uyudum oructan dolayi ve araci calistirdim epey), sport modda 170-200 arasi surusler, sehir ici dur kalklar , usak afyon ve didim uzun yol seyahatleri dahildir.Agresif bir kullaniciyim. Aracta ailem ve esim oldugunda 100 km yi cok gecmiyorum. Kendi basima iken saygi cercevesinde 140 -170 arasi surerim. Suana kadar en dusuk Gaziemir - Bornova otobanda cok sakin eco pro mod klima kapali 4.5 litre elde ettim. Izmir - Didim arasi 100-140 arasi surat comfort mod klima full acik 5.9 litre. aracimi aldigim gunden itibaren 1173 TL lik akaryakit aldim ve 2922 km yaptim. Suanki parasal ortalamam 0,40.17 kurus /km dir. Cok sakin kullanimda ~27 kurus /km orani yakalanmaktadir. Aracim cok yeni bu neden ile ilk yag degisimimden sonra bu oranlar %15 oraninda dahada dusecektir. Aracin led farlarina diyecek birsey bulamiyorum teknolojik olarak incelememis olsamda gece resmen yolu gunduze ceviriyor. Aracimda cruise control yok. Esefle ve saygilarimla burdan Borusana saygilarimi gonderiyor ve herseyi hazir bir araca bir kol taktirmayi kar saydiklari icin tesekkur ediyorum.Cruise turkiye yollarinda yaramaz diyorlar. Arkadaslar boyle dusunmeyim bu kedi ciger meselesi gibi birsey :). Cruise uzun yolda ve radarda candir. Birden aklima gelmisken aracin fren performansi cok iyi degil bilginize. Biraz BMW standartindan dusuk ve klasik fren rotorlarindan girc girc sesi basladi :) Klasik bmw dir takmayin kafaya. Harika bir surus ve guvenlik icin tasarlanmis Bmw nizi sevin.

Almislara ve almak isteyenlere hayirli olsun der , bu uzun yazimi okudugunuz icin cok tesekkur ederim. Yanlis yada anlasilmaz ifadeler kullandi isem ozur dilerim. Bazen turkcelestirmekte zorlaniyorum.Ozel sorulariniz olur ise memnuniyetle cevaplamaya calisirim. Selamlar. Hayirli Bayramlariniz olsun.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
10 yıl
Onbaşı

Arkadaşlar, 205 55 r16 91W Bridgeston rft lastikler için doğru hava basıncı nedir ? kapıdaki yazan değerler 91 V ve 91 H+M S için, 91W için bulamadım. Normalde aracı çevreyolu ya da şehirlerarası kullanırdım ama şimdi Memlekete geldim burada da yollar taş döşeme ve bazı yerler bozuk RFT lastikten midir bilmiyorum yolu olduğu gibi pata küte hissederek kullanıyorum iyice rahatsız olmaya başladım , o yüzden lastik havasına kafayı taktım düşük havada kullansam rahat olur mu ? şu han ön 2.2 arka 2.4


Bu mesaja 2 cevap geldi.
C
10 yıl
Yüzbaşı

Aklım surekli mayfest ile m paket arasında gidip geliyor. m paket olunca bambaşka bir araç oluyor ve aracı da 1 kere alıyoruz.. of kafam çok karışık...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
10 yıl
Yarbay

M paket çok güzel ama c sınıfı bir araç için istedikleri para fazla oluyor. 3 serisinden aşağısı için mpaket satışta büyük zarar ettirir bence.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @caballos
C
10 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: ozturkf20

Arkadaşlar, 205 55 r16 91W Bridgeston rft lastikler için doğru hava basıncı nedir ? kapıdaki yazan değerler 91 V ve 91 H+M S için, 91W için bulamadım. Normalde aracı çevreyolu ya da şehirlerarası kullanırdım ama şimdi Memlekete geldim burada da yollar taş döşeme ve bazı yerler bozuk RFT lastikten midir bilmiyorum yolu olduğu gibi pata küte hissederek kullanıyorum iyice rahatsız olmaya başladım , o yüzden lastik havasına kafayı taktım düşük havada kullansam rahat olur mu ? şu han ön 2.2 arka 2.4

O degerler cok cok yuksek bence.

Benim icin ideal basinc;

Onler : 2.0
Arkalar : 2.1



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
10 yıl
Yarbay

Araciniz hayirli olsun. Yol tutus ve fren konusunda harfiyen katiliyorum.

Yalniz bu arabanin hakki 205 tabanli lastikler degil. Yol tutus limitlerini cok baltaladigini dusunuyorum. 225-245 tabanli bir lastikle, 3 serisi (f30) kadar olmasa da ciddi oranda iyilesme olacagini dusunuyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @bmworbmw
B
10 yıl
Er

Kesinlikle haklisiniz. 205 tabanli lastik geldiginde biraz bozuldum
Aslinda bencede minimum 225 taban olmali ki , dediginiz gibi yol tutusa cok ciddi faydasi olur. Birde bridgestone potenza rft geldi uzerinde. Ben continental isterdim. Artik kislik seriyi o sekilde alacagim. Kislik seride F30 kasanin 17 inc jantlari Bizim 1 serisine uyumlumudur? Bilgisi olan arkadasimiz varmidir. Kis gelmeden jant+lastik tarzi bir kampanya yapiyorlarmi?




Bu mesajda bahsedilenler: @cbascan
C
10 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: fm.karahan

M paket çok güzel ama c sınıfı bir araç için istedikleri para fazla oluyor. 3 serisinden aşağısı için mpaket satışta büyük zarar ettirir bence.

Haklısın çok yuksek. Ama işte 3-4 sene boyunca arabayla her ilişkinde egonun tatmin olması ve keyif alman da söz konusu. Arkadaşın biri "m paketsiz 1 renault fluence a benziyor" demesi beni bitirdi, her m paketsiz 1 serisini arkadan görünce fluence aklıma geliyor :) makyajlı kasadan bahsediyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
10 yıl
Yüzbaşı

Fluence sedan ...nasıl benzetmişse artık !



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

İ
10 yıl
Yarbay

Mayfest i düşünürdüm.m paket makyajlı bir serisine yakışıyor ama mayfest le daha ucuz yoldan donanım oluyor
Ben fluence e değilde yeni Opel corsaya benzetiyorum arka stopları :)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @caballos
M
10 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: icemy

Mayfest i düşünürdüm.m paket makyajlı bir serisine yakışıyor ama mayfest le daha ucuz yoldan donanım oluyor
Ben fluence e değilde yeni Opel corsaya benzetiyorum arka stopları :)

Hocam mayfestte neler var donanım olarak?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
10 yıl
Yarbay

17" jant,karartılmış arka camlar,yarı deri koltuklar,gelişmiş gösterge paneli aklımda kalanlar



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Plexicroma
C
10 yıl
Yüzbaşı

makyajlının standart arka tamponunu fluence a benzetti, Mayfest keşke arka tampon sport olsaymış.



T
10 yıl
Binbaşı

2012 veya 2013 model 1.16D düz vites araçlarda donanımların üst veya alt olduğu nasıl anlaşılır birde internette 60.000 ila 65.0000 arasında hasar kayıtlıları var bunlar alınırmı satarken sıkıntı çıkarmı?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

U
10 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: cbascan


quote:

Orijinalden alıntı: ozturkf20

Arkadaşlar, 205 55 r16 91W Bridgeston rft lastikler için doğru hava basıncı nedir ? kapıdaki yazan değerler 91 V ve 91 H+M S için, 91W için bulamadım. Normalde aracı çevreyolu ya da şehirlerarası kullanırdım ama şimdi Memlekete geldim burada da yollar taş döşeme ve bazı yerler bozuk RFT lastikten midir bilmiyorum yolu olduğu gibi pata küte hissederek kullanıyorum iyice rahatsız olmaya başladım , o yüzden lastik havasına kafayı taktım düşük havada kullansam rahat olur mu ? şu han ön 2.2 arka 2.4

O degerler cok cok yuksek bence.

Benim icin ideal basinc;

Onler : 2.0
Arkalar : 2.1

Bende ayni sorunun cevabini merak ediyorum, arkalara 2.4 önlere 2.2 vurmustum diye hatırlıyorum.

Resimdeki bilgiye göre basinc daha fazla olmalı. Borusan servisinden aldığım bilgiye gore her lastige 32 psi hava basmaliymisiz

Bir de benim sol arka lastik sag arka lastik ile ayni havayi basmama ragmen daha dusuk basinc gosteriyor sanirim sensorde sorun var.
< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
C
10 yıl
Yarbay

Valla ben 34 psi ile servise vermistim. Aracimi teslim aldigimda onler 29, arkalar 30 psi di.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @uc36
3
10 yıl
Onbaşı

evet %90 üstü aparatsız %90 altı aparatlı yasa böyle diyor.
Aparatı Cıkartırsan sıkıntı olabilir ruhsat kontrollerinde polisle ceza yazabilir cünkü aparat ruhsata işleniyor




Bu mesajda bahsedilenler: @ıwantbmw
M
10 yıl
Yarbay

Borusan servis m ön ve arka tampon fiyatları ne kadar arkadaşlar bilen var mı, işçilik dahil ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

O
10 yıl
Onbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: uc36


quote:

Orijinalden alıntı: cbascan


quote:

Orijinalden alıntı: ozturkf20

Arkadaşlar, 205 55 r16 91W Bridgeston rft lastikler için doğru hava basıncı nedir ? kapıdaki yazan değerler 91 V ve 91 H+M S için, 91W için bulamadım. Normalde aracı çevreyolu ya da şehirlerarası kullanırdım ama şimdi Memlekete geldim burada da yollar taş döşeme ve bazı yerler bozuk RFT lastikten midir bilmiyorum yolu olduğu gibi pata küte hissederek kullanıyorum iyice rahatsız olmaya başladım , o yüzden lastik havasına kafayı taktım düşük havada kullansam rahat olur mu ? şu han ön 2.2 arka 2.4

O degerler cok cok yuksek bence.

Benim icin ideal basinc;

Onler : 2.0
Arkalar : 2.1

Bende ayni sorunun cevabini merak ediyorum, arkalara 2.4 önlere 2.2 vurmustum diye hatırlıyorum.

Resimdeki bilgiye göre basinc daha fazla olmalı. Borusan servisinden aldığım bilgiye gore her lastige 32 psi hava basmaliymisiz

Bir de benim sol arka lastik sag arka lastik ile ayni havayi basmama ragmen daha dusuk basinc gosteriyor sanirim sensorde sorun var.
< Resime gitmek için tıklayın >

O resimlerdeki değerlerde 91 W hız kodlu değer yok bari V ye göre hareket edelim desek iki tane üst üste değerler yazmışlar alttaki de üstteki de aynı biri yüklü bi yüksüz mü demeye calışmışlar anlamadım


Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
10 yıl
Teğmen

2.8 Bar'ı psi'ya çevirince 40.6'ya denk geliyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @ozturkf20