Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
39
Cevap
1711
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Massachusetts'in dünyayı daha iyi hale getirmesi için 5 milyar dolar gerekiyor
O
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Massachusetts'in dünyayı daha iyi hale getirmesi için 5 milyar dolar gerekiyor 
ABD'de yer alan ve dünyanın sayılı eğitim kurumları arasında gösterilen Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) özellikle bilim, mühendislik ve ekonomi alanlarında dünyaya yön veren isimleri yetiştirmesiyle biliniyor. Dünyanın ve insanlığın gidişatını daha iyi bir noktaya taşımak isteyen kurum bu yolda "Campaign for a Better World"'ü (Daha iyi bir dünya kampanyası) başlattı.
 
Bu önemli kampanya için öngörülen maddi tutar ise 5 Milyar dolar. Dünyayı daha iyi bir hale getirme planı 6 aşamadan oluşuyor. Bu aşamalar bilimi keşfetmek, dünyanın sağlığı, insan sağlığı, yenilik ve girişimcilik, "öğren, öğret ve yaşa" ve MIT'nin çekirdeği şeklinde isimlendirilmiş.
 
Bilimi keşfetmek aşamasında beyin yaşlanması, Güneş Sistemi dışındaki gezegenler ve protein etkileşimini gibi ilginç bilimsel konular yer alıyor. Dünya sağlığı aşamasında ise sürdürülebilir tüketim arayışı ve iklim değişikliğini önleyecek çevresel çözümler üzerinde çalışılacak.  İnsan sağlığı aşamasında genetik dizilim, uygun ve erişilebilir hastalık testleri, yaygın hastalıkların azaltılması gibi çalışmalar var.
 
Kalan 3 aşama ise bu geliştirmelerin planlaması, sonraki nesillere aktarılması ve MIT için önemi gibi konuları ele alıyor. Üniversite şu ana kadar 5 Milyar dolarlık tutarın 2.6 Milyar dolarını toplamış durumda ve bağışları kabul etmeye devam ediyor. Projeyi incelemek isteyenler kaynak linkinden web sayfasına ulaşabilirler. Bağışta bulunmak isteyenler ise buraya tıklayarak bağış sayfasına göz atabilir.

 Haberi Portalda Gör

G
8 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Bukalemun


quote:

Orijinalden alıntı: ÖzdalDoğru

Dünyanın daha bir yer olabilmesi için insan nüfusunun, Çin'in veya Hindistan'ın nüfusundan daha az olması lazım. Ayrıca nüfus artışının bir şekilde sıfırlanması şart.

Zaten NÜFUS sıfırlanmıyor mu?

Zengin insan sayısı(aile) ve onların toplam para(siyasi gücü) belli,

İş gücü için de bir miktar insan ile herşey çözülebilir.

Sanırım bununla ilgili bir dizi bile vardı 2015 yılı başında ( kısırlık ve hiç bebek olmuyordu abd'de yani dünya'da) ;))))

Savaş , gıda ve ilaçlar ile (+açlık) sağlıklı insanların nüfusu sistematik şekilde azalıyor.

Maalesef düşündüğünüz gibi değil, aşağıdaki linke bakabilirsiniz;

https://tr.m.wikipedia.org/wiki/D%C3%BCnya_n%C3%BCfusu

Yaklaşık her 10 yılda insan nüfusu 1 milyar artıyor. Sonrasında bu süre daha da kısalacaktır.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.