Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
49
Cevap
6040
Tıklama
0
Öne Çıkarma
## Mars'a Gitmeye Gerek Yok: Foxconn'dan P35 Mars ##
F
18 yıl
Yarbay
Konu Sahibi



Dünyanın en büyük anakart üreticilerinden biri olan Foxconn her geçen gün kendini geliştirmeye devam ediyor. Son olarak firmanın DFI'den mühendis transfer ettiğine yönelik haberleri sizler ile paylaşmıştık. Bu arada firmanın yeni anakartı P35 Mars ta gün yüzüne çıktı.

Intel'in P35 yonga setini kullanan anakart bu sayede LGA 775 formundaki güncel tüm Intel işlemciler ile birlikte yakında çıkacak olan 1333MHz fsb'ye sahip Core 2 Duo işlemcilere ve yıl sonunda hazır olması beklenen 45nm üretim teknolojisine sahip işlemcilere destek vermekte. Anakart üzerinde 4 adet DIMM slotu bulunuyor ve anakart bu sayede 8GB'a kadar DDR-2 667/800/1066MHz bellek desteği sunabiliyor.



Foxconn P35 Mars'ın dikkat çeken noktalarından bir diğer ise anakart üzerinde kullanlıan katı kapasitörler. bu konuda Gigabyte'ın iyi bir iş çıkardığını söyleyebilmek mümkün. Zira firmanın başlattığı akıma bugün neredeyse tüm anakart üreticileri katılmış. Foxconn, P35 Mars üzerinde hem pasif hemde aktif soğutma kullanmış. Anakart voltaj regülatörleri ve güney köprüsü pasif olarak soğutulurken, kuzey köprüsü içinse fanlı bir soğutma çözümü tercih edilmiş durumda.

ICH9R güney köprüsüne sahip olan anakart üzerinde Gigabit ethernet ve 8 kanal yüksek tanımlı ses gibi özellikler de yer almakta, 6 adet SATA-2 konnektörüne sahip olan Foxconn P35 Mars'ın slot dizilimine baktığımızda ise anakart üzerinde 2 adet PCIe X16, 2 adet PCIe X1 ve 3 adet te standart PCI slotu olduğunu görüyoruz. Anakart sahip olduğu çift PCI X16 slotu ile AMD-ATi'nin Crossfire teknolojisini destekliyor ama diğer birok P35 yonga setli anakartta olduğu gibi CF sadece 16X + 4X formunda desteklenebiliyor.



Giriş/Çıkış kısmında e-SATA portuna da sahip olan anakart USB 2.0 desteği konusundaysa herhangi bir sıkıntı çekmiyor. Foxconn P35 Mars yonga setinin önemli bir özelliği de klavye ve fare için PS2 konnektörlerine sahip olması gösterilebilir. Zira Intel yeni nesil yonga setleri ile artık PS2 desteği sunmuyor ve bu konuda insiyatifi anakart üreticilerine bırakmış durumda. Foxconn'da hem fare hemde klavye için bu desteği devam ettirmeyi uygun görmüş.

Anakartın fiyatı ve pazara giriş tarihi konusunda net bir bilgi bulunmuyor.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil

 Haberi Portalda Gör



< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 4 Temmuz 2007; 10:07:31 >

R
18 yıl
Yarbay

quote:

Orjinalden alıntı: MMX 166

acaba fıyat ne olur.crossfıre slotlarının 16x-4x calısması dısında ıyı ama acaba o.c. performansı nasıl benı bu dusunduruyor


quote:

Orjinalden alıntı: fx57

< Resime gitmek için tıklayın >

Dünyanın en büyük anakart üreticilerinden biri olan Foxconn Intel'in yeni Bearlake yonga seti ailesinin piyasaya çıkacka ilk üyesi olan P35 yonga setine sahip iki yeni anakartını duyurdu. P35A-S ve P35A model ismimlerine sahip olan anakartlar 4 Haziran'da resmen satışa çıkacaklar. Tahmin edebileceğiniz üzere, anakartların en önemli özellikleri Temmuz ayında piyasaya çıkacak olan 1333MHz fsb'ye sahip işlemciler ile 2008 başında piyasaya çıkması beklenen 45nm üretim teknolojisine sahip işlemcilere şimdide hazır olmaları gösterilebilir.

Tabii Foxconn'un yeni anakartlarına yönelik olarak altını çizdiği bazı önemli noktalar da yok değil. Bunlardan en önemlileri anakartlar üzerinde kullanılan %100 katı kapasitörler. Firma bu adım ile dayanıklılık ve stabilite hususunda ciddi gelişme sağladığını ifade ediliyor. Foxconn P35A-S ve P35A modellerinin diğer bazı özellikleri ise şu şekilde,

- Intel Core 2 Extreme/Intel Core 2 Quad/Intel Core 2 Duo/Intel Pentium D / Intel Pentium 4 işlemcilerine tam destek
- 1333/1066/800MHz FSB Desteği
- 8GB'a kadar Çift Kanal DDR2 1066/800/667MHz Bellek Desteği
- ATI CrossFire Teknolojisine Destek
- 100% Katı Kapasitör
- Intel Matrix Storage ve Rapid Recover Technology (sadece P35A-S modelinde)
- Windows Vista Premium sertifikası

< Resime gitmek için tıklayın >

Belirttiğimiz gibi anakartlar 4 Haziranda piyasaya sunulacak. Fiyatlar konusunda net bir bilgi bulunmuyor.

bu haberde FX57 nın bır baska p35 haberı.bu ıkılı arasında hangısı daha f/p olur.bu foxcon kartların satıldıgı bır yer bulamadımda

resimdeki kart yurt dışı 135$
resimdeki anakart da dahil abit,asus,gigabyte,msı gibi markaların p35 anakart testleri;
Sekiz P35-DDR2 Anakart Karşılaştırıldı
bu arada haber için teşekkürler fx57


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
18 yıl
Teğmen

bide bu lnkdeki foxconna bakın isterseniz yanlış anlamadıysam 16x,16x

http://www.i-tech.com.au/products/17455_Foxconn_N68S7AA_8EKRS2H__LGA775__.aspx

400$ (Bumu dandik?)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
18 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orjinalden alıntı: ste_ganos

bide bu lnkdeki foxconna bakın isterseniz yanlış anlamadıysam 16x,16x

http://www.i-tech.com.au/products/17455_Foxconn_N68S7AA_8EKRS2H__LGA775__.aspx

400$ (Bumu dandik?)


Evet o anakart 16x + 16x SLI konfigürasyonu sağlayabiliyor zira üzerinde ki yonga seti Nvidia'nın nForce 680i SLI'ı


Bu mesaja 1 cevap geldi.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.