Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
45
Cevap
1475
Tıklama
5
Öne Çıkarma
Cevap: Mansur Yavaş mı Ekrem İmamoğlu mu? (2. sayfa)
M
3 yıl
Binbaşı

Katılıyorum. AKP yokuş aşağı gidiyor her geçen gün beyin ölümü yaklaşıyor. Sadece damadın gidişi bile dolara yüzde 20 değer kazandırdı. Ülke yönetimine vasıflı kimselerin gelmesi ve geniş çaplı bir değişimde olacak tek şey pozitif etkidir.

Ancak bunların dışında önem verdiğim birkaç konu daha var; Mavi Vatan, Doğalgaz, Nükleer Enerji gibi. Gelecek olan kişi popülist olmamalı ve 3-5 SJW'nin lafıyla nükleer santral kapatma kararı almamalı. İmamoğlu bu konuda maalesef bana güven vermiyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @Periah
D
3 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: TheLordMan

Hocam Abdullah Gül aday olsa muhalefet yüzde 20 oy alamaz o kadar net söylüyorum. İşte diyorum ya eğer Abdullah Gül aday olursa ben anlayacağımı anlarım. Muharrem inceye basarım oyumu hiç umrumda olmaz.
öylesi bir senaryoda ne kadar oy alabilir tartışılır,ne desek yalan olur ancak şuan için aday isimleri kıyaslaması,hangisi olur yada olmalı düşünceleri çok afaki bana göre zira önümüzde çok yakın zamanda siyaset gündemini çok değiştirecek konular olacak ve bunlar direkt olarak millet ittifakı ve saf olarak yerleri netleşmeyen yeni partilerin konumlarını belirleyecek.

şuan gündeme gelecek olan ve çok hararetli tartışmalar yaratacak ana konular şöyle;

-9 hdp li vekilin dokunulmazlıklarının kaldırılması oylaması (hangi partiler onay yada red verecek?)
-yeni anayasa tartışmaları
-seçim baraj oranlarının yenilenmesi görüşmeleri (parti bazında %7 , ittifak bazında %14)

iç siyaset ekseninde her bir başlık ayrı olaylara gebe,çok hararetli gündemler-tartışmalar önümüzdeki ayların konuları olacak.Bu konular netleşince zaten partilerin saflarıda büyük oranda netleşir,ardından adaylar konusu gündeme taşınır.Bana göre yaz aylarına kadar bu tartışmalarla geçiririz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 23 Şubat 2021; 3:7:59 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Hocam şu yeni anayasa çok sıkıntı ya. Özellikle yeni anayasayi isteyen AKP olunca ben karamsar oluyorum.




Bu mesajda bahsedilenler: @DARTH_BLACK
P
3 yıl
Yarbay

İmamoğlu ile anca çöküş durur, belki biraz toparlanırız. Yavaş ile çöküş durur, toparlanırız hatta yükselişe geçeriz. Bu kadar basit.



K
3 yıl
Yüzbaşı

Tartışmasız Mansur YAVAŞ. İmamoğlu gibi kameralara oynamıyor, başka partilere yanlamaya çalışmıyor.



M
3 yıl
Teğmen

Tabii ki Recep Tayyip ERDOĞAN!



U
3 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Periah

Doğuluların Mansur Yavaş'a oy vermemesi sadece onların bu ülkenin gelişmesine ve düzelmesine karşı olduklarını gösterir. Ayrıca sonuçta alternatifleri de öyle koşa koşa oy verecekleri birisi değil o nedenle Mansur Yavaş daha doğru bir aday. En azından karakter olsun, belediyecilik olsun, hem sağa hem sola hitap edebilmesi olsun. Tarafsız ve merkezde bir isim olması olsun cumhurbaşkanlığı gibi bir makama daha çok yakışıyor.

Siyasi meselelerde şimdiyue kadar bir kutuplaştırmaya gitmedi. Chp içerisinde bir rahatsızlığa da yol açmadı. Yani insanları iyi bir şekilde idare edip siyasetin kirinden pisliğinden uzak kalmayı başardı. Ekrem İmamoğlu bu konularda çok daha fazla eksiğe sahip. Çok daha popülist ve fırsatçı ayrıca karakteri çok güven vermiyor.

Bence muhalefetin elindeki en iyi şık Mansur Yavaş fakat İmamoğlu belediye başkanlığına geldiğinden beri Cumhurbaşkanlığı adaylığı peşinde olduğunu adeta gözümüze sokmaktan çekinmedi böyle bir adaylığa müsade eder mi bilmiyorum. Yavaş ise siyasetten uzak kalıp Ankara ile ilgilenmeyi tercih etti.
İmamoğlu' na Cumhurbaşkanlığı birkaç numara büyük gelir. Bunu burda kendisine oy veren kişilerde biliyor. Kendisine güvenmediğimi birkaç kere yazdım. Seçim öncesi ve sonrasındaki davranışları kendini ele veriyor.Başarısıyla değil, tepki oylarıyla seçildi! Öyle kırmızı yelekle dolaşmakla bu işler olmaz! Ayrıca Chp yönetiminin aday göstereceğine de inanmıyorum kendisini.
Ülke parlamenter sisteme dönmeli ancak ülkede partili Cumhurbaşkanlığı sistemi varsa, (ki eskiden de böyleydi bana göre) ana muhalefet partisinin başındaki kişi aday olmalı, sistem böyleyken, böyle olmalı.
Mansur Yavaş daha uygun olur kanımca ancak neden başka bir aday düşünülmüyor onu da anlamıyorum?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
3 yıl
Binbaşı

hdpnin adayı janan abla.



G
3 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: TheLordMan

Mansur'un doğudaki oy kaybı Ekrem'in milliyetçilerdeki oy kaybından çok çok daha fazla. Yani benim görüşüm tabi. Belki öyle değlldir.
Ben de elinde veri var sanıyordum, senin görüşünmüş :). O zaman tartışmak gereksiz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
E
3 yıl
Yarbay

Bu 2 isimden farklı birisi çıkacak arkadaşlar.Adamların daha süreleri bitmedi.Kaldı ki bundan sonra ekstra işler yapmasalar bile tekrar seçilecekler o derece düzelme oldu şehirlerinde.
İlla ki seç dersen tabi ki Yavaş.
Eğer İyi parti ile tek aday gösterilecekse adayın kim olacağı önemli.Saçma sapan birini çıkartırlarsa gider İnce derim bu kadar basit.Eğer Akşener aday olursa CHP ise saçma sapan tercih yaparsa Akşener ile İnce arasında düşünürüm.

Akşener bile çok güven vermiyor aslında 90'lı yıllara bakın göreceksiniz ama seçenek yok , daha kötü olacak halimiz yok



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

G
3 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Guest-AB1E07F87

Ben de elinde veri var sanıyordum, senin görüşünmüş :). O zaman tartışmak gereksiz.

Alıntıları Göster
Mesajıma normalde milliyetçi seçmenlerin, yani İYİ Parti ve MHP'nin, ve karşılarına da hdp'nin seçmen yüzdesini koyacaktım. Hangisinin oy potansiyeli daha yüksek, siz söyleyin.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Ne verisi hocam anketçi miyim ben


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @MuhterisTürk
F
3 yıl
Yarbay

Mansur Yavaş'ın partiler üstü bir karizması var. MHP kökenli olup CHP'de bulunması da bunun göstergesi. Ülkenin böyle adamlara ihtiyacı var.

Ekrem İmamoğlu'nun hemen herkesle görüşmesi, özellikle hdp tabanıyla görüşüp samimi pozlar vermesi beni rahatsız ediyor. Mansur Yavaş'tan böyle bir hareket göremezsiniz. Tavrı çizgisi belli adamın. Yolu açık olsun.



G
3 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: TheLordMan

Ne verisi hocam anketçi miyim ben
Hocam elbette anketör olmanıza gerek yok. Hhalihazırda bulunan bir anketten yararlanırsınız, çevrenizi yoklarsınız vs vs. Ben "bana göre" demenize takıldım sadece.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
3 yıl
Binbaşı

Mansur belediyecilikte daha iyi olabilir fakat cumhurbaşkanı seçilebilecek kişi İmamoğlu'dur. Fatih'te bile önde götürdü İmamoğlu, işbu yüzden hem solculardan hem muhafazakarlardan hem de Doğudaki Kürtlerden, Yavaş'a göre, daha rahat oy toplayabilir. Kaldı ki politik beceri açısından İmamoğlu daha iyi bence

Unutmamak gerekir ki belediyecilikle cumhurbaşkanlığı aynı değil.



F
3 yıl
Yarbay

Parlementer sistem.



E.İmamoglu başbakan.



M.Yavas cumhurbaskani.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
3 yıl
Yarbay

Ortada deniz yok.....Kayık yok....Balık yok......Denizi görmeden paçayı sıvayanlar bu iki başarılı insanı birbirine mukayese edip takmaya, yıpratmaya, yarışa sokmaya çalışıyorlar..... AKP NİN EN EN EN EN BÜYÜK KORKUSU BU İKİ BAŞARILI İNSANI BİRBİLERİNE DÜŞMAN EDİP TAKIŞTIRMAK.......EN GÜZEL YOL.....Bu forumdaki akp borazanlarını kınıyorum.....Seçim geldimi ??? Adaylar çıktımı ??? YOK..... Daha kaç yıl varken bu yazılar lüzumsuz.....Belki hiçbiri aday çıkmayacak ben aday olacağım ?? Varmı itirazı olan ????





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 23 Şubat 2021; 21:49:57 >

P
3 yıl
Binbaşı

Mansur imamoglu
Ekrem yavas



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

A
3 yıl
Yarbay

Ekrem bey hoş biri ama gönlüm, Meral hanımın Cb, Mansur beyin başbakanlığından yana. Süreçte ipi kim göğüslemeye yakın olursa ona oy veririz, tabi gılışdar gidip te Ekmeleddin ya da Gül vs gibi dahiyane fikirlerle ortaya çıkmazsa. Çıkarsa da direkt iyi partiye basar geçerim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
3 yıl
Yüzbaşı

Olması gereken bu da ondan. Cumhurbaşkanı dediğin adam partiler üstü davranmayı bilecek 80 milyona kucak açacak oy kaygısı güderek yönetmeyecek.

Bu arada Mansur Başkanın da C.B. için planları var ama her şey sırayla ve sabırlar. Siyaset sabır işidir.




Bu mesajda bahsedilenler: @YengeçAdamı