Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
5739
Cevap
368311
Tıklama
0
Öne Çıkarma
MAKYAJLI POLO 2014 ANA KONU
S
10 yıl
Yarbay

Dünyanın en şanslı tasarımcıları vw tasarımcılarıdır herhalde.

Adamların işi o kadar az ki.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 4 cevap geldi.
Dünyanın en şanslı tasarımcıları vw tasarımcılarıdır herhalde.

Adamların işi o kadar az ki.
Yoruma Git
superegoid - 10 yıl +55
F
10 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: racerant

quote:

Orijinalden alıntı: Elensar77

Valla kusura bakmayın ama ben 3 yıl 2010 Polo kullandım ve 1 yıldır arkadaşın yeni Leon'una biniyorum.
Leon ile Polo'yu kıyaslamam bile. Leon ile Polo arasında kalite farkı göremiyorum. Leon daha büyük ve daha donanımlı bir araç olduğu için hiç düşünmeden Leon alırım ben olsam.

Seat grubundan VW ye ait motor ve şanzıman kombinasyonunu çıkardığınızda ortada kalan koskoca bir sıfırdır benim gözümde.

Seat araçların her 2 tanesinden birininde boya problemi vardır. FR sipariş edilip aracın ön koltukları FR arka koltuğu Style gelen leon gördüm ben.
Fabrikadaki üretim ciddiyetini siz düşünün artık. Yanınızdan kamyon geçse sesini naklen kabin içerisinde duyarsınız. Gidip bir polo yada golf kapı
menteşelerine bakın birde İbiza&leon ikilisine. Azıcık araçtan anlayan biri bir Leondaki Led far ve stopların, sunroofun ve şahşahalı jantların sadece göz böyama olduğunu anlar.

Bagimsiz bir kurulusun yaptigi testte leon golften 2db daha az ses aliyor iceri.

Fanatizmi birakin gercekleri gorun

Leonda led far almayip halijen far alirsaniz bugu proglemide olmaz. Polodan hala coooook ustun bir arac olur.

Taşrada tikirti yapan arac sehir icinde hic sorun yaratmiyor bu arada.

50000 verip 2 hava yastikli bombos bir araba alip cok akillica bir is yaptim diye ovunuyorsunuz. 52000 e daha guvenlikle baya dolu bir arac almak daha mantiksiz diyorsunuz. Ustelik biri B sinifi digeri C sinifi.

O parayi verdiginiz icin iciniz hic rahat olmamali. Bu mantik disi savunmalarin tek sebebi bu olmali.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
10 yıl
Çavuş

Yanlış anlamayın fakat şu otomatik klima sevdasını anlamıyorum. Çokmu farkediyor. Klima açmamak için cam açık gezeriz ama aracımız otomatik klimalı. Emniyet kemeri takmayız ama hava yastığı muhabbeti yaparız enteresan geliyor bana.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drawback -- 23 Eylül 2014; 14:20:05 >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
U
9 yıl
Binbaşı

Kusura bakmayın da, kullanılan parçalar aracı çok basit ve ucuz göstermiş. Bana bunları bedava verseler aracıma uygulamam. Ama zevkler değişir tabi.



M
10 yıl
Çavuş

Merhaba arkadaşlar. Yeni Kasa Mercedes C serisi ve içinde bulunduğumuz Yeni polo forumlarında elimden geldiği kadar aktif şekilde yazmaya çalışıyorum.

Malumunuz geçenlerde söylediğim üzere 1.4 tdi dsg polo comfortline aracımı Ağustos ortasında aldım ve halen nazar değmesin kullanmaktayım.

Sizlere nacizane tecrübe ile sabit yaşadığım bir takım "kendime göre düşüncelerimi" paylaşacağım.

Polo aracımdan önce Audi a3 8p sportback cam tavanlı ve Audi A3 sedan marka araçları kullandım. Her ikisini de 1er sene kullandım. Ve şunu gördüm. Audi giriş seviyesinde olan a1 ve a3 model araçlarında kullanmış olduğu teknoloji ve donanım vw teknolojisi ile %80 oranda aynı. Geriye kalan fark donanımdaki ve ufak tefek malzeme farklarından ötürü değim yerindeyse vw'nin ELMA Audi'nin ELMA ŞEKERI olması durumundan ibaret.

Hatta ve hatta vw'nin passat ya da passat cc modeli ile Audi'nin a3 ve a3 sedan modelleri fiyat olarak kafa kafaya. Ama donanımsal olarak passat Audi'nin saymış olduğum modellerinden donanımsal ve konfor olarak fersah fersah daha üstün. Buradaki fark marka değeri ve algısı.

100 küsür bin liralık a3 de ne navigasyon ne geri görüş kamerası ne gözlüklük eşya gözü paketi vs standart değil. Hatta malzeme kalitesi olarak da efsane orta konsol ve torpido(ki soğutma yok onda da) haricinde kapıların üstü yan sütünlar hep sert plastik. Araçta USB girişi bile yok :)

Tabi insanımızda marka algısı yüksek olduğundan audi mercedes bmw varsa çevremde yaşadığım bakış açısı ve yaşadıklarım da beni rahatsız etti. Örneğin Benzincide pompanın 20 kaat atmadan çıkmaması ya da mekana giderken valelere verdiğim 10 liranın beğenilmeyip adamlara münakaşa yaşamam gibi..

Tüm bu anlattıklarımdan sonra sizlere neden son durak olarak POLO ya geçiş yaptığımı anlatayım. Ama siz anlamaya başladınız sanırım :)

Malumunuz 2 aydır bu sayfayı takip ediyorum. Cam tavanlı, xenon farlı, yarı deri yarı kumaş döşemeli Audilerden neden poloya dönüş yaptım derseniz şunu gördüm.

1. Ben nerde yaşıyorum sorusunu sorduğunda kendime? Trafiği illallah dedirten İSTANBUL'da. Yanıtını verdim kendime. Arkadaş o dur kalk trafiğini Audi ile de yaşayacağım Polo ile de yaşanacak.

2. Polo'nun içine bindiğimde gördüklerim ve aracın bana yaşattığı hissiyat bana bindiğim a3 model araçları aratmıyor.

3. Yarın öbür gün evlenirsem kenarda üstüne 3-5 kuruş paramda kaldı.

4. Mahalle baskısı çevrenin bakış açısı ( vale pompacı) normale döndü yani anlicanız artık kafam rahat.

5. Audilerimin bakım ve Kasko masrafı ile polo nun ki malumunuz kıyas kabul etmez o bakımdan da bir rahatlık oldu :)

Gelelim Audi tecrübelerinden sonra sizlere vereceğim nacizane tavsiyelerime,

1. Araç seçiminde yaşadığınız ülke ve şehirin koşullarını göz önüne alın. Yani ben kimim nerde yaşıyorum yaşadığım yerin koşulları neler. Otomotiv distribütörleri derneği der ki, Türkiye'de en çok satılan araç vw. Yani vw marka bir araç alırsanıza ( golf polo jetta passat gibi ) mazallah yarın öbür gün paraya ihtiyacınız olurda satmak isterseniz aracınız çok fazla beklemeden ve değerinde satılarak nakide dönüşür demek.

2. Donanım ihtiyaçlarınız.

Yaşadıklarımdan yine örnek vereyim. Audi de çift bölgeli klimatronik klima kullanan ben polo da ki elle çevirmeli manuel klimada pek fark göremedim. Bunun sebebi topu topu taş çatlasın 3 metreküp alanın yarısını 25 derece yarısını 18 derece yapmak gibi bir durum söz konusu olamaz. Çok gerekli bir özellik mi olmazsa olmaz mı klimatronik. Bana sorarsanız değil. Elle de çevirince buz gibi ya da fırın gibi oluyormuş :)

Xenon viraj içi aydınlatma far. Çok mu gerekli olmazsa olmaz mı. Yarın öbür gün bakım masraflarını düşünerek karar verin. Bir xenon ampulün çıkartacağı masraf ile sıradan 10 liralık ampülün çıkartacağı masraf aynı olmaz. Abi istanbulda 2 side aydınlatıyor. Zaten merak etmeyin yollarımız artık Işıl Işıl hep aydınlatılıyor :) zaten istanbulda ki ışık kirliliği cabası.

Geri görüş kamerası ve önceki araçla mesafe kontrol sizce polo gibi küçük bir arabayı kontrol etmek için çok mu gerekli olmazsa olmaz mı ?

Sürekli içinde oturacağın aracından jantların kapaklı olup olmaması ya da yakıt tüketimini olumsuz etkileyecek lastik ebadının büyümesi. Çok mu gerekli olmazsa olmaz mı bunu da düşün.

Cam tavan kullanmış biri olarak a3 aracımda başıma gelen 2 şey. Üzerinde kedi yürüdü çizildi. Çiziği düzeltemedim. Kışın içerisine toz ve ağaç yaprakları girdi. Yıkatsam bile içi leş oldu. Yıllık bakım maliyeti +300 TL ye patladı bana. Yine nacizane tavsiyem sigara içmiyorsanız çok gerekli olmazsa olmaz mı iyi karar verin derim.

Sis farı a3 de vardı. Bilmeden açtım polisten ceza yedim :) istanbul trafiğinde yılda kaç kez sis farı açarsınız bunun da kararını verin derim ben.

Dsg şanzıman dur kalk istanbul trafiğinin ilacı. Yakıt seçimi sizlere kalmış.

Bunun dışında arka park sensörü olabilir :) ve ayrıca içine mutlaka ama mutlaka 6,5 inçlik media ekranı olsun. Bakın o ekran Bluetooth telefon için harika. Yolda telefon ile konuşurken kaza olasılığını düşürüyor :)

Sonuç olarak size tavsiyem şu. Bir araçta ne kadar çok opsiyon donanım varsa o kadar arıza ve masraf riski artar. Opsiyonları belirlerken lütfen TEMEL IHTIYAÇLARINIZI göz önünde bulundurunuz. Emin olun herkes gibi eninde sonunda aynı arabaya binmek size standart ve monoton gelecek. O zaman el freninin parmakla dokunmatik ya da elle manuel olması jantın kapak ya dan alıminyum olması size bir anlam kazandırmayacak. Polo mu polo. Öylede gidiyor böyle de gidiyor :)

Saygılar arkadaşlar. Sizleri seviyorum :)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 5 cevap geldi.
M
9 yıl
Yarbay

Arabanıza bir şey demiyorum diyorsun hava yastığı muhabbetinde demediğini bırakmadın. Alana bir şey demiyorum diyorsun. Millete nasıl bu arabayı tercih edersiniz diye söylenip duruyorsun. Madem bu kadar ilgilenmiyorsun hala bu forumu niye takip ediyorsun? Seçimini yapmışsın Yaris demişsin. Yaris ile forumda mesaj yazmazsın gelip polo formunda mektup gibi yazarsın. Volvo almışsın logosunu da profiline koymuşsun polo forumunda yazdığın mesaj kadar orda bile yazmamışsın. Biri hava yastığından bahseder hemen mesaj yazarsın. 42 yaşındayım ergenliği bitireli çok oldu hakaret içeren bir mesajım da yok. Ama kimin ne olduğunu da iyi anlarım. Sana tavsiyem burda laf yetiştireceğine git de millete ilgili forumda Toyota Yaris'i anlat faydan olsun zararın değil...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mitra -- 3 Şubat 2015; 1:47:14 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @NevNiyaz
D
9 yıl
Teğmen

Evet arkadaşlar. . Etrafımdaki gelebilecek her türlü tepkiye hazır bir şekilde polo lounge 1.2 tsi siparişimi verdim. 18 ağustosta geleceği, 24-25'i gibi de teslim alabileceğim söylendi.

Alacağım tepkiler:

- o arabaya o para verilir mi? Aynı paraya leon alınabilirdi
(Kendim leon kullanıcısıyım, leonun led farsız halini sevmiyorum, onları ve park sensörünü eklettiğinde 60 tlyi buluyor )

-neden sıfır aldın?
(Kimsenin ikinci el piyasasından haberi yok )

-o arabada o kadar özelliğe ne gerek var ki? Olmasa da olur.
(Donanımın sürüş keyfini artırdığına acayip inanıyorum)

-neden beyaz aldın? Mavisi çok güzel
(Mavisi çok güzel evet, hatta eşimin en sevdiği renk; ama zaten bu fiyata 25 tl ikinci el araba ararken çıktım ve diğer arabam kırmızı, kullanımı çok zor, kapalıda duruyor, bu açıkta duracağı için bakımı kolay bir renk seçmek istedim)

-neden fiesta almadın? Ya da i20?
(Polo bu sınıfın açık ara en iyisi, 1 aydır bakmadığım araba kalmadı)

-sen salak mısın?
(Yaşadığım şehir itibarıyle küçük arabalar büyük rahatlık, bu nedenle b sınıfı seçtim)

Durum budur arkadaşlar, bilmem anlatabildim mi?

Genellikle insanlar bir "hayırlı olsun" demek yerine bu tür ezik hallere giriyorlar; Dünyanın en akıllısı kendileri sanıyorlar :)

Bu arada @Canmiyagi hayırlı olsun.

@desi116 Allah kabul etsin, kazasızbelasız inşallah. .

Allah herkesin gönlüne göre versin :)


Bu mesaja 5 cevap geldi.
C
10 yıl
Binbaşı

Evet boş modelinin ne oldugunu biliyoruz

Kapaklı jantlar.
Sis farı yok
O dokunmatik menüyü unutun
Klimada düz olur, çevirmeli olanlardan
Alsana makyajlı Polo, büyüksün !


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
9 yıl
Yarbay

aracın orjinalliği bozulunca pavyon gibi oluyor. üstüne para verseler o eklemeleri yapmam.



O
9 yıl
Teğmen

5 aylık dsg polomla başıma gelenleri anlatayım size bu yüzden araçtan soğudum artık.
Aracı ilk aldığımızda herşey gayet güzeldi.Sorunsuz kullanıyordum bir depo ile istanbul içinde 850-900 km yol yapıyordum ancak bu güzel kullanım yaklaşık 1 ay sürdü.1ay sonra il sıkıntımız direksiyondan gelen ses ile başladı.Daha önceki aracımda başıma geldiği için sorunun direksiyon kolonundan geldiğini anladım ve altur yetkili servise götürdüm.Burada sorunun direksiyon kolonundan olduğunu tesbit edip garantiden değiştirdiler ki bu işlem 4gün sürdü ve tabiki ikame araç vermediler.Hadi sorunumuzu çözdüler dedik.Bu 1 di.
Yaklaşık 1 ay sonra bu seferde yakıt göstergesinin araç yaklaşık 300 km yol yaptıktan sonra yerinden oynamaya başladığını fark ettim.Bunun yanısıra en ufak bir rampada araç dur kalka girdiğinde ve ani bir kalkış yapmam gerektiğinde şanzımandan bir uğultu geldiğini fark ettim ve hatta videoya çektim.Bu sorunla tekrar altura gittim.Aracı teste tabi tutup sorunu kendilerinin tesbit etmesi gerektiğini belirttiler.Tabi ben mekanik ustasını çağırıp videouyu dinlettim %90 debriyajdan dedi.Sonuç yine 4gün araç alturda kaldi ve debriyaj setinde sıkıntı olduğunu ve garantiden değiştirdiklerini belirttiler ayrıca yakıt şamandırasına tekrardan yazılım yüklediklerini belirttiler.İyi güzel sonunda düzeldi dert bitti dedik kiiiii asıl sıkıntı ondan sonra başladı.Bu işlemler yapılmadan önce şehir içi bir depo mazot ile 850-900km yapan araca birşey oldu ve bir depo mazot ile 600-650km yol yapar oldu.Araç sanki benzinli gibi yakmaya başladı.Hele bir kere 520 km yol sonunda mazot aldığımda araç 51lt mazot aldıki gözlerime inanamadım resmen 100kmde 10ltye yakın mazot yakmış.Tabi doğuşun müşteri ilişkilerinden hizmmet kalitesi diye aradıklarında veryansın ettim.Ayrıca alturuda arayıp aynı şekilde siz bu araca ne yaptınız diye veryansın ettim.Sonuç olarak hemen buyrun gelin kontrol edelim dediler.Geçen hafta aracı götürdüm ve sabahtan bıraktım.Öğlen telefon açtılar buyrun gelin aracınızı alabilrsiniz diye.Ne yaptınız sorun nedir dedim?Mekanik hiçbir problem yok sadece yazılım güncellemesi yaptık tekrarda sadece şanzımanın yazılım versiyonu düşükmüş onu yükselttik o kadar dediler.Peki dedim aldım aracı.Araçtaki mazot ile 820km yaptı araç şükür düzeldi dedim.Ama neredeeee yeni aldığım mazot ile aracın yakıt sarfiyatı yine aynıya döndü.Şuan araçtaki mazotum ile yine 600km ancak yapacak araç.Aracın yol bilgisayarındn baktığımda aracın yakıt sarfiyatı 6.5lt den aşağı kesinlikle düşmüyor gözüküyor.Dün direk doğuşu arayıp bir sürü saydım ve bu işe bir çözüm bulunmasını istedim ayrıca aracımı kesinlikle altura götürmeyeceğimi oraya güvenimin kalmadığını belirttim.Bu arada alturdaki arkadaşlar bu işleri yaparken ayrıca klima gazını boşaltmışlar gidip cebimden parayla tekrar bastırttım.Şimdi doğuşun başka bir yetkili servis ile iletişime geçip bana dönmelerini bekliyorum.Araçtan resmen soğudum artık.
Buna benzer bir sorun yaşayıp çözüme ulaştıran varmıdır arkadaşlar???


Bu mesaja 2 cevap geldi.
R
10 yıl
Yarbay

İllaki orjinal jant almak zorunda değilsin. Bak aşağıdaki araç Polo Türkiye sitesinden bir üyenin ve replika 16" boavista var.
Güzel şeylerin mutak suretle çok pahalı olması gerekmiyor :)

< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ugurcan_76
N
10 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Elekcii

Volkswagen olsun çamurdan olsun

işte bu zihniyete ben daha çooook hava yastıksız araçlar satarım 50 binlik.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
10 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: DEMBELE1234

Fiesta varken şu boş polo ya nasıl para veriyorsunuz.

O kapaklar

Sis farı olmayışı

2 airbag oluşu

Manüel klima

Hız sabitleyici olmayan b sınıfı ufacık polo ya nasıl para veriyosunuz.

Doğuş sizinle gurur duyuyor.



Helal! Aynen katılıyorum.

Buraya yazılanları okuyan bir doğuş yöneticisi olsam derhal kar marjımı arttırırdım ;)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NevNiyaz -- 27 Ağustos 2014; 21:30:08 >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

M
10 yıl
Yarbay

İşte araştırmayınca böyle oluyor... Otomatik klima fiyatı bu arada 3600 TL değil kardeşim ödeyeceğiniz fark 1000 TL.. Opsiyon listesine baktığınızda eğer arabada o opsiyonun bir düşük versiyonu var ise siz aradaki farkı ödüyorsunuz.. Atıyorum Sunroof istediğinizde bu arabanın standartında olmadığı için liste fiyatı olan 2700 TL ödüyorsunuz ama otomatik klima istediğinizde standart modelde manuel klima olduğu için aradaki değiştirme farkını ödüyorsunuz yani liste fiyatı 3600 TL değil 1000 TL... Benim arabamdan örnek verirsek ben bluetooth özellikli almak istedim bu yüzden Composition Media'lı aldım ama CM liste fiyatı 3250 TL değil standart modeldeki CC(Composition Colour ) ile değiştiği için 1000 TL fark ödedim.. Ayrıca nedir bu dijital klima merakı anlamadım ??? Ne önemliymiş kardeşim... Yakıttan tasarruf yapalım diye klima açmayız birde otomatik istiyoruz..


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @DEMBELE1234
M
10 yıl
Yarbay

Benimle birebir aynı kafa adamlarda varmış ya helal olsun...




Bu mesajda bahsedilenler: @musscltr
N
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: malzemec

İç hacim küçük zaten,
2 hava yastığı 4 hava yastığının kapladığı alan kadar yer kaplar,
5 yıldız almış bir araç ,
Bana güven veriyor, hemde her haliyle,
50-60 bin tl fiyatıda, sonuna kadar hak ediyor...
Reno clio nun, kia nın , yarisin fiyatlarına bakın ,
Sonra kıyaslayın derim ,
Teneke araçlara binmektense,
2 hava yastıklı vw. Polo ya binmeyi tercih ederim...


ya siz baya baya fanboyluk sınırlarında dolaşıyosunuz. eğriye eğri doğruya doğru demek bu kadar zor mu

ncap güvenlik testinden beş yıldız alan polo bu polo değil

2 airbagli polo ancak 4 (dört) yıldız alabiliyor

bu kadar azla yetinmeyin! kendinizi neden buna layık görüyorsunuz! vw nin iki airbagli polo ları sadece sizin gibi düşünenlerin sayesinde Türkiye, Hindistan gibi ülkelere ihtaç ettiğini, gelişmiş ülkelerde ise o beş yıldız almış poloları sattığını neden düşünmek istemiyorsunuz

burda kimsenin seçimi hor hakir görmek istemem haşa yanlış anlaşılmasın öyle bir niyetim olamaz asla ama bu ulusça küçük görülmeyi de bu kadar peşinen kabullenmeyelim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
B
9 yıl
Teğmen

Arkadaşlar forumu neredeyse baştan sona okudum...(deli gibi, Gözlerim döndü valla )
Poloyu begenmeyenlerin , habire bir yerden laf sokmaya calısanların
asla polo almam diyenlerin , polo ve doğuş oto bizi enayi yerine koyuyor diyenlerin bu forumda polo kullanıcılarından fazla oldugunu gördüm...
ben aralık 2014'te 1,2 tsi dsg neptün mavisi aracımı teslim aldım
oncelikle konfor olarak inanılmaz rahat bir araç sürüş deneyimi mükemmel kullanana verdiği güven hissi pahabiçilemez yakıt olarak uzun yolda 4 litreyi görmüşlüğüm var şehir içinde 6 - 7 litre arası değişiyor
performans olarak en kral 1.4 ten bir gömlek üstün çoğu 1,6 ile kafa kafaya diyebilirim
0'dan hızlanma mükemmel spor modunda motordaki o ses olağanüstü
forumda bu konudaki en büyük takıntının hava yastığı oldugunu gördüm evet haklısınız hava yastığı az daha fazla olması gerekirdi bende katılıyorum
ama bir çin malı cep telefonu düşünün içinde çift hattı dahili televizyonu sese duyarlı sensorleri el ile hareket sensorleri var piyasada sürü ile bulabilirsiniz hemde cok uygun fiyata
özellik olarak iphone 6 ile karsılastırın bir cok ozelliği iphone'u sollar
peki tercihiniz yine o çin malı telefon mu olurdu

arz talep meselisidir arkadaşlar ne kadar talep o kadar opsiyonlu fiyatlar
işine gelen alır gelmeyen almaz
almayan bol keseden sallar alan aldığı için bir kere olsun pişmanlık duymaz....

benim tavsiyem KESİNLİKLE POLO ALINIR pişman olmazsınız


Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: dragonbornx

Golf varken polomu

Passat varken golf mü işte sizin mesajda aynen böyle saçma



N
9 yıl
Yüzbaşı

Merhaba Arkadaşlar,
Bende bugün itibariyle 1.2 TSI DSG Lounge + sunroof (ipek mavi) aracımla aranıza katılacağım inşallah, servis öğlen gibi teslim edeceğini söyledi.
Aslında niyetim 2017 de çıkacağını düşündüğüm yeni kasayı beklemekti. Ama Doğuş her zamanki gibi bu aracı ilk etapta boşline olarak getireceğini ve yeni kasanın fiyat ve çıkabilecek sıkıntılar açısından ilk sene alınmaması gerektiğini düşündüğümden, bu kadar uzunca bir süre bekleme gereği görmedim. Her ne kadar 2014 de Polo ufak bir face-lift geçirmiş gibi gözükse de bu sene çıkan Lounge paket ve 1,2 TSI motorla bence dışında olmasada içinde çok büyük bir kabuk değişimi yapılmış.
Aslında bu benim art arda aldığım 4. Polo. Her defasında bir dahaki sefere Golf alacağım desem de bu bizim ihtiyacımızı karşıladığından abisine gerek yok diyerek geçiştiriyoruz. İst. daki araç kullanım şartları göz önüne alındığında ve apartmanımızı yapan müteahhidin (sanırım Rizeliydi :) tasarım harikası olan kapalı garajında bile polonun 8-10 manevra sonrası ancak park edilebiliyor olması, Polo da karar kılmamdaki en önemli nedenlerdendi.
Aslında bu kadar çabuk araç alabileceğimi düşünmemiştim. Eski aracım olan 2012 1.4 Comf. satmaya karar verdiğim zaman Lounge paket için yazılmış ve teslimat için 41. hafta bilgisi verilmişti, bende zaten 1 ayda ancak arabayı satarım düşüncesiyle kaparoyu yatırdım. Ancak aracımı 1 haftada istediğim fiyata yakın bir müşteri bulunca satarak ortada kalmıştım. Sonrasında da bayileri arayarak opsiyonu iptal olan araçlar için telefon numarası bırakıyordum ki, bir bayinin elinde aradığım özelliklerde (sunroof ilaveli) bir araç bulunca hemen opsiyon koydurarak işlemlere başlattım. Açıkçası beklemek istemedim, ortalık karışık ve ileride fiyatları tahmin etmek bile istemiyorum. Aslında sunroof araca çok farklı bir görüntü katsada bence kullanılmayacak bir aksesuara para verileceğinden sırf görsellik için düşünmemiştim. Ancak hanım hevesli olduğundan ve piyasa durumunun değişkenliğinden bu aracı kaçırmak istemedim. İnşallah aracımızda bundan sonraki süreçte bizi üzmez ve sorun çıkarmadan gönül huzuruyla kullanırız.
Araç sahiplerine kazasız belasız günlerde kullanmayı nasip eder, araç almayı düşünenlere de bu isteklerine biran önce kavuşmalarını dilerim.
Sağlıcakla kalın!


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
10 yıl
Yarbay

Bu yeniliklerin hepsi opsiyondur. Opsiyon ekleyincede 60 binden aşşağı olmaz.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >