Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
51
Cevap
4081
Tıklama
7
Öne Çıkarma
Makyajlı Hyundai Elantra Türkiye'de: İşte fiyatı ve özellikleri
B
2 yıl (7167 mesaj)
Moderatör
Konu Sahibi


Geçtiğimiz ay Yeni KONA’nın tanıtımını yaparak B-SUV segmentinde tüm dikkatleri üzerine çeken Hyundai Assan, şimdi de sedan otomobil tutkunları ve aileler için makyajlı Hyundai Elantra'yı Türkiye’de satışa sundu. Yeni Hyundai Elantra fiyatı 1.395.000 TL'den başlıyor.



Hyundai Elantra fiyat listesi 💸 (Ağustos 2023)
Versiyon Fiyat
1.6 MPi Prime CVT Benzin Otomatik 1.395.000 TL
1.6 MPi Elite CVT Benzin Otomatik 1.580.000 TL


Yeni Hyundai Elantra, özellikleriyle neler sunuyor❓



Makyajlı Hyundai Elantra, şık tasarım özellikleri ve ayrıştırıcı görünüşüyle segmentinin en dikkat çekici üyelerinden biri haline geldi. Sportif çizgilere sahip aracın Türkiye’deki hedefi, sportif ve farklı bir tasarıma sahip sedan araç isteyenlere üst düzey rahatlık sunmak. Bu amaçla hazırlanan otomobilde sert geçişler ve keskin hatlar bulunuyor. Aynı zamanda matematiksel kavramlara da dayanan bu özel tasarım, gelişmiş bir dijital tasarım teknolojisi. Parametrik Dinamik tasarımı basitçe tanımlamak için; tek bir noktada üç çizginin buluşması denilebilir.




Araç üzerinde üç ana hat bulunurken, özellikle kapılarda ve arka çamurluklarda yer alan sert geçişler, aracın tüm dinamizmini ön plana çıkarıyor. Yenilikçi bir ön görünüme sahip olan otomobil, makyajlı versiyonda daha fazla dikkat çekiyor ve segmentindeki geleneksel tasarımlardan farklı yapıda bir duruş sergiliyor. Bu haliyle kullanıcısıyla arasında güçlü bir bağ oluşturuyor. Geniş hava girişlerine sahip yeni tampon, krom eklentili ızgara ve yatay olarak karşımıza çıkan projeksiyon tipi LED MFR farlar, otomobilin olduğundan daha geniş görünmesini sağlıyor.



Önden arkaya doğru uzanan sert geçişler ise tekrar ön kapılarda birleşmeye başlıyor. Arka taraftaki uzunlamasına konumlandırılan stop lambalar ise sağ ve sol tarafta gövdeye doğru uzanmaya başlıyor. H şeklinde bir form sunan arka far tasarımı, yenilenen arka tamponla beraber muhteşem bir uyum içinde. Siyah ve gri renkli plastik eklentilerle sportiflik artarken dört kapılı bir coupe esintileri de yakalanıyor.



 



Konforlu ve gösterişli iç mekan




Sürücü odaklı kokpit, sürüş hissiyatını ve heyecanını zirveye taşırken sadelikle gelen zariflik de bir diğer önemli unsur olarak dikkat çekiyor. Makyajlı Elantra, daha fazla yumuşak malzeme ilavesiyle kalite algısını da zirveye taşıyor. Sportif direksiyon simidi ve dijital ekrandan oluşan göstergeler de bu geliştirilmiş yapıyı destekliyor. Yani; dışarda olduğu gibi kokpitteki şıklık da Elantra’nın rakiplerinden daha cüretkar olmasını sağlıyor. Birbirine uyumlu bir şekilde bağlanmış 10,25 inçlik iki ekrandan oluşan geniş bilgi ekranı ve gösterge, otomobilin vaat ettiği konfor düzeyini artırıyor. Elantra’nın sürücü koltuğundayken otomobili saatlerce kullanmak için hissedilmesi gereken tüm duygular, yeni estetik çizgilerle birleşiyor.



Ayrıca Bkz.Makyajlı Mercedes EQA ve EQB tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri



Hyundai Elantra, tasarımı ve estetik iç mekanıyla C sedan segmentinde fark yaratırken aynı zamanda 474 litrelik bagaj hacmiyle de ailelerin geniş yükleme alanı ihtiyacını da rahatlıkla karşılıyor. Arka sıradaki diz mesafesi de yine bir önceki modele göre 58 mm daha fazla. Yani rahat bir yolculuk için toplam 964 mm’lik bir değer sunuyor. Yeni Elantra’nın uzunluğu ise makyajlı versiyonda 60 mm artıyor ve 4.710 mm’ye ulaşıyor.



Motor



Kullanıcısına farklı deneyimler sunabilen otomobil, 123 beygirlik 1.6 litre benzinli atmosferik motor seçeneğiyle satışa sunuluyor. CVT şanzımanla kombine edilen bu ünite, yakıt ekonomisi ve optimum verimlilik için ideal.



İki farklı donanım seçeneği




Türkiye’de “Prime” ve “Elite” olmak üzere iki farklı donanım seviyesiyle satılan otomobilde LED MFR ön farlar, LED gündüz sürüş lambaları, 17 inç alüminyum alaşımlı jantlar, akıllı hız limitleme asistanı, yeni tip anahtar, anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi, Android Auto ve Apple Car Play, C tipi USB bağlantıları, otomatik klima, arka havalandırma, yağmur sensörü, ön çarpışma önleme asistanı, ön ve arka park sensörü, geri görüş kamerası, şeritte kalma ve takip uyarı sistemi, sürücü-yolcu-yan-perde hava yastıkları ve 10.25 inç bilgi ekranı, yenilenen Elantra’nın en önemli donanımlarını oluşturuyor.



Elite donanım paketinde, dur-kalk özellikli akıllı hız sabitleme sistemi, uzunlanmasına yerleştirilen H formundaki LED arka lambalar, açılabilir tavan, elektronik park freni, kablosuz şarj sistemi, elektrokrom iç dikiz ayna, deri döşeme, elektrikli ve ısıtmalı ön koltuklar standart olarak sunulmaktadır. Tam 9 farklı gövde rengiyle gelen yeni Elantra’daki “Ekotronik Gri”, “Meta Mavi” ve “Derin Kırmızı” ise makyajlı modelde ilk kez sunuluyor.



 Haberi Portalda Gör

Hocam sen de zırt pırt aracini övüp durma
Yoruma Git
Moueson - 2 yıl +36
Son kasanın tasarımı berbat oldu.en yakışıklısı 2016-2018 arası.
Yoruma Git
Yorumun Devamı Nirvana333 - 2 yıl +19
Arabanın tasarımı lunaparktaki oyuncaklara benziyor.

İstedikleri paraya golfün üst versiyonları, cupra, ateca, 408 gibi araçlar var.

1.5 milyon para verip, aracın garant...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Guest-5A1BF912D - 2 yıl +7
N
2 yıl (3142 mesaj)
Yarbay

Son kasanın tasarımı berbat oldu.en yakışıklısı 2016-2018 arası.
< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nirvana333 -- 25 Ağustos 2023; 12:3:48 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
E
2 yıl (1083 mesaj)
Binbaşı

O fiyatı hakedecek araç değil...




J
2 yıl (846 mesaj)
Yüzbaşı

Herşey iyi ama bu motorlar işleri zor. Keşke turbo motorla da gelseydi.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

M
2 yıl (20714 mesaj)
Yarbay

Hyundai'nin bu araca Tucson da ki özeni göstermediği belli . Bu arada içi resimlerden bile kalitesiz duruyor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
2 yıl (20714 mesaj)
Yarbay

Hocam sen de zırt pırt aracini övüp durma



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Nirvana333
G
2 yıl (2499 mesaj)
Binbaşı

Atmosferik araba mı olur ya ? Hangi devirdeyiz ? 1.5 M TL isteniyor araca ama turbo yok.Neden ?




D
2 yıl (2028 mesaj)
Binbaşı

Atmosferik 1.6 araba 😂😂😂😂 ben yokuşlardan sonra atmosferik arabaya tövbe ettim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
2 yıl (125 mesaj)
Teğmen

Atmosferik+ CVT + 1.5 milyon= Bu çocuk okumaz


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
2 yıl (4942 mesaj)
Yarbay

1.4 milyon tl ve araçta turbo yok.
fıkra herhalde.

lpg'ye uyumlu olur bu haliyle. ama saçma bence. yıl 2023.




N
2 yıl (3142 mesaj)
Yarbay

Elantra ile 6 yıl geçirdim.çok memnundum.hep iyiki almışım dedim.normal bakımı dışında en ufak bi sorun çıkarmadı.elbette öveceğim.şimdi elantrayı sattım sportage aldım.artık sportageyi öveceğim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Moueson
G
2 yıl (4620 mesaj)
Yarbay

Arabanın tasarımı lunaparktaki oyuncaklara benziyor.

İstedikleri paraya golfün üst versiyonları, cupra, ateca, 408 gibi araçlar var.

1.5 milyon para verip, aracın garantisini yakıp, sağını solunu deldirip, mütemadiyen lpg ayarı ile uğraşmak isteyip senede 15-20 bin tl kar etmek isteyen insanlar olduğunu düşünmekte güzel.

Bu insanların sayısını yollardaki elentra görme sıklığımızdan anlıyoruz zaten.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
2 yıl (3581 mesaj)
Yarbay

Hedef kitlesi başka yalnız.



Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @savascantek
M
2 yıl (3581 mesaj)
Yarbay

KIA'dan sonra Hyundai'de benzer bir hamle yapmış, herhalde sedan segmentindeki rekabetten çekindikleri için olacak ki bazı pazarlara bir üst sedan gelmiyor olanı allayıp pullayıp tekrardan piyasaya sunuyorlar.

Öncelikle hedef kitlesi burada yazıp çizen %95'lik kesim değil bunu anlayıp sonra yorum yazmak lazım, kendi segmentinde iyi bir araç toplamda sorunsuz vb artıları fazla.

Tabi 1.5milyon olması da Hyundai TR'nin azizliği başka bir şey değil, muhtemelen segmentine bakılırsa toplamda daha iyi durumda olduğundan fiyatta belirleyici olmuştur eminim.

Mevzu aslında Hyundai'in 1. amacı ticari kullanıma uygun az sorun çıkartan parçası servisi vb diğer masraf kapılarından az gideri olan bir seriyi güncellemiş olması hepsi bu.
Geçen yıl nasıl ki bize hitap etmiyordu hala etmiyor :) değişen şey sadece makyaj hepsi bu.

Atmosferik olması sorunsuz motoru olduğu gerçeğini değiştirmez, bayırda tıkanması tatavası neye göre kime göre sorusuyla çatışır durur uzar gider, 3 kuruşa beş köfte olmaz.

Şahsen grubun bu segmentte araçlarında en azından Ceed/Xceed üzerindeki turbo 1.5 motora geçmesini bekliyordum bu kötü oldu, Netice de benim gibi müşterileri kaçırmış oldular. Bize de siz bilirsiniz hacım demek düşüyor.

Bayırda tıkanmasın diyenler eller cebe turbolu bir motoru olan araç bakmaya lütfen.




M
2 yıl (15023 mesaj)
Yarbay

Octavianın fiyatı bu koreli ve japon c sedanların yanında bedava kalıyor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
2 yıl (125 mesaj)
Teğmen

Tek satır postumdan nasıl bu segmentasyon varsayımı yaptığınızı anlayamadım. Bana da hedef kitlesi DonanımHaber değil de, TR pazarı gibi gelmişti.


Atmosferik+CVT+ 1,5milyon = Bu çocuk okumaz


Madem eksik ve hatalı anlatmışım , bir tık açayım;

belirtmiş olduğum parametrelerden sadece sonuncusunu değiştirebilirler. Fiyat konumlandırması "hunharca" rekabetçi hale gelirse düşünülebilir ve ilk iki vasatlık göz ardı edilebilir.

akıl dışı vergiler yüzünden hiçbir araç parasını hak etmiyor bununla birlikte o fiyat skalasında daha iyi opsiyonlar var.

ben yeni aldığım araçla 1 milyon km'yi devireceğim diye yola çıkan müşteri atmosferik benzinli tercih edebilir, o noktada da Toyota bakarsın, Subaru bakarsın, çünkü aracın motor haricindeki kısımlarının da aynı ömür, kalite ve sorunsuzluk çizgisini koruyabilmesi gerekir.

Şöyle bir senaryo olsun;
Diyelim ki çoluk çocuk bir deli tur yapacaksınız .Taa İran Afganistan Pakistan ,Hindistan , Çin turu yapıp geleceksiniz. Ve araç olarak sadece üç berbat alternatifiniz var.

-Araçların tümü 1,6 Lt benzinli, atmosferik- CVT ve hepsi de 20 yaşında olsun

-Hyundai Elentra 850 bin km de
-Toyota Corolla 950 bin km de
-Subaru XV 1,300 bin km de( varsayalım ki bu da 4 çeker değil)

Siz olsanız ben hyundai seçerdim diyorsanız bu fiyata bu arabayı kaçırmayın, müşteri olarak sizi arıyorlar zaten.

Dilerim kimseyi incitmeden ne demek istediğimi anlatabilmişimdir. Bu araç sizi A noktasında B noktası makul sürede götürmeyi teklif ediyor. Ne var ki, ortalık bunu zaten yapan bir dolu marka-modelle dolu. Neden daha çok ödemem gerekiyor sorusunun cevabı "bana göre" yok. Dizaynını çok beğenenler alır , ona da kimse bir şey diyemez , ama onun haricinde bu model fiyat ikilisi diğer lokal üreticilerden dayak yer.

Selamlar


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mehmet_clk
C
2 yıl (16556 mesaj)
Yarbay

Bunlardaki donanım octaviada olsa fiyatı 1800ü geçer.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @masterap
G
2 yıl (6663 mesaj)
Yüzbaşı

çöp.



M
2 yıl (15023 mesaj)
Yarbay

Şu aracın motor-şanzımanıyla ve benzer donanımında yapsalar yeter. Diğerleri benim için birşey vaadetmiyor


< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @commandx
C
2 yıl (16556 mesaj)
Yarbay

Motor şanzıman farkına tercih ederim uygun ya da donanımlı olmasını. Hızla işim yok. Her yer radar. 1.6 atmosferik cvt benim kullanıma göre gayet akıcı ve konforlu. Forumda atmosferik sevmiyorlar tabii.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @masterap