Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
117
Tıklama
0
Öne Çıkarma
M.2 ssd adaptör ile kullanmak?
M
8 ay
Onbaşı
Konu Sahibi

Merhaba sevgili forum üyeleri,

Bu konu hakkında bilgiye ve desteğe ihtiyacım var.

MSI z87-g45 gaming marka-model bir anakartım var, bu anakartımda msata slotu var lakin bunun veri yolu hızı normal 2.5' ssd ler ile aynı. Ve msata ssd lerin fiyatları çok yüksek.

Bu anakartıma m2 adaptörü kullanarak daha yüksek veri okuma ve yazma hızlarına ulaşabilir miyim?

Eğer bu mümkün ise hangi m2 adaptörü, hangi m2 ssd yi almalıyım ve bu adaptörü anakartımdaki hangi slota takmalıyım.

Şimdiden değerli bilgileriniz için teşekkür ederim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

F
8 ay
Yarbay

Olmaz, alacağınız adaptör de yine aynı veri yolu güney köprüsü ile bağlantı kuruyor. yine hızı normal ssd gibi olacaktır. Anakartı değiştirdiğiniz de hızlı kullanırsınız.



B
8 ay
Yüzbaşı

Dönüştürücü takıp m2 takıldığı zaman biostan bir ayar yapılıyordu sanırım o zaman en kötü 1.000mb okuma yazma hızları görülüyordu diye biliyorum. Dandik sistem de birisi yapıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Kanalı da şu.


https://www.youtube.com/@IsmailTPC_Hastanesi/videos



D
8 ay
Yarbay

Anakartınızın veriyolları malesef ki bu durumu sınırlıyor. pci-e x1 slotunuz 1000mbyte/sn yakalayabilirsiniz Gen3 bir ssd ile ama o kadar. x16 slotlarınız ise 1 tane ekran kartı takarsanız x16 olarak çalışıyor. 2 kart takılırsa hemen x8 e düşüyor, 3 kart takılırsa x8 + x4 +x4 şeklinde çalışıyor. karar bu durumda sizin.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.