Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 4 misafir, 1 mobil kullanıcı
6399
Cevap
354448
Tıklama
73
Öne Çıkarma
Cevap: LG OLED Kullanım, Kontrol ve Yardımlaşma Konusu (297. sayfa)
B
geçen yıl
Teğmen

Selamlar

Benim tv de 4K yayınlarda hareketli sahnelerde oyun oynarken de animasyonlarda hafif kasma - titreme oluyor. Sebebi ne olabilir? TV 77OLEDG3





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bourvil1 -- 19 Mart 2024; 21:0:33 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
geçen yıl
Yarbay

G3 te bu yazdıklarınızın olmaması gerekiyor, dilerseniz servis çağırın yeni aldıysanız verilen rapora göre iade değişim olabilir.

Kolay Gelsin.




Bu mesajda bahsedilenler: @bourvil1
_
geçen yıl
Yüzbaşı

Öylemi diyo...



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @tayaydin
_
geçen yıl
Yüzbaşı

65 g serisi Tv de otomatik güncelleme açık. Bazı güncellemeler sorunluda olabiliyor.

Otomatik güncellemeyi kapatmak mı daha doğru?



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @notropil
_
geçen yıl
Yüzbaşı

Cevap için teşekkür ederim.

G3 de OLED panele sıkıntı çıkarmadan bu tarz, görüntü performansını arttıracak gizli menüler var mı?



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Castle Bravo
N
geçen yıl
Yarbay

Selam Hocam,

İsmi üstünde GÜNCELLEME , bu verilen güncellemelerde sorun olsa panelinize bildirim gelmezdi değilmi.

LG yazılımcıları bir sorunu bulup düzeltme yapmadan güncelleme vermez içiniz rahat olsun ve güncellemeleri MUTLAKA yapın.

Panelinizin sağlığı açısından.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @_EFE_
N
geçen yıl
Yarbay

G3 panelin Servis Menüsünde bir ton ayar var ve sizin buralarda yapacağınız değişikliklerin yetkili servis tarafından ortaya çıkarılması halinde televizyonunuz GARANTİ DIŞI KALACAKTIR.

Televizyonun DEFAULT ayarları sizin için ayarlı bir şekilde zaten gelmektedir bunun için SERVİS MENÜ ye girmek kurcalamak son derece yanlıştır.

Kolay Gelsin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @_EFE_
O
geçen yıl
Binbaşı

Merhaba arkadaşlar 1 ay önce 65 LGC3SV Modeli OLED TV almıştım. Burada anlatılan testleri servis arkadaşların ışık hızında evden gitmesi sebebi ile onların yanında yapamamıştım. Uniformity, White dot, ölü piksel konusunda hiç bir problem gözlemlemedim ancak panelin özellikle sol tarafında pembeleşme sorunu gözlemledim. Yalnız ilginç sağdan bakınca pembeleşme solda gözükmüyor sağ tarafta daha belirgin hale geliyor. Ürünü 200 saat kadar kullandım pembeleşme geçmeyince dün yetkili servisi çağırdım. Servis bunun problem olmadığını bütün OLED TV lerde illa ki var olduğunu söyledi. Bana sorun olarak ekran yanığı olan fotolar gösterdiler. Yine de fotoğrafta belli olacak şekilde çekim yapıp müdürlerine göndermemi müdür problemli derse işlem yapacaklarını söylediler. Aşağıya çekebildiğim kadarı ile gözlemlediğim sorununun fotoğrafını koyuyorum. Bu durum normalse ürünü kullanmaya devam edeceğim çok fazla rahatsızlık vermiyor, bir daha değişimden gelecek tv nin de aynı olmayacağdan emin olamıyorum. Ama ileride daha kötü hale gelecekse değişim için uğraşayım. Değerli bilgilerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim.
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
geçen yıl
Yarbay

Garanti kapsamında televizyonu söküp seri numarasını alıyorlar ve ona uygun yeni panel sipariş edip evde onunla değiştiriyorlar. Tv komple değişmiyor.

Yabancı kaynaklarda Pink Tint olarak geçer ve genelde sol tarafta oluyor. Bunu panelin yapısına bağlıyor ve sorun olarak görmüyorlar. Maalesef kullanıcı için biraz şanssız bir durum oluyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 21 Mart 2024; 10:6:0 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @orislevin
O
geçen yıl
Binbaşı

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim hocam. Piksel temizliğini ben kendim burada sizin uyarılarınızı dikkate alarak 1 ayı doldurunca yaptım düzelmeyince servisi öyle çağırdım. Dediğiniz işlemi bile yapacaklarından şüpheliyim hiç önemsemediler. Tipik servis mantığı "Abi biz her gün ne arızalar ile uğraşıyoruz buna kafayı takma" diyip gittiler. Bu durum daha sonra görüntüyü çok etkileyecek bir duruma gelir mi? Öyle olacaksa sonuna kadar gideceğim çünkü. Değilse bu şekilde idare ederim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mcgoktug
M
geçen yıl
Yarbay

Zaten arıza olarak görülmediği için bu şekilde kullanıp hayatınıza devam edeceksiniz. Bembeyaz ekran dışında genel olarak ortaya çıkmadığı için, günlük kullanımda siz de bir süre sonra fark etmezsiniz.

İlla uğraşmak istiyorsanız servis kaydı açarsınız, tespit yaptırırsınız. Servis formuna bir sorun yok vs. yazarlar giderler. Siz de o raporla THH'ye başvurup sonucu beklersiniz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 21 Mart 2024; 10:20:45 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @orislevin
O
geçen yıl
Binbaşı

Dediğiniz gibi illa görmek istersem farkediyorum bu şekilde devam edeyim o zaman. Dün servis gelince baktılar 188 saat kullanmışım. Parlaklığı yine 80 civarında tutmaya devam edeyim mi 90 seviyesi uygun olur mu sizce?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @mcgoktug
_
geçen yıl
Yüzbaşı

Öncelikle Cevap içln teşekkür ederim.

Esasında düz mantık yürüttüğümüzde GÜNCELLEME sonucu olumsuz bir şey olmamasını beklersiniz ama pratikte maalesef her zaman böyle olmuyor.

Hani diğer elektronik cihazlarda da bu böyle olsada TV lerin de elektronik bir cihaz olduğu gerçeği ile hareket etmek lazım


Misalen Mevcut TV yi almadan önce Samsung ile LG arasında araştırma yaparken forumda Samsung konusunda gelen GÜNCELLEME ile panel aydınlatma miktarında azaltmaya, sınırlama getirildiği
Tarzı bir şey okumuştum.

Bir diğer örnek Samsung D serisi olan eski TV imde yaptığım GÜNCELLEME sonrası görüntü kalitesini düşürmüş ardından bayağı uğraşarak eski versiyonu mu yüklenmiştim.

Zaten bu soruma daha önce cevap veren arkadaş otomatik GÜNCELLEMEyi kapatıp, reddit ten GÜNCELLEMEyi araştırabilirsin şeklinde ki cevabı; GÜNCELLEMElerin olumlu, olumsuz yönlerinin sadece benim tarafımdan sorgulanmadığını gösterir.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @notropil
A
geçen yıl
Er

Merhaba, ben de yaklaşık 45 gün önce 55CS3 modeli almıştım, bende de beyaz ve gri tonlarda pembeleşme sorunu var. Ancak burada ve yabancı forumlarda gördüğüm pembeleşme hep ekranın sol tarafında dikineyken, bende tam izleme açısından bakarken ekranın altında yatay bir şekilde gözüküyor. Ayrıca artık normal TV yayınlarında da beyaz dışındaki görüntülerde pembe olmasa da bir ton farkı olduğunu görmeye başladım. Benim durumuma benzer internette bir benzerini bulamadım. Servis çağırdığımda gelen arkadaşlar ilk defa böyle bir şey gördüklerini ve sorunlu olduğunu düşündüklerini belirtirken, açtıkları kayda merkezin 2-3 gün içinde dönüş yapacağını belirtmişlerdi. Ama merkez jet hızında 2 saat içinde ezber bir şekilde bunun OLED modellerinde normal olduğuna, değişim yapılmayacağına dair bir dönüş yaptı. Bunun ekranın yanından bakınca gözüken pink tint durumundan farklı ve daha kötü olduğuna dair kendilerini ikna edemedim. Ekran görüntülerini aşağıya koyuyorum, sanırım yatay olduğu için telefon da fotoğrafta bir miktar düzeltiyor, gerçekte çok daha kötü görünüyor. Duruma dair varsa önerilerinizi iletebilirseniz çok sevinirim.


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 2 cevap geldi.
C
geçen yıl
Yarbay

Tamamdır hocam.

Kesinlikle kusurlu panel. LG TR o alttaki leke gibi izleri görürse değişim onayı verir. Servis tekrar gelirse, o izleri gösterecek şekilde fotoğraf çekmelerini söyleyin.

Şu fotoğrafta bariz gözükmüş. Fotoğrafa tıklayınca daha net oluyor:

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 28 Mart 2024; 1:37:10 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ay_bo
Y
geçen yıl
Yarbay

Fotoğraflara bakınca, o kadar para verip aldığınız bir paneli , akım korumalı piriz kullanmadan direk duvardaki prize bağlamakta ayrı bir cesaret... Ben yapamam...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
geçen yıl
Yarbay

3 yıldır çoklu prize bağlı şekilde kullanıyorum. Oyun konsolu, soundbar vs. Kaç defa elektrik kesintisi oldu. Arka arkaya gitti geldi. Bu cihazlar söylendiği kadar narin değiller, akım korumalı priz bir önlemdir ancak şart değildir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @yolcum
_
geçen yıl
Yüzbaşı

Üstad,

Günümüz şartlarında doğuda sıkıntılı bir yerde değilsen çok lazım olmamakla beraber bu tür ürünler 1 kere lazım olur, ondada iyiki almışım dersiniz.

Kullanıcı sayısı, hava şartları, mevsimsel tüketime bağlı dalgalanmaların yanı sıra trafo arızaları yada gerilim hatlarında kazalar (özellikle havai hatlar çok korumasız bu konuda) can yakıcı olabiliyor.

Tabi, Sırf tv için değil (dediğiniz gibi çok narin bir cihaz değil) şebekeye bağlı bütün cihazlar için risk söz konusu.

Ben, regülatörünün çıkışına yüksek joul değerli akım korumalı prizi ile sisteme enerji verdim.
(Biraz abartmış da olabilirim)

Diğer cihazlarda aynısını yapmaya niyetliyim.

Nacizane tavsiyem Türkiye şartlarını göz önünde bulundurarak bir tedbir almakta fayda var gibi.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _EFE_ -- 4 Nisan 2024; 13:20:22 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mcgoktug