Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
840
Cevap
83923
Tıklama
1
Öne Çıkarma
LG G2 ekran kırıldı
B
10 yıl
Yarbay

H
10 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Şu üçünü satın aldım arkadaşlar. Çerçeveli almayacağım. 200TL oynuyor arada. Kılıf kullanmayacaktım ama kırılınca sinirimden telefondan bile soğudum. Tekrar olmasın diye kılıf da sipariş ettim. Burda bir jelatine 10tl vermek de koydu açıkçası. 14 dolara 100 lü paketler de vardı ama ne yapacağım diyerek 5 li paket aldım 3 dolara. Gelsin ve takayım durumu burda açıklarım.

http://www.aliexpress.com/snapshot/6003479017.html
http://www.aliexpress.com/snapshot/6003479015.html
http://www.aliexpress.com/snapshot/6003479013.html





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakaniko -- 24 Aralık 2013; 20:47:31 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
10 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Çok sık yurtdışı alışverişi yaparım. Şimdiye kadar başıma sorun gelmedi. Aradaki fark 300TL bu arada. Benim sıkıntım sizce dediği gibi orjinal midir? Ekran kalitesi aynı mıdır? Kafama takılanlar bunlar aslında.


Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @murat425
K
10 yıl
Teğmen

süpersin :) para kaptırmayalım buradaki kan emicilere...

Ben şunuda anlamıyorum, aletin ekranı gorilla glass 2 deniliyor. Kırılmaz çizilmez ıvır zıvır diye her yerde bangır bangır bağırıyorlar ama bir kere elinden düştümü işi bitiyor. G2'den önce samsung monte vardı yerden yere düşüyordu alet hiç bir şey yoktu 5 sene kullandım...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kazimyilmaz2009 -- 27 Aralık 2013; 9:13:02 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @hakaniko
O
10 yıl
Yüzbaşı

R
10 yıl
Yüzbaşı

Türk insanının en büyük hatası bakıyolar 2.3ghz 2gb ram ooo ince çerçeve ve 1400 gibi ucuz fiyat gidip alıyorlar. yahu şu aleti almadan önce hiç mi malzeme kalitesine bakmadınız? arka kapağına dokununca ses gelen, plastiği samsung'un "leğeninden" kötü olan cihazı niye aldınız? geçmiş olsun.

1400 + 600 ekran fiyatına z1 alırdınız su geçirmez toz geçirmez, daha iyi ses+kamera ve sağlam metalik kasa düşse de bir şey olmazdı mesela...



H
10 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Alibaba toptan, aliexpress perakende sitesidir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @acura07
L
10 yıl
Çavuş

Merhabalar arkadaşlar. Çoğunuzun yaşadığı gibi bende telefonu düşürdüm ve ekranı kırıldı. Delta garantili telefonum için servis 490 lira ücret istedi. Ardından ekranı nerede nasıl yaptırırız arayışı başladı tabi. Diğer arkadaşlarında aldığı şu ürünü sipariş ettim.http://s.click.aliexpress.com/klk/YBz6bMBf

Siparişim gayet iyi paketlenmiş halde yaklaşık 20 günde geldi. Siparişi verirken ben satıcıdan tamir setide istemiştim ücretsiz olarak onlarıda yollamış. (İki tornavida, vantuz, iki parça plastik zımbırtı) Eğer sipariş vermeyi düşünüyorsanız sizde bu seti isteyin, tornavidalar olmasa bile plastik parçalar telefonun arka kapağını çıkartırken epey yardımcı oluyor.

Gelelim ekranı değiştirme kısmına. İlk olarak eğer söküp takma ile çok haşır neşir değilseniz telefoncuda yaptırmanızı tavsiye ederim. He ben illa kendim yapacağım diyorsanız eğer ben şu videodaki adımları takip ederek yaptımhttp://youtu.be/YpEgTK1y5Jc?list=FLsCvTJ9K4wtEUQymPo83xzQ

Sipariş verdiğim ekran üzerinde yapışkanlarıyla geliyor. Yapmanız gereken tek şey eski telefonunuzdan parçayı dikkatlice söküp yeni ekranınızdaki yere yerleştirmek. Burada bir püf noktası vermek istiyorum. Işık sensörlerini söktüğünüzde kasada lastik bir parça kalıyor. O parçayı almayı unutmayın. Basit bir parça gibi görünse dahi ben bu parçayı gözden kaçırdığım için çift tıklamada ve arama yaparken sorunlar yaşadım. Çift tıklama ile ekran kapanıyor fakat açılmıyordu. Arama yaparken ise telefonu yüzünüze yaklaştırmışsınız gibi ekran kararıyor ve açılmıyordu. Haliyle tekrar telefonu söküp o parçayı yerine takınca hiç bir sorun kalmadı. Keramet o minik plastik parçadaymış.

Şimdi gelelim kötü haberlere. Ekranı monte ettik herşey bitti derken o da nesi, ekran telefonun alt kısmından kasadan ayrılmış. Tahminen iyi yapıştılmadığından böyle bi sorun oluştu. Satıcı ile temasa geçtiğimde bana tutkal teklif etti :) Halledilemeyecek bir sorun değil, kaliteli bir çift taraflı bant ile üstesinden gelinebilecek bir sorun lakin ben zaten o safha ile uğraşmamak için kasası ile birlikte satın almıştım.

Sonuç olarak sahtemidir orjinalmidir bu konuda söylebileceğim birşey yok fakat görüntü kalitesi birebir aynı. Yaşadığım tek sorun ekranın iyi yapıştırılmaması oldu.

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi levinco -- 12 Eylül 2014; 9:19:54 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
K
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: aydemir655

bunlardan değişimi yaptırmıştım fiyat al istersen

http://www.vkbilisim.com.tr/lg-servis/

Maşallah kaç tane telefonun var öyle ? Her ana konuya buradan değişim yaptırdım yazmışsın.



S
8 yıl
Er

Bakın ben söylediklerimi laf olsun diye söylemedim. Servis dışında eğer çıkma ürün değilse, orijinal ekran satan bir yer görmediğimi belirttim. Kaldı ki sizin orijinal ekran diye taktığınız videoyu izledim. Üzerinde StarCell'in etiketi var. Tahtakale piyasasını az çok bilen birisi StarCell'in orijinal mi yoksa farklı kalitelerde Çin malları mı sattığını bilir. Yani kimsenin kimseyi kandırmasına lüzum yok. Google aramalarında LG G2 ekran değişimi yazıldığında adınızın üst sıralarda çıkmasının tek sebebi de sizin dükkanınızda ekran değişimi yaptıran Serhat Sağlam adlı SEO uzmanı arkadaşın mahareti. LG G2 ekran değişimi yazıldığında önce Serhat Sağlam adı çıkıyor, ardından GSM İletişim. Arkadaş da orijinal ürün olduğuna inanmış lakin vereceğim adrese gidip aynı ürünü 40-50 dolara rahatlıkla alabilir. Ürünün orijinal olduğunu iddia ediyorsanız distrubutor, ithalatçı firmaların LG Electronics'ten tescil ettiği sertifikaları yayınlayacaksınız. Ve bu takılan parçalar yetkili servis sorgulaması yapıldığında hangi distrubutor tarafından hangi elektronikçiye/servise satılmış, hangi tarihte hangi müşteriye montaj işlemi gerçekleştirilmiş... tüm bunlar görülecek. Aksi taktirde söylenenlerin tamamı laf-ü güzaftır.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sodra -- 8 Ocak 2016; 2:49:05 >

H
10 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Arkadaşlar traffic tarzı yüksek bir minibüsten inerken cebimden nasıl olduysa düştü. Dokunmatik çalışmıyor ve cam çatlama değil de kırıldı. Parça parça dökülüyor. Servisi arayıp sordum. 650TL fiyat çekti.

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >

Aliexpress ten bunu almayı düşünüyorum. Siz ne dersiniz?

http://www.aliexpress.com/item/Black-Original-LCD-Display-digitizer-toussembly-with-front/1568021119.html





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakaniko -- 24 Aralık 2013; 16:46:10 >

S
10 yıl
Yarbay

servise bence o kadar para verme aliexpressden getirt bir telefoncuyla anlaş o taksın yanlız yurt dışından getirtceğin ürün 60 $ fazla olursa gümrüğe takılma durumu var faturayı düşük göstermelerini söyle zaten cam ve dokunmatik yapışık eğerki elinden geliyorsa internetde değiştirme videoları var onlara bakarak telefonun içini açıp değiştirebilirsin 135 $ civarı ekran ama 60 $ da olanlar var sanırım biri yan sanayi diğeri orjinal



A
10 yıl
Yarbay

Ya servis yada yurtdisimi baska secenek neden yok mesela tahtakale gibi



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
10 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Telefoncu arkadaşımın malzemecisi ile bizzat görüştüm. Yedek parçası yokmuş bizim telefonların burda.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Adorer
K
10 yıl
Teğmen

Kendiniz mi monte edeceksiniz?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kazimyilmaz2009 -- 26 Aralık 2013; 17:42:00 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @hakaniko
H
10 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: kazimyilmaz2009

Kendiniz mi monte edeceksiniz?

Evet. Daha önceki telefonum da G2 idi. İçini açmıştım. Kapak çok hassas ama arka kapağa zarar vermeden çok ufak 1-2 iz ile açtım. Ön taraf için zaten problem yok. Çerçeveyi de değiştiriyorum.

Bu arada yukarıdaki aldığım ekranı iptal edip az önce aşağıdaki linkteki ekranı aldım. Sebebi ise o ekrandaki dokunmatik panel üstünde iz şeklinde çizgiler var. Bu benim huawei ideos x5 te başıma geldi. Çinden aldığım yeni ekranda çizgiler var. yandan bakınca belli oluyor. Fotoda bir anda onu da gördüm ve iptal ettirdim. 329TL ye patladı ekran. Kılıf ve jelatin dahil 350TL.

http://www.aliexpress.com/item/Black-100-New-Original-Full-Completed-LCD-Screen-Touch-Digitizer-Screen-With-Middle-Frame-For-LG/1475981169.html





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakaniko -- 26 Aralık 2013; 20:46:43 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
H
10 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Sadece ekran jelatini vardı. Tam kenara çarptı. Çerçeve yamulup ekranı patlattı. Bir noktada biraz da olsa ekran yere temas etmiş.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Muratovsky
H
10 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

teşekkürler. Ne yazıkki kırılmaz demek olmuyor. Çizilmeye ve kırılmaya daha dayanıklı ama kırılmaz değil :)

Wildfire S camı ile karşılaştırma imkanım oldu. Wildfire s camı G2 camından yaklaşık 2.5-3 kat daha kalın bu arada. Bildiğin pencere camı gibi





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakaniko -- 30 Aralık 2013; 23:15:20 >
Bu mesaja 13 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @VI.Mitridat
G
10 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: VI.Mitridat

Geçmiş olsun, corning gorilla glass 3 var bir de onun camında nasıl kırıldı öyle ya, sert düşürmüşsün galiba

GG 3 mü var?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
10 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: SKiPPeR..!

Bu sabah işe giderken elimden düştü sağ köşeden darbe aldı oval şeklide kırıldı camı :( içim gitti.

Yardımcı olurmusun bu konuda
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >

Videoyu izlemek için tıklayınız
videoda değişimi anlatmışlar...