Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
187
Cevap
17514
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Lg 55eg9a7v oled tv kullanicilari ve yorumlari
M
6 yıl
Yüzbaşı

Arkadaşlar bugün indirim kuponu ile bana 4200 e gelen bu tvyi alarak aranıza katılmış bulunmaktayım.



Geleceğin teknolojisi olan OLED panel bi tv almak hep istemiştim ve iyi bir fırsatla hemen aldım.



4K fanboyları gidip 4K panel alsınlar ve trt 4k izleyip tebessüm etsinler. Çakma 4K olduğundan haberleri yok ama neyse.Canım ülkemde full hd görüntü verilemiyor adam akıllı bu adamlar 4K panel diye ileriye dönük yatırım diye bahsediyor bundan.Fakat geleceğin teknolojisinden bir haberler.OLED panel bi LCD gibi devrimdir.



Bu pixel sayan arkadaşın bu foruma üye olup yazı yazması utanç verici.Bu insan ile aynı başlığın altında bile bir araya gelmek yeterince ağır ki böyle insana cevap bile yazmayacağım.



Mağazada onlarca Tv nin arasında Gül gibi parlayan bi model.Gözü iyi gören insan başka bir modele yönelmez bu fiyat bandında.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Uzun araştırmalar sonucu karar verdim dün sipariş ettim televizyon , daha çok filim izleyen biri olduğum için oled karar kıldım , 4k bizim ülke için henüz çok erken ...
Yoruma Git
Yorumun Devamı casper1981 - 6 yıl +2
W
6 yıl
Yüzbaşı

Logo yanığı ile karşılaşanları görmek üzücü gerçekten, umarım mahkeme vs ile haklarını alırlar, LG firması kullanma kılavuzuna ben yazdım diyerek sıyrılmak istiyor bu logo yanıklarından. tvyi almadan önce baya araştırmıştım Sadece Türkiye'de değil Fransada, Polonyada da aynı tutumu izliyorlar. Ancak forumda 2015 model oled tvde LG Türkiyeden hakkını çatır çatır alan bir arkadaşın konusu da var. İsteyen bi arasın baksın.
Fox ana haber konulu şikayet başlığında ise şok oldum diyebilirim, Sabahtan akşama kadar powerturk dönmüşlüğü oldu benim tvde. Powerturk logosunu gri ekrandan açık seçik de gördüm yapışmış gibi. ancak tv yi kapatınca çalışan yazılım ile sürekli temizleme yapılıyor ve her defasında panelde en ufak iz kalmıyor 5 aylık süreçte. O yüzden hiçbir tv kanalında "tühh 2 saat doldu, kanal değiştirmeyi unuttuk vs" gibi telaşım olmadı. Umarım bu şekilde 6-7 yıl sorunsuz kullanmaya devam ederim, ederiz.

oled tv'ye sahip olmadan yada baştan sona oled forum başlığını bile okumadan yorum kasan arkadaşlar var. Gerçekten bu ileri düzey yorumlarını ilgiyle takip ediyorum

*sürekli 1080p'den pixel sayan arkadaş nasıl saydığını detaylı bir anlatsın lütfen.
pixel saymak için bu tvyi ya sürekli sd yayında izliyor olmanız yada full hd görüntüde izleme mesafenizin en çok 1 metre olması lazım. Bu yorumu yapan arkadaş, 4k tvsinde tüm tv kanallarını, filmleri full hd izlerken ne sayıyor merak ediyorum doğrusu!

*Oled yanığı ihtimali sadece bu model için yok, LG'nin B7 serisi dahil 20bin TL'lik modelinin bile kullanma kılavuzunda 2 saat aynı kanalda kalmayın uyarısı bulunmaktadır, B7 forumunda da konuşuldu(kesin ve net bilgi) ayrıca Lg'nin daha önceki yıllarda çıkardığı tüm Fhd oledler kavisli idi, düz ekran fhd oled paneli ilk bu modelde üretip denemiştir. Kontrast oranında ve siyah başarımında b7'ye yakın olduğunu, 2015 ve 2016 modellerinden açık ara önde olduğunu açarsın inceleme sitelerini okursun, işkembeden sallamaya gerek yok 2015 model vs diye.

*2018 itibariyle Piyasada 1080p led tv kalmadı, yeni üretilen birçok panel 4k olarak çıkıyor, millet de zorunlu olarak 4k'tv ye yöneliyor. FHD panelin tek alternatifi bu model kaldı. Tekrar söylüyorum sinema öncelikli bir tv arayışında iseniz 10bit-100hz-55" olup 4000-4500tl bandında bu tv'ye rakip model yok!

*Dahili Uydu alıcısı 4k olmayan, usb 3.0 desteği olmayan yada Playstation-5 ile geleceği söylenen hdmi 2.1 desteği olmayan 4k tv alarak ileriye dönük yatırım yapmak ne kadar mantıklıysa işte bu tvyi de almak o kadar mantıklı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wntln -- 19 Şubat 2018; 20:33:59 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
C
6 yıl
Yüzbaşı

Uzun araştırmalar sonucu karar verdim dün sipariş ettim televizyon , daha çok filim izleyen biri olduğum için oled karar kıldım , 4k bizim ülke için henüz çok erken yayın yok , filim 4k indirmek için kota yok o yüzden full HD şuan gayet ideal birçok mağaza görüntü kalitesi baktım oled ile LED kyas bile kabul etmez renkler ve siyah konusunda, parlaklık olarak LED iyi ama sinema filmini izleyen biri için oled ve bu televizyon fiyat performans gelsin bakalım ses sitemi de alıcam sj4



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Hocam bende baktim baslik acan yok ben acayim dedim

Neyse fotograf bende cektim 1 2 tane aksam evde yuklemesini yaparim renk ayarlarinizi aksam evde deneyecegim tesekkurler

Bu arada izlemediyseniz iyi bir kaynaktan passengers filmini izleyin uzay sahnelerinde mest olucaksiniz



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @wntln
W
6 yıl
Yüzbaşı

Bir yerlerde eğer ''oled çok mavi gösteriyor abi, çok logo yapışıyor abi, 1080p çöptür çok büyük hatadır abi, işte kanıtı rtings abi#1 tane jpg dosyasını 10 yere yapıştırır#" derlerse bilin ki bu modeli yakından mağazada test etmeden kağıt üstünden inceleme yapanların beyanıdır, ben de 3 aydır büyük keyifle 1080p film, netflix ve tv kanallarını izliyorum, tv alma arafesinde olanlar yere göğe sıgdırılmayan led modellerle bi karşılatırsın, öyle karar versin, yada karşılaştırmasın yaa... Aynı kategoride bile değiller!



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

2
6 yıl
Er

Öncelikle böyle bir konu açtığınız için teşekkür ederim. 1 aydır tv arıyorum 4 bin bütçeyle başladım sony vestel philips samsung lg tüm tv leri inceledim birçok kez karar degistirdim. Lg 55sj800v serisi ile 55eg9a7v serisi arasına kaldım. Görüntü kalitesi acısından açık ara eg9a7v önde ancak benim sorunum şu ben digiturk play uygulamasını aktif kullanıyorum. Webos2 benim isimi görürü mu?? Vatanda lg çalışanı donma yaşarsın sj800v serisini önerdi ama ben oled olması için zorluyorum. Kullananlar digiturk play uygulamasına maç izlediler mi ya da bu tarz bir uygulamada hareketli görüntülerde problem olur mu?? Benim internet altyapımda problem yok en kötü 8mb internet alırım. Acaba hangi tv yi seçmeliyim. Yardımcı olursanız çok sevinirim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
6 yıl
Er

2 aydır bu televizyonu araştırıyordum. 20 gün önce Metro Grossmarkette 4.449.00 TL'ye fiyatını görünce düşünmeden aldı. televizyonun bütün özellikleri gayet güzel özellikle film izlemek ayrı bir zevk. Benim sormak istediğim bu telefona cep telefonundan görüntü aktarımı yapabiliyormuyuz...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
6 yıl
Teğmen

.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wr4tch -- 26 Aralık 2017; 1:51:35 >

H
6 yıl
Çavuş

Evet sinema modu yapınca çıktı teşekkür ederim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

W
6 yıl
Yüzbaşı

Webos 2,2 ye güncelledi tv kendini, 3,x sürümlere güncelleme almaz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @morgece
W
6 yıl
Yüzbaşı

uzun süreli 3,5 deneyimi yaşamadım, magazalarda gördüğüm kadarıyla baya hızlı, tv yi ilk aldığımda 2.0 da çok hızlı idi, zamanla takılmalar olmaya başladı, bazen 3-5 sn sürüyor renk ayarları-ses ayarları gibi pencereleri açmak, başka bir gün anında açıyor. Uygulamalar için de aynı durum geçerli. ama hız olarak bir android tv den bariz iyi, tizenden fark edilir derecede geride.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @morgece
H
6 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: perseus17

LG 55 EG9A7V (oled )

LG 55 UJ651


Bu iki tv den birini almak istiyorum ( kullanım amacım PS4 Pro ve film seyretmek tv de izlenecek ) oled olan beni cezbediyor ama fhd olması ve az önce yazılan düşük parlaklık mevzusu acayip kafamı kurcalıyor tavsiyelerinizi verirseniz sevinirim. ( aralarında 1000 tl fiyat farkı mevcut )

Saygılar


Merhaba.yaklaşık iki haftadır bu tvyi kullanan biri olarak naçizane fikirlerimi belirtmek isterim.

Öncelikle tvye oyun konsolu bağlamadım bunun için bir yorum da bulunamam ancak forumda biraz araştırırsanız bu konuda olumlu yorumları bulabilrsiniz.

Sinema ve futbol maçlarındaki yorumum ancak şu olabilir mükemmel.özellikle siyahlar ve kontrast baş döndürücü.netflix üzerinden ve Digitürk sinema kanallarından izlediğim filmlerden inanılmaz haz alıyorum.logo yanığı diye bir sorun asla sözkonusu değil.gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

W
6 yıl
Yüzbaşı

1 metreden oyun oynayacaksan 4k oled al, Ps4 Pro nun hakkını ver, netliğin berraklığın tadını çıkar, 3 metre ve ötesinden oturup oynayacak tv izleyeceksen, 4500tl ve altı fiyatlarda bu modeli tavsiye ederim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @1982-utkan
N
6 yıl
Yarbay

Bu modelden uzak durun, 2017 ürünü diye satılsada aslında öyle değil eski versiyon oled panel kullanıyor, oled yanmalarına açık, webos 2.0 olmasında da anlayabilirsin.

B7'den başlayarak diğer üst seviye oledlerde daha yanma olmadı(normal kullanımda) çünkü bunlar yeni 2017 model oled panel kullanıyor.

Ayrıca bu modelden bağımsız olarak 55inch 1080p de pikselleri sayarsınız.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 19 Şubat 2018; 2:2:25 >


Bu mesajda bahsedilenler: @wquzun
S
6 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: wolverine55

Hocam isteyen alsin 1080 p true hd filmi koysun istedigi 4k tv ile karsilastirsin hepsini ezecektir. Tecrube ile sabittir

her turlu ezeriz oled ile



S
6 yıl
Çavuş

Öncelikle kendi sorduğum soruyu kendim cevaplayım :) teledünya conax modül ile çalışıyor. Bugün kurulum yapıldı ve tv'nin görüntüsü tek kelime ile mükemmel. Bundan önce kullandığım tv plazma olduğu halde ve iyi siyah görmeye alışık olduğum halde bu inanın çok başka bir cihaz. Resmen başka bir boyut oled tv. Bende 49sj800v ile bunun arasında kalmıştım. Hatta oledi aldıktan sonra ertesi gün vazgeçip değiştirmeye gitmiştim. Tv'yi kurulum için gönderdik servise deyince hayırlısı o zaman deyip geri gelmiştim. Bugün kuruluma gelen servis elemanlarına bu olayı anlatınca abi değiştirsen öyle bir hata yapmış olurdun ki anlatamam dedi :) ikisi arasında kıyas bile yapamam dedi. Şu an beşiktaşın maçını izliyorum. Tribündekilerin yüzü seçilecek nerdeyse. O derece pürüzsüz bir görüntü var. Pikselleri sayılır diyen arkaşalara da burdan selamlarımı iletiyorum!!! Ha sayılıyor ama burnunu ekrana yapıştırırsan sayılıyor :))))



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
6 yıl
Yarbay

Merhaba



Bilmiyorum doğru bi karar mı verdim ama dün ben de aldım 4800 tl fiyattan ..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
6 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: NevNiyaz

Merhaba



Bilmiyorum doğru bi karar mı verdim ama dün ben de aldım 4800 tl fiyattan ..

Hayırlı olsun bende aynı fiyata almıştım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
6 yıl
Çavuş

Cevaplarınız için çok teşekkürler arkadaşlar. Optik bağlantıda sorun yokmuş. Optik bağlantı dışında tv kumandasıyla soundbar kontrol edilemiyor. Nasıl çözdüğüme gelince de Auto power on/off ayarı varmış soundbarın. Ben bunu off a getirmişim sanırım yanlışlıkla. Öyle oluncada tv kapanınca soundbar kapanıyor ve tv yi açınca kapalı kalmaya devam ediyordu. Auto power on konumuna getirince düzeldi şimdi



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @No Way Out , @wntln , @wincentt
W
6 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Evet bende nike logosu var guzel duruyor kendim yapistirdim

Bilen bilmeyen sallar oldu forumda



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Angaralıahmet06