Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
187
Cevap
17507
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Lg 55eg9a7v oled tv kullanicilari ve yorumlari
W
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Evet arkadaslar benim gibi bu fiyat performans canavari televizyona sahip arkadaslarin ve bilgi arayan forumdaslarin boyle bir basliga ihtiyaci oldugunu dusunerek basligi actim
Tv fullhd oled panele sahip ve gunumuzde 4k icerikli bir film indirmek yaklasik olarak 50 60 gb bunun icin ne zamanim nede kotam vardi ayrica yaptigim incelemelerde 4k ekrana sahip led tvlerden daha iyi performans verdigini gordum ve uzun incelemelerden sonra tv yi almaya karar verdim ve 2 haftadir sorunsuzca kullanmaktayim televizyon fullhd icerigi gercekten mukemmel bir ayrinti duzeyinde gostermekte zaten benim gibi 3.5 metre mesafeden izleyecekseniz fullhd 4k ayrimi yapamiyorsunuz eksik olarak webos2.0 bazen yavas kalabiliyor ancak yinede androidin fersah fersah onunde.merak ettiginiz sorulara elimden geldigince cevap verebilirim
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Uzun araştırmalar sonucu karar verdim dün sipariş ettim televizyon , daha çok filim izleyen biri olduğum için oled karar kıldım , 4k bizim ülke için henüz çok erken ...
Yoruma Git
Yorumun Devamı casper1981 - 6 yıl +2
S
7 yıl
Yüzbaşı

Hayırlı olsun, ne kadara aldınız ? Ekran düz mü yoksa kavisli mi?



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Sagolun. Duz ekran 4999 vatandan ozel fiyatla almistim ama internette daha ucuza bulabilirsiniz ben kapali kutuyu kendim aldigim icin ugrasmak istemedim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @sonyz10c
W
7 yıl
Yüzbaşı

ben de 2 haftadır kullanıyorum, mediamarkt indirimi ile 3950 TL'ye aldım, başlık açmanın zamanı geldi diyerek girdim foruma ama 6 saat geç kalmışım, siz açmışsınız

diğer oled ve tv tavsiye başlıklarında birkaç şey yazdım ama burada derli toplu dursun yorumlarım;

Yıl 2017 olmuş, niye 1080p tv alınır!
quote:

Az çok fotoğraf çeken bilir, Fotoğraf makinelerinin çözünürlüğü arttıkça fotoğrafın kalitesi artmaz! Çekilen fotoğrafın çözünürlüğü arttıkça, doğru orantılı olarak büyük boyutlarda net baskı imkanı sunar yada fotoğrafın belli bir alanından daha net crop yapabilme konusunda söz sahibidir. Fotoğrafın göze hitap eden renklerinin keskinliğinin üzerinde söz sahibi olan body'nin işlemcisi, teknolojisi, görüntüyü oluşturan sensörün büyüklüğü ve merceğin malzemesidir. O yüzden hala 16 mpixel'lik makineler, 24 mpixel'lik makinelerin 4 katı fiyatıyla satılabilmektedir.
-------------
Fotoğrafta kağıt üzerindeki çıktıyı, TV'deki görüntü çıktısı gibi düşünün. Büyüklüğü 55" e kadar olan tvleri eğer 1-1,5 metreden izlemiyorsanız 4K olayı, göz ardı edilebilir bir özellik. Başka bir deyişle 55" büyüklük, 4k'yı gerektirecek alt sınır, 1080p için de üst sınır diyebilirim.(bkz google: izleme mesf.- izleme açısı-tv büyüklüğü)
55" tv de eğer görüntü kaynağınızın kalitesi gerçekten iyiyse(sıkıştırılma oranı az ise, uydu alıcınız kaliteliyse..) ve tv'yi en az 2,5-3 metreden izliyorsanız 4k ile FHD görüntü arasındaki kaliteyi ayırt etmek için gözlük takmanız gerekir.
4k çözünürlüğün tadını-farkını, ancak ve ancak 65" ve üzeri tv boyutlarında almaya başlarsınız, FHD ise bu boyutlarda gerçekten çekilmez olur, görüntüdeki karelenmeleri net bir şekilde fark edersiniz( 5 metre ve altı mesafelerde fark edersiniz, yine burada da tv izleme uzaklığı devreye giriyor)
--------
Ayrıca , bu başlıkta olduğunuza göre, OLED FHD ile LED 4K arasında kalmışsınız demektir. Tercihiniz fhd olursa paranızı çöpe değil, geleceğin görüntü teknolojisi OLED'e yatırmış,tv'de sinema keyfinizi katlamış ve fhd kaynaklarda daha net görüntü elde etmiş oluyorsunuz. (LCD bitti-LED'de bitecek, OLED yerini alacak)



quote:

Tamam olmuşken 4k çözünürlük olsun da o 4k tvyi alınca hakkını vermeniz lazım. Mesela 4k içeriklere benim evdeki 8megabit internetle ulaşmam tam bir işkence! Ham 4k görüntülü 2 saatlik film 60-70 GB boyuta sahip ve yeni çıkan filmler dahil birçoğunun ya 4k sürümü yok yada çoğu fake 4k dediğimiz 1080p'den dönüştürülmüş. halbuki 3-4 senedir 4k tvler piyasada var! ama trt'den başka kanallarda 4k artışı olmadı. tv kanallarımız hakkını verse 1080p gayet net yeterli ama onlar bile 720p hd yayında kaldı. Net pürüzsüz fhd yayın kalitesini, tv kanallarında ancak dizileri, klipleri izlerken hissediyorsunuz. bir haber kanalını açtığınızda sadece yazılar hd kalitede, muhabirin kameramanın çektiği, yada canlı bağlantılardaki videolar hala çamur} Tv kanallarının deli dünya yatırım yaptıkları fhd kameraları çöpe atıp A'dan z'ye herkesin eline 4k kamera vermeleri yada canlı yayınlarda 4k görüntüyü bize ulaştıracak altyapıyı oluşturmaları yakın zamanda da olacak gibi görünmüyor.
teknolojiyle yakından ilgili meslek sahibi biri olarak görüşüm, 4k sisteme tabiki geçilecek ama bu öyle 1-2 senede olamayacak, 1-2 sene sonra Led 4klar'ın yerini, benzer fiyatlarda Oled 4k tv'ler almaya başlayacak.(2017 itibariyle 15000tl gibi rakamlardan 7000Tl lere düştü bile). Tahminim 3-4 sene sonra raflardan led tv'ler tamamen kalkacak ve Sağımız solumuz her yanımız 4k olana kadar en az 5 yıl gerekir diye düşünüyorum.(Ekim 2017)


EDİT:
-------------------------------------
3 aylık kullanım sonunda izlenimlerim;

*100hz panel-10 bit renk derinliği ile ps4 performansı inanılmaz iyi. 3 saat aralıksız oyunda takılma atlama titreme vs yok
*Işıkları kapatıp sinema izlemeyi seviyorsanız daha iyi görüntü kalitesini hiçbir led tv de bulamazsınız. Siyah sahnelerde tv resmen odada kayboluyor.
*renkler için ileri düzey ayarlara imkan veriyor tv. ben aşağıdaki ayarlarda kullanıyorum, en ideal gözüme hoş gelen ayarlar bu oldu. kendi renk ayarlarını pek beğenmedim.
*Tv açıkken önde ne bir logo yazı ne de ışık var. sadece görüntüyle baş başa kalıyorsunuz. bu çok iyi bir ayrıntı. sadece tv kapandığında alttaki kırmızı ledi yanıyor.
*2017 model tv ama fiyattan kısmak üzere webos 2.0 sürümü kullanılması saçma olmuş, işletim sistemi bazen anlık donmalar yapıyor ama bu 1-2 sn'lik bir olay, kumandanın imleci ile menülere ulaşmak büyük rahatlık, tr dil destekli sesli komut ile {özellikle youtube uygulamasında} arama yapmak inanılmaz kolaylık, stabilite-akışkanlık tizen'den bir tık geride, verimlilik,kulanım kolaylığı tizen ve android işletim sistemlerinin çok önünde.
*puhu tv, bein sport gayet sorunsuz reklamsız kurulup çalışıyor. uygulama tarafında tv gayet yeterli içerik sunuyor.
*8mbit internetim ile Netflix mükemmel kalitede ve renklerde donmasız çok iyi performans sergiliyor.
*Logo yapışma ihtimali var, mağazalarda teşhir ürünlerde yapışmış halini gördüm. Ancak 3 ay sonunda anladım ki ev kullanıcısı için imkansız gibi. Sabit görüntüde(flaştan film durdurma, uygulamalarda görüntüyü durdurma, görüntü kaynakları kapalı iken) ekran koruyucu sürekli devreye giriyor.
*TV'de HDR yok-sıkıntı yok; Siyahlarda verdiği detay hdr yi aratmıyor.
*Tv'nin sehpası plastik ve çok güven vermedi bana, duvara yada tv ünitesine montaj daha güvenli hale getirecektir.
*kendi uydu alıcı performansını denemedim, uydunet ile kullanıyorum.

Kimler almalı...
+4k takıntısı olmayan, tv kumandasının yanında fare-klavye, android box vs bi sürü alet edevat istemeyen, kanallarda maç-dizi-klip herşeyi izleyen herkesi memnun eder bu tv, sinema ve ps4 için alanları ise mest eder.

Kimler almamalı...
Berberler . Logo yanığı ihtimalinden ötürü, işyerine böyle bir tv alıp sabahtan akşama kadar sürekli CNN, NTV döndürenler almasın. Haber bantları, tv logoları kalıcı olacaktır.

Logo yanığı ihtimali için tavsiye: Uydu alıcınız ve tv'nizin stand by sürelerini minimum'a çekiniz. Tv başında kumanda eldeyken zaten problem yok, tv açık ve siz başında değilken olası kanal donmaları olursa yanık ihtimalini sıfır'a indirmiş olursunuz.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >

Aşağıda da eski televizyonum, Samsung 40d8000 ile karşılaştırma fotolarını ekledim. her iki tv 'nin görüntüleri dinamik moda alındı ve aynı kaynak dosyadan çalışken;
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wntln -- 27 Aralık 2017; 14:6:48 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
W
7 yıl
Yüzbaşı

Fotoğraflardan tv'nin göze verdiği renkleri buradan size yansıtmak imkansız( araya telefonu kamerasının ve bilgisayarın renk ayarları giriyor) ama netlik açısından bir fikir elde edilebilir. yukarıda paylaştığım fotolar 1,5-2 metre den çekildi.
5250tl civarı fiyatı var bugün itibariyle, bazen 6499 tl gibi komik rakamlarda görüyorum. bu fiyatlara çıkan zaten 4k oled alır, yada aklı doğal olarak samsung yada sony 'nin led tarafındaki premium cihazlarına kayar.

2-3 aydır yeni üretilen bir model, mağazalarda yeterli stokta vardır. 4500tl ve altı seviyelerinde iken tercih edilmeli diye düşünüyorum. bu fiyat civarında her türlü tv yi görüntü kalitesi ve performansı olarak tokatlar.



W
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Hocam bende baktim baslik acan yok ben acayim dedim

Neyse fotograf bende cektim 1 2 tane aksam evde yuklemesini yaparim renk ayarlarinizi aksam evde deneyecegim tesekkurler

Bu arada izlemediyseniz iyi bir kaynaktan passengers filmini izleyin uzay sahnelerinde mest olucaksiniz



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @wntln
W
7 yıl
Yüzbaşı

LG 55EG9A7V TV'NİN DETAYLI İNCELEMESİ ( YABANCI SİTEDEN ÇEVİRİDİR)

2015 yılında duyurulan FHD 55eg910 modelinin devamı kabul edilebilecek 55EG9A7V tv’de, Curved yerine düz ekran kullanılmış ve panelin kesinlikle daha iyi kontrolü sağlanmış. Siyaha yakın koyu renk tonlarının daha iyi derecelendirilmesi sağlanmış.
LG 55EG9A7V, 1920 x 1080 piksel çözünürlükle (Full HD) düz panel OLED ekrana sahip. Panel, LG Ekranlardaki için tipik RGBW Altpiksel (aşağıdaki resimde) teknolojisiyle üretilmiş. Bu teknolojideki sayı ve alt piksel düzeni, TV'nin Full HD çözünürlüğü, hem dikey hem de yatay olarak göstermesinde kolaylık sağlıyor.

Parlaklık Uzman modunda,
Tüm ekranı kaplayan bir test üzerinden 93 cd / m2 lik bir parlaklık ölçüm sonucu çıktı.. Ekran alanının % 10'unu kaplayan daha küçük bir kesit üzerinden parlaklık açıkça daha yüksek yaklaşık 246 cd / m2 değerine ulaştım.
Bu sonuçlar, akşam veya gece gösterileri için oldukça yeterli, LG 55EG9A7V ile sinema izlemenin keyfini sağlıyor ve bu benim için mükemmel.

Siyah ve Kontrast
Gördüğünüz gibi en yeni OLED'ler, eski teknoloji ile geliştirilmiş 4K LCD TV'lerin gerisinde kalabiliyor. Siyahın bu kadar düşük parlaklığı var, çünkü temelde bizim renk ölçerimiz, ölçüm aralığının dışında.
“Bu tv için tartışmasız tek bir konu var, bu OLED modelinin sağladığı eşsiz kontrast oranı, herhangi bir LCD TV yerine satın almaya tek başına bile tercih sebebidir.
Koyu gri tonlamalar:
2015-2016 yılları arasındaki OLED'lere göre büyük ilerleme kaydedilmiştir. Saf siyahların yanında 55EG9A7v de tonal siyahlar da çok iyi - önceki selefinden (55EG910V) farkedilir derecede çok daha iyi, aynı zamanda geçen yıl çıkan OLED55B6V modelinden de iyi. Başka bir deyişle, Çok karanlık ayrıntılara göre en yeni LG 55EG9A7, sadece 55EG910V (Full HD, 2015) değil, aynı zamanda 55B6V (4K, 2016) 'den daha iyi performans gösteriyor. Temelde bu yılki 55B7 (4K) modeline siyah performansı çok yakındır.
(Örneğin, "Kırmızı Ekim Avı" filminde, karanlık eğimlerin ayrıntısı 55B7' ile benzer performanstaydı. Üstelik, ünlü menhol sahnesinde 55EG9A7V, 55B7V'den daha temiz bir görüntü ile öne çıktı)
LG'nin en çok gereksinim duyduğu alanlarda yamaları ve geliştirmeleri olan bu tv ye uygulaması çok takdir edilesi. 55eg910 dan sonra yeni bir Full HD OLED için iki yıl beklemek zorunda kaldık diyebiliriz Ama olumlu değişikliklerin çokluğu, buna değdiğini doğruluyor. Kısacası, LG mühendisleri bu süreyi boşa harcamamışlardır.
Beyaz ve gri
Tam ekran beyaz homojendi ve vinyet veya diğer parlaklık bozulmaları olmadı. Beyaz ışıkta yeşil renk ararken (55eg910 de tipik sorun du) bir sorunla karşılaşmadım.
Test örneğinde, beyaz biraz sıcaktı, yani çok düşük renk sıcaklığı - 6500K yerine 6000K oldu. TV'nin en doğru seçeneklere imkanı var- ki 'hızlı 2 nokta' beyaz dengesi kalibrasyonu gözle görülür bir gelişme sağladığı için bu büyük bir problem olamaz.

Tekrarlanabilirlik açısından renkler üç gruba ayrılabilir.
Birincisi, hataları küçük kırmızı (R), mavi (B) ve kırmızı (M) olacak ve kırmızı olması durumunda bile algı eşiğinin altındadır.
2. grup için doğru gölgeli bir yeşil (G) yapardım, ancak biraz fazla parlaktır.
Üçüncü grup camgöbeği (C) ve sarı (Y) 'dir. Burada bazı gölge ipucu ile uğraşıyoruz: Her iki renk de yeşilin içine doğru kaymakta, özellikle siyanür durumunda görülmektedir.
< Resime gitmek için tıklayın >
Neyse ki, TV renk sunumununda önemli ölçüde geliştiren kalibrasyon seçeneklerinden (tam renkli bir yönetim sistemi - CMS dahil) oluşmaktadır. Renkleri belli açılardan kaybolan birçok LCD TV'nin aksine, en yeni LG OLED'ler bu sorunlardan çok uzak.
Genel olarak, 55EG9A7V'nin renk üretimi fabrika ayarlarında oldukça iyi. Bu TV'nin iyi bir kalibrasyondan sonra görüntüde çok şey kazandırması önemli ve bu nedenle ekranın gerçek potansiyelini görmek bile keyif verici...
120Hz OLED paneli ile dinamik çözünürlük (örneğin, hareketli görüntülerin netliği), OLED TV'ler içinde normaldi ve 55EG910V, 55B6 veya 55B7 modelleriyle aynıydı. Bu konuda trumotion seçeneklerini denemenizi tavsiye ediyorum.
LG 55EG9A7V, çok miktarda trumotion seçeneği sunmaktadır. "Şeffaf" modda sıvılaşma, "pürüzsüz" modda - çok büyük - ve "kullanıcı" modunda - ayarlanabilir "orta" idi. Hareketi 10 derecelik bir ölçekte özgürce ayarlayabildiğimiz ve böylece tercih ve tercihlerinize uyacak şekilde ayarlayabildiğimiz "kullanıcı modunda" dur.
HDR : LG 55EG9A7V HDR içeriğini desteklemez. Bu işlevselliğin gelecekteki yazılım güncelleştirmeleriyle birlikte sunulup sunulmayacağı henüz bilinmiyor.
USB video formatları: avi (fmp4) ,flv (flv1), mkv (h264), mov (h264), mp4 (h264), mp4 (h265), mts (tercüman, h264),
mts (progr., h264), tp (mpeg1 / 2), {wmv (wmv2) desteklemiyor.}
Input lag: Oyun modunda girdi gecikmesi 48.1 ms'dir, bu kabul edilebilir bir sonuçtur.
< Resime gitmek için tıklayın >

+ En iyi kontrast oranı (birçok LCD TV'den standart resim ayarlarında bile hatta kişisel fikrim HDR'den bile daha iyi)
+ Düzgün ayarlanmış siyah seviyesi (55EG910V'nin çok ötesinde)
+ Karanlık ayrıntıların çok iyi çoğaltılması (55EG910V'den daha iyi)
+ hiçbir kalite kaybı için iyi bir görüntü tipik sıvı kristal rakipleri,
+ Birçok LCD TV için tipik banding sorunu yok
+ Pek çok LCD TV için tipik sorun olan karartma yok (yani bulanıklaşma) yok,
+ LCD TV'lerde bölge dışı aydınlatmanın çalışmasından kaynaklanan eser eksikliği,
+ koyulaştırmadan düzgün beyaz,
+ hareketli görüntülerin net odaklanması
+ hareket kontrolü ayar seçenekleri bolluğu,
+ USB'den desteklenen çok sayıda video dosyası biçimi,
+ kapsamlı kalibrasyon seçenekleri,
+ kabul edilebilir giriş gecikmesi, İyi bas ile kristal ses (TV için)
+ Wi-Fi ve Bluetooth, modern, ince görünüm,en yeni en ucuz oled tv.  HDR içeriği yok,
-Uzman modunun fabrika ayarlarında çok sıcak beyaz (ancak kalibre edilebilir)
-bazı takılma sorunları (çok yeni yazılım sürümü),
-4K OLED'lerden daha düşük parlaklık ve LCD TV'lerden,
-SD sinyalindeki hareketin keskinliği en iyi LCD modellerine düşük
-Çok fazla görüntü modu varken daha az kullanıcı profili var
-TV kanallarını yönetmek daha elverişli olabilir,
-İşletim sistemi biraz daha hızlı olabilir,
-Bazı menü öğeleri Lehçe'ye tercüme edilmemiştir (örn. Bozulma, bulanıklaştırma)
-kulaklık girişi yok
-Plastik taban bu sınıfın TV'sine uymuyor.









< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wntln -- 31 Ekim 2017; 9:21:48 >

S
6 yıl
Yarbay

ilk ciktiginda almistim , hala sozumun arkasindayim.



`` oturmus teknoloji fullhd var iken suan 4K ya yatirim gereksiz. ``



yillar sonra zaten o teknolojide oturunca , gidip sifir cihaz alip kullaniriz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
6 yıl
Yüzbaşı

Merhabalar Sony 55xe9005, Samsung 55mu9000 ve bu televizyon arasında kaldım. Teknosa da inceledim hem fiyat avantajı hem de kusursuz siyah gösterimiyle 1 adım gönlüm daha yatkın lg ye gibi.

Sormak istediğim birkaç soru var.

Tv yi Güneş alan bir salonda kullanacağım bahsettigim bu üç modele göre sizce güneş yansıtma durumu nedir?

Bilgisayara kablosuz bağlantı yapıp ekran yansıtma performansı nedir ? Ofiste kullanılacak sunum için

Bir de bu logo yapışması ne demek oluyor acaba :)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
6 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: diday

Merhabalar Sony 55xe9005, Samsung 55mu9000 ve bu televizyon arasında kaldım. Teknosa da inceledim hem fiyat avantajı hem de kusursuz siyah gösterimiyle 1 adım gönlüm daha yatkın lg ye gibi.

Sormak istediğim birkaç soru var.

Tv yi Güneş alan bir salonda kullanacağım bahsettigim bu üç modele göre sizce güneş yansıtma durumu nedir?

Bilgisayara kablosuz bağlantı yapıp ekran yansıtma performansı nedir ? Ofiste kullanılacak sunum için

Bir de bu logo yapışması ne demek oluyor acaba :)





ben tek bir sorunuza yanıt vereyim şimdilik

kablosuz olarak laptop ile ekran yansıtma performansı çok düşük maalesef donma ve saniyede aktarılan kare çok düşük

telefon ile yansıttığımda hiç bir sıkıntı çıkarmıyor fakat laptop ile video falan izlemeye kalktığımda donuyor sürekli



Y
6 yıl
Teğmen

- Güneşte yansımayı ölçmek ve Oled in LCD den farkını görmek istiyorsanız Mağazaya gittiğinizde telefonun flaşını 20-30 Cm'lik bir mesafeden Tv'ye tutun. Oled in farknı anlayacaksınız.

- Ekran yapışması (Image Retention) bütün Oled Tv'lerde hatta LCD Tv'lerde bile oluyor. Uzun süre aynı görüntü kaldı mı oluyor. Oled de kısa sürede olabilir bu süre yaklaşık 16 saat gibi bir süre. (Benim deneyimim) Oled de kısa sürede olmasının sebebi LCD ye göre daha az TV nin iç yapısında daha az katman olması, bundan dolayı Piksel deki enerji direk ekrana nüfuz ediyor. LCD de ''Back Light Unit'' (Arka Işık Ünitesi) in ışık sızmasını engellemek ve rengi vermek için kullanılan katmanlar olmasından dolayı ekrana yaklaşık 6-7 katmandan sonra enerji nüfuz ediyor.

Örneğin ; akşam bir dizi sitesinden dizi izlerken uyuya kalıyorum açık unutuyorum. Sabah olunca kenardaki malum Bet ya da Gazino reklamları gözüme çarpıyor ekranda kalmış olarak. Ama normal izlemede değil tek renk ekranda görebiliyorsunuz. Daha sonra kendiliğinden gidiyor. Özel bir şey yapmıyorum regüler kullanımda kendiliğinden gidiyor.

Sonuç olarak 2013 model Oled kullanıyorum.. Evime gelen oturup ağlıyor bu nasıl görüntü diye İmkanınız varsa Oled den şaşmayın. Özellikle PS4 ve Film önceliğiniz ise..




Bu mesajda bahsedilenler: @diday
W
6 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Evet 2 aylik kullanim sonucunda televizyonla askimiz buyumekte ama kendine yeni hayranlarda katmaktan geri kalmiyor. Tv ye 5000 verilirmi diyen babamida ayartti o da alicakmis



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
6 yıl
Yarbay

ben de bundan aldım memnunum 4k ne yayın ne medya var



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

W
6 yıl
Yüzbaşı

Bir yerlerde eğer ''oled çok mavi gösteriyor abi, çok logo yapışıyor abi, 1080p çöptür çok büyük hatadır abi, işte kanıtı rtings abi#1 tane jpg dosyasını 10 yere yapıştırır#" derlerse bilin ki bu modeli yakından mağazada test etmeden kağıt üstünden inceleme yapanların beyanıdır, ben de 3 aydır büyük keyifle 1080p film, netflix ve tv kanallarını izliyorum, tv alma arafesinde olanlar yere göğe sıgdırılmayan led modellerle bi karşılatırsın, öyle karar versin, yada karşılaştırmasın yaa... Aynı kategoride bile değiller!



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ç
6 yıl
Onbaşı

ben de alacağım almasına da, ucuzlamıyor meret. arttıkça arttı fiyatı.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ç
6 yıl
Onbaşı

vatanın tanıtım videosunda harman kardon hoparlörleri var diyor. hatta tvnin altında kocaman etiket var. ama mağazada incelediğimde ben göremedim. Bu konuda bilgisi olan var mı?

son soru, kurulum yapılırken nelere dikkat etmeliyiz. (ekran testi felan)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
6 yıl
Yüzbaşı

Vatandan başka yabancı kaynaklar dahil hiçbir yerde harman kardon bilgisi yok, kısaca vatandaki etiket sonradan eklenmiş ve yanıltıcı bilgi gibi duruyor

Ölü pixel ve banding test videolarını youtube dan indirip kurulumda deneyiniz, kutu açılışında poşetlemelere dikkat edin, iade ürünse kurulumu iptal ettirin,



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @çiyan
T
6 yıl
Çavuş

Çok anlamam ancak basit bir son kullanıcı gözüyle sadece görebildiklerimi anlatayım.
Sony 55XE90, LG 55EG9A7V 55SJ801V ve Philips 7502 için mağaza çalışanlarının herhangi bir ayar/kalibrasyon yapıp yapmadığını bilmiyorum.
Neredeyse yan yana duran bu TV'leri incelediğim kadarıyla gördüğüm şu ki XE90 gerek görüntü gerçekliği, gerek parlaklık ve canlılık olarak 3ü arasında en iyiydi, LG 55SJ801V'nin ise ekran parlaklığı diğer ikisine göre çok sönük kalıyordu, diğer ikisine bakarak adeta siyah beyaz gibi kalıyordu sönük olduğu için...
Sonra daha düşük çözünürlüklü farklı bir video oynamaya başladı bu sefer üçü de kötü gösterdi ama aralarındaki fark daha da belli oldu:
sıralama yine 55XE90, 55EG9A7V, 55SJ801 ve Philips 7502 idi; zaten fiyatları da aynı sırada...

edit: bugün ulusal yayın ile bu 3-4 TV'yi tekrar karşılaştırma yapma fırsatım oldu.
Sıralama: Sony XE90, LG 55SJ801, Philips 7502 ve sonuncu LG55EG9A7V oldu;
ulusal Full HD yayında 55EG9A7V çift gösteriyormuş gibi bulanık, TRT4K yayınında ise çok da tatminkar değildi, siyahlar bana fazla siyah geldi, siyah tüylü ördeğin tüyleri fark edilemeyecek derecede çok siyahtı.

Hasılı
Ulusal yayın için LG 55EG9A7V sonuncu oldu;
Film (1K/4K) izlemek için ise siyah gösterebilme avantajı dahil Sony XE90 ile birincilik için kapışıyor.

Benzer fiyata Sony XE7005 de gayet hoş.








< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tacticalsavageX -- 20 Aralık 2017; 14:59:9 >

2
6 yıl
Er

Öncelikle böyle bir konu açtığınız için teşekkür ederim. 1 aydır tv arıyorum 4 bin bütçeyle başladım sony vestel philips samsung lg tüm tv leri inceledim birçok kez karar degistirdim. Lg 55sj800v serisi ile 55eg9a7v serisi arasına kaldım. Görüntü kalitesi acısından açık ara eg9a7v önde ancak benim sorunum şu ben digiturk play uygulamasını aktif kullanıyorum. Webos2 benim isimi görürü mu?? Vatanda lg çalışanı donma yaşarsın sj800v serisini önerdi ama ben oled olması için zorluyorum. Kullananlar digiturk play uygulamasına maç izlediler mi ya da bu tarz bir uygulamada hareketli görüntülerde problem olur mu?? Benim internet altyapımda problem yok en kötü 8mb internet alırım. Acaba hangi tv yi seçmeliyim. Yardımcı olursanız çok sevinirim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
6 yıl
Yarbay

11 TANE LED TV DEĞİŞTİRMİŞ BİRİ OLARAK 4K LED TV'YE DÜNYA PARA VERİP BU TV'Yİ ALMAMAK KERİZLİĞİN DANİSKASIDIR BENDE OLED KULLANIYORUM GECE OLSUNDA FİLM İZLİYEYİM BEKLİYORUM GÜNDÜZ ZATİ TV'İLE İŞİM YOK SADECE BLURAY FİLM İZLİYORUM SAKIN TV İZLEMEK İÇİN OLED ALMAYIN, YEMİŞİM 4K'SINI,OLED'DE SİYAHLAR GELSİN DİYE BEKLİYORSUN ..ALACAK OLAN ALSIN ARKASINA BAKMASIN, 4K'SATIŞ PAZARLAMASIDIR SAKIN LED PANEL ALMAYIN ONCA PARA VERMEYİN AĞLAMAYIN EY KARDEŞLERİM, HUZUR OLED'DE