Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
76
Cevap
10692
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Legend of Galactic Heroes (LOGH)
U
16 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Code Geass'ı sevenler buna bayılacak, sevmeyenler bağırlarına basıcak. Bilmiyorum Bu hafta izlemeye başladım canavar bir şey. Zamanında Kanal d yayınlamış ama ben hatırlamıyorum. 110 bölüm olduğundan gözümü korkutuyor ve o yüzden çevirisini üstlenmiyorum.
< Resime gitmek için tıklayın >

1. pilot bölümdür. Rapid linkinide veriyorum. Central Anime senkronludur.
Devam edecek gurup varsa senkron konsunda yardımcı olabilirim.
Video:
http://meijifansub.com/index.php?option=com_smf&Itemid=26&topic=465.msg3698;topicseen#new (Rapid linki vermek yasak olduğu için meiji linki verdim.)
Altyazı:
http://divxplanet.com/sub/s/139905/Ginga-eiy-densetsu.html

< Resime gitmek için tıklayın >

Tanıtım:

Legend of Galactic Heroes mangaya dayanan diğer pek çok animeden farklı olarak Yoshiki Tanaka`nın aynı adlı bilimkurgu romanından uyarlanmıştır. Diğer pek çok animede var olan robotları ya da yaratıkları içermez. Hikayesi, insanların günlük hayatları, acıları mutlulukları ile insanoğlunun varolmasından itibaren süregelen savaş ve mücadelelerle örülmüştür.


http://www.anime.gen.tr/animetanitim.php?id=298

sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=legend+of+the+galactic+heroes





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UcanHollandali -- 19 Eylül 2009; 18:28:55 >

Ne desem bilemedim vol 2

Şunu izlemediysen çok şey kaybedersin bunu görmediysen anime izlemiş sayılmaz gibi şeyler bana gelmez ama dayanamıyorum

Legend of Galactic Heroes i...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Zodion - 9 yıl +5
İzlemek isteyen olursa ayrıntılı sırası şu şekilde:

Golden Wings
Gaiden II, 01-14
Gaiden I, 1-4
Gaiden II, 15-26
Gaiden I, 5-8
Gaiden I, 13-24
Gaiden II, 27-28
Gaiden I, 9-12
Ginga Eiyuu De...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Ginga Eiyuu - 5 yıl +4
Bu arada bende su sozu seviyordum umarim duruyordur : )





Her çağda,



Her toplumda,



İnsanoğlunun eylemleri aynı kalır...
Yoruma Git
Periah - 7 yıl +3
D
8 yıl
Yarbay

Boş zamanım olmadığı için ve uzunluğu sebebiyle izleyemediğim bir seri. Nette inceleyenler hep övüyordu. Ayrıca 20 eylülde yeni anime versiyonuyla ilgili bilgiler gelecek.

http://gineiden-anime.com/





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dürüstİnsan -- 13 Eylül 2017; 4:47:55 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
8 yıl
Binbaşı

http://gineiden-anime.com/

resimdeki kişiyi Mittermeyere benzettim. remake iyi olmazdı böyle bir seriye devamı gelirse iyi olur.
98 senesinde çıkan serinin öncesini anlatan Legend of the Galactic Heroes Gaiden gibi bir facia olmaz umarım.



D
8 yıl
Yarbay

Yeni video ve animeyle ilgili açıklamalar yapıldı. Trailer güzel olmuş. CGI efektler güzel gözüküyor. Anime önümüzdeki nisan ayında başlıyor ve 12 bölüm olacak. 2. sezon ise film serisi olarak gelecek
https://www.animenewsnetwork.com/news/2017-09-20/new-legend-of-the-galactic-heroes-anime-reveals-cast-staff-promo-video-dates-titles/.121619

< Resime gitmek için tıklayın >

Videoyu izlemek için tıklayınız





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dürüstİnsan -- 20 Eylül 2017; 22:9:56 >

G
5 yıl
Yarbay

İzlemek isteyen olursa ayrıntılı sırası şu şekilde:

Golden Wings
Gaiden II, 01-14
Gaiden I, 1-4
Gaiden II, 15-26
Gaiden I, 5-8
Gaiden I, 13-24
Gaiden II, 27-28
Gaiden I, 9-12
Ginga Eiyuu Densetsu





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ginga Eiyuu -- 23 Kasım 2020; 20:53:6 >

G
10 ay
Er

seriyi gerçekten beğenen biri olarak arkadaşın eleştirilerini değerlendirmek istiyorum.

quote:

Hayatınızda izleyebileceğiniz en overrated balon serisini tanıtıyorum size
ilk eleştirisi "overrated balon" olması. aslında eski ve az bilinen bir yapım ama bilenler de çok seviyor bu yüzden kült diye adlandırabiliriz.

öncelikle bu klasik eser yaşını maalesef belli ediyor. günümüzde rahatsız edici gelen ve klişeleşen teknikler eserde mevcut. ancak sayıca az ve eserin ritmini bozmuyor. anlatıcının olaya fazla dahil olması da bunlardan biri.

quote:

Bu serinin yönetmeni "ALT METIN" denilen şeyin ne olduğunu bilmiyor sanırım, bazen bir seri her şeyi açıklaması gerekmez bunu izleyiciye bırakması gerekir. Aptal yerine koymaktır bu izleyiciyi. Galiba gerçek bir eser nasıl yazılır bilmeyenlerin bu animeyi bu kadar övme sebeplerinden biri olarak sayabiliriz bunu.

Alt metin ve aptala anlatır gibi göstermek farklı bir tartışma... eserde izleyici farkedememiş ama birden çok ANLATIM KATMANLARI var, yani eğer politik ve ahlaki değerlendirmeleri alt katmana itilseydi, eserdeki diğer anlatım katmanları zedelenecekti. zaten eseri de bir yandan değerli yapan bu. ufak tefek dokundurmalar yerine mevzuyu tüm ayrıntıları ve diğer ihtimallerle beraber önüne seriyor, izleyiciye de tüm ihtimalleri ve gerekçeleri değerlendirmeyi bırakıyor. küçük dokundurmayla anlayan anladı demek yerine üstüne basa basa bir kavramı vurguluyor. yine de bunu SJW filmleriyle kıyaslamamak lazım. reklam yapmıyor, işin özünü anlatıyor.

Buradaki herkes yüzlerce film, dizi ve anime izlemiştir. bunu sevenler gerçek eser nasıl olur bilmiyor demek doğru değil. bu yazarın bir tercihidir ve bu tercih animeyi EŞSİZ kılıyor. yazarın merkeze aldığı ve tartışmaya açtığı "hayır bunlar alt metin olmalıydı, doğrudan karakterler bu meseleyi değerlendirmemeliydi" demek seriyi anlamamak oluyor.

Mesela savaşı eleştiren, sorgulatan yüzlerce eser var. ancak bu eserler ya sadece duygulara hitap ediyor ya da sadece slogan atıyor. Bu anime savaş kavramını her ayrıntısıyla insanın içine işletiyor. Romantik bir şekilde savaşlar durmalı masalına inandırmıyor insanı.Animede savaşların neden kaçınılmaz olduğu, savaş sisi, barışa giden süreci, savaşların finansmanını, rantını, askerleri, kurmayları aktörlerin motivasyonunu, Asker-Politikacı (ve genel olarak siyaset) ilişkilerini, Emir almayı, Emir vermeyi, hiyerarşiyi, insiyatif almayı, psikolojik savaşı, güç dengesini, farklı anlam katmanlarında titizlikle anlatıyor. eğer "anlatma-göster" prensibini benimseseydi bunu yapamazdı. mesela bunu izleyen biri clusewitz'in savaş üzerine kitabını çok daha hızlı kavrayacaktır. ya da ukrayna-rusya savaşının neden var olduğunu daha sağlıklı değerlendirecektir.

quote:

Anime boyunca değişmeyen bir şey, topal yan karakterler ve küçük kötüler. Küçük kötüler yalnızca başlangıca yakın görünürler ancak sıkıcıdırlar ve tek boyutlu karakterledir. Hiç şüphe yok ki animenin kıç yalayıcılarından bazıları "tarihe benzemesi gerekiyor çünkü insanlar böyleydi" diyecek, bu sadece saçmalık. Bu mantıkla animede olan neredeyse her şeyi mazur görebilir ve bunun tarihsel sembolizm olduğunu söyleyebilirsiniz. Plot Armor? Tarihsel sembolizm en iyisi! Serinin ilk 40 bölümünde kişiliği yokmuş gibi görünen Julian gibi karakterleri sevmem biraz zaman aldı. Politika hakkında konuşmayı seviyor. Bu onun karakteri. Neyse ki bu daha sonra değişiyor ama asıl mesele şu ki, diğer yan karakterler de bu kadar sıkıcı.

yan karakterler sıkıcı diyen çarpılır. ancak şu bir gerçek ki seride yüzlerce karakter var. öyle ki karakter 50 bölümdür seride var olmasına rağmen çok sonradan karakterin varlığını farkedebiliyoruz. bu nedenle bazı yan karakterlerin kişiliğini çözemiyoruz. Oberstein, Reuenthal, Mittermeyer, Attenborough, Cazellnu, Olivier Poplan, von Schenkopp gibi yan karakterlere sahip seri... ve hepsinin ayrı bir kişiliği, motivasyonu ve hayali var. çoğu da gayet derin ve renkli karakterler. ben kendi aralarında goygoy yapmalarını bile beğeniyorum. Ancak itiraf etmeliyim ki karikatürize kötüler mevcut. yine de kişiliksiz değiller.

quote:

Serinin başında ve bir süredir MC olmayan komutanlar bir orduyu komuta etmekte beceriksizdir ve aptalca hatalar yaparlar. Yang veya Reinhard bu aptallardan biriyle dövüşürse kimin kazanacağını salak değilseniz bilirsiniz zaten. Goldenbaum imparatorluğu altında bunu bir ölçüde anlayabilirsiniz, çünkü komutanlar aristokrat kanları nedeniyle oradalar, prestijleri yüzünden değil, ancak FPA'nın hiçbir mazereti yok. Ve bir veya iki kez değil, yaklaşık 30 bölüm boyunca Yang veya Reinhard olmayan herkes boktan bir hata yapacak ve bundan faydalanacaklar. Her savaşın formülü aynı olunca, 'akıllı taktikler' olması onu ilginç kılmaz.

Okuyan da tüm komutanlar beceriksiz sanacak. şu var ki bazı komutanlar "aptalca hatalar" çok yapıyor. bu sadece ana karakterin önünü açmak için de değil, bazı komutanların gerçekten liyakatsiz oldukları için hata yapıyorlar. (al sana alt metin) bunu nereden biliyoruz? başka yerlerde aslan kesilip ana karakterlerle karşılaşınca kediye dönen karakterler yok. Aslında karşı taraflarında da gayet becerikli komutanlar var. örneğin Oramiral Merkatz bunlardan biri. hepsi aptal demek hatalı oluyor. yine FPA tarafına da en bariz örneği Alexander Bucock karakteri. aptal mı? kesinlikle değil. canını dişine takarak yaşlı kurt gibi son nefesine kadar mücadele etmeyi biliyor. ancak liyakatsiz olanlar da var. aristokrasi mazereti çok güçlü. anime alt metninde bunu oldukça vurguluyor. ancak alt metindeki diğer vurgulanan kavram kaçırılmış. bu kavram ise FPA devletinin meritokratik değil, Nepotizm ve Kleptokrasi (bir ülkede iktidarı ele geçiren bir siyasal veya ekonomik grubun, o ülkenin kaynaklarını sistemli olarak soyması) ile yönetilen bir devlet olduğunu fark edememiş. hala FPA'dan liyakatli atama bekliyor.

Bir de işin şu yanı var, Lohengramm galaksiye yenilik getiriyor. Bu yeni düzene ayak uyduramayan komutanlar ise çok beceriksiz görünebiliyor. çünkü alışılageldik taktikler işe yaramıyor.

quote:

Yang'ın PLOT ARMOR'u da çok rahatsız edicidir. 1. perdeden sonra Yang stratejik olarak bir savaşı asla kaybetmez (Heinessein sayılmaz). Reinhard başarılı olduğunda çok daha büyük bir orduya sahip olmasına rağmen, her fırsatta Yang tarafından zorbalığa uğrar. Yang'ın taktikleri iyi ama ancak Reinhard da bir taktik deha olması gereken biri için çok kolay düşüyor gibi görünüyor, Reinhard sahip olduğu eski ustalığı kullanıyor ve tonlarca gemi göndermek dışında nadiren taktikler kullanıyor.
Yang aşırı OP. Bu, bir karakterin sürekli yenilmez olacağı başka bir anime olsaydı, çok eleştirilirdi ancak LOTGH'de herkes bunu görmezden geliyor neden eski seriymiş bilmem neymiş. Sadece Yang değil ve bir çok karakter böyle! Her şey tahmin edilebilir bu seride.

gelelim asıl konuya... dizide plot armor var mı? aslında yok. Ana Karakter bir çok açıdan kusurlu bir karakter. Savaş alanında da politikada da zaaflarını hiç bir zaman düzeltemiyor. ve bu zaafları hem kendisine hem de milletine pahalıya patlıyor. ancak kendisi muazzam bir taktisyen. çok yetenekli bir taktisyen olmak PLOT ARMOR sayılır mı? bence sayılmaz.

Ben yang wenli, Lohengramm'ı dövüyor eleştirisini anlamıyorum. çünkü Yang wenli Taktisyen, Lohengramm ise stratejist. bu nedenle yang Wenli kazanırken bile kaybetmesine rağmen, Lohengramm kaybederken bile toplamda kazanıyor. yani kısacası -spoiler sayılmaz- yang wenli bir muharebeyi kazanırken Lohengramm tüm savaşı kazanıyor. Anime bu dengeyi çok güzel kurmuş, bu yüzden yang wenli yerinde sayarken ve politikaya etki edemezken, Lohengramm başarı basamaklarını hızlıca tırmanıyor. Yani insanlar eski olduğu için görmezden gelmiyor mantığını kavrıyor.

çok op denen Yang Wenli,

hiç bir zaman kesin zafere ulaşamadı. tüm başarıları geçici kazanımlardan öteye gidemedi. politikacıların kuklası olmaktan kurtulamadı.


karakterler çok op değil, başka bir eserde op karakterler hiç bir formüle oturmuyor çünkü. serideki en op karakter Julian denen çocuk. hiç yazılmasa daha iyi olurmuş.

Gundam serisindeki gibi tek bir robot 100lerce robotu yok etmiyor.
STAR WARS'taki gibi koskoca imparatorluk 3-5 asinin peşine düşüp kepaze olmuyor. şapkadan tavşan çıkmıyor.
Star Trekteki gibi insanlara bir ütopya çizmiyor. Demokrasi iyidir masalını okumuyor. ve yine tek gemiyle galaksiyi kurtarmıyorlar.
Warhammer 40 K gibi grimdark yapacağım diye şiddet festivaline dönüştürmüyor. sebepsiz ve sınırsız savaşlar yok.
savaşlarda yüz binlerce insan ölüyor ve bu rakamın ağırlığını hissettiriyor. bazı karakterlerin sağ duyusu daha fazla ancak yine de çok güçlü değiller. hepsinin bambaşka zaafları var, bazıları fazla merhametli, bazıları fazla duygusuz, bazıları aceleci, bazıları kırı kırk yarıyor. bazıları fırlama bazıları ağırbaşlı, fazla gururlu, ... herkes her konuda yetenekli değil. bir adam iyi bir taktisyense bırak da kaybedeceği savaşa girmesin, nerede çekileceğini bilsin...


quote:

Apaçık kimin öleceğini görmemiz de bu seride bir şey. Bir karakter ailesine şefkat göstermeye başladığında er ya da geç ölür. Bunun en iyi örneği, Iserlohn'a saldıran şişman Galaktik İmparatorluk komutanıdır. Savaşa girip ölmeden önce ailesiyle bir an yaşıyor. Bu klişe sadece cehennem gibi değil, izleyiciye kişiliği olmayan ya da uzaktan ilginç hiçbir şeyi olmayan bir karaktere sempati hissettirmek için ucuz bir çabadır. O kadar kötüydü ki adını hatırlayamıyorum, tüm hatırlayabildiğim kocaman bir kafası olduğu.

kimin öleceği kesinlikle belli oluyor. ama karakterlerinin ailesini göstermekle ilgisinin olduğunu düşünmüyorum. en önemli örneği mittermayer ve cazelnu.

zaten Animede neredeyse herkes ölüyor. karakterler ailesi gösterilmese de ölüyorlar. örneğin Siegfried Kircheis, Amiral Merkatz (ailesinin var olduğunu bilmemize rağmen göstermediler.) Turnith, Adalbert von Fahrenheit, Cornelius Lutz gibi.

Eserin pek çok yerinde zorlama senaryolar da mevcut, bu senarist tembelliğinden olmasa da biraz daha düşünülse daha iyi çözüm bulabilirlermiş. ancak yine de bu eser kadar savaşı ve politikayı iyi anlatan ama insan faktörünü görmezden gelmeyen onlarca temayı ustalıkla işleyen bir esere denk gelmedim. tüm garipliklerine ve yaşına rağmen benim için en iyi animedir. ben bu eleştiriyi çok acımasızca buldum bence yazar seriyi anlamamış.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.