Pc nin sol üst tarafına yarım bardak kadar su döktüm hem uyku moduna bastım power tuşu ile 30 saniye sonra kendi örtülü kurulayıp yarım saat dik pozisyonda beklettim ve 30 dk sonra tekrar açınca çalıştı ama herşey çok geç geliyordu fln kapat dedim ekran karardı ama kaapnmadı kapanmayınca tuştan örttüm sonra tekrar açmak istedim bu sefer fan fln çalışıyordu ama ekran gelmiyordu tekrar zorunlu olarak tuştan örtüp yattım kalkınca tekrar denedim bu sefer fan fln da çalışmıyor sadece laptopa güç gittiğine dair bir ışık yanıyor benim bunu yaptırmam kaç tl mi alır?
Su dökülmesine karşın yapılacak ilk iş laptopun pilini çıkartmak ve fişte tajılıysa onuda çıkartmak sen çok nazik davranmışsın bu arada su anakarta ulaşmış ve kısadevre oluşmuş kısa devre heryerden yapabilir açıp her bileşenş kontrol etmek gerekli yada gözle görülür bir kararma vardır benim düşüncem su anakarta gelmiş pc yi her fişe taktığında ayrıca farklı yerlerede zarar vermen muhtemel teknik servise vermeni öneriyorum onlar sana sorunun nerede olduğunu söyleyeceklerdir ve tamir veya değişim için fahiş fiyat cekeceklerdir en kötü ihtimal, gerisi sana kalmış.
Böyle durumlarda elektrik bağlantısını hemen kesip cihazı ters çevirin su klavyenin altına geçmesin. Ve 1-2 gün kurumaya bırakın bu sürede hiç açmayın. Sizin durumda ise su anakarta geçmiş gibi gözüküyor. Anakart yandıysa zaten yeni laptop parasına yakın bişey isterler. Kaliteli bi servise vermeni öneririm.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >