Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
165
Cevap
2698
Tıklama
16
Öne Çıkarma
Cevap: Laik eğitim boykotu: 'Din öğretmiyorlar, mezhep öğretiyorlar' (Editlenmiştir) (2. sayfa)
D
9 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Bu boykotun sebebi sunni eğitim dayatmasına tepki iken, sünnilerin bazıları yanlış anlıyor. Rize'de bir grup, boykot yapanların üzerine yürümüş, polis engellemiş. Sözleri de şu: "Bizim hayatımız Kur'an, dini yasaklayamazsınız".
http://www.haberinadresi.com/birlesik-haziran-hareketine-tepki-h182596.html

Milyonlarca T.C. vatandaşı zorla okutulmasına karşı, kurana ve dine değil. Sen git camide eğitim al, kuran oku, evinde kuran oku. Benim vergilerimle benim çocuğuma zorla okutma! Bu nasıl bir zihniyettir ki despotluktan mazluma geçiş yapabilir. Yine mazlum olan taraf oldular. Bu zihniyete sahip başka bir kesim var mı Dünya üzerinde!


Bu mesaja 2 cevap geldi.
D
9 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Artvin'deki savcı biraz sabırsız ve sağduyusuz çıktı, iyi mi. Savcı Yusuf Bahadır Özay, Artvin'de eyleme katılan öğretmenlerden dördünü tutuklanmaları talebiyle Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk etti. Sulh Ceza Hâkimi, “dini değerleri aşağılama” suçunun 6 aydan 1 yıla kadar hapis öngördüğünü, ceza sınırı bakımından tutuklama kararı verilemeyeceğini belirterek öğretmenleri serbest bıraktı.


Eğitim Sen avukatı Bedrettin Kalın ile savcı Yusuf Bahadır Özay arasındaki şu diyalog çok komik, savcıya güldüm:

Avukat: Sayın Savcı, eğitim sisteminin dinsel inançlara göre düzenlenmesi toplumda tartışma yaratıyor. Bu konu çok tartışmalı, toplumda Aleviler var, Boko Haram var, IŞİD gibi örgütlenmeler var.
Savcı: IŞİD İslam değildir.
Avukat: Gidin bir de onlara sorun İslam mı, değil mi diye. Kim karar verecek olup olmadığına?
Savcı: O zaman Mustafa Kemal de din değil, Mustafa Kemal de din değil.


Kaynak:

Laik eğitim isteyen öğretmene savcıdan soru: Kuran'a inanmıyor musun?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.