Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
10
Cevap
933
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Kyro!
P
23 yıl
General
Konu Sahibi

beyler kyro diye bir grafik işlemcisi çıkıyomuş ve ge force u geçtiği yazıyor.çünkü yeni bir teknikle kaplama yapıyormuş.yani ekranda bi nesnenin arkasında kalan bölüm kaplanmıyor ve böylece performans artıyor.aynı ati rodeon gibi işlemci saat hızıda 110 mhz bellek hızı 125 mhz miş.e nvidia bu kadar aptalmıki böle bir şeyi düşünemiyor??

Gürkan Kara
Powerstorm_II



4
23 yıl
Yüzbaşı

O teknik zaten uzun süredir var. Grafik kartları öncelikle görüntülenecek ortamdaki tüm nesneleri çizer, daha sonra hangi nesnenin daha önde olacağını hesaplar ve son görüntüyü gösterir. O teknikte ise Öncelikle önde ve arkada kalacak nesneler belirleniyor ve arkada kalacaklar hiç çizilmiyor. Ayrıca GeForce lara değil Geforce2 MX e rakip bir kart o. Bu yüzden ucuz olmak zorunda dolayısıyla kartlara fazla kaliteli RAM kullanılamıyor. 3D teknolojisi ile ilgileniyorsanız güncel grafik çiplerinin çok hızlı olduğunu ve sınırlayıcı etkenin RAM olduğunu bilirsiniz. Bu durumda o karttaki yeni teknolojinin çok etkili olamayacağı bir gerçek. Bence pek tutunamaz gibi geliyor.



P
23 yıl
General
Konu Sahibi

kart geforce mx lere değil ge force lara rakip bende ilk duyduğumda inanmadım ama gerçekten öle.bende hadi canım dedim ama adamlar yalan yazcak değil ya tabiki pek etkili olacağını bende zannetmiyorum ama
yine ge force a tanıdık rakiplerinden başka bir rakip çıkması garip geldi çünkü bugüne kadar pat diye piyasaya atılıp piyasadaki en iyi karta kafa tutmak garibime gitti.tamam şimdi değil ama geliştirirlerse daha sonraki versiyonları zorlayabilir dicem ama ozamanda nvidia nv20 kod adlı işlemcisi ile herkessi terastan seyrediyor olacak herhalde

Gürkan Kara
Powerstorm_II



G
23 yıl
General

Radeon'da aynı teknolojinin benzerini kullanıyor.
HyperZ ve ge-force'u bayağı zorluyor.

En azından kullanılması güzel bir özellik ve Nvidia dah bunu kullanmayı düşünmüyor. Belki Nv20'de olur oda rakipleri çok yaklaştığı zaman.



P
23 yıl
General
Konu Sahibi

nvidianın zorlanacağını zannetmem nasıl olsa şuanda pazarın kralı üstelik x box un da en önemli iki bileşeni nvidia dan.sırtı kolay kolay yere gelmez ama rakiplerinin sırtı yerden kalkmıcak gibi gözüküyor.yanlış mı düşünüyorum acaba?

Gürkan Kara
Powerstorm_II



4
23 yıl
Yüzbaşı

Ben aslında nVidia nın fanatiklerindenim ama insallah rakipleri de iyi şeyler yaparlar da rekabet oluşur, fiyatlar düşer. Şahsen 300$ a ekran kartı almak istemem.



P
23 yıl
General
Konu Sahibi

evet haklısın aslınsa şöyle işlemci piyasasındaki gibi bir şirket pat diye çıksada fiyatlar düşse.intelin en son fiyatlarını gördünüz herhalde bayağı indi!adamlar baktı amd zorluyo bari fiyattan yırtsak diyolar.darısı 3d işlemci pazarının başına!

Gürkan Kara
Powerstorm_II



G
23 yıl
General

İşin komik tarafı Nvidia daha şimdiden Mobile piyasada Ati'nin Radeon'una kaybetti gibi gözüküyor. Çünkü Radeon enerji konusunda daha eli sıkı ve daha ucuz hem üretimi hem yerleştirmesi.

Fakat bu söylediğim Notebook genel satışları için. Yinede en performanslı Ge-Force 2 Go olacak gibi ama. Enerji çok önemli bir faktör olacağı için Radeon kazanacak gibi.

Masaüstü ise bana şöyle geliyor Ati roadmap'lerine göre Nvidia ile başa baş hatta önde olacak gibi. Yinede hala bunlara inanamıyorum. Birde ban sorsanız ne alırsınız diye RADEON 64 DDR alırım derim çünkü şimdiden aynı fiyat seviyeisndeki Ge-Force 2 Gts'de 32 Bit'de daha iyi ve ben güçlü ekran kartımı 32 bit'den aşağıda kullanmak istemem. :)

Ati bilmem ne olur !
Benim şahsi görüşüm Nv20 çekirdeği bekleneni çok vermediği durumda Ati'nin 6 ay içersinde Nvidia'yı geçebilecek duruma gelmesi. Diğer durumda belki biraz daha zaman alır.

Ne olursa olsun harika bir rekabet var. Benim gibi teknoloji meraklısı için bu piyasa işlemci piyasası kadar zevkli olacak.



P
23 yıl
General
Konu Sahibi

aslında yazdıkların şuanki gerçeği yansıtıyor.sdediğin gibi rodeon geforce 2 gts ye tercih edilir.nvidianın yaptığı ne ki işlemciye düşük ns li bellek koyuyor.işlemci hızını yükseltiyor.yok geforce go yok ultra diye işi geçiştiriyor.nvidia aslında bunu hep yapıyor.ne zaman bir rakibi öne geçmeye kalksa hemen elindeki işlemciye yukarıda anlattığım olayları uyguluyor ve işi sıyırıyor.ama rakipleri öyle değil her yeni işlemcileri ile yeni bir teknolojiyi ortaya çıkarıyorlar.ama nvidia bir kez çıkarıyor ondan sonra makyajlayarak piyasaya sürüyor.öyle yada böyle şöyle bir gerçek te var nvidia şuanda piyasanın kralı.inşallah dediğiniz rekabet ortamı işe yarar da nvidianın boynu bükülür.inşallah ati vodooo,s3 gibi olmaz s3 hadi neysede vodooo ya yazık oldu gerçekten.piyasada tek bir firmanın egemenliği her zaman son kullanıcıya zarar veriyor.onun içim amd nin şuanki durumuna 3d işlemci piyasasında atinin geçmesi dileğiyle.
Rekabet her zaman güzeldir ve meraklısı için heycan vericidir.benim içinde.

Gürkan Kara
Powerstorm_II



P
23 yıl
General
Konu Sahibi

işte kyro gerçeği.meher adamlar ne kadar ballandıra ballandıra anlatmış.sizde göreceksiniz bazı yerlerde tnt2 ultra bile önde!! http://www.reactorcritical.com/review-kyro/review-kyro_3.shtml

Gürkan Kara
Powerstorm_II



P
23 yıl
General
Konu Sahibi

ups pardon beyler huyum işte hemen bi kötü sonucu göreyim hemen kötü diye yazdım adam akıllı inceleyince ortaya çıktı kyro geforce 2 mx hepsinde olmasa bile bir kaç teste geçerken bazı testlerde tnt 2 ultranın altında sonuç veriyor.en iyisi siz üsteki yazıyı unutun.bunu okuyun tekrar pardon<img src=icon_smile_dissapprove.gif border=0 align=middle>

Gürkan Kara
Powerstorm_II



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.