Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
22
Cevap
1561
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Cevap: Kripto Para Birimleri Yasaklansın! (2. sayfa)
B
6 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: -BUR@K-

Ülke olarak yasakladık diyelim, bu neyi çözecek? Bu işe dahil olmak isteyen, imkanları dahilinde alternatif yollarla devam edecek. Teknolojiye verilen değer düşmedikçe, donanım fiyatlarında iyi yönde gelişme olmayacak.

Düşünmemiz gereken yarı iletken ihtiyacı bu kadar artmışken, ülkeyi bunun üretimine nasıl dahil ederiz?

Aslında bu, dünya çapında yaşanan bir sorundur. Sadece ülkemize özel bir durum değildir.
Mesela bellek üretimi konusunda dişe dokunur kaç tane firma vardır? Ya da mikroişlemci üretimi konusunda?
Bugün donanım dünyasının bu halde olmasının en önemli sebebi budur! Yani KARTELLEŞME, tekelleşme...

Ülkelere baktığımızda sadece Türkiye de değil, pek çok ülkenin bu konuda bir yatırımının, Ar-Ge'sinin olmadığını net olarak söyleyebiliriz.
Ya da boşver mikro işlemciyi, bellek üretmeyi! Bizim ülkemizde üretilen ve global bir marka haline gelmek hedefi olan İÇİ BOŞ KASA üreten bir firma var mı? Cooler Master gibi, Nzxt gibi???
Çok mu zor bir tenekeye ve plastiğe biçim vermek? Bu kadar üniversite bu kadar makine mühendisi vs gerçekten ne işe yarıyor?

Ama bu ülkede eleştirilen kesimlere bakarsak -Haberlere ve sosyal medyaya dayanarak söylüyorum- bunlar genelde ya doktorlar, ya öğretmenler oluyor! Bu geri kalan mühendislerin ben daha çizim programlarını bildiklerini bile düşünmüyorum!
Ayrıca sözde iş adamları yani sermaye sahipleri, dışarıdan ithal ettikleri malları, dolar kuru arttı, şu oldu bu oldu diye halka çok pahalı satmaktadırlar. Başkasının ürettiğini satarak ahkam kesenleri çoktur bunların!

Daha geçen bir tane hanımefendi, yurt dışından ürün alımına ek vergi getirilsin dedi! Neden? Çünkü yurt dışından aldığın mallarda -Örneğin, Amazon'dan- hem ucuza geliyor, hem de müşteri memnuniyeti çok üst seviyede! Yani özetle diyor ki, benim bu halkı düdükleme imkanım elimden gidiyor, devlet bana yardım etsin! Yani tek yaptıkları halkı sömürmek! Başka da bir şey değil!

Bu ülkede o kadar zengin iş adamı var! Hangisinin teknoloji alanında gerçekten bir yatırımı var??? Soruyorum size!!! Geçen ekonomi haberlerinde izliyorum, bir tane kodaman başı diyor ki, biz teknoloji alanında yatırım yapacağız! Meğerse teknoloji alanında yatırımdan kastı, başkasının ürettiğini burada satmak! Başka bir şey değil! Devlet bir de bunlara istihdam sağlıyor diye vergi afları, çeşitli ayrıcalıklar vs getirmiyor mu? İnsan sinir oluyor!

Yerli üretim diye o ismi malum firmayı sakın bana örnek vermeyin! Kaliteli ve rekabetçi bir mal üretebilirsen, millet neden gidip ithal mal satın alsın o kadar paraya? Yani işin özü, TEMBELLİK, HAZIRCILIK, KOLAYCILIK, RANT....
Bu kafayla biz bir yere gelemeyiz!



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

B
6 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: teyzen nevfik

< Resime gitmek için tıklayın >

Bu forumu sizin gibiler bu hale getirdi zaten. Dünyaya ve hayata dair bir şey bilmeyenler, bilenlere çamur ata ata, bu insanları forumdan kaçırdılar. Varsa bir bilgin, önerin, konuşursun!
Yoksa edebinle susarsın!
Bir fikrin varsa elbette fikirlere açık bir insanım. Ama bir fikrin olduğunu da pek sanmıyorum.
Bundan sonra şahsım tarafından muhatap kabul edilmeyecek, kaale alınmayacak ve tarafımca görmezden gelineceksin!



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

R
6 yıl
Yarbay

blockchain kavramı?



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.