B

Binbaşı
18 Ekim 2016
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
48 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
B
5 yıl
Donanımlar neden bu kadar pahalı?
Ya şu bakış açısı değişsin bi artık.
Forumda uzun zamandır sanki gerçekten öyleymiş gibi estirilen bir hava var. Nvidia pahalı satıyor vs gibi.
Nvidia pahalı kart yapmıyor. Senin paranın DEĞERİ YOK!
Sanki adamlar seni kaale alıyorlar da kıllığına pahalı satıyorlar gibi bir hava estiriliyor burada. Bunu da çok doğal karşılıyorum. Çünkü zaten yapı, huy olarak DUYGUSAL bir milletiz. Kolay gaza gelip, kolay sinirlenen, kolayca üzülen bir mizacımız var. Eğitim sistemi de bunu adeta perçinliyor. Aklımızla düşünüp, rasyonel tepkiler vereceğimize, duygularımızla düşünüp irrasyonel tepkiler veriyoruz.
Donanım kısmı ayrı ağlıyor, otomotiv kısmı ayrı ağlıyor bu forumun.
Bir de inanılmaz bir kıskançlık var!
Adam iyi bir araba alıp inceliyor ya da iyi bir donanım alıp inceliyor, hemen ilgili başlıklara linç ekibi gelip, ne gerek vardı bunu almaya, bu parayla ben şunu alırdım diye triplere giriyorlar.

Arkadaşlar aynı hataya ben de uzun seneler boyunca düştüm. Fakat duygusal düşünmek herhangi bir soruna çare olmuyor.
İyi bir ekran kartı alamıyorsan veya iyi bir işlemci alamıyorsan bunun suçlusu İntel veya Nvidia değil, paranın değersiz olmasıdır.

Bakın Samsung 125 milyar doları sadece 10 yıllık Ar-ge'sine yatırıyor. Bugün Samsung fabrikalarını kapatsa, ne Ram için çip ne ekran kartı için bellek ne de SSD bulursun. Adamlar dünya donanım ve elektronik piyasasını ellerinde bulunduyorlar. Ülkeler böyle gelişir kardeşlerim.

Tarihimiz elbette önemli ama yüzyıllar öncesine takılıp kaldın mı hele hele sanki ortaçağdaymışız gibi o dönem prim yapacak söylemlere bugün prim verdin mi ne donanım alabilirsin ne de otomobil. Çünkü üretmediğin herşey sana pahalı gelir.

Hele hele yüksek teknoloji üretmek uzun yıllar süren Ar-ge ve inovasyon isteyen bir süreçtir ki milletçe bunun için topyekun seferber olunmalı ve eğitim sistemi ve müfredatlar çağdaşlaştırılmalıdır.

Asla unutulmamalıdır ki, dindarı olsun laik yaşamı benimseyenler olsun herkes teknolojiye ve onun yüksek katma değerine öyle veya böyle muhtaçtır.

Köy okullarını ve çiftçinin ürettiği ziraai ürünleri anında paraya çevirdiği kooperatifleri kapatıp, onları fırsatçı tüccarlara mahkum ettirip sonra da domates, patates bulamıyoruz diye ağlamak yukarda bahsettiğim irrasyonel tepkiye sadece bir örnektir.

Bu yazdıklarımın dikkat ederseniz siyasetle bir ilgisi de yoktur.
Akla, bilime, mantığa karşı gelerek çalışmayarak ve üretmeyerek sadece geçmişimizle övünüp başka bir şey yapmayarak en azından neden bu durumdayız sorusunu bile düşünmeyerek varacağımız hiçbir yer yoktur.
B
5 yıl
Asus Strix RTX 2080Ti Kullanıcı İncelemesi(Test Sonuçları Geldi)
Arkadaşlar, yakın zamanda Asus Strix RTX 2080Ti O11G kartını satın aldım. Bunun için, 2,5 yıllık bir birikimi harcadım. Sonuç olarak kartı alnımın teriyle aldım. Kartı övecek de yerecek de değilim. Elbette artıları, eksileri vardır fakat bunun kararını siz verin istedim.
Sadece eski oyunlarda destek olmamasından kaynaklı FPS düşüklüğü problemi oluyor. Yeni oyunlarda FPS anlamında sıkıntı çıkarmayan kartım, 2014 çıkışlı oyunlarda inanılmaz düşük FPS veriyor. Oyun ayarlarını kıstığımda bile sonuç çok değişmiyor.
Driver DDU ile temiz kurdum ve günceldir.

Kartın test sonuçları aşağıdadır. İstediğiniz herhangi bir test varsa onu da eklerim. 3DMark programında pek çok test var. Her testi sadece çözünürlüklerini 2K-4K olarak değiştirip, her bir testin görüntüsünü aşağıya ekledim.

TimeSpy Testi 2K:

< Resime gitmek için tıklayın >


TimeSpy Testi 4K:

< Resime gitmek için tıklayın >

TimeSpy Extreme 4K: Bu test zaten 4K olduğu için 2K'ya gerek yok.

< Resime gitmek için tıklayın >

Port Royal Custom (V1.1) 2K: (RAY TRACING TESTİ)

< Resime gitmek için tıklayın >

Port Royal Custom (V1.1) 4K: (RAY TRACING TESTİ) 2080Ti bu testte yerlerde sürünüyor! Kartın sahibi benim. Adamlar yapmış!?

< Resime gitmek için tıklayın >

NVIDIA DLSS feature test 2K:

< Resime gitmek için tıklayın >

NVIDIA DLSS feature test 4K:

< Resime gitmek için tıklayın >
B
6 yıl
Yardım edin!
Arkadaşlar, herkesten özür dileyerek bir sorum olacaktı. Başka yere başlık açamadığımdan buraya açıyorum.

Türkçe spikerli dünya kupası 2018 maç özetlerini nereden bulabilirim.

Trt'nin sitesi söylemek ayıptır esenler otogarı gibi...
B
6 yıl
Kripto Para Birimleri Yasaklansın!
Öyle değil mi sevgili donanım severler?
Kripto para nedir? Senin, evinde, hiçbir emek sarfetmeden sadece elektrik harcayarak ürettiğin sözde para birimleri değil midir? Ekonomik karşılığı nedir? Mal veya hizmet midir? Hayır!
Dünyada dolaşımda olan paralara asıl değerini katan şey, o ülkelerin merkez bankalarında ve kamu bankalarında tuttukları altın ve değerli döviz miktarıdır. Peki kripto paranın (Yani olmayan para!) karşılığı nedir? Hiçbir şeydir!

Şöyle düşünelim: Ülkedeki zengin kişiler, dev holdingler vs, sermayesini istihdama katkı sağlayacak, ve üretim yapacak ve sonucunda canlı ve dinamik bir ekonomi oluşturacakken gidip o parayı kripto paraya yatırırsa ne olur? O ülkenin ekonomisi doğrudan ve dolaylı olarak etkilenir. İşsizliğin artması, malların fiyatının artması, ekonominin durağanlaşması doğrudan etki eden faktörlerin başında gelir. Ülkenin para biriminin bunun sonucunda değer kaybetmesi ve özellikle ithalatı fazla olan bir ülke ise de, 1 birime ithal ettiği malı artık 3 birim ile ithal etmesi sonucunda sermayenin dolaylı olarak ülke dışına çıkması da dolaylı etkisidir!

Kripto para, tıpkı faiz ve de diğer kapitalist sömürü araçları gibi, gelişmekte olan ülkelerin ekonomisini doğrudan ve dolaylı olarak kontrol altında tutmak için tasarlanmış birer sömürü aracıdır! Zaten kapitalist ekonomide halihazırda üretim yapanın değil, sermayeyi elinde tutan rant sahiplerinin hiçbir emek sarfetmeden devasa paralar kazandıkları ve milletleri sömürdükleri yetmezmiş gibi, bir de böyle yöntemlerle milletleri daha da fakirleştirmektedirler!

Sağlıklı bir ekonominin en önemli ölçütü, hemen her sektörde sınai ve zirai üretim ve bunun için yeni bilgilerin üretilmesi ve kullanılması esasına dayanan inovasyondur! Üretilen mal veya hizmetlerin değişim aracı olan para ise, o ülkede olan değerli madenlere ve ülkedeki dövizlere endeksli basılır ve bu kritere bağlı kalndığı müddetçe legaldir!

Kripto para ülke ekonomilerine, daha ziyade gelişmekte olan ülke ekonomilerine zarar verir! Kripto para yasaklansın!
B
7 yıl
Cooler Master H500P nasıl?
http://www.coolermaster.com/case/mid-tower/mastercase-h500p/

Arkadaşlar, yukarıdaki kasayı almayı düşünüyorum. Sizce bu kasa nasıldır? Satın alayım mı kısacası?
B
7 yıl
Bu Tv\u0027ler arasında kararsız kaldım.
Arkadaşlar. Bu TV'ler arasında kararsız kaldım. Sizce hangisini seçmeliyim?

55SJ850V 6.999
55UJ651V 4.299
55MU9000 6.999
55MU8000 5.999

Özellikle 55SJ850V ile 55MU9000 arasında hangisini seçmeliyim?
B
7 yıl
AMD Agesa 1.0.0.6 ile bellek sorunları çözülüyor.
AMD'den yapılan resmi açıklamanın tercümesi:

Ryzen Topluluk Güncellemelerinin dördüncü taksitine hoş geldiniz! Bu seriyi ilk kez kontrol ediyorsanız, burada topluluğumuzun AMD Ryzen ™ işlemcisi için yola çıkan heyecan verici güncellemeler hakkında bilgi vermesine izin veriyoruz. Kısa sürede bir çok yer kapattık: Oyun güncellemeleri, yeni Windows® güç planları, kararlılık iyileştirmeleri, özellik eklemeleri ve çok daha fazlası. Günümüzün güncellemesi, birçoğunuzun en çok heyecanlandığı yer: hızaşırtma anı üzerine odaklanan AGESA. IOMMU / ACS kullanıcıları için de harika bir haber var!
 
"AGESA" nedir?
AGESA, "AMD Genel Kapsüllenmiş Sistem Mimarisi" nin kısaltmasıdır. Kısa bir öncül olarak, AGESA, AMD x86-64 işlemcilerini başlatma süresince başlatarak ve ana kartınız için BIOS için bir "çekirdek" gibi davranmakla sorumludur. Anakart üreticileri AGESA güncellemelerimizin çekirdek özelliklerini alıyor ve indirip hızlandırabilen BIOS dosyalarını yaratmak için kendi "gizli sosları" ile geliştiriyorlar. Günümüzde, AMD AM4 anakartlarının BIOS dosyaları büyük oranda AGESA sürüm 1.0.0.4'e dayanıyor.
 
Size söz verdiğimiz gibi bu ay başında büyük ölçüde overclock edilmiş DRAM'ın (> DDR4-2667) istikrarına yardımcı olmak için yeni bir AGESA (v1.0.0.6) beta testine başladık. Şu anda, testin indirilebilecek sürüm adayı ve / veya üretim BIOS'larına geçebileceği noktaya gelmiş bulunuyoruz. Anakart satıcınızın KG / test uygulamalarına bağlı olarak, bu koda dayalı tam BIOS'lar anakartınız için Haziran ayı ortalarından başlamak üzere kullanılabilir olabilir. Bununla birlikte, zaten kamuya açık betaları olan bazı GIGABYTE GA-AX370-Gaming5 ve ASUS Crosshair VI gibi anakartlar olduğu için bazı müşteriler zaten şanslı olabilirler.
 
Sanallaştırmadan Başlamak
Her gün sadece ihtiyaç duyan (ya da seviyor!) Bir sanallaştırma kullanıcısıysanız, AGESA 1.0.0.6 tabanlı bellenim, PCI Express® Erişim Kontrolü Hizmetleri'ne (ACS) yeni destek sayesinde sizin için bir nimet olacak. ACS öncelikle "IOMMU grupları" olarak adlandırılan mantıksal kaplarda PCIe® grafik kartlarının manuel olarak atanmasına destek verir. Böylece, bir IOMMU grubunun donanım kaynakları bir sanal makineye ayrılabilir.
 
Bu özellik, sanal bir makine içinde 3D hızlandırılmış grafikler isteyen kullanıcılar için özellikle yararlıdır. ACS desteğiyle, 2-GPU sistemini, bir ana Linux® OS ve bir Windows VM'nin her ikisinin de özel bir grafik kartı bulunduracak şekilde bölünmesi mümkündür. Sanal makine, ayrılmış GPU'nun tüm özelliklerine erişebilir ve oyunları sanal makinedeki yerel performansa yakın bir yerde yürütebilir.
 
Bu kesinlikle çoğu kullanıcı için karmaşık bir kurulumdur, ancak şüphesiz ki, bu haberlerde heyecanlı bir şekilde başınızı sallayacak bir sürü sizin olacaktır. Görüşleriniz ve sabrınız için minnettarız ve ACS için yeni desteğin size iyi hizmet ettiğini umuyoruz.
 
Hafıza İçin Sonraki Neler
AGESA 1.0.0.6 resmi olarak, özellikle endüstri standardı JEDEC spesifikasyonlarını (örneğin 2667'den daha hızlı, manuel hızaşırtma veya XMP2 profilleri) uymayan bellekler için DRAM'ın uyumluluğunu ve güvenilirliğini artırabilecek 26 yeni parametre ekler.
 
Aşağıdaki tablo tüm yeni parametreleri açıklamakta ve yaptıkları hakkında birkaç söz sunmaktadır. Bunun hız aşırtma topraklarından olduğunu göz önünde bulundurarak, bu parametrelerin manuel veya otomatik olarak kontrol edilmesi DDR4-3200 modüllerini kullanmanız biraz daha kolay olmalı - veya yeteneğiniz varsa daha hızlı olmalı!

Kısacası: Bilen de bilmeyen de konuşuyor. Ryzen'lerin bellek sıkıntıları ortadan kalkacak. Asus Crosshair VI Hero anakarta sahip biri olarak, bu güncellemeyi içeren beta biosla birlikte ramlerimi 3200 Mhz 14-14-14-34 zamanlamalarında kullanabiliyorum. Özellikle ram hızı Ryzen serisi işlemcilerde oyunlarda çok önemli.

Kaynak:https://community.amd.com/community/gaming/blog/2017/05/25/community-update-4-lets-talk-dram
B
7 yıl
G Skill Trident Z RGB Ramler hakkında çok kritik bir uyarı!
ÖNEMLİ UYARI:

G Skill Trident Z RGB ramleri olan arkadaşlar, ASLA VE ASLA Asus Aura programı ile ramleri kullanmasınlar. Nedenini tam bilmiyorum fakat, bellek kitlerimden birinin XMP profilini komple sildi! Daha önce kendi konu başlığında @batuhano arkadaşımızın da söylediği gibi, bu konuda dikkatli olmak lazım. Yani Ramlerin RGB ışıklarını Asus Aura yazılımı ile senkronize edip kontrol etmeye çalıştığınızda Ramlerin XMP profili siliniyor.
Bereket ki, güvenilir bir yerden aldığım için ürün değişim programı dahilinde yeni ramlerimi ücretsiz yollayacaklar. Tekrarlıyorum: G Skill Trident Z RGB ramlerin ışıklarını Asus Aura programı ile senkronize edince bu hata oluyor ve Thaiphoon Burner programında Read yaptığınızda bellekler CRC hatası veriyor. CPU-Z ile baktığımda SPD kısmında ramlerin birinin XMP profili gözükmüyor. (Normalde XMP 2.0 yazması gerekir).

Buna mukabil ramler 2933 Mhz hızında stabil çalışıyorlar. (Ramlerimin hızı 3200 Mhz CL 14 Samsung çipli)

Bu tür ramleri olan arkadaşların dikkatli olsunlar.

Bu tür durumlarda son çare olarak ramleri kurtlarma yöntemi:
https://forum.donanimhaber.com/g-skill-den-2933mhz-ayari-ve-onemli-guncelleme-trident-z-rgb-belleklerin-spd-verisini-duzeltme--125950495
B
7 yıl
R7 1700 Testleri, 3200Mhz bellek çalıştırma, Asus Crosshair VI, TridentZ RGB çözümleri
Özel Mesaj atan arkadaşların dikkatine:

Arkadaşlar, özelden mesaj atamıyorum. Bu nedenle, özelden sorduğunuz sorulara dönüş yapamıyorum. Sorularınızı bu başlık altından sorarsanız size yardımcı olabilirim.


Arkadaşlar, bazılarımızın yaşamış olduğu G SKILL TridentZ RGB bellekler konusunda temel sorunları ve çözümleri hususunda bilgilerimi paylaşmak için bir rehber hazırladım. Umarım yardımcı olabilirim.





< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >



ÖNEMLİ GÜNCELLEME-1 (Yeni!):Artık hemen hemen en son bioslarla G Skill Trident Z RGB bellekler artık sorunsuz bir şekilde 3200 MHZ hızında CL14 olarak, çalışmaktadır.


Bellek kitlerini yurt dışından satın aldım. Bu bellek kitlerinin 3200Mhz CL16 olanları Türkiye'de satılmaktadır. 3200Mhz CL14 olan tipleri ise maalesef yurt dışında satılmaktadır. Dual olarak test ettim.

Sistem ile ilgili birkaç test yaptım.:

Sistemi 3,85GHZ'ye hız aşırttım. Bunu yaparken sadece Ryzen Master ile 1,35V değeriyle yaptım. Gayet stabil ve serin çalışmaktadır.

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

ÖNEMLİ GÜNCELLEME-2: Thaiphoon Burner ile normalde İntel uyumlu üretilen belleklerimizi, Aynı programda bulunan SPD Browser ile sonunda X olan SPD datasını indirerek TridentZ RGB belleklerimi AMD uyumlu hale getirebiliriz. Bunun için ileride güncelleme yapacağım.

GÜNCELLEME-3: BOZULAN BİOS'U KURTARMA: ASUS içindir. MSI için olanı yine daha sonra siz isterseniz eklerim. Üstelik anakartınızın bios kurtarma düğmesi olmasa bile. Gayet basit...

Arkadaşlar, bazılarımızın bildiği, bazılarımızın bilmediği bir konu olan Bios güncelleme esnasında, elektriklerin gitmesi, ya da başka nedenlerden dolayı bios çökmesi ya da eski biosa geri dönme gibi durumlar olduğunda aşağıdaki yöntemle, biosumuzu rahatlıkla kurtarabiliyoruz ya da eski biosa geri dönüyoruz. Örnek adımlar için ben 1401 Bios dosyasını seçtim, siz istediğiniz bios dosyasını seçip indirip, flash belleğe kaydedebilirsiniz.

1-)Kurulmasını istediğiniz bios'un dosyasını anakartınızın driver destek sayfasından indiriniz. Ve Fat32 olarak biçimlendirilmiş bir sağlam flash belleğe dosyayı rar'dan çıkarmadan direk atınız.
2-)https://www.asus.com/tr...-HERO/HelpDesk_Download/ buradan işletim sistemini seçtikten sonra bios araçları kısmından BRenamerl adlı rarlı dosyayı indiriniz. Bunu da rar'dan çıkarmadan direk Flash belleğin içine atınız.
3-) Şimdi flash belleğin içine giriniz ve hem bios dosyasını hem de BRenamerl dosyasını rardan çıkartınız. Sonra rar'lı dosyaları siliniz. Flash bellekte açılmış halde hem bios dosyası hem de BRenamerl dosyası olacaktır.
4-) BRenamerl dosyasını çalıştırınız. Çıkan dos ekranından entere basınız ve çok kısa bir işlemin ardından bios dosyası C6H.CAP olarak değişecektir. Şimdi BRenamerl dosyasını flash bellekten silebiliriz. Bios dosyasının adı değişmişse işlem doğrudur. Değişmemişse bu iki dosyası masaüstünden bir klasöre atınız ve orada bu işlemi yapınız. Flash bellekte sadece bios dosyası kalsın. İsmi C6H.CAP olacak.
5-) Ve artık Flash belleğimiz, bios kurtarmaya hazır hale gelmiştir. Biz burada bios kurtarma ya da biosa geri dönme olayını yapacağız.
6-) Bilgisayarı kapatınız. Ve anakartın arkasında bulunan BIOS yazan USB kısmına belleği takınız. Belleği doğru yere taktığınızdan emin olunuz. Herhangi bir USB'ye değil, BIOS yazan yere takmalısınız.
7-) Bilgisayar kapalı vaziyette olmalıdır. AMA ANAKARTA KESİNLİKLE GÜÇ GELMELİDİR! Yani PSU'yu kapatmayınız. Komple fişten çekmeyiniz!
8-) Son olarak anakartın arkasında üstte BIOS yazan tuşa, tuş içindeki mavi led yanıp sönmeye başlayıncaya kadar basılı tutunuz. Yanıp sönmeye başladığı zaman bırakınız ve ARTIK HİÇBİR ŞEKİLDE MÜDAHALE ETMEYİNİZ.
9-) Mavi led yanıp sönme işlemini bitirdikten sonra komple sönecektir. Mavi led komple sönmüşse, biosu yüklemiş demektir! Artık sistemi açabilirsiniz. Biraz bekledikten sonra bios ekranına girmek için seçenek gelecektir. F1 ile biosa girip tekrar istediğiniz ayarları yapıp F10 ile kaydediniz ve sistem başlasın.

< Resime gitmek için tıklayın >



Çok Önemli Edit: G Skill Trident Z RGB RAMLER HAKKINDA ÇOK KRİTİK BİR UYARI VE BOZULAN BELLEK SPD DATASININ KOLAYCA TAMİRİ:

Arkadaşlar, G Skill Trident Z RGB Ramlerin ışıkları çok güzel olsa da hatta harika efektler verse de bu hoş görüntünün küçük bir üzücü tarafı var. Zamanla belleğin EEPROM'unda kayıtlı SPD datasının (yani bir nevi bellek biosu) bozulması... (Bu sorun Yeni Aura V1.04.43 sürümü ile düzeltildi. Yukarıdaki açıklamaları DİKKATLE OKUYUNUZ!)
Kendi bellek kitlerimden örnek vermek gerekirse, 8*2 GB'lık 2 adet Trident Z RGB bellek setlerimden birinin XMP profili komple silindi, diğerinin de SPD datasının bazı yerleri bozuldu. Bunu anlamak için öncelikle http://www.softnology.biz/files.html adresinden Free versiyonu indiriyoruz. Programı yönetici olarak çalıştırdıktan sonra üst menülerin hemen altındaki sekmelerden READ yazan kısma tıklıyoruz. Karşımıza gelen alt sekmeden Read SPD OnBUS... kısmından bellekleri READ yapıyoruz. (Eğer iki adet 8*2 Gb gibi belleğiniz varsa 2 adet SMBus gözükür. 4 adet bellek varsa da 4 adet gözükür. Biri bitince diğerine de READ yapıp test etmemiz gerekir!)

Bu testin sonucunda en altta complete in 3,36sec/CRC: OK diyorsa belleğimiz sağlam demektir. Şayet CRC:Error diyorsa belleğimiz hatalı demektir. (Bunu bütün bellekler için yapmalısınız!,Hepsi CRC:OK diyorsa sağlam demektir.)

Örnek resim:

< Resime gitmek için tıklayın >

Bu durumda şunları yapmalıyız:

Adım 1:

Tam daire içine alınmış yerden SPD BROWSER'i açıyoruz. Keyword yazan yere belleğinizle ilgili kısa bir şey yazıyoruz. (Direk marka da yazabilirsiniz ama çok seçenek gelir aramak durumunda kalırsınız!) Class'a belleğin türünü DDR4, DDR3 gibi seçiyoruz. Type yazan kısma UDIMM yazdım. (Siz kesin doğru olması için AIDA64 programından Anakart-SPD-birim türü: Unbuffered DIMM yazıyorsa siz de UDIMM seçiniz.) Capacity'den belleğinizin miktarını seçiniz.(Örneğin 16 GB belleğiniz tek modülden 16 ise 16'yı, 8*2GB'den 16 ediyorsa 8'i seçiniz!)

Tüm bu işlemlerin ardından ''Search'' tuşuna basınız! Belleğinize ait olan SPD verisini bulunuz ve üstüne tıklayınız! (Belleğinizin tam adını AIDA64'ten öğrenebilirsiniz! Anakart-SPD yolunu takip edin)

< Resime gitmek için tıklayın >

Adım 2:

Belleğinize ait SPD versinin üstüne tıklayınca EXTRACT tuşu aktif olacaktır! Ve orjinal SPD dosyasının nereye kaydedileceğini soracaktır. Masaüstüne kaydedin. Masaüstünde belleğinizin adıyla .thp uzantılı bir dosya olacaktır. Bu dosya sağlam SPD datasının olduğu dosyadır. Şimdi sıra geldi bu SPD DATASINI BELLEĞİMİZE YAZMAYA:
6 no'lu daireden WRITE tuşuna basıyoruz ve sonra 7 no'lu yere basıp, orjinal SPD dosyamızı gösteriyoruz.( Masaüstüne kaydettiğimiz dosya oluyor bu!) Eğer belleklerimizin her ikisinin de SPD datası bozuksa 8 no'lu daireyi tıklıyoruz. Belleklerimizden sadece birinin SPD datası bozuksa (Yani hangisi SMBUS Read testinde CRC hatası vermişse, o belleğin SMBUS adresini seçiyoruz.) Ve ardından Write tuşuna basıyoruz.
Böylelikle kısa süren bir Write-Read döngüsünün ardından orjinal SPD dosyasını belleğimizin EEPROM'una yazdırmış ve işlemi bitirmiş oluyoruz.


< Resime gitmek için tıklayın >





Dipnot: Programı lisanslı 60 TL'ye satın aldım. Ücretsiz versiyonda ise test yapabilir ve belleklerde CRC hatası olup olmadığını anlayabilirsiniz ama yukarıdaki gibi belleğe orjinal SPD datası yazma işlemini yapamazsınız! Programın korsanı vs yok arkadaşlar boşuna araştırmayın. Bunun muadili bir program da maalesef yok. Programın yapımcıları, programı dikkatli kullanın diye uyarsalar da, kullanması son derece basit ve kolay.
Ben hem Aida64 hem de Cpu-Z programımda XMP profili hatta belleklerimden birini görmeme hatasını bu şekilde düzelttim. Şu an hepsi sağlam ve çalışır vaziyetteler. Bana yeniden bellek kitleri garantiden gelecek,(Ki geldi, eskileri değişime göndermeyip, yeni gelenleri satın aldım.) Zaten buna istinaden ve yine böyle durumlar olursa ne yapabiliriz sorusuna cevap olması için son çare bunu denedim ve başarılı oldum. Bilenler vardır, bilmeyenler vardır. Bu konuda muzdarip olan veya meraklı olan kişilere ufak bir yardım olsun diye bu konuyu açtım. Bir şeyler öğrenip test ettikçe de güncellerim. Yalnız şu uyarıyı yapmam gerekir: Yukarıdaki işlemler Bios güncellemek kadar basit ama riskli işlemlerdir! Eğer garanti vs yoksa veya değişim yapamıyorsanız yukarıdaki çözümleri uygulayabilirsiniz!

Edit: Programı satın alırken önce free versiyonu indirerek, programın help kısmından registration kısmında yazan numarayı, programı satın alırken dolduracağınız forma girmelisiniz! Programı satın alma işlemi bittikten sonra, size bir adet indirme bağlantısı ve de gereken diğer bilgiler anında verilecektir. İndirme bağlantısından indirdiğiniz Full sürümü masaüstünde açacağınız başka bir klasöre indirin VE BU SÜRÜMÜN registration kısmına size verilen bilgileri girin. Programı kapatıp açtığınızda program lisanslanmış olacaktır. Help===Program version kısmından programın adınıza lisanslanıp lisanslanmadığını kontrol edebilirsiniz.

Edit: Eğer elinizde hazır bir SPD dosyası varsa, kısa yoldan direk 6 no'lu daire ve sonraki işlemleri yapmanız yeterli olacaktır. Eğer SPD dosyasını bulamıyorsanız, size yardımcı olmaya çalışırım.
B
7 yıl
Sleeved kablolar hakkında bir soru?
Ben, Corsair'in sleeved kablo setini almayı düşünüyorum. Ama güç kaynağım Seasonic 860W Platinium modelidir. Alacağım kabloları kendi güç kaynağımla kullanabilir miyim? Herhangi bir uyumsuzluk vs olur mu?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.