Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
42
Cevap
2837
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Kota İstemiyoruz
G
7 yıl
Yüzbaşı

internet çok çok pahalı ülkemizde.

neden acaba.

millet araştırmasın, öğrenmesin, alamasın. dimi bademler...

ayrıca yeni teknolojiler geliyor. dünyada internet bedava olacak yakın zamanda...



S
7 yıl
Moderatör

25 mbps sınırsızı akıllı sınırsız fiyatları ile sunmaları gerekiyor. Kablo Tv üst paket ile 75 TL. 25 mbps altın sinema üst ile 85 TL gibi fiyatı olması gerekiyor. Bugün 16 mbps ADSL hizmeti verenler ile 59 TL'ye taahhütsüz sunuluyorsa Turksat'ın kampanyalı taahhütlü fiyatlarının uygun fiyatlar olması gerekiyor. 10 mbps kullanan sayısı çok az iken yeniden 10 mbps internet hizmetini sunmaları bunu da 25 mbps akıllı sınırsızdan pahalıya sunmaları ilginç bir durum. 50 mbps hıza geçişler başlamışken yeniden 10 mbps ne kadar doğru bilemiyorum. 100 mbps yüksek fiyatlı olmasını anlarım da bugün için 25 mbps standart,50 mbps de lüks olmamalı.




Bu mesajda bahsedilenler: @Savisvasa
B
7 yıl
Yüzbaşı

Hocam firmalar firsat ariyordu bu tür sistemler icin. Ve bahanesi oldu kotaliya gectiler. Ve yine firsat ariyorlardi bir sistem ciksin diye. AKN cikinca bütün firmalar(piyasada yeni firmalar da dahil) vay be diyerekten AKN olayina adim attilar. AKN olayi icat edildikten sonra sinirsiz internt kiymete bindi. Degerlendi. Degerlendirildi. Degenlendi birileri.



Ne ara artti bu sinirsiz internetin maliyeti. Ne ara artti bu iş yükü ? Keske akk hic icat edilmeseydi. Iste o zaman son hiz internetleri sart olmaksizin hak ettigi fiyatlara alabilirdik. Simdiki gibi pahali olmazdi. Eskiden neyse onun gibi devrin gerektirdigi degerde olurdu. Artik herkes daha az iş yükü ile daha cok para kazanma derdinde. Sasiriyor insan...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

F
7 yıl
Binbaşı

bu sisteme göre eskisi daha iyi idi. kimse yeni abonelik almasın, taahhüdü olanlarda uzatmasın.. görürüm ben bunları..

batarsa da batsın.. zaten yöneticilerinin umurunda olsa böle yapar mı..


en başından beri söylüyorum, iş bilmez yöneticilere sahip bu kurum belli. önce 25 mbit tarifeleri 24 e çektiler, sonra 2tl olan kota aşımı hemen 50 krş a düşürdüler. kaos yaşadıkları belli..

iş bilmeyenlerin yönetici olduğu da çok açık..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fantasticoo -- 6 Mayıs 2017; 19:33:14 >

Z
7 yıl
Teğmen

Türksat hizmeti olan her yerde en az iki üç servis sağlayıcı daha benzer hızlarda hizmet veriyordur. Hiç düşünmeyin, taahhüt bittiği anda aboneliği iptal ettirin.



W
7 yıl
Yüzbaşı

5 gün önce taahhütüm bitti bekliyorum ama sanırım bende ay sonuna kalmadan kapattıracağım


Bu mesaja 1 cevap geldi.
_
7 yıl
Yüzbaşı

Tahaddütüm ağustosta bitiyor, online işlemlerden bi bakayım dedim ne seçebiliyorum acaba alternatif olarak tarife değiştir bölüme girdim sadece 99,99 tl'ye 10 mbps sınırsız seçeneğini koymuşlar. Bunlar çıldırmış olmalı..



B
7 yıl
Yüzbaşı

Hocam amaclari gelen gideni aratir dedirtmek. Amaclari àmiyáne tabirle ayar vermek. Ve daha da önemlisi bir mesele var. Ugradiklarini düsundukleri bir zarar var. Yada ben oyle dusunuyorum en azindan. Simdi bu 2 ile 8 arasi kotaya girmeme olayindan sonra girdikleri zarari kotaliya cevirerek kapatiyorlar. yani 3 mpbs ye dusurup internet hizmeti vermek durumundan sıyrıldılar veya kurtuldular. Geceleri kota saymama olayı olunca 3 mbite dusurme sistemi yerine kota getirerek kisitlama yaptilar. Yani bir yerden girdikleri zarari bir yerden kapattilar. Magdem kota sayilmiyor. Bizdeki 3 e dusurme olayi yerine kota getirerek kisitlariz. Durumlar eşitlenir dediler ve esitlendi hakikaten. Su an berabere gidiyor



Sozun ozu islerine yaradi bu sistem. Kimse sinirli almasin diye de cektiler fiyatlari tavana. Kimse kotali disinda uyun fiyatla kullanabilsin istemiyorlar. Cunku önceden az is yükü cok kazanc sistemi. Simdiyse yerini magdem akn kalkacak sinirsizin parasini misliyle aliriz diyorlar. Cok kazanc yapalim veya az iş yükü binsin istiyorlar. Var iste altyapin. Ver gitsin ne yani bu Ne kadar fazla kazansak kàrdir derdinde herkes. Yani devlet in hizmet kurumu olan turkssattin yaptiginin yine devlet kurumu olan betk nin yasasinda uygun bir karsilik bulmus olmasi enteresan. Katiliyorum vede. Hesapli fiyatlar vardi. Onun icin tercih ediliyordu. Fakat bu hep boyle degil midir ? Önce uygun fiyatlar vardir. Belli bir musteri kitlesine ulasinca ver elini bohçaya.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @elephone
M
7 yıl
Yarbay

Ben 1998 den beri İnternet kullanıyorum, 2000 öncesi veya sonrasında kotalı internet filan yoktu.
Kotalı internet, Türk telekom tarafından ucuz tarife olarak sunuldu interneti az kullananlara. 2005 - 2008 civarı bir zamanda koydu sanırım emin değilim.

AKN de 2009-2010 gibi başladı diye hatırlıyorum.

Kotalı interneti, dakika/saat başına para alınan 56k çevirmeli internet ile karıştırmayın


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
7 yıl
Moderatör

Kotalı sistemden vazgeçilip AKK sistemine geri dönülmesi gerekiyor. Eskiden de Turksat sınırsız o zamanki hızlarda (512 kbps,1 mbps,3 mbps gibi hızlarda) uygun fiyatlara internet sunuyordu. Hızlar yükselince AKK sistemine geçti. Yine uygun fiyatlarla sunmaya başladı. Kotalı internet hizmeti de sundu. Tercih eden az kişi oldu. Herkes AKK sistemini tercih etti. AKK sistemine geri dönülmesi gerekiyor. 25 mbps sınırsız fiyatları çok yüksek. Bu hızdaki internet fiyatının ekonomik olması gerekiyor. Uydunet yerine Kablonet yazarsanız daha iyi olur.



B
7 yıl
Binbaşı

güzel hazırlamışsınız



M
7 yıl
Yarbay

Destegimi bu konuda'da sonuna kadar verecegim.

Bir şeyler degişecek.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
7 yıl
Moderatör

Evet sınırsız fiyatı çok yüksek. kampanya ile üst paket altın sinema 25 mbps sınırsız 80-85 TL olmalı. 70 veren de artık sınırsız kullanacağım 10-15 TL daha fazla ücret öderim der. Üst paket ile 106 TL 25 mbps göre çok yüksek fiyat isteniyor. 10 mbps sınırsız sunulan paket bile diğer firmaların 16 mbps paketinden pahallı. Bir de 10 mbps günümüz için yeterli hız değil. 25 mbps sunulması gereken hız olmalı.




Bu mesajda bahsedilenler: @elephone
S
7 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: serdar_ayberk

AKK sistemine dönülmesi gerekiyor. Akıllı sınırsız tarifeleri sunmak yerine 25 mbps sınırsızı 25 mbps akıllı sınırsız fiyatıyla sunsalardı bu kadar şikayet eden olmazdı. Şu anda sadece temel paket 25 mbps sınırsız kampanyalı fiyatı 100 TL. Çok yüksek bir fiyat. https://www.turksatkablo.com.tr/images/home/kablonet-logo.png Ana sayfada Kablonet yazıyor. Online işlemlerde de Kablonet yazıyor. Yeni saattıkları modemlerde de kablonet yazıyor. Türksat size niye Turksat Kablo İnternet demiş anlayamadım:) İsim önemli değil bizim için önemli olan AKK sistemine geri dönülmesi makul hız olan 25 mbps sınırsızın uygun bir fiyatla satılması. 100 mbps fiyatları yüksek olabilir. 25 mbps makul bir fiyatı olması gerekiyor. 50 mbps'nin bile AKK öncesi fiyatları güzeldi. Taahhüt sonrası 50 mbps taahhüt vermeyi düşünüyordum.

Kesinlikle haklısınız.AKN'li sisteme dönülmesi gerekiyor.Kota sistemi rezillikten başka bir şey değil.Aboneleri nasıl kazıklarız onun mantığı ile çalışmışlar. Kablo Tv 2.Oda aboneliğimle beraber 25Mb 50GB AKN li pakete toplam:64 TL öderken, taahhütüm bitince 102 TL gibi bir ödeme yapmam gerekecek...

Hangi akla hizmetle,böyle saçma sapan AKN siz tarifeleri çıkartıyorlar anlamak mümkün değil? Ha,bu yanlıştan dönmezlerse de, ikinci 3 aylık pazar verilerinde abone sayılarında ki düşüş görülmeye başlar zaten.

25Mb Sınırsız tarife çıkartıyorlar 100 TL.Bir de,Kablo Tv paketlerini üstüne ekle.Oh ne güzel iş.Millet Türksat'a çalışsın...

10Mb Sınırsız fiyatı 67 TL tabii bunlar kampanyalı fiyatlar,yanlış anlaşılmasın. Ben 25Mb kullanıcısı olarak, 10Mb hıza dönmem ve dönmeyi de düşünmem şahsen. 25 bile az geliyor artık alışınca.

Madem bir iş yapmışlar,25Mb in fiyatını 67 TL yapsalardı yine iyi olurdu. 10Mb ise 30-35 gibi bir fiyattan verilebilirdi.

@elephone arkadaşımıza da konu için teşekkür eder,desteklediğimi bildiririm...

Umarım,en kısa zamanda Türksat Kablo bu yanlıştan döner,yoksa çok abone kaybedecek,görünen köy kılavuz istemez...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
7 yıl
Binbaşı

benim anlamadığım türksatı normal bayi olarak satanlar nasıl ekmek kazanacak kim alır aklım almıyor adamlarıda ekmeğinden ettiler haberleri yok benimde 40 gün kaldı




Bu mesajda bahsedilenler: @William06
F
7 yıl
Yüzbaşı

Benim de taahhüdüm Eylül'de bitiyor. O zamana kadar eski tarifelere dönerlerse ne ala. Yoksa 6 yıllık müşterilerini kaybederler. Şu an için de alternatif olarak Turknet ağır basıyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
7 yıl
Yarbay

Maalesef yaşım gereği o yıllarda durum nedir tam bilemesem de tahminim kullanıcı sayısının az olmasından dolayı firmaların bu tür kısıtlamalara ihtiyaç duymamasıydı. O zamanlar için zaten lüks bir hizmetti ve bu kadar detaylı paketler yoktu, ne zaman ADSL yaygınlaştı ve internet altyapısı üyelere kaliteli hizmet sunamayacak noktaya geldi, o zaman firmalar bu uygulamalara başladılar diye düşünüyorum. Onların açısından da mantıklı.

Kasım ayı gibi taahhütüm sona erecek, eğer paketlerde yeniliklere gitmezlerse beni de kaybederler. Bulunduğum bölgede sıkıntı maalesef fiber internet yok, her ne kadar Türknet AKN'siz internet sunsa da VDSL kullanmak istemiyorum. Gene de Kablonet'ten daha iyi olacaktır tabii.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @muratai
C
7 yıl
Yarbay

Taahhütümün bitmesini sabırsızlıkla bekliyorum direk TürkNet'e geçeceğim



F
7 yıl
Yüzbaşı

Ben de kablonet'in iyi bir alternatif olduğunu düşünüyorum. Umarım yanlışlarından dönerler. Fiyatları makul olduğu için akrabalarımı hep kablonet'e yönlendirdim. Böyle devam ederse de piyasada en iyi teklifi verene geçeriz. Hatta bir süre İnternetsiz bile yaşarım. Cepten idare ederiz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @elephone
L
7 yıl
Teğmen

modem çok kalitesiz bağlantı fiber olmasına rağmen performans alamıyorsunuz , teledünyaya gelince saçma sapan kanallarla dolu ve silemiyorsun semerkant tv , akit , tgrt haber gibi onlarca gereksiz kanal var , bol bol arap kanalı var :) hizmeti iyice düşürdüler 20 sene önce kullandığımız kablotv de daha güzel kanallar vardı yerli olsun yabancı olsun , şimdi birde faiş fiyatla mum diktiler üstüne, sözleşmem biter bitmez iptal edip superonline a geçicem iş yerinde kullanıyorum çokda memnunun turkcelltv+ da çok iyi , modem huawei marka gayet kaliteli .



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.