Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
92239
Cevap
4380233
Tıklama
250
Öne Çıkarma
Cevap: Koronavirüs (Covid-19) [ANA KONU] (11. sayfa)
C
4 yıl
Binbaşı

Rusya, Çinli vatandaşların ülkeye girişini yasaklıyor
Rusya, Corona virüsü salgını nedeniyle Çinli vatandaşların geçici olarak ülkeye girişinin yasaklanacağını duyurdu.

https://www.ntv.com.tr/saglik/rusya-cinli-vatandaslarin-ulkeye-girisini-yasakliyor,4AduZA63J0SPah3oSHzVfg



C
4 yıl
Binbaşı

G
4 yıl
Binbaşı

Endonezya Sağlık Bakanı: Koronavirüsten dualarla korunuyoruz



Sars, Ebola, kuş gribi salgınlarına reaksiyonuyla sınıfta kalmış kabul edilen Endonezya'da bu kez koronavirüse dinsel açıklama getirildi. En kalabalık Müslüman ülkenin sağlık bakanı, koronavirüsten azade olmalarını halkın duaları sayesinde tanrıya borçlu olduklarını söyledi. Oysa bir Harvard araştırması, ülkede en az 5 vaka öngörüyor.


https://tr.sputniknews.com/yasam/202002191041436933-endonezya-saglik-bakani-koronavirusten-dualarla-korunuyoruz/


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
4 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: RevengeRain

Corona virüsünden hayatını kaybedenlerin sayısı 2009'a yükseldi.
Terbiyeli konuş 2029 oldu aha link ;

https://sputniknews.com/asia/202002191078355416-death-toll-from-coronavirus-in-chinas-hubei-province-reaches-2029-more-than-62000-infected





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C72FBB06E -- 20 Şubat 2020; 1:45:30 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
4 yıl
Binbaşı

Rize'deki şüpheli hasta , Tayland dan dönmüş iş gezisinden sonra bu durum ortaya çıkmış


Rize'de koronavirüs tedbiri! Tayland'dan döndü, gözlem altında


Rize'de iş için gittiği Tayland dönüşü yüksek ateş şikayetiyle hastaneye başvuran ismi öğrenilemeyen kişi, koronavirüs şüphesiyle gözlem altına alındı. Hastadan kan örneği alınırken araştırmaya gönderildi.
Rize ve Trabzon'dan bir grup, iş için Tayland'a gitti. İsmi açıklanmayan gruptaki kişi, ülkeden dönüşünde yüksek ateş şikayetiyle Rize Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Tayland'dan geldiği belirten hasta, koronavirüs şüphesiyle gözlem altına alındı.

Rize'deki tedavisinin ardından Trabzon'daki Kaşüstü Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen hastadan kan örneği alınırken araştırmaya gönderildi.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ComradeMRX -- 20 Şubat 2020; 10:26:18 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
E
4 yıl
Binbaşı

https://twitter.com/howroute/status/1230348223610531846

https://twitter.com/howroute/status/1230348223610531846

iran`da isler ciddilesiyor.

nijeryada da vaka sayisinin arttigi lakin soylenmediginden soz ediliyor. sanirim bu virus sicak falan dinlemiyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
4 yıl
Binbaşı

S
4 yıl
Yarbay

Mantik hataniz :

Olaya niteliksel yaklasilmali niceliksel degildir.

Bunyesi saglam olan yani bagisiklik sistemi kuvvetli olanlar sansli ...

Sahsen olaya ihtimaller uzerindne hafife alma veya ciddiye almayi dogru bulmuyorum...


Sonucta bagisiklik sistemi kuvvetli olunmali en az 2 yil boyle olmali ( ilaci bulunana kadar ... ) Gerci sinsi bir virus . Her gun ates olculmeli vs ...


Ispanyol Virusu o kadar yayilmasinin sebebi sanirim o caglardaki global bilinc ve iletisimin olmayisi olsa gerek ...

Bana gore Turkiye tam da o Ispanyol Virusu misali bir kiside gorunse tedbirsizlikler ile bircok kis fark etmeden bulastirir ve belirtileri goruldukten sonra da is isten gectikten sonra varsin karantinaya alinsin varsin infaz edilsin! Olan olmustur...


Eksisozluk te takilirken denk geldim ufak bir arastirma yaptim 9 Subat ta olay gerceklesmis haberi de ertesi gun yerel gazetede yapilmis... :
https://www.olaymedya.com/haber/21327/gaziantep-havalimaninda-koronavirusu-panigi.html

Merak ettigim bu kisi bagisikligi ile kurtulabilecek mi ? Kurtulmus olsa bile kendisi kac kisiye temas etmistir ? Antep ve Kibris bence risk altinda ... Hatta baskalari da baska sehirdekiler de ...

Kibristaki Cin'li Hayat Kadinin akibeti de nedir ?

Aradan bunca zaman gecmis bir gelisme yani iyi veya kotu birseyler kamuoyu haberdar edilmelidir...


Gizlendikce cehalet sistemi ile Ispanyol Virusu misali de cabuk yayilabilir...

Bilincli ulkelerdeki kontrollo zapt edilmis goreceli dusuk veya artmis olumler Turkiye'de bir tane gorulsun malesef Ispanyol Virusu gibi patlak verir :/ ... Iran bile emsal teskil ediyor. 2 Kisi olmus Korona dan. Bir de dusunun o olenler kimlerle basit temaslari olmustu ?

Sansa bagisikligi kuvvetli olanlar fark etmeden atlabilecekler ... Ama ortam bulasmaya baskalarina da musait...


Basta da hep dedigim gibi bagisiklik sistemi kuvvetli olmalidir...




Bu mesajda bahsedilenler: @ebavamqko
C
4 yıl
Binbaşı

UKRAYNA’DA “KORONAVİRÜS” PROTESTOSU: YÜZLERCE KİŞİ SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Koronavirüs salgınının yaşandığı Çin’in Wuhan kentinden tahliye edilen 48 Ukrayna vatandaşını taşıyan uçak, Ukrayna’nın başkenti Kiev’e indi. Çin’den gelen kişileri şehirlerinde istemeyen yüzlerce Ukraynalı, hastanelerin önünde barikat kurarak protestoya başladı.


Çin’in Wuhan kentinden koronavirüs salgını nedeniyle tahliye edilen 48’i Ukrayna, 29’u farklı ülkelerin vatandaşı olan 77 kişi Ukrayna’ya getirildi. Wuhan’dan dün kalkan ve Kazakistan aktarmalı olarak Ukrayna’ya gelen uçağın yakıt ikmali için Kiev’e indiği, kısa süre sonra Harkiv kentine doğru yola çıkacağı belirtildi.

Yapılan sağlık kontrollerinde koronavirüs taşımadıkları belirlenen 77 kişinin, 14 gün boyunca önlem olarak Poltova ilinde bir askeri hastanede özel gözetim altında tutulacağı açıklandı.

YÜZLERCE KİŞİ SOKAĞA DÖKÜLDÜ


Ülkenin farklı illerinde panik yaşayan yüzlerce kişi, Çin’den gelen kişilerden ‘hastalık kapabilecekleri’ endişesiyle sokağa dökülerek protesto gösterilerine başladı.

HASTANELERİN ÖNÜNDE BARİKAT KURULDU


Kiev, Lviv ve Ternopil illerindeki bazı kasabalarda hastanelerin önünde barikat kurarak eylem yapan vatandaşlar, hastanelerin havalandırma ve izolasyon sistemlerinin yetersiz olduğu ve doktorların korunmasız oldukları gerekçesiyle, Çin’den getirilen kişilerin kendi bölgelerindeki sağlık kuruluşlarına yerleştirilmemesini talep ediyor.

Lviv’in Vinniki kasabasında bir hastanenin önünde toplanan yüzlerce kişinin, lastikler ve tahtalarla barikat kurarak tepki gösterdikleri görüldü. Yerel basına konuşan bir Ukrayna vatandaşı, “O kişileri buraya getirebilirler ve içlerinden biri virüs taşıyor olabilir. Hastane personelleri burada yaşıyor, marketlere girip çıkıyor, çocukları okula gidiyor. Çin’de doktorlar uzay elbiseleri giyiyor. Bizde ise hiçbir önlem yok” diyerek endişesini dile getirdi.

POLİS VE ASKERLERLE ÖNLEM

Ukrayna İçişleri Bakanlığı, Wuhan’dan getirilen kişilerin karantinada tutulacağı yerde 30 polis ve 17 asker ile yoğun güvenlik önlemleri alınacağını açıkladı.

http://ukraynahayat.com/ukraynada-koronavirus-protestosu-yuzlerce-kisi-sokaga-dokuldu/



C
4 yıl
Binbaşı

Komşuda alarm sürüyor! 3 kişi de daha corona virüsü tespit edildi...

İran'ın Kum kentinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle 2 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından biri doktor, 3 kişide daha virüs tespit edildi. Ülkede yeni tip koronavirüs tespit edilen kişi sayısı 5'e yükseldi. Arak kentindeki hastanın Kum kentinden gelen bir doktor olduğunu aktaran Cihanpur, hastaların karantinaya alındığını kaydetti. �
Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur, basına yaptığı açıklamada, Kum'da 2, Arak kentinde de 1 İranlı olmak üzere tedavi altına alınan üç kişide daha virüs tespit edildiğini duyurdu.

Cihanpur, "Hastanelerde tedavi altına alınan üç kişide Kovid-19 tespit edildi. Ülkede Kovid-19 tespit edilen kişi sayısı 5'e yükseldi." dedi.

Arak kentindeki hastanın Kum kentinden gelen bir doktor olduğunu aktaran Cihanpur, hastaların karantinaya alındığını kaydetti.


https://www.hurriyet.com.tr/dunya/son-dakika-haberler-komsuda-alarm-suruyor-2-kisi-daha-karantinaya-alindi-okullar-tatil-edildi-41451548



W
4 yıl
Yarbay

#BREAKING

The death toll in #Iran due to the #coronavirus rises to 9

#COVID19


https://twitter.com/eha_news/status/1230512068584972288



G
4 yıl
Binbaşı

Çin’de tedavi edilen hastalarda koronavirüs tekrar ortaya çıktı




Çin’de doktorlar, tedavi edilip hastanelerden taburcu edilen hastalarda koronavirüsün tekrar ortaya çıktığını tespit etti.

Wuhan Koronavirüs Tıbbi Tedavi Grubu Başkanı Profesör Zhao Jianping, COVID-19 testlerinin sonuçlarıyla ilgili endişe verici bulgular açıkladı. Hastaların iki kez negatif çıkan test analizi, taburcu olduktan sonra pozitif hale geldi. Bu hastaların, iki kez enfekte oldukları kaydedildi.




Beijing News’e konuşan Zhao Jianping, bu durumu testlerin kusurları, laboratuvar teknisyenlerinin olası hataları ve bazı hastaların organizmasının özellikleri ile açıkladı. Bununla birlikte, hastalığın nüksetmesi veya yeniden enfekte olup olmadığıyla ilgili kesin bir şey söyleyemedi.

Jianping’e göre, bunun nedenleri arasında virüsün vücuttan tamamen çıkmadığı ya da yeterli antikor üretilmediği gösterilebilir.

Jianping, tüm hastaların taburcu olduktan sonra 14 gün daha ek karantinaya alınması gerektiğini belirtti.

Zhao Jianping ayrıca, hastalığın seyri hakkında şunları söyledi: "Başlangıç nispeten yumuşak, fakat 7-10 gün sonra göğüste sıkışma, akciğerde hasar ve yüksek ateşle kritik aşama başlıyor. Eğer hasta bu dönemde yeterli tedavi alırsa, sonuç olumlu olabilir. Ancak, Wuhan’daki hastaneler çok kalabalık olduğundan, hastalık birçoğu için dönüşü olmayan bir aşamaya geçti.”





https://tr.sputniknews.com/asya/202002201041444200-cinde-tedavi-edilen-hastalarda-koronavirus-tekrar-ortaya-cikti/



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




bişeyler yazmak istiyorumda forumda ban yemek istemiyorum



M
4 yıl
Yarbay

Iran International 9 ölü diyor. Fakat anlamadığım nokta haberin başlığına 9 ölü yazmışlar daha aşağıda ise 8.
https://iranintl.com/en/iran/exclusive-nine-coronavirus-deaths-qom-city




Bu mesajda bahsedilenler: @Jurgen Klopp
C
4 yıl
Binbaşı

Irak, koronavirüs nedeniyle İran vatandaşlarına tüm sınır kapılarını 3 gün süreyle kapattı.

Irak, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle İran vatandaşlarına tüm sınır kapılarını 3 gün süreyle kapattı.

Irak Sınır Kapıları Kurumu'ndan yapılan yazılı açıklamada, İran vatandaşlarının 3 gün süreyle hiçbir sınır kapısından Irak'a girişine izin verilmeyeceği belirtildi.

Açıklamada ayrıca İran'dan gelecek Irak vatandaşlarının söz konusu yasak kapsamına alınmayacağı ve sınır kapılarından gerçekleşen İran'dan Irak'a yönelik ithalatın ise devam edeceği kaydedildi.

İran'da yeni tip koronavirüs nedeniyle 2 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine Irak, bu ülkeye yapılan gidiş-dönüş tüm uçak seferlerini askıya almıştı.

https://tr.sputniknews.com/ortadogu/202002211041445168-irak-iran-vatandaslarina-tum-sinir-kapilarini-3-gun-sureyle-kapatti/



C
4 yıl
Binbaşı

ÇİN’DEN GETİRİLEN UKRAYNALILARIN OTOBÜSLERİ TAŞLANDI: 10 POLİS YARALANDI


Çin’in Wuhan kentinden koronavirüs salgını nedeniyle tahliye edilen 27’si yabancı uyruklu toplam 72 kişi Ukrayna’ya getirildi.

Yapılan sağlık kontrollerinde koronavirüs taşımadıkları belirlenen 72 kişinin, 14 gün boyunca önlem olarak Poltova ilinde bir askeri hastanede özel gözetim altında tutulacağı açıklandı.

Söz konusu 72 kişinin havaalanından 7 otobüsle Poltava bölgesi Novie Sanjarı kentindeki bir sağlık merkezine nakledilişi sırasında bir grup Ukraynalı, otobüslerin şehre girişini engellemeye çalıştı.

Koronavirüs salgınına yakalanacaklarından endişelendiklerini belirten protestocular, otobüsleri taşladı. Protestocular ile polis arasında arbede yaşandı.

Olay yerine giden Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaşanan arbedede 10 polisin yaralandığını belirterek, sağlık merkezinin etrafında sıkı güvenlik önlemlerinin alındığını söyledi.

Ukrayna Sağlık Bakanı Zoriana Skaletska da Facebook hesabından yaptığı açıklamalarda, tahliye edilenlerin tedbir amacıyla iki hafta karantinada kalacağını, tahliye edilenlerle birlikte olacağını bildirdi.

Tahliye sürecini Dünya Sağlık Örgütü standartlarına uygun şekilde yürüttüklerini vurgulayan Skaletska, “Bu insanlar yurttaşlarımız, bize yabancı değiller. Aynı ülkede yaşıyoruz ve onların sağlık ve güvenliğine dikkat etmeliyiz.” ifadesini kullandı.


http://ukraynahayat.com/3ukraynada-koronavirus-protestosu-yuzlerce-kisi-sokaga-dokuldu/



C
4 yıl
Binbaşı

C
4 yıl
Binbaşı

Koronavirüs salgını tehdidi altındaki İran, sandık başına gitti
Koronavirüs bulaşan 5 kişinden 2'sinin hayatını kaybettiği İran'da seçmenler maske takarak sandığa gitti. Salgın tehdidinin seçime katılım oranını düşüreceği tahmin ediliyor

https://www.independentturkish.com/node/135636/haber/koronavir%C3%BCs-salg%C4%B1n%C4%B1-tehdidi-alt%C4%B1ndaki-iran-sand%C4%B1k-ba%C5%9F%C4%B1na-gitti



C
4 yıl
Binbaşı

Corona virüsü Türkiye sınırına dayandı!


Corona virüs haberleri tüm dünyada diken üzerinde takip ediliyor. Korkunç tabloda acı bilanço her geçen gün artarken virüs Türkiye sınırına dayandı. Komşu İran’da iki kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Peki, Corona toplumda kaç can aldı? İşte, son dakika Corona virüs haberleri ile ilgili son durum…


Çin'den dünyaya yayılmaya devam eden koronavirüs bu kez İran'a sıçradı. İran'da 2 kişi hayatını kaybederken virüsün 5 kişiye de bulaştığı öğrenildi. İçişleri Bakanı Yasir el-Yasiri imzasıyla yayımlanan bakanlık kararnamesinde, Kovid -19 nedeniyle 2 İranlının hayatını kaybetmesinin ardından Irak'a giriş yapmak isteyen İran vatandaşlarına yeni bir duyuruya kadar vize verilmeyeceği belirtildi.



Irak, İran'da ölümle sonuçlanan Kovid-19 vakaları nedeniyle bu ülkeye açılan bir sınır kapısını kapattığını duyurmuştu. Irak Ulaştırma Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle İran’a gidiş-dönüş tüm uçak seferlerini askıya aldı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Irak Hava Yolları İran’a ve İran’dan yapılacak tüm uçak seferlerini durdurdu.


Öte yandan acı bilanço ise her geçen gün artıyor. Corona virüsü ile ilgili son dakika gelen bilgilere göre coronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 2.130'a çıktı. Hastalıktan kurtulanların sayısı ise 16.882'e yükseldi. Virüsün bulaştığı kişi sayısı ise toplamda 75.778 olarak kayıtlara geçti. Bununla birlikte Diamond Princess adlı yolcu gemisi 3 Şubat tarihinde, Hong Kong'lu bir kişide hastalığın teşhis edilmesi ardından Japonya'nın Yokohama limanında karantinaya alınmıştı. Gemideki 450'sinde ise hastalık ortaya çıktı. Dünyanın yakından takip ettiği corona virüsü yaygınlaşırken corona virüsü belirtileri de bir kez daha merak konusu oldu. Peki, corona virüsü nedir, belirtileri nelerdir? İşte, Corona virüsüyle ilgili Türkiye ve dünyadaki gelişmeler...

https://www.cnnturk.com/saglik/corona-virusu-turkiye-sinirina-dayandi-son-dakika-corona-virus-haberleri


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
4 yıl
Binbaşı

İsrail'de koronavirüs karantinasına uymayanlar hapisle cezalandırılacak

https://www.hurriyet.com.tr/dunya/israilde-koronavirus-karantinasina-uymayanlar-hapisle-cezalandirilacak-41452320



S
4 yıl
Yarbay

Iran da Korona Virusunden olenler 4 e cikti. Ek olarak 13 kiside de ayrica tespit edildi. Iran'da suan icin tespit edilmis raporlanmis toplamda 17 kisi var...
https://www.birgun.net/haber/iran-da-koronavirus-nedeniyle-olu-sayisi-4-e-yukseldi-288914




Bu mesajda bahsedilenler: @ComradeMRX