Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
178
Cevap
10731
Tıklama
16
Öne Çıkarma
Cevap: Korkulan oldu! Günlük vaka sayısı yeniden 1000’in üzerine çıktı (2. sayfa)
M
4 yıl
Yarbay

ben eşimi oğlumu annemi çok acil bir durum olmadıkça sokağa çıkarmazken, birileri umrunda olmadan gezmeler tozmalar eğlenceler hiçbirşey yokmuş gibi hayatına devam ediyor...Ya bende ve ailemde ciddi sorun var, yada bu gördüklerimde.



L
4 yıl
Yüzbaşı

Veriler seyreltilmiş vaziyette diyebilirim. Bende sağlık personeliyim. Olayı yaşıyoruz. Sıkıntı şu 3 lü test ile sonuç pozitif olanları veriyorlar yani sadece pcr ile değil. Ölü sayısının düşük olmasıda bu test sistemi yüzünden. Öldükten sonra da pcr yapılıyor ve negatif çıkınca covid li denilmiyor. Hastaneler de hiç boş değil bu arada. İnsanlar yine saçma sapan nedenlerden hastanelere geliyor. Son gelen resmi yazıda tüm hastanelerin ameliyatları durdurması ve servislere hasta yatırılmaması söylendi. Her klinik yüzde 50 yatagını covid miş gibi boş bırakacak denildi. Çok zor değil bu yazılara ulaşmanız sağlıkla alakalı sitelere bakarsanız personelsaglık mymemur vs gibi sitelerde bu resmi yazıları görebilirsiniz. Hatta Facebook da sağlıkçı guruplarında hangi il ne yayınlamış ne demiş resmi yazıları görebilirsiniz.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ilkerinanç
M
4 yıl
Yarbay

Vestel korona diye yazdım sürekli vestelin koronaya verdiği destek, yalan haberlerin arka planındaki kişiler ve troll ordusunun kirli ittifakı gibi bir şeyler çıkıyor. Nedir bu Vestel'in sizden çektiği.



Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @vc1903
S
4 yıl
Yarbay

Doktor ve hemşire olan tanıdıklarım var, hatta birisi direkt korona vakaları ile ilgilenen ve Nisan ayında vefat eden profesörün de öğrencisi. Dediğine göre açıklanan vaka sayıları gerçekten çok daha az ve vefat eden insanların çoğunluğuna zatürre yazılıp geçiliyormuş. Yani hem ölü sayısı hem de vaka sayısı açıklanandan çok daha fazla. Ekonomiyi sekteye uğratmamak adına yalandan veri açıklamaya devam ediyorlar. Nisan ayında YouTube'da yayılan Beykoz'daki toplu mezar kazı alanlarını unutmayın derim. E-devlet üzerinden ölü sayılarını neden kapattılar zannediyorsunuz? TÜİK denilen kurum bile enflasyonu şu ortamda %11 civarında gösteriyor ki gerçekte bu oran en az %40. İşsizliğin bütün dünyada arttığı bir dönemde işsizliği bile azalmış gibi gösteren bir yönetim var. Sağlığına ve hayatına değer veren varsa izolasyonu sağlasın. Hiçbir şey bitmiş değil.



L
4 yıl
Yarbay

Ben de başlığa takıldım korkulan derken kim korkuyor yav korkusuz bir halkız. Süper lige çıkan takımların şampiyonluk kutlamaları, Ayasofya nın önünde 350 bin kişinin omuz omuza namaz kılması, beach clublarda herkes iç içe partiler sahillerde mangallar falan ben anlamadım korkulan derken kim korkuyor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
4 yıl
Yarbay

Arkadaşlar ülkemiz pandemi sürecini daha sıkı önlemlerle sürdürecek ekonomiye sahip değil, bakanlıklar ve yetkililer gerekeni yaptı demiyorum fakat insanımız böyle arkadaşlar, bugün hanginiz zorunluluk dışında dışarı çıkmıyor ?

Bu sebeple kontrollü yeni normal deneniyor, hem ekonomi hem diğer çarkların dönmesi için buna mecburuz, haliyle vaka sayıları artmış azalmış buna takılmadan maksimum tedbirinizi alın...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

F
4 yıl
Yarbay

Rakam konusunda bayağıdır cozuttular zaten.Akıl var mantık var. Ne olursa olsun bu kadar uzun süredir bu derece stabil nasıl gider ya? Buna inanmamızı bekliyolar. Hiç mi herhangi bi kalabalık alanda bi patlama yaşanmaz? Günlük sayıda 50lik bi artış olmaz? Düne kadar hep +-10 civarı değişiyordu. Gel de inan.Vaka sayıları kesinlikle açıkladıkları gibi değil. İpin ucunu kaçırdılar. Hiçbi gerçekliği yok artık benim için. Uzun zamandır böyle düşünüyorum.Ekonomik koşullar artık tedbir almayada izin vermez. Herkes kendi başının çaresine bakacak.



7
4 yıl
Yarbay

Normal bu kadar kalabalığa rağmen



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

A
4 yıl
Çavuş

İnanın bu görünen yüzü ki daha virüsü kaptığının farkında olmadan bulaştıran tonla insan var, korona bayram etti gerçekten.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

P
4 yıl
Teğmen

birde okullari açacaklar ya sabııır



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

G
4 yıl
Yüzbaşı

Ankara'da sedyelerin bile %50 si covid 19 için kullanılsın diye talimat var. Sence hangisi doğru ?https://www.gazeteduvar.com.tr/gundem/2020/08/04/ankarada-aciliyeti-olmayan-hasta-yatislari-ertelendi/


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @***RAMMSTEIN***
C
4 yıl
Yarbay

Bir tasta 2 kus nasil vurulur anlatayim;

Her gun verilen dusuk vaka sayisi insanlar uzerinde bana bulasmaz pisikolojisini tetikliyor, bunalan stres altinda olan halkta kendini sokaga atiyor (tabi tek neden stres degil). Sonuc olarakta, birisinin otelleri doluyor mevsiminde (tvde reklamlari bile donuyor), baskasininda hastahaneleri dolacak.

Binanizin altindaki bakkala bile maskesiz inmeyin.




İ
4 yıl
Yarbay

Ya bırak Allah aşkına ben 48 senedir yaşadığım ülkeyi çok iyi tanıyorum. Kim ne yapabiliyor, kim ne yapamıyor, çok iyi gördüm yaşadım hepsini git başkalarına anlat bunları sen.Bugün valide dahiliyeye gitti rapor almak için. Taksim İlk yardım hastanesi. Meraktan sordum, sırf özellikle burada yazanlardan, "kalabalık mıydı?" dedim. "Yok 5-10 kişi vardı boştu" dedi. Sordum özellikle, "sadece senin gittiğin bölüm mü boştu?" "yok hastane boştu kimse yoktu" dedi. Kim dolduruyor ulan o zaman bu hastaneleri? Hayaletler mi?Allah hiçbir ülkeye herhalde ölümler, hastalıklar oluyor diye neredeyse göbek atacak bir muhalefet zihniyeti vermemiştir denk gele gele bize denk geldi 4 milyar yıllık dünya tarihinde.Arkadaş Aha ABD, İtalya, İspanya, Almanya Avrupa ülkeleri, Brezilya halleri ortada Bunlardan bir tanesinde çıkıp hükümete sen yalan söylüyorsun diyen var mıdır acaba ya bu nasıl bir şeydir ben çözemedim gitti.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Marco Luigi
K
4 yıl
Yarbay

Bayramda sokağı çıkma yasağı getirmeyen ülke yöneticileri bunun bir numaralı suçlusudur.



B
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

Dünyada ekonomi çökecek bi biz kalıcaz hasta sayısını saklayınca. Kaynak da Birgün. Hani 3.5 sene bu gazeteyi basan matbaada çalışmış olmasam, ne olduklarını, ne olmadıklarını birebir biliyor olmasam yutturacaklar da. Neyse...Evet insanların vurdumduymazlığı, bilhassa gençlerin "bize bişey olmaz lan" mantalitesi ile davranması yüzünden vakalar artıyor olabilir ama kimsenin kimseden bir şey sakladığı yok. Hem gerek yok hem de mümkün değil böyle ciddi bir olayda bir şeyleri saklamak. Ölümcül hastalık yahu neyi nasıl saklayacaksın, nereye kadar saklayacaksın? Saçmalamanın da bir sınırı olur diyorum ama gördüğüm kadarıyla bunun sınırı sizde yok.
Enflasyona %11 diyen tüik de haklıdır sana kalırsa.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
4 yıl
Binbaşı

40k test yap 930 vaka ve çok iyi maşallah de, 46k test yap 1080 vaka woowww noluyor böyle de 🤦🏻‍♂️ halbuki oranları aynı. 10k test yapın 200-300 vaka ile atlatalım ve herşey güllük gülistanlık olsun 👌



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

M
4 yıl
Yarbay

Ne yazık ki insanlar sanıyorum birbirini etkiliyorlar ve histerik bir şekilde aynı hareketleri yapıyorlar. Bu bayramda olan biteni görünce insan aylarca evlerde oturarak kendimize niye eziyet ettik dedirtiyor. Biz bayramda çıkmadık bir yere gidemedik gidenleri seyrettik. Ya onlar doğrusunu yaptı ya biz. Bekleyip göreceğiz. Ama doğrusunu yapan biz isek hayatımız daha da fazla tehlike altına girdi buna şüphe yok.
Not: Ayrıca beddua okumak kendimizi yüzde yüz örnek yapmaz. Tribündekilerin çoğu da sağda solda bu ölümlere katkı yapanlardan çıkıyor genelde.





Bu mesajda bahsedilenler: @megatr670
S
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: monacomen

İktidar gazetelerine bakıyorsun Vestel korona ile mücadeleye destek diyor, muhalif gazetelere bakıyorsun Vestel fabrikası virüs yuvası herkes ölüyor diyor. Vestel boykotu zaten bilinen bir gerçek, her iki haftada bir muhakkak bir Vestel karalaması ile karşılaşmak da pek güven vermiyor açıkcası. İşin garibi Vestel işçilerinin hayatı ile çok ilgilenen bu taraflar, laf Vestel boykota geline fabrika kapatılsın, ürünler imha edilsin kimse Vestel almasın diye oradaki milyonlarca işçinin işsiz kalmasını hiç dert etmiyor nedense? Ben gerçekten üzüldüklerine ve ağladıklarına inanıyorum ama en fazla bir timsah kadar göz yaşı döküyorsunuz.

Alıntıları Göster
Birader sen ne saçmalıyorsun yahu? Vestel dediğin firmanın bundan 3-4 sene önce devlete gidip de ithal telefonlarından alınan verginin arttırılıp, kendilerinin satmaya çalıştıkları dandik akıllı telefonların daha çok satış sağlaması için yaptığı absürt talepten hiç haberin yok galiba? Kaldı ki Vestel firması hakkında ne kadar bilgin var da firmanın avukatlığına savunuyorsun? İktidar yakınlığı sayesinden ayakta kalan ve gündemden nemalanan bir firmadan ötesi yok ortada. Bun kadar boş yapabilmek içiyorsunuz merak ediyorum.



E
4 yıl
Binbaşı

Ölen sayısı yükselmedikçe bu ülkede tekrar covid-19 u kimse sallamaz. İsterse vaka sayısı günlük 100 bin olsun.



G
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Mütercim Bey

Olan Bakan'ın o kadar emeğine olacak. Uğraştı, didindi, bilgi verdi, ikaz etti ama hükümet eliyle vaka sayıları eskisinden daha kötü bir hale doğru gidecek gibi görünüyor. Bu saatten sonra da ekstrem önlem alacak yürek olduğunu sanmıyorum, gözlerini para kazanma hırsı bürümüş.Çalıştığım koca kurumda aynı katta günde en kötü ihtimalle 1 defa yan yana geldiğim bir kadında korona çıkıyor ama kurum kararı gereği sadece ilgili kişinin odasındaki kişileri eve gönderiyorlar, göstermelik de ilaçlama yapılıyor. E biz aynı koridorlarda geziyoruz o kadar, ya başkasına da bulaştıysa? O farkında değilse ve sonraki gün bir başkasına daha bulaştırmış olsa? Virüs çok hızlı bulaşıyor, çok hızlı katlanıyor diye bas bas bağırıyordunuz ne oldu şimdi? Virüs etkisini mi yitirdi? Son bir haftada (bayram öncesi hafta dahil) sadece çalıştığım binanın farklı katlarında 4-5 tane vakaya rastlanmış, bunlar ailelerine de bulaştırmış olabilir, çalışma arkadaşlarına da... Gerçekten çok ilginç, diyecek söz bulamıyorum. Zorla virüsü kapmamız için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar...Açıklana vaka sayıları gerçek ya da yanlış hiç fark etmez, istediğinize inanabilirsiniz ama maskesiz dolaşmanın cezasının dahi artık uygulanmadığı ülkemizde özellikle de RAHATINA DÜŞKÜN İNSAN TOPLULULUĞU olmamızdan ötürü vakalar her türlü artacaktır. Ben size söyleyeyim, Ankara daha vahim bir hal alacak kesinlikle, özellikle de binlerce memur eliyle virüs her yere yayılacak...
valla yemisim bakan'in emegini. bakan'in bi halt yaptigi yok asil isi yapan saglik calisanlari. doktorlar, hemsireler aylardir colugunu coguna dogru duzgun goremeden, sarilamadan yasiyor. yine olen bir cok saglik calisani var. sirf baskan'a, hukumete laf gelmesin diye "her sey mukemmel" i oynuyorlar. enflasyon oranlari ne kadar dogru ise bu her gun paylasilan raporlar da o kadar dogru. yerseniz surec mukemmel.oxford asisi satiliga cikinca bizim ulkeye sira bile gelmeyecek. abd, almanya gibi ulkelerin hepsi onsiparis vermis durumda.bu isin bizim icin bitmesi icin en iyi 2022 ben size diyeyim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 4 Ağustos 2020; 21:14:16 >