T

Yarbay
02 Ekim 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
16 üye
Görüntülenme (?)
462 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
T
6 ay
Muris muvazaası davası
Merhaba....
T
11 ay
3080 ti termal ped değişimi \"Part 2 yolda\"
Merhaba,
Son zamanlar pcde yaşadığım sorunların biriside ekran kartının oyunlarda aşırı ısınmasıydı. Ramler 110 dereceyi görünce kendimde buna müdahale etme hissi uyandı

İnternetten biraz araştırınca ramlerin üzerine bakır plaka koymaya karar verdim. Aliexpressten siparişi verdik ertesi hafta bakır plakamız elimize ulaştı.

Bu arada sistemi yeniledim. Eski sistemde pc kasa üzerindeki tuştan açılmıyordu. Anakart üzerinden clr cmos tuşuyla açıyordum mecburen. Tekrar başlat dersem pc kapanıp geri açılmıyordu. Bende suçu anakarta bağladım ve amd 7800x3d ye geçiş yaptım. Güç kaynağı, ekran kartı ve ssd hariç komple değiştim sistemi. Yeni sistemi kurduk ve süprizzz aynı sorun devamke bu sefer suçu güç kaynağına atıp garantisine göndereceğim. Bunuda belki ayrı bir konu açarım. Neyse konumuza dönelim;

Anlatıldığı şekilde bakır plakayı koyup macunlayıp kapattım. Açtık sistemi sıcaklıklar düşük güzel. Birde oyunda görelim diyip açtık csgo yu. Csgo anamenüsü geldi 3-5sn geçti geçmedi ekran kartının fanlar 4000rpme ulaştı monitörde görüntü gitti vs vs reset attım pcye. Tabi bu arada fanlar çılgınlar gibi dönüyor. Yav bidaha deneyim şunu. Ve yine aynı sonuç. Hemen kapayıp ekran kartını açtım.

Öncelikle ekran kartının termal pedini nasıl değiştirdiğimin fotoğraflarını ekleyim. Çok detaylı değil ama fikir verir.
< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >

Fotoğraflar sırasız oldu ama işlemleri bu şeklide uyguladım.

Eski macunları temizledim, bakır plakanın değdiği bazı yerlere sarı bantla yalıtım sağladım, ramlerin üzerine biraz macun sürüp plakayı koydum ve tekrar plakanın üzerine macun sürdüm. Yani plakanın iki tarafıda macunlu.

Son olarak başarısız bir denemenin ardından tekrar kartı açtım ve sorunun ne olduğunu çok iyi bildiğimin kanıtı niteliğinde aşağıdaki fotoğrafı ekliyorum.


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


Sorunu anlatmama gerek yok sanırım. Fotoğrafta gayet açık ve net görünüyor.

Yarın bakır plakayı zımparayla inceltmeye çalışacağım. Kalınlığını 1,50-1,52mm civarına düşürüp tekrar deneyeceğim. Yine olmazsa 1,45mm ye düşüreceğim.

Sonuçları yazarım.

Devam edelim…




< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >

Bugun bakır levhayı biraz incelttim fakat köşesinin birisini makineyle zımparalarken çatlattık.

Sonuçlara gelirsek yine eskisinden iyi ama beni yine tatmin etmedi. En azından görüntü gitmedi işin iyi tarafından bakınca ekran kartını elimize almadığımıza seviniyoruz (züğürt tesellisi)

Biraz daha inceltmeye çalışırsam büyük ihtimal çatlayan yerden bakır levha kırılacak. Bu aşamada ya yenisini alıp maceraya baştan başlayacağım yada @StamP0fRadiation tavsiyesine uyup macundan devam edeceğim. Ama dediği ice dragon thermal padi bulamadım buralarda. Muadili bir şeye bakarım fakat bu arada güç kaynağını garantisine göndereceğim. Mail atmışlar faturasını istemişler. O zamana kadar karta dokunmam büyük ihtimal.

Devam edecek… ilerleyen günlerde güncellerim konuyu.
T
geçen yıl
Site davetiyesi
Bahisvar forumundan davetiye gonderebilecek var mi?
T
2 yıl
Ahmet Davutoğlu \u0027Başbakanken kullandığım uçakla uyuşturucu taşındı\u0027 dedi.
Partisinin uyuşturucuyla mücadele programını açıklayan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu 'Başbakanken kullandığım uçakla uyuşturucu taşındı' dedi. 
HABER MERKEZİ
17.11.2022

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin uyuşturucu ile mücadele eylem planını açıkladı. Davutoğlu açıklamaları sırasında “Son 30 yılın cumhurbaşkanlarını taşıyan uçak müzede teşhir olarak sunulması gerekirken bu uçak içinde kokainle yakalandı ve Brezilya’da el kondu” diye konuştu.
Ahmet Davutoğlu’nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:
Bu ülke adına utanç duyduğum bir olayı anlatmak istiyorum: Rahmetli Özal ilk defa Cumhurbaşkanları kullansın diye bir uçak almıştı. Üzerinde ay yıldız olan Türkiye’yi temsil eden bir uçak, ben de kullandım bu uçağı.
'Bu millet bunu unutmaz' 
Bu uçak bir şirkete 1,5 milyar dolara satılmış ve bu uçak Brezilya’da içinde kokain yakalanarak el konuluyor. Üzerinde ay yıldız olan uçak kokainle yakalandı. Eğer bu uçak bu şekilde yakalandıktan sonra İçişleri bakanı o koltukta oturuyorsa ve cumhurbaşkanının sesi çıkmıyorsa kimse milli haysiyetten bahsedemez. Şimdi nerede bu uçak ne oldu o dava biliyor muyuz? Basını kontrol ederseniz, yayın yasağı getirirseniz bir süre bu olayı göz ardı edebilirsiniz ama bu millet bunu unutmaz.
'T.C. limanları uyuşturucu trafiği yer olmaktan çıkacak' 
Temel stratejimiz: Birincisi koruyucu tedbirler, ikicisi önleyici tedbirler ve üçüncüsü rehabilitasyon. Uyuşturucu, tam saha markajı olmadan engellenemez. Önleyici tedbirler bağlamında Türkiye öncü ülke olarak görülüyordu. 5 aşamada bir süzgeç stratejisi uygulayacağız. Birincisi kaynağı önleme. Çok özel bir teşkilat kuracağız. Uyuşturucu bir nevi pandemiye, bir yönüyle de teröre benziyor. Hızla yayılıyor.
Limanlar, karayolu geçişleri o süzgece takılacak. T.C. limanları, karayolları geçişleri uyuşturucu trafiği yerleri olmaktan çıkacak. Kıbrıs’ta bu iddiaların odağındaki isimi kim neden öldürdü? Limanlardan sonra Türkiye içindeki tüm uyuşturucu dağıtım yerleri yerle bir edilecek. Uyuşturucu ile mücadeleyi tek bir merkezden yöneteceğiz. Uyuşturucu ile mücadele merkezi kuracağız.
SBK’yı kimler yurt dışına kaçırdıysa ortaya çıkacak
Öyle engeller koyacağız ki, torbacılar kullanıcılara bu zehirleri taşıyamayacak. Tutuklu hükümlülerinin 110 bini torbacılardan oluşuyor. Bu ülkenin kanını emen kaynaklarını tüketen bir zümre olarak rahatça dolaşabiliyorlar. Önleyici tedbirlerle süzgeç stratejisiyle bu bataklıkları kurutacağız. SBK’yı kimler yurt dışına kaçırdıysa bir gün ortaya çıkacak. Yolsuzluk çarklarının en önemli dişlilerinden birisi uyuşturucu meselesidir.



https://mobile.twitter.com/ajans_muhbir/status/1593212176709300224
T
2 yıl
\u0027Turkovac\u0027ın etkili olabilmesi için kanın bozuk olmaması lazım\u0027
AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, yerli koronavirüs aşısı Turkovac'la ilgili eleştiride bulunan Liberal Demokrat Parti'nin (LDP) eski Genel Başkanı Cem Toker'e "Türkovak’ın etkili olabilmesi için kanın bozuk olmaması lazım" diye yanıt verdi.

AKP'li Mustafa Şen: 'Turkovac'ın etkili olabilmesi için kanın bozuk olmaması lazım'

Koronavirüs salgınının yeniden tırmanışa geçmesiyle birlikte Sağlık Bakanlığı, yeni hatırlatma dozu aşıları için randevu tanımlamıştı

Türkiye'de koronavirüse karşı geliştirilen Turkovac aşısıyla ilgili AKP'den gelen bir "açıklama" ise tepki çekti. Twitter üzerinden yapılan ve "Turkovac'ın kanı bozuk olanlarda etkili olamayacağı" ifadesinin sahibi AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen oldu.

Liberal Demokrat Parti'nin (LDP) eski Genel Başkanı Cem Toker'in "Türkovak adı verilen yerli aşının dünya ve ülke sağlığına etkisi/katkısı neyse, TOGG adı verilen sözde yerli otomobilin de ekonomiye etkisi/katkısı o kadar olacaktır" şeklindeki paylaşımını alıntılayan Şen, buna karşılık şöyle yazdı:

"Türkovak’ın etkili olabilmesi için kanın bozuk olmaması lazım. TOGG’a gelince, yolun bozuk olmaması lazım."

< Resime gitmek için tıklayın >
T
2 yıl
Şanlıurfa\u0027da lüks araçlarında suriyeli gerginliği
Şanlıurfa'da lüks araçlarından vatandaşlara dolar gösterip, bayrak açan Suriyeli bir grup gerginliğe neden oldu. Yerel kıyafetleriyle tehlikeli bir şekilde araç kullanan grupla vatandaşlar arasında olaylar çıktı. Polis, biber gazıyla müdahale etti.


https://twitter.com/aykiricomtr/status/1545163865524248585
T
2 yıl
\"Şirk - Yalan ve Hurafe\" Üçgeninde ismailaga cemaati…
73 mesajlik ismailaga cemaatinin ne oldugunu gosteren guzel bir flood. Bunlari savunanin (tarikat), pesinden gidenin acik ve net kurandan haberi yoktur. Veya bir cikari vardir.


https://twitter.com/fehmi_ilkay/status/1544335667605504000
T
2 yıl
İşgal Ve Şiddet...
■ BOP çok yol aldı. Ülkemiz BOP’ne göre bölünecek 22 ülkeden biriydi.
■ Türkiye’ye Irak, Suriye, Libya gibi açıktan saldıramadılar.
■ Önce işbirlikçi bir iktidar buldular. İşbirlikçi ortakları için baston görevi yapan muhalefeti de oluşturdular...
■ Cemaat görünümlü ajanlarını ülkemizin sinir ucu görevi yapan kurumlarına, yargıya, emniyete yerleştirdiler.
■ Ergenekon, Balyoz ve türevi davalar Türkiye Cumhuriyeti Devletini dönüştürmek için kurgulandı.
■ ABD’nin hedef ülkelerde gerçekleştirdiği Turuncu Darbe, bizdekurgulanmış davalar üzerinden gerçekleştirildi.
■ Bu gerçeği hala dillendiren yok.
■ 15 Temmuz oyunuyla rejim değiştirildi. Küresel şebeke başarmıştı. Yargıyı bitirmiş, Orduyu parçalara ayırmış, bütün gücün tek kişide toplanmasını sağlamışlardı.
■ Egemenlik milletten alınıp kaçak saraya verildi.
■ Hiçbir direnç noktası kalmadığına göre, Türkiye üzerindeki emellerine kolay ulaşacaklardı(!)..
■ ACABA(!)? 9 Milyon Suriyeli Türkiye’ye sürülerek yumuşak işgal sağlandı.
■ Sınır mayınları bu proje için temizlendi. Sınıra mayın temizleme kılıfıyla İsraillileri yerleştireceklerdi.
■ O dönem gösterilen direnç nedeniyle başaramadılar.
■ Kendi askerlerimiz mayınları temizledi. Kayıplar verdik.
■ Sonra ABD ile birlikte Doğu sınırımızdaki mayınlar temizlendi.
■ Afgan göçüne hazırlandı…
■ Afganistan’dan gelen genç erkeklerABD’nin birlikte çalıştığı Afganlılardı.
■ AilelerineABD maaş ödüyordu. Şimdi Pakistanlılar geliyor…
■ Afrika’nın en uç noktasındaki ülkelerden yığınla insanlar geldi.
■ Antalya bölgesinde yapılan satışlarda 100 satış varsa 90’ı yabancı.
■ Tek dünya devleti için ulus devletlerin harcının kırılması lazım. Harç kırılınca giderek kuma döner, ufalanırsınız. Direnç biter. Av olursunuz.
■ AKP Misyonerliği serbest bıraktı.
■ AB ülkelerinden başlayıp ABD’ye, oradan Kore’ye kadar misyonerler bütün ülkeye dağıldı.
■ Ülke ev kiliselerle doldu. Üzgünüm, ■Müslüman sandıklarınız Lawrence’nin mirasçıları çıktı.
■ Türk Milleti’nin ölüm fermanını yazanlar, Dürrizade’nin ruh ikizi çıktı.
■ Vatan kavramının en yüksek olduğu yerler köylerdir.
■ Vatan toprağını işleyen çiftçi toprağın kıymetini bilir. Bizi Kurtuluş Savaşında köylü olmak kurtardı.
■ Emperyalizmin işbirlikçileri bu ayağı yok etmek için tarım ve hayvancılığı bitirdi.
■ Anadolu gibi yüzlerce endemik türe ev sahipliği yapan Türkiye’de yerli tohum yasaklandı. Yani;
■ Vahşi bir Vandallıkla, hainlikle Anadolu Toprakları’nın rahmi söküldü. Doğurganlığı bitti. Türk Milleti’nin direncini kırmak için Türkler borçlandırıldı.
■ Yönetimden ve paradan el çektirildi.
■ Borç batağına sürüklendi.
■ Üstelik ayrıcalıklı bir sınıf yaratarak bu sınıfın çocuklarını askerlikten kurtardılar.
■ Anadolu’nun yoksul çocuklarının yoksulluklarını kullanarak paralı asker yaptılar.
■ Şimdi her gün bu çocuklarımızın şehit haberini alıyoruz. Alıştırdılar. Kimse umursamıyor. Tıpkı Osmanlı’nın Yemen, Kafkaslar, Arap çöllerinde ölüme yolladığı Anadolu çocukları gibi… Bizim çocuklarımız ölüme yollanırken, kendi çocukları milyonlarına milyon katıyor.
■ Suriyeli Geçici sığınmacılar Projesi Bunlar sığınmacı falan değil! ABD derin devleti ile yapıldığı anlaşılan gizli bir anlaşmanın uygulamaya konmasıdır!
■ Suriyeliler gelmedi. Türkiye’ye kovalandı. Vaatler verildi. Onlar geçici sığınmacı olsaydı, bu kadar saldırgan olabilirler miydi?
■ Kilis’te, İstanbul’un göbeğinde Türkçe konuşun” diyenlere, Suriyeli hastaya Türkçe konuş diyen doktora; “Siz Arapça konuşun” diyebilirler miydi?
■ Slahlarıyla İstanbul’un göbeğinde poz verebilir miydi?
■ Belli ki özel sözler verilmiş. Belli ki kuracağız dedikleri Astrika Devletinin dili Arapça olacak açıklaması Suriyeli Emperyalist lejyonerlere de fısıldanmış. Belli ki dönüşüm için görev de verilmiş.
■ İşte o söz ve göreve güvenerek Türk Milletini aşağılayacak kadar cesur olabiliyorlar.
■ Kilis’ten bir dostla konuştum. Bana dedi ki; “Kilis artık bizim değil. Azınlık kaldık. Kilis esnafı, vergiye tabi olmayan Suriyeli esnafa yenildi.
■ Tek tek kapandılar. Burada artık ticaret Suriyelilerin eline geçti.
■ Kilis eğitimde iller arasında 4. Olmuştu. Şimdi eğitim kalitesi sıfırlandı.
■ Okullar Arap okulu oldu.
■ Çocuklarımız eğitim alamıyor.
■Suriyeli gençler 30’lu gruplar halinde geziyor.
■ Kilisliler kızlarını, eşlerini eve kapattı. Dışarı çıkmaya,çıkarmaya korkuyorlar.”
■ İşte size açık bir ihanet tablosu…
■ Bu mandacı kafalar, bile, isteye ülkemizi işgal ettirdiler.
■ Basının satılık kalemleri, lejyoner askerleri, Türk düşmanı devşirmeler bu işgale karşı çıkanları “faşist” olmakla suçlayıp, bastırmaya çalışıyor.
■ Mütareke basını, devşirilmiş kalemler görevini yapıyor.
■ Türk düşmanlıklarını, yani faşist duygularını “hümanist” ayaklarıyla kapatmaya çalışıyorlar.
■ Bunlar Turuncu Darbenin kiralık askerleri, küresel çetenin lejyoner kalemleridir!. Sakın susmayın!. Düşmana asker olan hainlerin karşısına gururla dikilin!.
■ Tükürülecek suratı olanları bir varlık yerine koymayın! Küçümseyerek bakın suratlarına(ki zaten çok küçükler)!
■ Türk Milleti’nin düşmanı benim de düşmanımdır! Üstelik açık düşmandan bin beter, yaşadığı ülkeyi emperyalizme pazarlayan aşağılık kimliklerdir.
■ Bu ülkede paralı paramiler oluşumlar yeşillik olsun diye kurulmadı.
■ Kurmayı planladıkları, Türk’ü Anadolu’da yok edecek “Anadolu İslam Federe Devleti”ni ilan ederken bir dirençle karşılaşırlarsa, kullanacakları silahlı paralel yapılardır.
■ 1915 öncesi, Türkler yoksul ve cahil bırakılmıştı.
■ Ağır vergiler altında inleyen bir Anadolu halkı vardı.
■ Parada, yönetimde yoktu. Savaştan savaşa sürülen, insan ambarı olarak ilan ederken bir dirençle karşılaşırlarsa, kullanacakları silahlı paralel yapılardır.
■ 1915 öncesi, Türkler yoksul ve cahil bırakılmıştı.
■ Ağır vergiler altında inleyen bir Anadolu halkı vardı.
■ Parada, yönetimde yoktu. Savaştan savaşa sürülen, insan ambarı olarak Fransız, Rus lejyonerliğine soyunan Ermeniler, silahsız ve erkeksiz, kadın-çocuk ve yaşlı erkeklerin olduğu köylere saldırdı.
■ Kadın, çocuk… Hepsini samanlıklara doldurup yaktı.
■ Canlı canlı kuyulara doldurdu.
■ Tecavüz sıradan olaylardı.
■ Yabancı bütün kaynaklarda bu kayıtlar var.
■ Vahşetin boyutunu anlamak isteyen Karabağ Soy kırımına baksın.
■ Doktor olduğunu söyleyen aşağılık bir yaratık, bir Türk çocuğunun derisini canlı canlı yüzüp, kaç dakika yaşadığına bakmış.
■ Bu vahşet Rus Ordusuna dayanarak yapıldı.
■ O Rusya utanmadan “sözde soykırımı meclisinden geçirdi.”
■ Gülerek öldürmek sözünün ne anlama geldiğini biliyor musunuz?
■ Lejyoner Ermenilerin güneşe karşı el ve ayaklarından canlı canlı çivileyip güneşin altına koyduğu Türklerin ölürken yüzünün güler gibi gerilmesinden dolayı söylenmiştir.
■ Emperyalizmin yeni lejyonerleri Türkiye Büyük Millet Meclisinde Türk Milleti’ne iftira atacak kadar cesaretliler.
■ Bu cesareti veren LEJYONER SİYASETÇİLERDİR’.
■ Mandacı kafaların Uzlaşmacı ve teslimiyetçi anlayışıdır.
■ Bu isimleri asla unutmayın!
■ “Tarihçi Ümit Doğan uyarıyor:
■ Abdülhamid döneminde toprak satılarak Filistin'e yerleştirilen Yahudiler, işe ruhsatsız olarak ev, dükkan, fırın, mağaza vb. inşa ederek başlamışlardı.
■ Bugün orada İsrail Devleti var.
■ Tarih, ders çıkarılması gereken bir bilim dalıdır.
■ Sığınmacı sorunu acilen çözülmelidir.”
■ Bu uyarıya kulak vermek için Türk olmak gerekir!
■ Kaderini, sevincini, acısını Türk Milletinin kaderi, acısı ve sevinciyle birleştirmek gerekir! Ülkü birliği gerekir!
■ Sanmasınlar ki Türk Milleti teslim olacaktır. Sanmasınlar ki Türk Milleti kendine biçilen kefeni giyecektir.
■ Seyit Rızaların varisleri Seyit Rızaların, Said-i Kürdilerin mirasçıları Said-i Kürdilerin, Vahdettin-Damat Ferit-Dürrizade olmaya özenenlerin kaderi Vahdettin, Damat Ferit, Dürrizade’den bin beter olacaktır!
■ Bu topraklar çok ihanet gördü.
■ Bu topraklar çok haini de gömdü.
■ Teslim alamayacaksınız!
■ Haram paralarınıza, uyuşturcudan elde ettiğiniz cukkalarınıza, bu milletten çalıp kasaladığınız paralarınıza da sakın güvenmeyin!
■ Sonuç olarak: Dürrizade’nin çocuklarıyla, İllimünati(şeytanın)nin çocukları birleşerek Türkiye Cumhuriyeti Devletini küresel şeytanlara laboratuar yaptı. Bizler o labratuvarda kobay olmayacağız!


https://twitter.com/PalaBiyikRak/status/1543656160494075907
T
2 yıl
Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan tahliye edildi.
Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan ve 15 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanan IŞİD üyesi Asyhat Rzaeva, Ankara’da tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.



< Resime gitmek için tıklayın >
T
2 yıl
Gökçek \"Adıyaman\u0027da 6 milyar dolarlık jelibon rezervi bulundu\" paylaşımını gerçek sandı
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.