Çok haklı bir konu olmuş. Sokaktaki kavgaları bile ayırmaya korkuyor insanlar yahu nesinden korkuyorsunuz gidin ayırın size artislenenide birlik olup bı güzel dövüp polise teslim edin.
Yaşım 36. Arkadaşımda senin gibiydi. Önüne geleni uyarırdı. Kavgadan çekinmez dalardı. Adamın birisi karısına bağırıp çağırıp sövüyormuş mahalle arasında. Arkadaşımda oradan geçerken görmüş. Durur mu, dalmış adama bir güzel. Adamı patates etmiş. Kadın ana caddeye fırlayıp, bağırış çağırış içinde kocamı dövüyorlar yardım edin diyince, millet daha olayın başını bilmeden, ara sokağa koşup, bizim arkadaşı dövmeye başlamışlar. Halk arasından birisi de takmış bıçağı bacağına çekmiş gitmiş.
Sonuç, arkadaşımın sol bacağında hissizlik ve doku kaybı var. Topallıyor. Bıçağı takan kim belli değil. Bulunamadı. Kadın ve kocası, arkadaşımdan şikayetçiler, arkadaşım 2,5 senedir topal bacakla mahkemeye gidip geliyor. Şimdi diyor ki, yanımda birisini kesseler oturup izlerim, gıkım çıkmaz diyor. Konuyu açan şahıs bunu anlayamayacak yaşta. Cevap olarak saçma sapan şeyler yazacaktır, adım gibi eminim. Ben diğer konuyu okuyanlara yazdım. Aklınızda bulunsun sadece.
Saçma şeyler yazıyorum bak oku. Ben senin gibi kesin yargıya varmadan hareket etmem. Konuşmam
Hayatta belli prensipler vardır. 1) Karı ile kocanın arasına girilmez. 2) Ben herkesin polisi değilim. Bak yukarda Peygamberlerin bile uyarıcı olarak geldiğini yazdım. Sen oğluna kızına karına bile hakim değilsin . Her yaptığını kontrol edemezsin.. Hakim olamazsın. Hatta düşmanın olurlar. Kuran ı açıp okursan görürsün. Hz Nuh un oğlu Hz Lut un karısı sapkınlıktan öldü.
3)İki kişi kavga ediyor hatta biri dövüyor olsa karışmam. Elinde bıçağı vardır. Belki haklı yere dövüyor ve hatta öldürüyordur..belki çocuğuna tecavüz etmiştir, uyuşturucu satmıştır VS vs.. Mesleğim polis olsa o zaman görevimi yaparım. Ama bir grup birini linç ediyorsa engel olmaya çalışırım. Ama önce konuyu anlamak gerek. En azından uyarırdım veya videosunu çekerim delil olsun diye.. Ben hırsızı yakalamaya çalışırken bizim komşu beni tuttuğu için hırsız kaçtı gitti. Kaçarken de 3 yaşındaki yeğenimi tepeledi çarptı ve hiç oralı olmadı. 2 metre fırlattı kafa ve sırtüstü yere düştü yeğenim.
4) bir evlat babasına anasına öğretmenine komutanına el kaldırıyor ve sövüyorsa bu kesin münkerdir. Bu kişiler mutlak itaat edilmesi gereken kişilerdir. Burda müdahale edersin. 5) Kadınları tanıyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikail13 -- 5 Aralık 2022; 1:39:41 >
bende bu uğurda savaşlar veriyorum.ama yıldım.ömrümüzü bitirdi bu korkak sürüsü