Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
385
Cevap
18963
Tıklama
23
Öne Çıkarma
Cevap: Konsol mu Pc mi? (2. sayfa)
W
4 yıl
Yüzbaşı

Yok kardeş az yazmışsın 240 p



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @lBaBaCaNl
A
4 yıl
Binbaşı

Cok sacma bir yorum. Ps icin aldigimiz oyunlar sanki pc de bedava.Kardeslikle kiralama ile ya da ps plus ile cogu oyuna zaten cok rahat erisebiliyoruz.oyunu ciktigi gun almayacaksan zaten zamanla ucuzluyor.Pc ile PS cok farkli seyler.Oynanacak oyunlara göre karar verilmeli.ps oynamak pahalı yorumuna katilmiyorum yani.alip 7 sene oynuyorsun.rdr2 de aciyor last of us 2 de



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @AndrewRayel
A
4 yıl
Teğmen

Ahh ahhh siz PC'ciler çok dramatik bi durumunuz var.. ilk aklıma geleni yazıyorum.. 2019 yılı başında çıkan Metro Exodus'u Ultra'yı geçtim GTX 1070 ile Yüksek ayarlarda oyna ondan sonra gel konuşalım..

Bırakın arkadaşlar bu ayakları sisteminizi güncel tutmak için dünya kadar para akıtıyorsunuz çünkü o sektör onu gerektiriyor.. 2013 yılında çıkan konsol grafik anlamında çok tatmin etmese de akıcı olarak oynamak adına optimize edilmiş oyunu rahatça oynama imkanı sunuyor; benim bahsettiğim olay bu.. Siz hala olayı çözebilmiş değilsiniz.. Kıstas yapacaksan şöyle yap yada örnek ver bana sana hak vereyim..

2013 yılında çıkan PS4 konsol ile 2013 yılında o gün ki konsolun 4-5 katı parasına kurduğun sistemle; bugünün hangi güncel oyunlarını akıcı olarak oynayabilirsin onu söyle.. 2013 yılında çıkan ve ort. 2 konsol parasına aldığınız ekran kartlarının çoğu bırak güncel oyunlarını minimum gereksinimlerde akıcı oynatmayı; oyunları açamıyor bile anladın mı şimdi?

Bi de bunu yazmışsınız;

"Her türlü sağlam bir PC..
Nesil sonuna doğru da ps5 alınıp exc ler oynanır olur biter.
Artan kur ile birlikte ps5 bi şekilde aldın diyelim,bunun oyunu var Steam ve epic'e göre çok daha tuzlu fiyatlar sonra yıl olmuş 2020 hala online oynamak için bi dünya para veriyorsun plusa.
Ekstra masraf olarak ciddi zarar bence şu dönem konsol.
Ama şuan 7-10 bin TL arası bi PC toplasan 5 sene kafan rahat oyunlar daha uygun online oynamak için ekstra para yok daha çok çeşitlilik ve daha az masraf"


PC tarafını bilmiyorsun diyen adamdan, konsol tarafıyla ilgili müthiş tespitler.. Kur zaten bir tek bize artıyor PC tarafı hiççç etkilenmiyor.. Haklı ama eksik olduğu yanlar ücretli online hizmeti ve oyun fiyatları.. Bilmediği alternatif çözüm noktaları ve avantajları; Daimi PSN kardeşliği.. Sizde olan indirimler düzenli olarak bize de geliyor sıkıntı yapma sen.. Mesela PS PLUS (online) hizmeti her yıl düzenli kampanyası var şuanda 125,00 TL / 2 = 62,50 TL ödüyorsun; karşılığında online hizmetiyle birlikte ayda en az 2 en fazla 3 oyun olmak üzere yılda ort. 24-30 oyun arası ücretsiz geliyor.. Zaten yıl içerisinde verdiği AA kalite 1 oyun PLUS parasını kat ve kat çıkartıyor ki yıl içerisinde ort. 2-3 tane kesin AA kalite oyun geliyor.. Diğer taraftan bütün oyunları zaten daimi kardeşlik yaptığın için yarı fiyatına alıyorsun.. Yani ekstra masraf dediğin buysa

7-10 binTL'lik sistemle 5 yıl kafa rahat hayalleri tabi canım öyledir; PC tarafıyla ilgili malesef bilgimiz yok haklısın; benim zamanımda floppy disklerle oyun oynuyorduk şimdi baya bi yol almışsınız..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alaturcamawzer -- 19 Haziran 2020; 14:48:46 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ClaymoreCountry
M
4 yıl
Yarbay

Eskiden konsol işine çok ön yargılıydım. Gerçek oyunun pc ile oynanabileceğini düşünüyordum. Sonra eşimle oyun oynama fikri gelişti. Kasayı salona aldım. F710 lar 4 metreden tam çekmeme sorunu gösterdi. Ayrıca kabloosuz klavye vs yok git ordan aç gel vs dedim bir xbox 360 alayım. Arklar uyardı almışken one s al fiyatlar o zaman oldukça makul çift kollu 0 ya yakın garantili bir one s buldum aldım.

Gerçekten oyunlar artık konsollara göre yapılıyor..Özellikle benim aldığım fiyata ürünü boş kasaya anakart psu ve ram anca koyarsın. Ben eşimle oynamak için aldım da alet amacını aştı. Call of modern warfare lar, bf 5 ler ve daha birsürü oyunu oynadım bu süreçte. Yani sonuç olarak aynı ayarda oynatıcak bir pc yi anca 3 katına toparlardım. Birde şunu gözden kaçırmamak lazım. Kardeşlik olayı var. 2 kişi uyguna oyun alıyorsun. Pc fiyatları nispeten uygun dursa da tek kişi alıyor. Xbox da bu sürekli ikiye bölünüyor. Aşırı makul fiyatlara oyunlar oynadım. Birçoğunu aldığım fiyatın az aşağısına sattım. Oyun alıp satmak çok kolay ve hızlı(pc de steam origin hesabı satmak o kadar kolay ve yaygın değil)

Sonuç olarak xbox'a aşırı düştüm şuanda işim gereği kesmek zorunda kaldım ve bıraktım oynamayı. Şuan açasın bile gelmiyor. Pc de çalışıyorum burda yine oynamaya başladım. Uzun süre oynamadım tabi ama fps oyunlarda hala pc benim için daha keyifli.. Ama uzun vadede oda büyük iht çözülür. Ateş ederken örneğin feedback almak gamepadten güzel bir olay..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
4 yıl
Çavuş

Kahvehane sandalyesinde oturma sen de. Oyuncu koltuklarından birini alıp oranı buranı yayabilirsin



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @wardaddy58
G
4 yıl
Teğmen

Bunu söylerken bile düşünmeden söylediğin kabak gibi ortada.

Pc de kontrolcüyle oyun oynandığından bir habersin. Takarsın Xbox ya da Ps gamepadini oturursun koltuğuna uzatırsın ayağını oynarsın oyununu.

Cahilliğinizi bu bağıra bağıra belli etmeyin bari.

Konuya Cevap verecek olursam, 2014'te tercihimi ps4'ten yana kullanmıştım taki oyun fiyatlarının 269₺ gibi fiyatlara çıkınca " bu böyle devam edemez" deyip 2016 kasımda 1070'li bir sistem topladım ve hala canavar gibi kullanıyorum. Tabi ps4 ile de oyun oynama devam ediyorum Bknz: Last of us 2

Konsol parası olana iyi , çünkü yeni çıkan bir oyuna 500₺ vermek adamın zoruna gitmez. Ben alır ucuzlayınca oynarım derseniz de 2-3 sene beklemeniz gerek onda da 150 ₺ altına alırsanız şanslısınız.

Hee eğer Xbox gamepass gibi PSnow sistemi ülkemize açılır ve yeni oyunlar eklenirse o zaman kura çekmek gerek , 10k ps5-xbox'a vermek mi yoksa 10k ya PC toplayıp kullanmak mı (gamepass ve ps now pc'de de çalışıyor)




Bu mesajda bahsedilenler: @julsapiens
O
4 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Yazık kafana




Bu mesajda bahsedilenler: @setukubin
E
4 yıl
Er

L
4 yıl
Yüzbaşı

Konsolda pes ve fifa dışında hiçbir oyun oynamadım.Sanırım oynamayacağım da.Ben sanırım konsolu sevmiyorum :)



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

W
4 yıl
Yüzbaşı

22 tane oyun var hesabımda , hepsi de en çok indirilen , oynanan oyun daha bir oyuna 500 TL verdiğimi hatırlamıyorum . Last of us 2 den başka bir cacık yok demişsin , ya hayatında konsol görmedin , ya da kasıtlı yazdın . PC de online oyun oynanmayacağını herkes biliyor ki hileden oynayamazsın .Anca Metin2 oynarsın.Kimin neyin fanboyu olduğu yazdığın yazıdan açıkça anlaşılıyor .



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Altyazar
A
4 yıl
Binbaşı

calismaniza da gerek yok aslinda market soyarak bedava yasayabilirsiniz



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @AİGUN
L
4 yıl
Teğmen

Çoğu kişi pc de oyun oynamıyor ki ben bunu bizzat yaşadım yok ayarları değiştireyim aa 2 3 fps alıyorum acaba overclockla nasıl olur diye diye oyundan zevk alamıyordum msi afterburner açmadan oyun oynayamaz olmuştum yahu. Bir gözüm fps sayacındaydı sürekli ama ps4 de öyle mi umrumda bile olmuyor. Rahat rahat kanepede oyunumu oynuyorum. Bilgisayarları çok seviyorum ama bu oyun oynayıp eğlenmeme engel oluyor.



L
4 yıl
Teğmen

Onun nedeni koltuk değil hocam tabi ki gamepad bağlayıp tüm oyunları oynayailirsiniz ama elinizde tüm ayarları değiştirme imkanı olunca pcde biz gibi donanım teknoloji manyakları onları kurcalamadan duramıyor. Gözü sürekli msi afterburnerin fps değerlerinde oluyor. Oyundan çok kaç fps aldığına hangi ayarlarda oynadığına takılınıyor. Witcher 3 aldık ben ve arkadaşım ben ps4 de oynadım o pcde onda rx 580 vardı. Adamla discorddan konuşuyoruz. Sürekli fps ayarlarına bakıyor yok ayarları değiştiriyo falan bi eğlenemdi zevk alamadı oyundan. Daha sonra benim eve geldi ps4 de oynadı witcherı daha düşük çözünürlük daha düşük fps olmasına rağmen rahatladı resmen adam




Bu mesajda bahsedilenler: @alexsis83
C
4 yıl
Binbaşı

2016 da çıkan GTX 1070 her oyunu ultrada rahat oynatıyor haberiniz olsun.
PC tarafı hakkında çok az şey bildiğiniz belli şuan iyi bir ekran kartı ve sistem aldığın taktirde 5 sene rahat başın ağrımaz



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Alaturcamawzer
S
4 yıl
Yüzbaşı

Xbox One , PS4 ve pc sahibi olarak oyun olarak benim de görüşüm konsoldan yana.PC elbet farklı işler için gerekli olsa da oyun konusunda eksik hissettiriyor.World of Warcraft ve LOL olmasa sanırım oyun için pc yi açmak aklımdan bile geçmez.



B
4 yıl
Yarbay

Off tam fan boy konusu :) Kafana göre takıl hocam. Yoksa işin içinden asla çıkamazsın burda.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

S
4 yıl
Yüzbaşı

Konsol tabikide pc nin omru az



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
4 yıl
Yarbay

pc de sanki aynı harcamanın 2x fazlasını yapacagını unutuyorsunuz

2013 yılındaki bir pc suan ki güncel oyunları rahat oynatma sansı yok


2013 den bu yana 8-9 diyorsun ki bu 2013 dahil 8 sene yapar


2013 de aldıgın bir i5 4460 gtx 960 2gb lı bir sistemle son model oyunları rahat oynama sansın yok mecbur yenilemen gerek en düsük yenileme 8-9 dan başlıyor


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @AndrewRayel
M
4 yıl
Yarbay

Pc pahalı. Konsol performansı için iki kat para vermeniz lazım. Ama tabi onunla başka işlerde yapabiliyorsunuz. Birde pc deki her oyun konsolda yok. Simulasyondan strateji oyunlarına kadar. Fps oyunları kontrolcüyle oynamak daha zordur. Klavye mouse pc de avantaj elbette. Konsolunda kendine özel oyunları var ama bu sayı çok değil yani 7 senelik konsol neslinde beğeneceğiniz 4-5 oyun olur. Pc de daha çok ayar vs vardır. Uğraştırır. Konsolda ise oyun ona uygun yapıldığından uğraştırmaz açar oynarsınız ayar falan yoktur.

Daha çok kişisel tercih tamamen.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

2
4 yıl
Binbaşı

Fps ve moba tarzı oyunlarla aram yok evde yayıla yayıla oturup oyun oynarım dersen konsol. Diğer her seçenek için pc.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.