Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
15
Cevap
19779
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Kia Soul izlenimlerim.
A
15 yıl (4548 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Arkadaşlar Konya'daki Kia'dan beni aradılar Sportage geldi diye, Sportage incelemeye girdiğimde bayide Soul'u görünce epey bi şaşırdım, Mayıs-Haziran gibi gelecek olan Soul'u bir sürpriz yapıp erken göndermişler.

Bayideki Soul beyaz renkli ve full olanıydı. Aracı ilk açtığımda ilk dikkatimi çeken şey, aracın kapısının çok hafif olmasıydı, sanki bir b segmenti aracı kapısı gibi geldi bana, daha sonra bir başkası geldi o da benim içimden geçirdiğim şeyi sesli olarak söyledi. :) İncelediğim model 1.6 Crdi ve otomatik versiyon. Aracın yakıtı süper, şehir içinde 7lt yakıyor, ön konsoldaki gösterge paneli bana fazla küçük geldi ama beyaz ağırlıklı göstergeler harika görünüyordu. Araçta çok ilginç aksesuarlar vardı, mesela hoparlörlerin etrafını ışık göstergeleri ile donatmışlar soldaki düğmeden renkleri değiştirebiliyorsunuz, etrafında rengarenk bir halka oluşuyor. Sportage özelliklerini bilenler için aşağı yukarı aynı özellikler ikisi arasında ne fark var derseniz onları da sayayım; Spo'da kol dayama, torpido gözü soğutma, gözlük kabı varken bu araçta bu özellikler yok. Spodan 33 cm daha küçük 7 cm daha dar ve aşağı yukarı aynı yükseklikte. Aracın bagajı da gerçekten çok küçük bagajın içinde sert köpükten eşya dolabı var onu çıkarıp istepnenin üzerine de bir parça kesip bagajı büyütmeyi düşünmek mümkün.

Ben bu aracı epey bi inceledikten sonra Spo'nun yanına gittim, ikisi arasında bir sınıf farkı var, kapılar çok daha tok, koltuklar, konsol falan baya farklı.

Birisi dizel otomatik, çok hoşuma giden kubik tasarım, diğeri benzinli ve manuel, ben karar veremedim zaten gelen sponun rengi de siyahtı, sonraki partiye bıraktım kararımı.



N
15 yıl (4033 mesaj)
Binbaşı

Fiyatlar biraz uçuk gibi sanki..
Donanım paketlerinin içeriğini göremedim sitede.

SOUL X-PECT Düz Vites 1.6 Dizel 128 ps 46.750 TL
SOUL X-PECT Otomatik Vites 1.6 Dizel 128 ps 49.750 TL
SOUL X-TRA Otomatik Vites 1.6 Dizel 128 ps 55.500 TL


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
15 yıl (4548 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

En dolu olanınında olmayanları söyleyim;
Cam tavan yok, koltuk ısıtma, deri koltuk yok, elektrikli koltuk yok, kol dayama yok, soğutmalı torpido gözü yok. Aklıma gelenler bunlar.

Spo donanımını biliyorsanız diğer özellikler spo'nun aynısı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
15 yıl (2385 mesaj)
Yarbay

Bu araç Jukenin rakibi diye biliyorum.Süspansiyonu çok sert ve yol tutuşunun çok iyi olduğunu duymuştum


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
15 yıl (7405 mesaj)
Yarbay

Silüeti Yeti'yi andırıyor. Juke çok daha iyi görünüyor.Direksiyon falan çok çirkin.Tabi Soul'u canlı görmedim ama. Bu fiyata yollarda pek görülmez.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
15 yıl (594 mesaj)
Yüzbaşı

bu nedu ya fiyatlar harbi uçmuş. bütün markalar için geçerli.
yeni picantoyu da satışa sunmuşlar 28.300_TL A sınıfı bir araç için çok fazla.
Türkiye'de araçlar çok mu pahalı bana mı öyle geliyor. gerçi Türkiye'de araç satışları geçen senenin aynı dönemine göre %60 artış göstermiş. avrupada bir çok ülkede satışlar geri giderken bizim ki artmış. benzin ve mazotun da baya zamlandığını düşünürsek kimsenin de ses çıkarmadığını biliyorsak baya zengin ülkeyiz !
sanırım bu fiyatlar bize müstehak !


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
15 yıl (2562 mesaj)
Yarbay

Ben de bir arkadaşımla beraber Yeni Soul ve Yeni Picanto yu yı inceledim. Her iki aracın da donanım listesi yoktu ama bu fiyatlarla Çelik Motor un bu araçları satması hayalden öte gidemez diye düşünüyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
15 yıl (4548 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Şimdi o ilk çıktığındaki fiyatlardan 8'er milyar zamlı, o zaman satılmayan şimdi hiç satılmaz. Konya'da hiç soul görmedim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
15 yıl (2562 mesaj)
Yarbay

Hafta sonu Yahşi Cazibe filminde direksiyondan tanıdım aha Kia kullanmışlar dedim. Bir de baktım Soul muş. Pek de ilgi gören bir model değil, o motoru ve şanzumanı Yeni Cerato veya Yeni Sportage a koysalar bomba etkisi yaratırdı piyasada.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
15 yıl (329 mesaj)
Yüzbaşı

Soul'un 1.6 dizel manuel olanini 3 gun boyunca iskocyada kullanmistim kiralik arac olarak. Ferah, kullanimi kolay, ekonomik ve ilginc bir dizayna sahip bir arac.

Cogunlukla sehirici ve arada bir sehir disi yapan tuketici icin bence ideal bir arac.Tabii deger kaybini hesaba katmazsak.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
15 yıl (2219 mesaj)
Binbaşı

abi ben bu arabayı malatyada bugün gördüm sanki


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
15 yıl (7995 mesaj)
Yarbay

Fiyat facia.

Araç facia.

Malzeme kalitesi berbata yakın.

Donanım boş gibi duruyor.

İkinci el ölü doğar.

Fifth Gear'da inceleyip beğenmedikleri bir araçtı bu arada.

Bende hiç beğenmedim kendisini.

Almayın derim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
15 yıl (7501 mesaj)
Yarbay

Rezalet bir tasarımı var Juke dan iyidir mi kötüdür bilemem ama


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
15 yıl (1375 mesaj)
Binbaşı

Malzeme kalitesi gercekten berbat.
Kia rio dahi bundan daha iyi.



H
15 yıl (1672 mesaj)
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: gorkemuse

Rezalet bir tasarımı var Juke dan iyidir mi kötüdür bilemem ama

Facebook'ta Kia Türkiye sayfasına bir iki birşey karalayayım dedim,Bir sopa yemediğim kaldı...

Soul X-TRA 65.600 TL şaka gibi...
Yeni Picanto 36.700 TL şaka ötesi...
Yeni Rio SPORTY 47.250 TL yorum yok...

Yeni Magentis için fiyat tahminim en az 75.000 TL


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
15 yıl (2396 mesaj)
Binbaşı

Soul Kia'nın en sevdiğim tasarımlarından birine sahip, bol köşeli hafif yüksek falan. Ama bu fiyata kesinlikle değmez. Bu arada Almanya testinde süspansiyonu için çok sert denmişti, Türkiye testinde de yumuşak; anlamadım nasıl bu arabanın süspansiyonları.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.