Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
720
Cevap
47743
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Cevap: Kerbal Space Program (2015) [ANA KONU] (2. sayfa)
M
12 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: BoşMezar

Yolda teknik arıza yüzünden ayaklar koptu gitti.Bende bir adamı attım aşağı.

Şuan ayda bir adamım var ikinci mekiği yollıcam.Adam orda aç susuz kalmasın.

ilk zamanlarım aklıma geldi. benzer bir hadise yaşamıştım 3 tane astronotu kurtarabilmek için 10 tane mekik harcamıştım. en son sağlam bir tane aya indirmeyi başarmıştım. ama kaza bölgesine en yakın 5-10 km'ye indirebilmiştim. tek tek 3 astronotu da kurtarma mekiğine bindirdim. sonra fark ettim ki yakıt çok az. dünyaya dönmeyi bırak ay yörüngesine çıkmak bile çok zor olacaktı. öyle ince bir ayarla son damlasına kadar kullandım ki yakıtı 20 km'de yörüngeye oturdum. mecbur bir tane daha yakıt ikmali için mekik gönderdim. ve sonunda kurtardım adamlarımı. bu hadiseden sonra ksp'a acayip bağlandım.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
11 yıl
Binbaşı

10-15 yıl süren bir operasyonun sonuna geldim. duna'ya uzay istasyonunu ilk gönderdiğimden bu yana yaklaşık 15 yıl geçti. istasyonu ilk yörüngeye oturttuktan sonra kethane çıkarıcı gönderdim görevin yakıt ihtiyacını karşılamak için. daha sonra bir kişilik bir yüzey örnek toplama aracıyla diğer deneyleri yapmak üzere otomatik bir araç gönderdim. yakıt hesabında yaptığım hata yüzünden az daha astronotumu kaybediyordum. iki araç da çöp oldu. astronotu kıl payı yeten yakıtla düşük yörüngeye çıkarmayı başardım ve kurtarmak için kethane çıkarıcıyı kullandım. daha sonra 3 kişilik daha büyük bir yüzey inceleme aracı yaptım ve gönderdim. bir kaç deneyden sonra duna'da işim bitti. bir tane geri dönüş gemisi yapıp yolladım ve istasyonda görevli tüm astronotları kerbin'e geri dönmek üzere yola çıkardım. gemi şu an yolda yaklaşık bir yıl sonra kerbin'e ulaşacak. altı kişiyi yeryüzüne indirmek üzere iki ayrı iniş modülünü kerbin yörüngesine yerleştireceğim. daha sonra ikinci en büyük görev olan laythe görevi başlayacak. hatta orada uzay istasyonunun yanı sıra yeryüzüne de istasyon kurmayı planıyorum. bir laythe akşamında jool manzaralı gökyüzünün resmini foruma koyarım artık.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
11 yıl
Binbaşı

.24 yamasında 64 bit desteği geliyor, nihayet. ama bazı yaramaz oyuncular unity'nin mevcut 64 bit player'ını kullanarak oyunu 64 bit çalıştırmayı başardılar. eh süper de olmuş. denedim %100 çalışıyor!

işte o an! tıkla anında izle!

özet geç mübarek diyenler için:

- unity'nin 4.3.3 versiyonunun windows kurulum dosyasını indiriyoruz (1 gb)
- 7z ile açıp $_OUTDIR\windows64standaloneplayer\player_win.exe dosyasını ksp dizinine atıp adını ksp.exe olarak değiştiriyoruz
- yine $_OUTDIR\windows64standaloneplayer\Data\Mono\mono.dll dosyasını ksp dizini içinde KSP_Data\Mono\ altına atıyoruz

bu kadar!

eğer oyun açılmazsa ekran kartı sürücülerini güncelleyin.
yine olmadı ksp.exe'yi -force-opengl,-force-d3d9, -force-d3d11 seçenekerinden biriyle çalıştırın





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahfuzalbayrak -- 5 Temmuz 2014; 2:49:34 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
11 yıl
Binbaşı

scott manley bu işin piridir. izlemek lazım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
11 yıl
Yarbay

A
11 yıl
Yarbay

Size bahsettiğim ay yolculuğu. Mekik yapmayı da anlatmak isterdim ancak ona bir başka zaman bakalım olmazsa. Basit olarak mekik yapıyorsunuz mutlak ancak uçuş sırasında sırasıyla bosterleri attınız, itici motorları da sırasıyla atabilirseniz eğer yakıt ve dolayısıyla irtifa konusunda baya bir kazancınız olur.

Tekrar belirtmekte fayda görüyorum, ben gerçekten acemiyim. Elimden geldiğince ve deneme yanılmayla öğrendiklerimi paylaşmaya çalışıyorum.

İlk resimde sırasıyla 500km ve 750km uzaklıkta yörüngeye oturmuş iki araç var. Açıklamada da belirttim. İçerideki araçta Mun' a iniş mekiği ve bu mekiği hem gidiş, hem de dönüşte taşıyacak modül var. Dışarıdaki -750km mesafede duran- araçta ise sadece yakıt var. Yakıt var derken, aslında aynı ilk aracın pod kısmını çıkarıp yerine kumanda podu takıldı. -Uzaktan kumanda podunu, oyunda ilk sekmede "remote kontrol" olarak görürsünüz.-


2. reimde MechJeb' in menüsünden seçilenleri görüyorsunuz. "Rendezvous Aotupilot" farklı yörüngelerdeki araçlarınızı birbirleriyle buluşturmaya yarıyor. Üstteki değer buluşturacağınız araca -yani hedefe- ne kadar mesafeye kadar autopilotta kalınmasını belirliyor. Ben yakın mesafe yazıyorum çünkü, bazen dock autopilot ayarlayamayabiliyor, yaklaşacağına uzaklaşıyor. Tedbir olsun.


3.resimde iki araç birbirlerine "rendezvous" ile yaklaştı, hedefi görünce, hedef aracın DOCK PORTunu sağ tılayıp "Set As Target" a tıklamalısınız böylece; "Docking Autopilot" aktif hale geliyor ancak siz "Autopilot enabled" işaretlemedikçe çalışmaz. Bu seçenekte iki araç docking portlardan birleşir.



4. resimde araçlar birleşti; klavyeden ALT tuşuna basılı tutup iki farklı yakıt tankı, monoproplent tankı -valla yazılışlarında hata olabilir- gibi tanklara tıkladığınızda hangi tanktan yakıt aktarması yapacaksanız o tanktaki liquid ve -ya- oxider' de yazan out' a tıklayıp aktarmyı, seçtiğiniz tanka yaparsınız.



5. resim: Yakıtı aktardık, mechjeb' in menüsünden resimde gördüğünüz bölümü seçiyorsunuz, açılan pencerede -şu an Hohmann Transfer Target yazan- bölümden seçiyorsunuz ve "Create Node" a tıklayıp, yörüngeyi gördükten sonra "Execute Node" a tıklar ve yolculuğa başlarsınız. Ya da direkt "Create anda Execute Node" a tıklar yine yolculuğa başlarsınız.


Son resimde de otomatik pilot gerekli düzenlemeyi yaptı, rotayı ayarladı Mun' a doğru yola çıkıldı. Orada mavi rota çizgisinin bitip, sarı -veya turuncu hangisi derseniz artık- rotanın başladığı kısım Mun'un yörüngesine giriş diyeyim. O noktadan sonra -daha önce de belirttim- 2 seçenek var.

1- Ya direkt Mun üzerine inersiniz ancak modül varsa -buradaki gibi- bu ağırlıklardan kurtulmanız lazım.

2-Bu rotada siz, rota üzerine manevour -yanlış yazdım büyük ihtimal ama siz anladınız onu- açıp, oradaki çubuklarla biraz oynarsınız, Mun etrafında yörüngede kalırsınız.

Şimdilik bu, daha sonra Mun üzerine inişi anlatmaya çalışayım. Tekrar belirtiyorum, ben acemiyim, çok bilgili olduğumu falan zannetmeyin sakın.

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ninja törtıl
E
11 yıl
Binbaşı

manuel olarak kullanip basarmanin keyfi baska oyle tek tusa bas insin ne zevki var :D



H
11 yıl
Teğmen

Oyunun temel mekanizmasında zorlanıyorsanız, yani yörüngeye çıkmak olsun, buluşmalar olsun bunlar için android ve ios'da bulunan "simplerockets" adlı oyunu tavsiye edebilirim. Kerbal Space Program'da ki neredeyse tüm temel dinamikler orada da mevcut ve 2 boyutlu :) "Yörünge fiziği 101" için oldukça ideal

Ben Kerbal'den önce onu oynuyordum ki zaten kerbal'i de Simplerockets'da bulunan reklam sayesinde keşfettim. Ancak küçük ekranlı telefonlarda oynamak oldukça meşakkatli.

Ayrıca Windows PC için de versiyonu mevcut.

Not: An itibari ile de ios'da simple rocket ücretsiz!https://itunes.apple.com/us/app/simplerockets/id663068211?mt=8



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
11 yıl
Yarbay

Bahsettiğiniz sorunu minimize etmek için tasarladığınız lander'ın ağırlık merkezinin lander'ın alt kısımlarında olmasına dikkat edin. Lander'ın en altından üst kısımlarına doğru çıktıkça kütle merkezi, indiğin yerin eğimine o kadar fazla duyarlı oluyorsunuz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Leopard
M
10 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Cryria

Arkadaşlar docking yapmaya çalışıyorum yaklaşık 2 gündür :) ama bir türlü beceremedim. Kaç tane video izledim ama hep pozisyon ayarlama işlerini atlıyorlar. Atlamayanlarda hızlı çekimde hallediyorlar. Yörüngede bir tane aracım var. Başka bir araçla 7 km yakınına kadar geldim en son denemelerimde ancak bir türlü oygun pozisyonu alıp birleştiremedim. Bu konuda atladığım yada sizin önerebileceğiniz yönetemler var mı?

İnanılmaz basit bir işlem. Hiçbir eklenti kullanmadan yapabiliyorum artık, alışınca bir kere gerisi geliyor. Sonra detaylı bir şekilde anlatacağım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
10 yıl
Yüzbaşı

duvar kağıdı yapmalık oyun ama mod desteği sıkıntı. 10-15 tane mod kursan ram patlıyor.

http://i.hizliresim.com/lkb15p.jpg
http://i.hizliresim.com/XBEkD6.jpg



A
10 yıl
Teğmen

Topluca bi görev belirlesek ya Dh uzay yarısı yapsak bi gece mesela eelo ya 30 kerballik koloni kurmak gibi, burada benim gibi Ksp müdavimleri bulunduğunu bilmiyordum



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @multiTYRT
O
10 yıl
Yarbay

Aynen öyle, MP'den önce 64bit'e kasacaklar herhalde. Çünkü 1.1 için çalışmaları o yönde yapacağız gibi bir şeyler demişti Squad. Gravity Turn olayı ile ilgili yine Scott Manley güzel bir video hazırlamış.

Videoyu izlemek için tıklayınız




Bu mesajda bahsedilenler: @multiTYRT
M
10 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Pagan Min

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=458717706

Delta V hesaplamaları üzerine bir rehber hazırladım. Steam'de ilk Türkçe KSP rehberi. Oylarsanız sevinirim. :)

Güzel olmuş sabah oylayacağım. Ayrıca yapılan roketle nereye kadar gidildiğine bakmak için interaktif bir site:
http://deltavmap.com



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
10 yıl
Yarbay

delta-V hesabı için çok güzel bir görsel daha yayınlanmış;

http://i.imgur.com/8jGWLCg.png


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
10 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Keras

quote:

Orijinalden alıntı: Knisath
on numara olmuş , ayın yörüngesine mi oturttunuz diye soracağım ama çok çok yakın olduğu için kütle çekime maruz kalacaktır, ayın yüzeyine oturtabildiniz mi ?


////

ben bugün itibariyle dünyadan ayrılıp tekrar dünyaya dönme kısmında hava frenleriyle birlikte ustalaşmış oldum , bir kez de dünyanın 2. kademe yörüngesine oturtmuştum zavallı pilotu


bakalım ay yörüngesine oturtabilecekmiyim , onun çalışmalarına başlayayım bugünden itibaren

o resim benim değil KSPRC diye mod var. yeni sürümü çıkınca grafik açısından oyunu geliştirecek baya
http://forum.kerbalspaceprogram.com/threads/76972-0-90-KSPRC-Renaissance-Compilation-artworks-remake-V-0-2-%2818-04-15%29/page163

< Resime gitmek için tıklayın >

ben de diyorum niye grafikler daha detaylı bu resimde



L
10 yıl
Er

Oyunu 0.7.3 ten beri oynuyorum ve gerçekten sıkılmadan oynadığım tek oyun diyebilirim. Kolonileştirmede önceden indiğiniz yere tekrar inmek veya yörüngede dolanan araca kenetlenme görevleri, yörünge mekaniği, insansız kargo uçağı ve kargo bırakma, gezegenler arası manevra konusunda, sıkıntı yaşayan varsa seve seve yardımcı olurum. Şu an uzayda 32 aktif görevim var Duna, Eve, Mün, Minmus'a adam çıkarmış durumdayım. 21 modülden oluşan Kerbin çevresinde bir uzay istasyonum var. Toplamda 9 uzaktan kumanda edilen tekerlekli rover var. Eğer isteyen olursa her türlü konuda yardımcı olurum
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >

Bu da kargo uçağı ve onun kargosu ile Kerbin'de bir adada keşif yaparken

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lMeqatronl -- 23 Temmuz 2015; 16:40:04 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
D
10 yıl
Yüzbaşı


Ay'ın güney kutbunda bulunan dikili taş
< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkandcold -- 31 Temmuz 2015; 15:14:03 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
O
10 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: ictopbasli

Oyunu gerçekten bozdular. Roketler takla atmaktan başka bir şey yapmıyor. İyi ki baştan hata edip almamışım bu oyunu.

İnsansız roket fırlatacağım ama SAS modülünü açmak için Pilot istiyor. Bu şekilde fırlattığımda da roket takla atıyor SAS olmadığı için. Ne yapacağım anlamadım, bu oyun eskiden böyle değildi.

bu dediğinize güldüm gerçekten. oyunu bozmak yerine gerçeğe daha da uygun hale getirdiler. hava direncinden dolayı roketleriniz takla atıyor olabilir. kalkış sırasında bir anda çevirmek isterseniz bu şekilde takla atabilir roketiniz. yavaş yavaş çevirmeniz gerekli, ileri yön vektörüne dikkat edin kalkışta ve onun çok dışına çıkmadan yavaş yavaş dönüşünüzü gerçekleştirin.

oyunda bunla ilgili bir hata var aslında. gerçekte yakıt dengesi bozulmasın diye günümüzdeki roketlerde oksijen ve yakıt tankları üst üste oluyor ve en altta roket motorunda karışıyorlar. böylece üstten ve alttan aynı oranlarda yakıt eksiliyor ve dengesi bozulmuyor tankın. oyunda ise sanki ikisi birlikte karışıkmış gibi tank yukarıdan aşağıya doğru azalmaya başlıyor.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
10 yıl
Yarbay

Evvet.. İlk videoyu ekliyorum. Hadi bakalım. Lütfen görüşlerinizi bildirin, ona göre sonraki bölümde o konular hakkında bahsedebilirim. Bunun dışında videoları toplayacağım ayrı bir konu açıyorum. Linkini az sonra ekleyeceğim.

edit: Bu konunun ilk mesajı güncellenmediği için videoları derleyip toplayacağım ayrı bir rehber konusu açtım, gelecek tüm videoları oradan takip edebilirsiniz.

KERBAL SPACE PROGRAM REHBER

Videoyu izlemek için tıklayınız





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onder.t -- 27 Ağustos 2015; 14:38:46 >