Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 11 misafir, 5 mobil kullanıcı
25498
Cevap
1028371
Tıklama
83
Öne Çıkarma
Cevap: KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER,VIVA,AIR,EXPLORER,BUDDY-5/6,TITAN İnceleme,Kullanıcı Yorumları (342. sayfa)
P
5 yıl
Yarbay

Merhaba arkadaşlar bu modemlerden herhangi birini superonline servisi ile kullanan var mı?

SO'nun verdiği huawei modem 5ghz yayını yakına yapabiliyor anca. Bu keenetic modemlerden birini alıp router olarak kullansam 5ghz yayın alanını artırabilir miyim?


Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
5 yıl
Yarbay

merhaba
tahminim sizdeki dağıtıcı uzak olduğu için SNR gürültü seviyesi değerleri oldukça düşük 7.9 / 14.5 dB ...
yüksek ve stabil bir bağlantı için 10-15/25-30 dB civarında olması gerekir , diye düşünüyorum.
eğer TTelekom dağıtıcı kutusu yakın ise bu kez de kablo/tesisat bağlantılarını kontrol/değiştirmek gerekir.
bu değerlere göre kopmadan/stabil 50 Mbps hızı alıyorsanız gayet iyi.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi micro77 -- 17 Nisan 2020; 12:16:12 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @duman472
M
5 yıl
Yüzbaşı

Modemde VPN kullanan varmı acaba.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

O
5 yıl
Binbaşı

Yok hocam onlar adsl vdsl taşıyıcı ayarları yani protokoller diyelim. Siz nasıl bir problem yaşıyorsunuz?



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @duman472
D
5 yıl
Teğmen

anormal derecede hızım düştü.Yani öncesinde eski ttnet modemiyle 50 hızın 45-47 sini alırken hız 4e düşüp .kopmalar yaşıyorum.Kullandığım servis TURKNET.
cihaz için herkesin bu kadar olumlu konuştugu bir ortamda çok kötü bir deneyim yaşıyorum.İnternetten paylaşılan ayarları yükleyip deniyor.Bir yandan da Turknet hattımda skkıntımı var diye arız kaydıda bırakıyorum.Bugün eski modemi tekrar kurup deneyecegim.Sizin ayarlar hakkında önereceğiniz olmazsa olmaz ince ayarlar varsa paylaşırsanız çok memnun kalırım.


Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ozhanbayram
O
5 yıl
Binbaşı

Peki

Aşağıdaki gibi ek hat ayarlarına girin ve VDSL margin i 20db ye getirip denemeye başlayın bakalım kaç mbit bağlanacak daha sonra 20 den aşağı doğru seçerek test edersiniz. Yüksek Margin değeri hattın stabil bağlanmasını sağlar. Yani gürültü seviyesini tolere eder.



< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >




Bu mesajda bahsedilenler: @duman472
O
5 yıl
Binbaşı

Eğer telefon cihazınız varsa komple söküp sadece modemi takın. Birde VDSL Splitter kutuda vardı onuda takıp deneyin. Doğru takmanız önemli. Eğer hatta karışan satürasyon bir gürültü varsa bu splitter filtreleyecektir.




Bu mesajda bahsedilenler: @duman472
S
5 yıl
Çavuş

Problemimi çözmek için araştırma yaparken bu ürünü buldum ve konuyu kabaca baştan sona göz gezdirdim.
Öncelikle durumu özetleyeyim.

Daha uygun fiyata daha hızlısını vermesi sebebiyle 5 yıldır abonesi olduğum internet sağlayıcımı 1 ay kadar önce değiştirdim. Fakat Cgnat mağduru oldum :( Bu nedenle güvenlik kamerası DVR'a ve FTP üzerinden dosyalarıma maalesef artık uzaktan erişemiyorum. Açıkçası sabit ip için de ücret ödemek istemiyorum. Bu arada kullandığım modem Tp-Link Vr900 v3. Acaba mevcut modemimle problemi çözebilir miyim diye araştırken bu modemi buldum.

DVR için kendi uygulamasında bir ip no istiyor, ayrıca mevcut modeme USB üzerinden bağlı HDD'ye ulaşmak için FTP kullanarak androidde X-plore uygulaması kullanıyorum, o da ip no ya da adres istiyor doğal olarak.

Anladığım kadarıyla bu modem kendi bulut sistemiyle HDD'deki dosyalara cgnat ip olsa bile bir şekilde ulaşıyor, ama cgnatlı ip ile FTP hizmeti henüz yok galiba, acaba gelecekte bir güncellemeyle FTP kullanım senaryosu da hizmete sunulur mu?

Ayrıca DVR için SSTP-VPN çözümünü kullanarak kendimize özel bir ip no yaratabiliyor muyuz? Ve böylece gerek güvenlik kamerasına, gerek harddiske FTP üzerinden cgnat ip olsa bile dışarıdan ulaşabilir miyim?

Biraz uzun oldu, ayrıca konuda gözümden kaçmış bir detay varsa kusura bakmayın, şimdiden cevaplarınız ve çözüm önerileriniz için teşekkür ederim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
K
5 yıl
Yarbay

Merhabalar az önce modem geldi. TTNET in vermiş olduğu modemi söktüm ve bunu aynı şekilde direkt bağladım. Telefon kullanmıyoruz direkt DSL kablosunu bağladım ve adaptörü prize taktım. Ardından bilgisayarımın wifi ağından bağlanıp, kuruluma geçtim. Ttnet kullanıcı adı şifremi giriyorum ilerliyorum ama bağlantı yapılamadı diyor. Nerede hata yapıyor olabilirim ?

Edit: 1 harf fazladan girmişim heyecandan olsa gerek 😀





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kru3gerBey -- 17 Nisan 2020; 16:56:28 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
5 yıl
Yüzbaşı

ben kullanıyorum SOL den kullanıcı adı ve şifreni alabilirsen kullanırsın Ultram var Canavar Canavar


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @phoenix_88
S
5 yıl
Yüzbaşı

Keenetic servis ile de görüş bğlanıp bakıyorlar hocam modem kaynaklı bir durum olduğunuçok sanmam herkes evinden çalışıyor okullar online ders veriyor internet kullanımı dünyada %30 - 40 artmış gece dene hız testini birde.




Bu mesajda bahsedilenler: @duman472
S
5 yıl
Yüzbaşı

Öncelikle tavsiyem kendini bir an önce CGNAT dan kurtar. keendns ile cgnatta da olsan http ve https erişimlerine izin veriyor yani dvr cihazına erişebilirsin ama usb cihazındaki verilere ftp olarak erişemezsin.Keenetic markasını seviyoruz neden mi seviyoruz adamlar webdav özelliği getirdiler kişisel bulutunu oluşturabiliyorsun ve bu buluta erişişm https protokolünden oluyor yani CGNAT yine takılmıyorsun ama ftp erişemezsin CGNAT olduğun için vpn falan bunlar yalan olur kendiniccgnat dan kurtar bir an önce.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Schöntürk
S
5 yıl
Yüzbaşı

Keenetic adamı byle heycanlandırır işte


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Kru3gerBey
L
5 yıl
Onbaşı

Ssid isimlerini ayırıp denedim baktım görmüyor 5ghz olan yayını tekrar tek isim altında topladım. Onu artık tv forumlarından araştıracağım.

Ayrıca keenetic cloud sayfasında şifremi unuttum diyorum ama mail gönderildi demesine rağmen bana mail gelmiyor. Ürünü kaydetmek için kullanacaktım fakat giremedim. Şifreyi de nasıl hatırlamam onuda bilmiyorum genelde standart şifreler kullanırım



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Muhterem Bey
K
5 yıl
Yarbay

Hocam AdGuard işlevi doğru çalışıyor mu ona göre o ayarı yapmak istiyorum. Herhalde en etkin modu da Reklam Yok olsa gerek emin olmadan yapmak istemedim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @scandelos
K
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: duman472

Modemde bileşenler menüsüne gir orada intelliqous diye bir uygulama var bu uygulamayı mutalak modemine kur sonra menülerde göreceksin bu uygulama modem üzerinde yoğun kullanılan uygulamaları oyun torrent vb. kendisi otomatik olarak algılıyor ve buna gre o uygulamaya band genişliği atıyor yani oyun oynuyorsan yoğun olarak modem o oyuna daha yüksek band genişliği atıyor.
DEDİĞİNİZ AYAR BAĞLI CİHAZLARDAKİ YOUTUBE NETFLİX YADA İPTV UYGULAMALARINDA DA PERFORMANS ARTIŞI SAĞLARMI?
Hocam bu işlemi nasıl yapabiliriz ? Bende modemi az önce kurdum ve online oyunlarda vesaire ping sıkıntısı çekmek istemiyorum. Yardımcı olabilcek biri var mı bulamadım da ?



S
5 yıl
Çavuş

Cevap ve öneri için teşekkürler.

Aslında Cgnat dışında bir ip atanır mı umuduyla birçok kez reconnect yolunu denedim, fakat yemedi O illet 100lü ip no sanki sırf bana tahsis edilmiş gibi her tekrar bağlandığımda değişmedi. Servis sağlayıcı ile de birkaç kez havuzdan çıkma talebinde bulundum, fakat sürekli sabit ip hizmetini kitlemeye çalışıyorlar Ben de bunun üzerine acaba mevcut modemim üzerinden birşeyler yapabilir miyim diye araştırma yaparken, kendimi bu konuda buldum.

Peki Keendns ile Sstp-vpn modülünü modeme kurunca bana Özel bir ip adresi mi oluşturuyor? Ben de bu ip noyu DVR mobil uygulamasında kullanabilirim misal? Ya da sadece tarayıcı üzerinden modeme bağlanarak mı DVR'a ulaşabiliyoruz?

FTP için aslınca çok da ısrarcı değilim, webdav destekleyen bir aplikasyon ile de sanırım dosyalarıma FTP tecrübesine yakın bir deneyim ile ulaşırım gibi geliyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @scandelos
K
5 yıl
Yarbay

Wifi bağlıyım ama aşağıda bir tane daha gözüküyor. Bunu kapatma şansımız yok mu ? Hep böyle iki wifi mi oluyor ?< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
R
5 yıl
Yüzbaşı

Aynı mantık mı bilmiyorum ama tplinkde de bulut mevcut, yine dışardan erişeme açabiliyorsunuz sanırım. Modeminiz de var mı bilmiyorum



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Schöntürk
P
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: scandelos

ben kullanıyorum SOL den kullanıcı adı ve şifreni alabilirsen kullanırsın Ultram var Canavar Canavar
Nasıl alacağım hocam var mı yöntemi?

Aldıktan sonra kurulumu nasıl yaptınız? Huawei modeme kablo ile bağlayıp router olarak kullanıyorsunuz herhalde? 5ghz sinyal yayma alanı nasıl huawei modeme göre?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.