Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 kayıtlı üye, 8 misafir
26072
Cevap
1064067
Tıklama
84
Öne Çıkarma
Cevap: KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri (153. sayfa)
M
4 yıl
Yarbay

Mesh sisteminde birimler arası yakın ise WiFi yayınının gücünü bir miktar düşürmek geçiş kolaylığı için tavsiye ediliyor...
Ben de benzer şekilde kullanıyorum...



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @2Berk
K
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Sadece KeenDns aktif etmek ile uzaktan diskinize erişmeye yetmiyor.

Disk için bileşen ve izin ayarlarını yaptınız mı?

Webdav ile bağlanamk için aşağıdaki makaleyi dikkatlice okumanızı tavsiye ederim. (içerisindeki bağlantılar ile tüm kurulumu yapmış olacaksınız.)
https://help.keenetic.com/hc/tr/articles/360012308540-WebDAV-protokol%C3%BC-ile-bir-USB-s%C3%BCr%C3%BCc%C3%BCs%C3%BCne-ba%C4%9Flanma


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Kurabiyee Canavari
K
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Ultra en tepe cihaz. Wifi olarak Dual olarak çalışıyor diyebiliriz. Yani 2.4ghz bandın 2 x 400mbps frekans , 5ghz bandında 1700mbps totalde 2600 mbps hıza çıakbiliyor. Bir ev kullanıcısı için hayli fazla bir değer. Ax wifi alıcın var ise 5ghz de 1700mbps hıza kadar bağlanırsın lakin internet için aldığın hız sadece 200mbps. 1700mbps gibi bir wifi aktarımını kullanacak mısınz bu soruya bakmakla birlikte 2 oda yanda viva ile ultra arasında sana mutsuzluk yaratacak bir fark olmaz.

Viva ' da Wave2 wifi özelliklerine sahiptir.




Bu mesajda bahsedilenler: @kenanmorbulut
K
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Dün günlerden tam anlamı ile Keenetic idi.



A
4 yıl
Yarbay

air 1200 de geldi haftasonu ethernet kablosu ile bağlayıp deneyeceğim



K
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Ortalama 1.5 metre yükseklik ve antenler dik olacak şekilde uygundur. Yeriniz fena değil. Kablo yetişmesi ve belki kablo saklama rahatlığı olabiliceğini düşünerek hemen solundaki vitrin üstü de güzel bi yere benziyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @YNAKLKN
L
4 yıl
Yarbay

Merhaba
Modemi yukarıda konumlandırmanız mantıklı olmuş. Çünkü wifi sinyal dalgaları modemlerde çoğunlukla aşağıya doğru seyreder. Bu şekilde daha verimli sinyal alırsınız. Ben de dün Extra DSL siparişimi verdim. Sabırsızlıkla bekliyorum.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @YNAKLKN
M
4 yıl
Yarbay

Modemlerin çekmediğinden şikayet arkadaşlar , sorun sizin evinizin çevresinde çok fazla parazit olması. Ben bu modemi tarla gibi bir yerde denedim çook uzaktan bile bağlanabiliyordum. Ama şehire gelince o kadar çok modem var ki artık çevremizde, hepsinin sinyalleri birbirine giriyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
4 yıl
Teğmen

Anten ayarı da önemli üstat, bu modemler otomatik boş kanal seçse de dediğin gibi fazla 2,4 sinyal varsa sorun olabilir, etrafta topu topu 13 frekans var. çakışma olasılığı veya hepsinin dolu olma ihtimali var. Keenetic lerde ayrıca sinyal seviyesi düşürme özelliği de var, ev küçük ise sinyali düşürerek komşularla çakışmaması da denenebilir. Olmadı 5Ghz ve mesh birden fazla cihaz konmalı, 5ghz nin mesafesi kısa olduğu için ama kanal çok fazla. Öncelikle Keenetic iwifi için harika tavsiye makaleleri var onlar denenmeli....


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @miskindvd
M
4 yıl
Yarbay

Bizim evde 5ghz ,2.4 ghzden fazla uzağa gidiyor. Çünkü 2.4 çorba olmuş, ama 5ghz bomboş




Bu mesajda bahsedilenler: @MythBuster34
L
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: blank42

Arkadaşlar rouuter olarak
Keenetic Extra ve Viva arasındaki fark nedir ? Değer mi
-Viva'da Gigabit Ethernet Portlar var. Extra'daki portlar Gigabit değil.

-Viva'da 2 adet USB port var, Extra'da 1.

Bunlar sizin için önemliyse Viva tercih edin, değilse Extra.



B
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: asertyu

İkisi arasında kalıp viva aldım.Ama keşke extra alsaydım.Evdeki internet 100mbps zaten onu alıyorum o konuda sıkıntı yok.Gigabit kullanmıyorum.Çekim kalitesi iyi ama extra alsaydım amplifier olduğu için daha iyi çekerdi.Hem de ihtiyacım olmayan şeye fazla para verdim.Evdeki hat 100 mbps den düşükse extra alın ileride daha iyi pakete geçtiğiniz zaman da.Viva gibi bir cihaz alıp mesh sistem kurabilirsiniz.Tabi pc kapalıyken modemden torrent indirmesi falan yapıyorsanız vivada o daha hızlı extraya göre.
ASUS DSL-N66U modem var routera çevirdim torrent ve medya server olayını aktif bir biçimde kullanıyorum o zaman viva alayım.
Teşekkürler bilgi için


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
4 yıl
Yüzbaşı

Mevcut Giga Router ın VDSL modeli çıkacakmış. 1000 tl lerde olur sanırım. Routerı 790TL Hepsiburada üstüne VDSL koydun mu epey tuzlu olacak... 1300 wifi, Gigabit USB 3.0 vs.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Question-X
K
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

KeeneticOS 3.7.5 Alpha Sürümü yayınlandı. 17.04.2021

< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: ahmetbulut115

Mevcut Giga Router ın VDSL modeli çıkacakmış. 1000 tl lerde olur sanırım. Routerı 790TL Hepsiburada üstüne VDSL koydun mu epey tuzlu olacak... 1300 wifi, Gigabit USB 3.0 vs.
Dediğiniz cihaza DMT güncellemesi geldi :) Giga SE KN-2410



C
4 yıl
Binbaşı

markalar üzerinden birbirinize neden kötü sözler söylersiniz anlamıyorum.
belli ki bazı cihazlar da sorun var bu yazılım ile alakalı da olabilir donanım da olabilir.
mağdur olanlar için şunu söylemek gerekir ki bende bu grubun içindeyim sadece bizim bu forum değil bir çok yerde bu cihazlar için çok iyi şeyler yazılıp çiziliyor bende bu sebeple aldım ama bazı sorunlar var bunların kimisi arada düzeliyor sonra tekrar ediyor vs. vs.
ölümüne markanın savunucularına (gibi davranan diyelim) gelirsek aynı şey bu arkadaşlar içinde geçerli. evet teknik servis gerçekten çok ilgili ama çözemedikleri durumda başından atmaktan da geri kalmıyor malesef.

kısaca boşu boşuna kimse kimsenin kalbini kırmasın gerek yok böyle şeylere. bazen bazı şeyleri " tamam abi yapacak bişey yok" deyip geçmek sinirlere iyi gelir.
sevgiler saygılar...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clupturk -- 18 Nisan 2021; 13:9:11 >


_____________________________

Eski kullanıcı adı: Microsoft Edge

Bu mesaja 2 cevap geldi.
G
4 yıl
Yarbay

Merhaba tabikide. İnsanlar faydalansın diye paylaştım bende.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @micro77
M
4 yıl
Yarbay

Teşekkürler.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Resurrectionn
M
4 yıl
Yarbay

Merhaba
Extra DSL ve Extra yada Viva router mesh ....
Yada
Zyxel modem köprü , Extra yada Viva router + Extra router mesh ...
Viva da 2 usb portu ve Gigabit ethernet avantajı , Extra router de ise anten yükselteci avantajı var.

Hangisi bütçenize ve binanın durumunda uygun olursa sorun yaşamadan kullanabilirsiniz diye düşünüyorum.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @dream_04
E
4 yıl
Yüzbaşı

Hız yükseldiği için gürültü marjı düşmesi normaldir. Herhangi bir kopma yaşamıyorsan sorun olmaz. Kopma sorunu oluyorsa modem arayüzünden snr değerini yükseltebilirsin.




Bu mesajda bahsedilenler: @lazzaro