Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 kayıtlı üye, 5 misafir
20391
Cevap
840533
Tıklama
77
Öne Çıkarma
Cevap: KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER,VIVA,AIR,EXPLORER,BUDDY-5/6,TITAN İnceleme,Kullanıcı Yorumları (150. sayfa)
A
4 yıl
Yüzbaşı

Wow bu aralar pek takip edemiyorum ara sıra giriyorum , baya mesajlar var, hepsini takip etmek artık olanlıksızlaştı, ben son gördüklerime yardımcı olmaya çalışıyorum Bazı tekrarlı konular var baktığım kadarıyla hepsinin çözümü anlatımı var, geçmişte.

Yeni arkadaşlar cevap alamazlarsa tekrar göndermeleri, forum geçmişinden araştırmaları veya sponsor keeentic konusuna yazmalarını tavsiye derim. Sponsor sayfa herkese kesin cevap veriyor gördüğüm kadarıyla, Ayrca forumdaki cevapları olanları etiketleye de bilirler, eski cevabı anlamamışlarsa. Tabi geri dönüş 3-5 gün sürebilir ne zaman açarlarsa

özetle.arkadaşalr, keenetic Extrada yaklaşık 6-7 ay falan oldu, bu süreçte çok keyifli kullandık. Yeni özellikleri aldık, sorunları tartıştık, bendeki memnuniyet çok güzel, Başka yenilikleri bekliyorum. Güzel bir hobi oldu bana.

Keenetic de kendimce gördüğüm güzellikler ve dikkat edilemsi gerekenler özetle.

1. 5dbi Antenlerle amlifierla yazılımla, kablosuz kapsama alanı harika. eski zyxel3312 ve diğer modellerden çok iyi, kapsamayan yerlerimiz vardı her yerde kapsıyor. 130m2 ev, 11 olan bağlı cihazım 12 oldu ve keyifle kullanıyoruz.

2. 2,4 ile 5ghz birleştirme ve roaming. Bu konuyu baya tartıştık ve şuan piyasada Keenetic gibi güzel ve kesintisiz yapan ürün yok. Burada yeni kullancıların kvr protokollerini eknleştirmeyi unutmaması gerekiyor. hangi telefon pc istemci ürünlerinin desteklediklerine de bakması gerekmekte, modem bunu gösteriyor... 2,4 ve 5 geçişlerinin hızlı olması için. Bu konu sanırım sorun olacak, zaman zaman şikayet gibi gelecek, bir şekilde bunu Keenetic in doğrudan ayara gömmesi iyi olur.

3. Telekom şifresi kurulumda @ttnet veya hangi ISS ise yazılmalı. sadece kullanıcı adı yazarsanız bağlanılmaz. Bunu unutanlar oluyor. Dikkat. Ayrıca Telekom tek şifreye geçti bazen tek şifre gönderiyor SMS le, DSL eski şifre oluyor, 100 lü ip atıyor, Telekomu arayıp doğru şifreyi almalısınız.

4. Torrent çok güzel çalışıyor ancak Intellqos aktif edilmeli ki modemin tüm kaynağı tüketilmesi. Cihazların CPU larıı oldukça güçlü Torrent keenetic de ayrı hızlı çalışıyor. PC falan açık bırakmanız günlerce elektirk tüketmeniz gerekmiyor. Bu arada USB nize disk bağlayıp yetkilendirmelerle her yerden ulaşmak büyük keyif.

5. WebDav çok güzel oldu. şuan CGNAT ta bile uzaktan evdeki verilere ulaşmak çok güzel. ben ürün aldıktan sonra gelen özellik.

6. Kötü hatlarda SNR ayarı geldi. hattı düşen kopanların SNR ayarını oynayarak hattan en yüksek verimi alabilirler. Ancak modem kodu da yenilendi. Beta2 en az yüklenmeli. Diğer taraftan Keenetic DSL lerde G.Vektör var, kötü hatlarda gürültüyü azaltıyor, telekom tarafında da desteklenmesi gerekiyor. eski modemlerde yok. Eski kullandığım 3312 de yok mesela. telekomdaki santraller de çeşit çeşit biraz şansınıza. ama max avantaj keenetic ile.

7. Oyunlar için AQM QoS bulunmakta, bu özellik açık geliyor, ancak Keenetic yine cihaz bazlı iki yönlü bant genişliği de tanımlıyor. Internet paylaşımını oldukça verimli yapabiliyoruz. Yine Keenetic ek QoS ayarları koyacağını duyurdu. Mayıs aynda bekliyoruz.

8. Türk Keenetic ürünleri MESH çalışıyor. Modemde MESH destekleyen tek firma. Eviniz genişse Keenetic modem alındığında ek bir cihazla tek cihaz gibi çalışan bir sisteme elde edilebiliyor. Başkalarında modemler desteklemiyor mesh i, yanına 2-3 adet daha cihaz koymanız gerekiyor. Ayrıca N de mesh destekleyen tek firma. çok ucuza mesh elde etmek çok büyük avantaj.

9. 3 yıl garanti var, cihaz kayıdı ile artı bir yıl garanti kampanyası devam ediyor görünüyor. kaçırmayın.

10: WPA3 , sadece Keenetic de. Bunu bazen cihazım çalışmadı diyerek eleştirenler oluyor. Ancak WPA 3 in istemci tarafında da desteklenmesi gerekiyor. Apple 2015 6s ve sonrası. Androdi tam bilmiyorum destekliyor. Diğer laptop ve PC lerde kontrol etmeniz gerekiyor. Ama Keenetic de WPA2 ve WPA3 birlikte çalıştırılabiliyor. WPA2 ile çalışanlar WPA2 den WPA3 destekleyenler WPA3 den bağlanabiliyor. WPA2 de şifreler kırıldı ama Keenetic bunları yamadı. eski güncellme almayan cihazlar güvensiz bunu bilin.

11. Sürekli güncelleme.. Kardeşim bu ne güzellik, 4-5 ayda sanırım 10 un üzerinde beta ile resmi sürümle yazılımlar geldi, yenilikler geldi. Güvenlik açısından daha iyisini hiç görmedim. Birde isteklerimiz oldu ben de istedim ve eklendi. ekleniyor. Çok hızlılar. Cihazla yaşıyoruz, onun gelişiminin bir parçası olduk faydalanıyoruz.

12. Yazılım ekle çıkarlı Keenetic OS ve mobil uygulama çok güzel. çok stable çalışıyor. Keyfini sürün, başka yerde yok böyle bir şey. Herşey modem arayüzünde yok. Komut satırından da çok şey yapılıyor. Keenetic web sayfasındaki destek bölümünde arama yaparak araştırın. veya Keenetic servise sorun, arkadaşın biri ledlerin gece takvimle sönmesini istediğinde şaşırmıştım olmaz bu fantezi demiştim , meğer komutta varmış :)

13. KeenDNS, ne hoş bir şey, statik IP almadan ücret ödemeden bir domainim var...heryerden evimdeki ağa erişiyorum, teknolojiden anlamayan akrabalarımın cihazlarını da mobilime ekledim ben yönetiyorum.

14.Kablosuz ISP, şaka gibi, bu forumda komşudan oradan buradan internet alanlar extender gibi bağlanıp aptalca teslim oluyorlar, ama kablosuz ISS ile aldığınız interneti kablosuz yayıp kendiniz yönetiyorsunuz ve Keenetic in tüm yazılım özelliklerinden yaralanıyorsunuz.

15. Raporlamalar. gerek kullanıcı gerekse arızalara karşı raporlamalar üretiyor. kaynak planlamad sorun çözmede inanılmaz işe yarıyor.

16. Birden fazla servis sağlayıcaya bağlanma. aynı anda veya yedekli. Bu forumlarda kullananlar olmakta. Mobil paketleri de harcayabiliyorsunuz. paylaşıyorsunuz.

17, Tüm portal WAN LAN ayarlanıyor. Fiber e tam uyumluluk. Cihazın ethernet portalına takılmayın 100Mb altında internet alıyorsanız fazlasıyla işinizi görüyor. ayrıca 30a 200Mb VDSL profili de destekliyor cihazlar.

18. Tüm Keenetic cİhazların AP Router, Client ,Extender gibi farklı kodda çalışma olacağı. Bu gerçekten sadece Keenetic de olan harika özellik.Hiç bir cihazını atıl kalmıyor. Mesela Extra DSL alanız. ielride başka bir cihaz alıyorsunuz. Extra DSL in Extender yapıyorsunuz ve MESH olarak 5Ghz bandınızı genişletiyorsunuz. Başka markalarda kabloyla bağlamanız gerekiyor ayrı bir router gibi koyarak elle bağlamanız gerekiyor abuk olmayacak işler.

19. Güvenlik portlardan kablosuzu oldukça nitelikli geliştirmeler var. sürekli gncelelmelerle takip ediliyor. Internet of Things IOT ye hazır. evdeki internete bağlanan kamera vs cihazlar çok fazla artıyor. ve bu cihazların üzerlerinde ciddi güvenlik yazılı yok, güncelleme almıyorlar, modeme router a çok iş düşüyor. VPN lerin alası, her çeşidi var.

20. Teknik destek.çok iyi, çekinmeden sorularınızı sorun. yazın. mobilden çağrı açın.

Aklıam gelenler. Bunlar özel faydalı nitelikler %99 unu başkasında bulamazsınız.

Keyifli kullanımlar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetbulut115 -- 13 Mayıs 2020; 3:58:2 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
2
4 yıl
Yüzbaşı

Ustad ozellikle bunu koydugumu mesajda da belirtmistim. @ttnet var. Kullanici adi ve sifre hatasi vermiyor zaten.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
4 yıl
Yüzbaşı

Hatıtn VDSL değil mi? Fiber derken GPON mu? Bana özelden yazabilir misin? burada float yapmayalım. Hiç merak etme çözülür.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetbulut115 -- 13 Mayıs 2020; 1:2:31 >


Bu mesajda bahsedilenler: @2Berk
V
4 yıl
Teğmen

Mobil uygulamada siyah tema var mı? Bakındım ama göremedim. Yoksa böyle bir isteği nereden iletebiliriz.

Son olarak AQM QoS özelliği için modem arayüzünde bir sekme var mı, yoksa kendisi açık mı geliyor?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vexra -- 13 Mayıs 2020; 2:52:40 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
A
4 yıl
Yüzbaşı

Açık geliyor. bu özellikle video ses öncelikleniyor, ancak çok kritik uygulaman varsa o cihaza özel bant indirme ve yüklemede genişliği de tanımla. ek fayda sağlar.




Bu mesajda bahsedilenler: @vexra
A
4 yıl
Yüzbaşı

Burada Donanım haber Keenetic sponsor sayfaya yazabilirsin veya mobil uygulamandaki destekten isteyebilirsin , email ile sorabilirsin. çok kanal var. Bence de güzel olur ben de talep edeceğim




Bu mesajda bahsedilenler: @vexra
V
4 yıl
Teğmen

Cevaplar için sağ ol, ben de istek bırakacağım uygulamadan.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vexra -- 13 Mayıs 2020; 3:34:28 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ahmetbulut115
M
4 yıl
Yarbay

önceki sayfalarda aynı sorunu yaşayan bir arkadaş vardı keentech sorununu çözdü 2 yada 3 sayfa geri gidin görürsünüz




Bu mesajda bahsedilenler: @2Berk
M
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Yazdıklarınıza aynen katılıyorum...

Ayrıca bu saatte üşenmeyip bu kadar detaylı olarak yaşadıklarınızı/tespitlerinizi yazdığınız için teşekkürler ...

Keenetic modem/router'ler bu zamana kadar kullanılan modellere yazılım, donanım ve servis kalitesiyle tur bindirdi...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi micro77 -- 13 Mayıs 2020; 4:32:55 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ahmetbulut115
F
4 yıl
Yarbay

Sipariş verdim Extra DSL`i, bekliyorum.


Arkadaşlar bir sorum olacak, tanımladığım MAC ID`ler hariç kimsenin Wi-Fi ağına bağlanmasını istemiyorum. Bunu bu modem ile yapabiliyor muyum?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
4 yıl
Çavuş

Merhaba altyapım kötü olduğundan snr margin değerlerinde ani düşüşler yaşamaktayım normalde 7 db de buluşan internet 2 db ye düşüyor modem internet bağlantısı olmadığını tespit ettiği halde değişen snr margine göre dsl i yeniden yapılandırmıyo öylece internet olmadan duruyor . Ben manuel olarak modemi kapayıp açana kadar internet gelmiyor. Bu tarz sorun yaşayan var mı arkadaşlar ? Keenetic Extra Dsl



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Öncelikle modeminizi iyi günlerde kullanın, evet var, yanlız işlemi yaparken dikkat edin yanlışlıkla kendinizi liste dışı bırakırsanız wifi'den bağlanamazsınız...
Nereden mi biliyorum? Başıma geldi , yanlışlıkla kendimi liste dışı bıraktım... Başka cihazla modeme bağlanıp düzeltebildim...
< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi micro77 -- 13 Mayıs 2020; 10:25:41 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @FatihTSFC
M
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

SNR değeri gerçekten çok düşük, hattın ilk geldiği en girişinden bağlayıp sorun ev dışında mi yoksa ev içinde mi? kontrol etmek lazım...
Eğer dağıtım kutusuna gerçekten çok uzak iseniz SNR değerlerini değiştirmeyi deneyerek biraz hız düşümü olur, ama stabilte sağlamış olursunuz. Kolay gelsin.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi micro77 -- 13 Mayıs 2020; 10:26:53 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ow3rk1ll
O
4 yıl
Çavuş

Sıfırdan cat 6 çekmeme rağmen bu değerlerle boğuşuyorum maalesef o konuda seçeneğim yok stabiliteyi çoktan geçmiş bulunmaktayım eski modemim airties gayet iyi kendini topluyordu margin düşüp internet gittiğinde dsl i tekrar yapılandırıp yeni değerlerle internete bağlantı sağlıyordu extrayı çok beğendim fakat modem internetin gittiğini söylediği halde dsl e reset atmıyor öylece duruyor bunu çözersem süper olucak



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
4 yıl
Yarbay

Benim webdav çöktü, bağlanamıyorum, çocukları dışarı çıkarıp getireyim, sonrasında bakacağım neymiş derdi,
Hdd i 1tb olan seagate ile değiştirdim, sürekli ışığı yanık kalıyor uyku moduna geçmiyor mu acaba, bunu nasıl anlarım uykuya geçip geçmediğini.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

A
4 yıl
Yüzbaşı

Teşekkür ederim üstat Sana göre yaptığım küçük bir özet Açtığın bu sayfadan çok istifa ettim, ediyoruz




Bu mesajda bahsedilenler: @micro77
F
4 yıl
Yüzbaşı

arkadaşlar zyxel 3312-b10b var elimde. Bir aksilik olmazsa bu hafta sipariş vereceğim. 4 sorum var.

1- Şuan baktığımda SNR değerim upstream 16.8, downstream 9.1 db görünüyor. Bunun hangisini dikkate almak lazım? Sizin bahsettiğiniz değer hangisi. Bu değere geçenlerde konuyu okuduğumda bakmıştım ve 25'e 16'ydı. Bu sürekli değişen bir şey mi? Şuan daha kötü görünüyor.

2- Sizler genelde keeneticte 8 kullandığınızı söylüyorsunuz. Bu değerlere göre 8'mi kullanmalıyım yoksa yükseltmeli miyim? Yoksa deneme yanılma yöntemiyle bulmalı mıyım?

3- Modemlerin ip alıp internet dağıtması uzun sürüyor. Zyxel bazen kendisini resetliyor. Hattan ya da modemden kaynaklı olabilir. Türknet 75 mbit kullanıyorum bu arada. Zyxele reset attığımda ya da kendisi resetlediğinde kendine gelmesi 1 dakikayı buluyor hatta geçiyor bile. Modemin inceleme videolarını da izledim bu detayı görmedim. Ortalama ne kadar sürede reset sonrası kendine geliyor?

4- Bir de modemde reset tuşu olmaması sorun değil mi? Mesela bazen zyxelde internet gidiyor. Kırmızıya dönüyor ışık arayüzden reset atınca düzelmeyebiliyor. Gidip düğmeden kapat aç yapınca kendine geliyor. Bu modemde bu tuş yok benzer sorunu yaşarsam fişi mi çekip takmam gerekecek?


Bu mesaja 3 cevap geldi.
F
4 yıl
Yarbay



Teşekkürler hocam, bulunduğum konumda aşırı derecede Wi-Fi kırıp kullanan var, onları kara listeye eklemekten yorulmuştum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @micro77
A
4 yıl
Yüzbaşı

Güzel haber Siyah tema Beta olarak varmış yakında resmi yayını çıkacakmış. Kullanmak için Android ve Apple test programına katılmanız ve sonrasında appp leri yeniden kurmanız gerekiyor. Biraz karışık iş,

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetbulut115 -- 13 Mayıs 2020; 11:32:24 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @vexra
A
4 yıl
Yüzbaşı

Sorularını cevaplamaya çalışayım.

1. Hattın çok iyi değil ama fena değil. ne kadar iyi olduğunu anlamak için Keenetic yorum detayına bakabilirsin.
https://help.keenetic.com/hc/tr/articles/360002830880-ADSL-hattı-parametreleri

2. Evet fabrika 8. Bu değeri düşürdükçe performans artar ama hattan düşebilirsin. yükseltirsen hatta daha fazla tutunur. Sende yüksek kalması daha iyi. hat kaliten 30 larda olsaydı düşürebilirdin. ben 6 da kullanıyorum. 27db de halt kalitem. Daha altı denemdim.

3.Bende de vardı 3312, bu alet şişiyor bir şekilde ara sıra el atmak gerekiyor. Keenetic de bunu görmedim. Açıp kapatmada çok hızlı oluyor, süre tutmadım ama daha hızlı. Internetin gelmesinde asıl süre VDSL bağlantı ve şifre doğrulama süresinde geçiyor gibi, ISS bazen süre koyuyor, hemen yeni oturum açmıyor.

4. Reset düğmesi var tabi. Bunun yanında fonksiyon tuşları var, onlara da görevler atayabiliyorsun. kapat aça ihtiyacın olmayacak, benim bunda olmadı. Yeni trendde bu tuşu kimse koymuyor, artık cihazlar enerji tasarruflu çalışıyor. Apple tv, Tivibu kutu, Uydu tv, TV, MI kutu, vs vs hiç birinde aç kapa ayrı bir tuş yok.




Bu mesajda bahsedilenler: @FastegL