Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
127
Cevap
5070
Tıklama
44
Öne Çıkarma
Cevap: Kasapta mikrofon uzatılan çocuk: Annem karne hediyesi olarak et aldı (3. sayfa)
G
2 yıl
Çavuş

Resmen muhalefetin g+t olmasıdır başka da bir şey değil. İşleri güçleri palavra olmuş yazıklar olsun.

https://www.ensonhaber.com/gundem/haberturkun-karne-hediyesi-et-haberinin-ham-goruntuleri



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
H
2 yıl
Yüzbaşı

Onların ne suçu var? Gazeteci yalan haber yapmış. Siyasetçi ne yapsın?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Fusecrush
G
2 yıl
Çavuş

Böyle olaylar iktidar ile muhalefetin ahlak noktasında farksız olduğunu gösterir. O halde seçmen kendine yakın tarafa kayar. İdeolojik olarak.
Yani ülkenin en az yüzde 60 kadarı sağ diyeceğimiz seçmen. Şimdi adaletine güven olmayacak bir muhalefetin (sol) iktidarını görmektense kör topal sağ iktidara razı gelir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @captain_turkiye
G
2 yıl
Çavuş

6 li masadan 2lider atlamis haber haber palavra çıktı aynı şekilde açıklama yapacaklar mı. Yanıldık diyecekler mi.

İşte bunu derlerse o zaman gerçekten İKTİDAR adayı olurlar. Yoksa lafı çevirmekte şimdiki iktidar kadar kimse mahir değil.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Hopdediks-Dediğimdediks
G
2 yıl
Çavuş

Etin kilosu pahalı geçinmek zor fiyatlar arttı demek ile (yalandan) çocuk et yiyemiyor karne günü hediye niyetine yedi diyerek duygusal sömürü yapmak aynı şeyler değil.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @sabe
N
2 yıl
Yarbay

Valla haberin kurgu olması hiçbirşeyi değiştirmiyor.

Hergün yatağa aç giren milyonlarca çocuk var bu ülkede. Okulda aç aç gezen öğrenciler var.

Tamamen içeriği yayınlasalar kimsenin umrunda olmazdı şu haber tatlı tatlı muhabbet ediyolar derlerdi.

Kadın herhalde haber bu şekilde hit yapar diye düşündü kendi kendine.



B
2 yıl
Yarbay

Ham videosu piyasaya verildi. Elbette muhabir haklı çıktı. Aileye soruyor ki "karne hediyesi almaya kasabamı geldiniz" diye, kadında "evet, aynen" diyor. Ve kasap işe dahil oluyor.

Şu fakirliği Türkiye haketmiyor. Karne hediyesi olarak 300 gram pirzola! YAZIK.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

O
2 yıl
Yarbay

Uzlaşma olmasına imkan yok, siyasi partiler belli çıkar gruplarının temsilcisidir, halkın / çoğunluğun çıkarını esas alan yoktur, pastadan halka daha çok dağıtan oyu topluyor, AKP dahil ( Daha büyük bir kesim, içinde TR'nin büyük sanayici ve ihracatçılar var ) . O yüzden birden fazla çıkar grubu eğer Yüksek bir ilke ve ideal yok ise aynı masada buluşamaz, buluşsa bile nimet paylaşmaya geldiğinde kavgalar başlar.

Hele ki siyasi denklemden HDP'yi çıakrdığında Muhalefetin alacağı maximum oy %40 . HDP'siz %51 mümkün değil. Bu ne demek, 6'lı masa ülkenin geleceği hakkında karar alırken HDP dahil olacak demek , HDP'te pastaya dahil olacak demek. . Buradan hayırlı bir sonuç çıkmayacağı ortada.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Fusecrush
G
2 yıl
Çavuş

Tam olarak ne bekliyorsunuz. Ben anlamıyorum. Ekonomi kötü bazı kesimler et bile alamıyor.

Ancak zaten hep böyleydi böyle olduğu için sorun değil. Bundan sonra da birileri lüks içinde yaşarken birileri et alamayacak.

Şu anda herkes - çöpte bile yaşasa- kendi akranlarının içinde bulunduğu zenginliği görüp haline küfrediyor. Çünkü iletişim çok hızlı.

Ancak insan önce kendine bakmalı. 5 10 yaşındaki çocuğa et alabilecek ekonomik yetkinligin yokken neye güvenerek çocuk yapıyorsun.

En az 3 çocuk diyerek insanları çocuk yapmaya teşvik edip insanlar çocuk yaptığında fakir bile olsalar et bile alamıyorken bundan gocunmuyorsa size ne oluyor.

Bakın dalganıza. Kendiniz kurtarın.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
G
2 yıl
Çavuş

Tavuk döner et değil. Bana yalancı diyorsanız 20 25 sene değil en az bir 30 sene öncesini kastettim ki en az.
Aşağılık yaratık ifadesi hoş ifade değil. Şunun farkına varmanız gerekiyor. Kimse kimseye babasının hayrına yetki vermez. Bu yetkiyi oy olarak da düşünün başka şeyler olarak da. Sizin karnınız tok diye herkes tok idi anlamı çıkmaz.
Ben açım fakirim diyen varsa amenna bununla utanacak olan biziz ancak hem başkası adına konuşup hem de kendi hakkında ciddi bir çocukluk yarasını ifade eden birine üstü kapalı böyle şeyler söylemeniz irite edici açıkçası





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-43CAFBB96 -- 21 Ocak 2023; 18:53:36 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sabe
C
2 yıl
Binbaşı

akciğeri, kemiği bedava veriyordu eskiden kasap, şimdi fiyatı nedir bilmiyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Rajeesh
V
2 yıl
Yarbay

Kısacası, kendimizden önce topluma değer vermeyerek bencil davranalım, para nereden akarsa, o yöne dönelim, başkası da ne çekerse çeksin zihniyetindesiniz. Bencil olabilirsiniz, o sizin karaktersizliğinizdir. Bizler, zengin bir coğrafyada yaşadığımız için, herkesin normal yaşantısı olması gerektiğini düşünüyoruz.

Atatürk'ten sonra da birşey yapılmadı demek yanlış olur. Atatürk zamanında hızlı bir gelişim gösteren Türkiye, zamanla dünyanın en büyük 17. ekonomisi olabilmiş, G20 toplantılarında karar veren ve söz sahibi bir ülke olabilmiştir. Çok değil, bundan 30 sene önce böyle bir ülkeydik. O gelişim esnasında da, ağır vergilerle ezilen, ambargolara rağmen cebinde parası olup, mal bulamayan bir toplum vardı. Tüp ve benzin gibi.... Şimdi ise ağır vergiler, faiz oranları, e hacizler altında, elinden bir şey gelmeyen, paramı dolara mı, kripto paraya mı, faize mi yatırsam diye düşünen bir toplum olduk. Çünkü o paranın üretime harcanması, doların veya faizin getirisinden daha yavaş kazandırıyor. Gecenin 3 ünde doları yarı fiyatına düşürüp, 1 saat sonra normal fiyatına döndüren devlet bankaları, talimatı nereden alıyorsa, birçok bürokratı ve yandaşı zengin etti. Böyle bir para üretime kaymıyor işte bu yüzden.

Diğer tarafta da karne hediyesi olarak et yiyebileceği için sevinen bir çocuk... Ha, tekten tümevarım olmasın mı? Bundan 2 sene önce, sırf parasızlıktan kırık camı değiştiremedikleri için soğuktan donarak ölen Ayaz bebeği kim hatırlıyor? Cebinde 6 Lirası ile atanamadığından intihar eden öğretmenimizi? Onlar boşuna öldüler tabi... Ya Ziraat bankası önünde, hacze uğradığı için 1 römork dolusu sütünü döken çiftçi... Bunlar sadece haberlere yansıyanlar, yansımayan daha neler var. Bunları tekten tümevarım olarak kategorize edemezsiniz.

Verdiğiniz Cezayir, Libya gibi örneklere gelirsek, onlar bir şekilde zenginliklerini halkla paylaşan ülkeler. Kaddafi böyle yapardı. Cezayir ise dünyanın en büyük doğalgaz üreticisi. Aynı zamanda petrol gelirleri var. Ancak Türkiyenin tarım ürünleri dışında yeraltı zenginlikleri bulunmuyordu. Hatta 74 Kıbrıs harekatından sonra da uygulanan ambargo sayesinde biz kendi sanayimizi kurmaya hedeflendik. Bu sayede dünyanın en büyük 17. ekonomisi olabildik. Halktan toplanan vergilerle fabrikalar, bankalar, tesisler, limanlar kuruluyordu. Devlet, üretilen buğdayı, arpayı, domatesi sübvanse edebiliyordu, çiftçi kazansın diye.

Bir de bu iha siha polemiği dönüyor ortada. Sanki daha önce silah üretemiyorduk. Biz, o büyüklükte bir ekonomi olarak F-16 üretiyorduk. Alman Leopard tankları üretiyorduk. Şimdi Altay tankına motor bulamıyoruz. Helikopter yaptık diye mutlu oluyoruz. Biz dünyanın en büyük 5. inci ordusuyduk. Şimdi kimse kaale almıyor, bilmem farkında mısınız? Yunanistan bile tacizlerini arttırdı. Haber de mi seyretmiyorsunuz? Bir başka nokta ise, dünyanın büyük devletlerinin kışkırtıp, savaş çıkarttığı ülkelerde, teröristlere veya dikta hükümetlerine silah satıp, masumların kanı üzerinden para kazanacağız öyle mi? O zaman neden Amerika veya Rusyadan nefret ediyoruz? Örnek aldığınız ülkeler bunlar görünüyor. Ayrıca bu ülkelere silah satıp para da kazanmıyoruz. O fabrikalar kimlere peşkeş çekilmişse, onlar kazanıyor.

Neyse çok da uzatmayayım, bencilliğinizle sizi başbaşa bırakalım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Fusecrush
G
2 yıl
Yarbay

Bu sıralar markette sıra beklerken dikkatimi çekiyor
Ödeme yapanlar sürekli şu kartta ne var bakar mısınız , 30 TL yi bundan çekin vs diyor
Malı mülkü kiracısı emeklisi olmayanın işi zor bu devirde

AKP'li amcalar var emekli ikramiyesi ile 1 ev almış , 1 tanede eskiden ucuzken almış kendi emekliside var amip gibi yiyor yatıyor meydanda geziyor akşamda kuruluş diriliş dizisi izliyor Türkiye çoh eyi diyor

Şuan açın sarı siteyi İstanbul'da 10 yaş altı 2. kat ve üstü 2+1 en ucuz ev 1 milyon 500 bine dayanmış çalışarak nasıl alacağız? Ev almayı bırak yemek ve faturaya para kalmaz ki işçinin ve ortalama 10-12 bin alsa



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

0
2 yıl
Teğmen

Çocuğun ses tonu olsun bakışları olsun söyleme şekli olsun. Gerçekten çok üzücü...

Uzun süredir bir video bu kadar etkilemişti açıkçası. İnsan izlerken boğazı düğümleniyor.



J
2 yıl
Yarbay

Çocuk araştırıldı mı



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
0
2 yıl
Teğmen

Tersten okuman gerekir.

Muhalefetin siyasi başarısızlığı olmasın ! 12 yılda 10 seçim kaybedip. Halen koltuktasın ve daha Cumhurbaşkanlığı zorlayanlar var ülkede. Ve bu gidişle aday olacak kesin. Sonra bu Erdoğan neden seçiliyor diye ağlaşmanın anlamı yok... Ülkede en büyük sorun muhalefet yok.




Bu mesajda bahsedilenler: @Six Feet Under.
S
2 yıl
Yüzbaşı

Akp gitmeden hiçbirşey düzelmez,dahada kötü olur.