Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
1216
Cevap
84405
Tıklama
212
Öne Çıkarma
Cevap: Karadeniz'de Bulunan Doğalgaz Rezervi [ANA KONU] (3. sayfa)
A
5 yıl (11285 mesaj)
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

Üç olasılık var.

Biri doğu Akdeniz'de doğalgaz petrol bulduk.

Hiçbir anlamı yok, zira çıkarması kar getirmiyor. Büyük firmalarda buldu, inceledi, uğraşmaya değmez diyip bıraktı. Ama bizim millet gaza gelir 2 3 hafta.

İkincisi elbette kanal İstanbul.
Yalnız buysa nasıl müjde diye yutturacak onu merak ediyorum.

Üçüncüsü Libya. Orada ateşkes sağlanmak üzere. Anlaşmalar bayaa ilerlemiş. Yalnız işin sonucunda Libya ikiye bölünür ve işe yarar kısmı hafter'de kalıyor.
Biri doğu Akdeniz'de doğalgaz petrol bulduk.Hiçbir anlamı yok, zira çıkarması kar getirmiyor. Büyük firmalarda buldu, inceledi, uğraşmaya değmez diyip bıraktı. Ama bizim millet gaza gelir 2 3 hafta.Çok ilginç gerçekten hocam buna dair kaynaklarını neler ? yoksa berber müşteri/ taksici müşteri misali bir muhabbetten ötesi değil dedikleriniz. https://wsimag.com/economy-and-politics/57951-total-in-eastern-mediterranean total'ın çalışmaları israil asıllı doğu akdeniz gaz şirketi East Mediterranean Gas Companyparsellenen alanlara bakmınızı öneririm. Ayrıca doğu akdeniz doğalgaz reverzi ön plana çıkıyor petrol değil. doğalgazın yanında çıkan petrol önemsiz neredeyse. A recent US Geological Survey estimated that the basin holds close to 3,450 BCM of natural gas and 1.7 billion barrels of oil. The Nile Delta Basin, in the south-east Mediterranean, situated in Egypt's and Cyprus's EEZ, is estimated to hold even more natural gas (6,315 BCM) and oil (1.8 billion barrels).kaynak https://library.fes.de/pdf-files/bueros/israel/09591.pdfgerçekten komik yorumlar var.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atanamayan Dr. Strange -- 19 Ağustos 2020; 17:12:13 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
5 yıl (17468 mesaj)
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: RedPyro

Konuşmasının bir kısmında “...kimse bizi Doğu Akdeniz’de var olduğu tahmin edilen kaynaklardan mahrum bırakamaz” tarzında bir şey söyledi .
Orada bir şey bulsak var olduğu iddia edilen demeyeceğini düşünüyorum .

Müjde denilen Petrol ve doğal gaz olsa bile bu Doğu Akdeniz’de değil bence .

Edit: *Tahmin edilen
Karadeniz'de de arama yapıyorlardı benim aklıma orası geldi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
5 yıl (25663 mesaj)
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: vollkan59

Link yok, kaynak yok, haber yok. Önüne gelen konu açıyor!!!
https://www.mynet.com/cumhurbaskani-erdogan-dan-artan-koronavirus-vakalariyla-ilgili-aciklama-110106570631canlı yayında açıklama yaptı,izledim bende.Benimde şahsi görüşüm akdenizde bir kaynak bulunduğu yönünde ağır basıyor zira son birkaç haftadır yunanlılarla olan denizdeki sürtüşme ve kararlılık bazı sonuçların çıkmasına sebeb olmış olabilir.Elbette karadeniz havzasında da bir kaynak bulunmuş olabilir,bu süreçte karadeniz araştırmaları çok arkaplanda kaldı.kanal istanbul girişiminin açıklanacağını pek sanmıyorum,o iş çok alengerli ve abd seçimleri neticelenmeden kazma vurulması pek olası değil bana göre.Üstünde durduğu "hayal ettiğimiz" açıklması akdenizdeki kaynaklar için bir sebeb gibi duruyor,hayırlısı diyelim.şayet akdenizde kaynak bulunur ise en azından iç piyasadaki ihtiyaçları karşılaması bakımından kullanıma sunulsa bu ciddi bir ekonomik avantaj getirecekdir.Birde dolarda bir iniş söz konusu bugün.7.29 a kadar geriledi.Arkaplanda başka işlerin döndüğü kesin zira 10 kuruşluk bir gerileme çokda normal değil.Baskılama ile dahi yarım günde bu kadar gerileme yapılması neredeyse imkansız.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
5 yıl (11150 mesaj)
Binbaşı

Aynen öyle mesela akp tutmuş gariban vatandaşı vergilerle kopardıkça koparıyor kopardıkça koparıyor maşallah maşallah.

Selam ve dua ile inşallah



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @kerimcem
A
5 yıl (11285 mesaj)
Yarbay

Neyse biz borsada pozisyonumuzu harekete göre aldık kanal istanbul şu bu diye tartışmaya devam edin :)ayder yaylasına avm çıkarsa da ne yapalım hak ettiğimiz gibi :)



R
5 yıl (17347 mesaj)
Binbaşı

Olabilir hocam . Kanal İstanbul falan tahminleri saçma , adama gülerler , neyini açıklayacaklar kanalın ?
Büyük ihtimal petrol ve doğalgaz ama nerede nasıl merak ediyorum ben de .



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Tanrıkut Mete Han
U
5 yıl (193 mesaj)
Çavuş

Berat Albayrak'da cuma günü dediğine göre gazı buldular heralde



D
5 yıl (3975 mesaj)
Binbaşı

Bu açıklamadan sonra Petkim, Tüpraş ve Türkaş petrol hisseleri uçuşa geçti

Bizim 2 gün sonra öğreneceğimiz şeyleri para babaları şu an biliyor demek ki.Bakalım Karadeniz'de mi yoksa Akdeniz'de mi bulunmuş



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
T
5 yıl (17468 mesaj)
Yüzbaşı

Karadeniz'de gaz buldularsa kafamız her açıdan daha rahat olur ne kıta sahanlığıyla uğraşırız ne de başka ülkelerin ada ve adacıklarıyla.



A
5 yıl (30082 mesaj)
Yarbay

Baktım. Mısır ve İsrail açıklarında iki bölge dışında bi halt çıkmaz. Oralarda bile çıkarıp çıkarmayacakları tartışmalı. Bulduğun kaynak çıkarmaya ve yaptığın masrafa değmeli.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 19 Ağustos 2020; 17:12:14 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Atanamayan Dr. Strange
L
5 yıl (1080 mesaj)
Yüzbaşı

Büyük ihtimal petrol veya gaz bulunduğu açıklanacak.Tüpraş,Petkim,Zoren ve Aygaz birden uçtu gitti ben Tüpraşın uzun zamandır +8 gördüğünü hatırlamıyorum bile.Bu sefer pozisyon almakta geç kaldık bakalım yarın hareketler nasıl olacakKanal istanbul olsa müjde ve yeni bir dönem diye açıklıyacaklarını sanmıyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
5 yıl (4930 mesaj)
Yüzbaşı

Oksijen vergisi hayırlı olsun.



P
5 yıl (38463 mesaj)
Yarbay

İstifasını açıklayabilir.



B
5 yıl (7227 mesaj)
Binbaşı

L
5 yıl (20299 mesaj)
Yarbay

Kanal İstanbul u açıyor galiba



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
5 yıl (11285 mesaj)
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

Baktım. Mısır ve İsrail açıklarında iki bölge dışında bi halt çıkmaz. Oralarda bile çıkarıp çıkarmayacakları tartışmalı. Bulduğun kaynak çıkarmaya ve yaptığın masrafa değmeli.
Yorum yok. Başarılar



L
5 yıl (20299 mesaj)
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Redeemertr

bu sefer de fener rum patrikhanesini cami yapar mıyız dersiniz

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
5 yıl (3975 mesaj)
Binbaşı

Bende takip ediyorum da bu olay küçük ve orta yatırımcıyı silkeleme taktiği de olabilirDolar ve altında bi miktar olsun gerileme trendine girdi çünkü.Eğer dağ fare doğurursa (kanal istanbul, erken seçim vsvsvs) bu spekülasyonla doları mezardan Kennedy gelse durduramaz



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @L.Hamilton
R
5 yıl (1092 mesaj)
Teğmen

Korona aşısını bulmuş olabiliriz



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

P
5 yıl (138 mesaj)
Çavuş

Petrol ve Doğalgaz bulduk diyen arkadaşlar gerçekten çok hayalperest... Keşke böyle bir şey olsa, hepimiz çok isteriz. Ama bize böyle büyük bir lokmayı yem etmezler. Eğer biz petrol ve doğalgaz rezervleri bulmuş olsak zaten bu aylar önce uluslararası medya kuruluşlarında yer bulurdu. Berat Albayrak'ın açıklamasına göre "eksen değişikliğinden" söz ediliyor. Ortadoğu veya Avrupa ile yeni bir dönemin başlaması olabilir bu açıklama. Azerbaycan, KKTC ve Türkiye olarak yeni bir Mavi Vatan birlikteliği ve hareketi de oluşmuş olabilir. Bu da açıklanabilir. Bir ihtimal de PKK'nın fiili olarak bittiği söylenebilir. Bu da eksen değişikliği yaratır, terör sorunundan arınmış bir Türkiye, ekonomisi ne kadar kötü olursa olsun hiç şüphesiz diğer Ortadoğu ülkelerine karşı 2-0 öne geçer.


Bu mesaja 1 cevap geldi.