Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
77
Cevap
6334
Tıklama
41
Öne Çıkarma
Cevap: İthal ürünlere ek gümrük vergisi Resmi Gazete’de yayınlandı (4. sayfa)
H
geçen ay (709 mesaj)
Yüzbaşı

Tabi uzun yılların kadrolaşmaları tek kalemde silinip atılamaz, kastım o değildi. Demek istediğim; konomik olarak gelinen noktada, mevcut durumdan mağdur olan insan sayısı çok geniş kitlelere ulaştı, ucu hemen herkese dokundu. Bunun bedelini sandıkta ödeyecekler, bunu kaçınılmaz görüyorum.

Bunu kendileri de çok iyi bildiği için anormal işler yapıyorlar, bunu da herkes görüyor, adaletsizlik bir noktadan sonra yapana kendini güçlü hissettirken insanlar tarafından tepki görür, o yüzden iktidarı korumak adına yaptıkları bariz adaletsizliklerin de ters tepen silah gibi, rakiplerini vurmak için planlamışlarken, kendilerini vuracağını görüyorum. Gelişmeleri göreceğiz...



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @lunique
S
geçen ay (2220 mesaj)
Binbaşı




< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @SLAHS
E
geçen ay (344 mesaj)
Yüzbaşı

Hâla bu hükumetin millet yararına bir şey yapabileceğini düşünebilen varsa saftır. Yerli sanayimizin rekabet gibi bir derdi yok zaten. Onlar da balık baştan kokar misali soygun peşinde. Tek dertleri ejder smoothili masada olabilmek.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

K
geçen ay (2102 mesaj)
Yarbay

Bu tarz haberlerin altında bir tane reisçi, ama yol yabdı cı, devlet aklı bir bildiği vardır cı, bulunmaz nedense...




G
geçen ay (5484 mesaj)
Yüzbaşı

Türkiye de yaşadığımı unutum her Avrupalı gibi bir hobi edindim kendime ve sim racing e sardım. Sonra borçları toparlamak için sistemi sattım bir süre ara verdim. Derken tekrar kurmak için direksiyon vs sistem araştırdım. Ve Simagic markasinin herkesi kendi ekosistemine sokmak için yıl boyunca 599 dolara tüm Avrupa ve ABD ye sattığı simagic green flag bundle da karar verdim. Tr diatributoru farklı isimle bu seti 70k fiyata satmaya baslamisti(eski fiyatı 90k) hadi Avrupa'nın 3 katı ama vergisi nakliyesi distributor karı beyanname işlemleri vs yapacak birşey yok dedim.

Karardan sonra siteye girdim ki adam biraz da haklı olarak fiyatı 89k ya cekmis hemen. Simagic bu bundle fiyatini normal hale getirse bu ek vergilerle birlikte tr fiyati sanırım 110k vs olacaktı.

Daha kötüsü setin 9nm olan motoru için bir yabancı youruber a 12 ile mi baslanmali 9 yeterli olur mu rekabetçi yarışlar için diye sorduğumda adam almışken bir kere ağla 12 veya 18 ile basla dedi. Haklısın dedim...
Haklısın derken aslında sustum. Utandım. Adama alışveriş yasağından bahsetsem İran gibi bir ülke resmi cizicem. Neresinden tutup ne söyleyeceğimi bilemedim. Hükümet getirdiği kanunlardan, ulkeyi soktuğu halden utanmadi ama ben elin adamina onların uygulamalarını anlatamadım, utandım. Nasıl anlatayım böyle bir rezaleti ben elin adamina ?
Getirdikleri kanunları anlatmak bile ülkeyi karalamak suçu gibi hissettiriyor.
Bir de burda uretilsinciler var. Almanya ve ABD dahil hiçbir ülke herşeyi üretmez, üretemez. Ayrıca ayni tip urunlerde birbirlerine karşı üstünlükleri ve eksikleri olan farklı nitelikler vardır. Bir mucize olsa ve dünyadaki bütün ürünlerden en az bir adet burada uretilse de alışveriş hakkın elinden alınamaz. Mesela bana bazı simulasyon ile alakalı ara ürünler ve birkaç button box ve dashboard gösterge lazım. Türkiye'de maddi imkanlardan dolayı bu ürünler öyle nish bir pazara hitab ediyor ki satma ihtimali nedeniyle kimse getirmiyor.
Kısacası bireysel beyanname yazdırma zorunluluğundan dolayı lazım olan bir ara aparatı bile satın alamiyorum. Kaldı ki benim yaşım artık geçti. Ama bu hobiyi yapan ve en yüksek sistemlere erisim imkanı ile Avrupalı çocuklarla mücadele eden Turk gençler var. Ve sim artık öyle bir noktaya geldi ki, Porsche vs yarış takımları bu simulasyonlardan genç ve yetenekli çocukları alıp kendi akademilerinde eğitip motor sporlarına katıyorlar. Bunun ogrencisi var, kimsede olmayan arabasına yedek parça arayanı var var oğlu var.
Hiçbir malzemeye kimsenin ulaşamadığı bir ülkede kimse bir halt beceremez. Benim alışveriş eksigimi gidermenin tek yolu bilmemne ithalat ihracat elektronik şirketinin sahibinin, tr de sayılı insanın ilgilendiği hobi için Ahmet Mehmet bir kaç kişinin daha bu malzemeye ihtiyacı olur dur ithalat listemize 5 tane ekleyelim demesinden geçiyor. Bir ticaret şirketi getirdi getirdi. Getirmedi kır dizini otur. Ha getirdigse de bu uygulamalar yüzünden 5 katı fiyata alacaksin. Cunki birileri halkını çok sever.

2026 yılında ihtiyaç duyduğu bir ürün için Bulgaristan'a vize almak mı sizin büyük Türkiye vizyonunuz. Bravo!





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoSSgO -- 13 Temmuz 2026; 11:16:23 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
geçen ay (32558 mesaj)
Yarbay

Köylerdeki dayıların teyzelerin bu vergilerden haberi yok arkadaşlar. Tv kanallarında göremezsiniz bu haberleri. Bu yüzden geleceğimizi şekillendirmeye, mahvetmeye devam edecekler. Toplumun cahil kalmasını boşuna istemiyorlar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
geçen ay (3422 mesaj)
Binbaşı

Hocam saflık başka bu hükümete inanmak başka bişey.

fikrası var adamın lastiği patlar timarhanenin karşısında. aynen o fikra dedlilik başka SALAKLIK BAŞKA diyordu adama delii



K
geçen ay (52069 mesaj)
Yarbay

İç pazarı korumak için hemen vergi silahını kullanan akp hükümeti iç pazarda kucağa alınan müşteri/vatandaşı iç pazardan ne zaman koruyacak acaba? Lan lafa geldi mi serbest piyasa diyorsunuz ama vergiyle piyasaya müdahale etmeyi biliyorsunuz. Vatandaşa gümrük vergisiyle yurtdışından ucuza alma iç pazardan al diyorsun ama iç pazardaki müşteri tecavüzüne hiçbir yaptırımın yok. Anca vatandaşı kazıkçı esnafın kucağına atmayı biliyorsunuz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
geçen ay (1 mesaj)
Er

hiç gümrük vergisi alınmıyordu, iyi olmuş.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

U
geçen ay (4365 mesaj)
Yarbay

gey mi olalım




Bu mesajda bahsedilenler: @kickboxer_18
M
geçen ay (12736 mesaj)
Yarbay

neyse ki soğanın gümrük vergisi düşmüş :D 



S
geçen ay (12214 mesaj)
Yarbay

Toptancıların depoları ağzına kadar soğan stoklu şu an... Ama bilerek pazarlara az miktarda vermeye başlamışlardı.

Hükümet soğancıların fiyat yükseltme oyununu başlamadan bitirdi.

Soğan bağlamında, ithal ürünler ve gümrük uygulamalarına değinecek olursam;

Markalı ürünleri dünya fiyatlarıyla almak isteyenler, nüfusun binde 1 bile değil...

Ama soğanı tüketenler, neredeyse vatandaşlarımızın tamamıdır.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

M
geçen ay (2259 mesaj)
Binbaşı

vergi olmaktan çıktı artık bir çok kalemde alınan para. vergi bir kazancın üstünden alınabilir tamam ama para verdiğin bir şeye ayrıca niye vergi ödüyoruz.



L
geçen ay (12957 mesaj)
Yarbay

Jelibon?



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @SLAHS
S
geçen ay (12214 mesaj)
Yarbay

Son kullanıcı yurtiçinden ürün satın alırken KDV öder. Dünyanın her yerinde olduğu gibi...

Yine dünyanın her yerinde olduğu gibi son kullanıcı yurtdışından ürün satın alırken, belirli tarife ve kısıtlara maruz kalır. Bu uygulama aynı olmasa da, dünyanın her yerinde benzerdir.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

S
geçen ay (3422 mesaj)
Binbaşı

Hee şu ADANA da buldukları JELİBON YATAKLARINDAN bahsediyorsun..




Bu mesajda bahsedilenler: @Last Troll Bender
D
4 hafta (5589 mesaj)
Yarbay

aaa ama yanılıyorsunuz yerli ve milli üretim yapıyor ülkemiz!!! yersen...




Bu mesajda bahsedilenler: @SaMoVe
V
4 hafta (175 mesaj)
Teğmen

Meali : ucuz bişey yok size. daha pahalı da olsa alman fransız amerika yiyecek paranızı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vurduvegololdu -- 16 Temmuz 2026; 18:29:55 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.