Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
161
Cevap
6001
Tıklama
8
Öne Çıkarma
İstanbul'da taksiciler, müşteri gibi çağırdıkları Uber şoförüne dayak attı
U
6 yıl
General
Konu Sahibi


Taksicilerin, dünyanın en büyük ulaşım şirketlerinden Uber'e nefreti gittikçe büyüyor. Öyle ki taksicilerin bu nefreti artık şiddet boyutuna ulaşmış durumda. Habertürk'te yer alan habere göre İstanbul'da bir grup taksici, müşteri gibi çağırdıkları Uber şoförünü darp etti.

Ayrıca Bkz.BlackBerry patent ihlali iddiasıyla Facebook, Instagram ve WhatsApp'a dava açtı
Uber'in Türkiye'de faaliyet göstermesinden bu yana taksi esnafının nefretini kazanması, gittikçe artan popülaritesiyle doğru orantılı. Taksiciler müşterilerinin Uberi tercih etmesinin işlerini azalttığını savunurken, müşteriler ise daha ucuz ve konforlu hizmet almak için Uber'i tercih ettiklerini belirtiyorlar. Geçtiğimiz hafta bu konu mecliste tartışılmış ve birkaç milletvekili taksicilerin mağduriyetinin giderilmesi için Uber'in Türkiye'de yasaklanması için çalışmalar yapılması önerisinde bulunmuştu.

Taksiciler çağırdıkları Uber sürücüsünü darp etti


Haberimize konu olan olay İstanbul'da yaşandı. Oğuz Usta adındaki Uber sürücüsünün iddialarına göre, bir grup taksi şoförü kendilerini müşteri olarak tanıtıp araç istediklerini belirttiler. Usta, sözde müşterileri almaya gittiğinde ise olayın hiç de göründüğü gibi olmadığını anladı. Aracı bekleyen taksiciler Uber sürücüsüne hakaretler edip, darp etmeye başladı. Usta neye uğradığını şaşırdığını ve hemen polise haber verdiğini belirterek olayın yargıya intikal ettiğini söyledi.

 


 

Uber sürücüleri bu olayları sıklıkla yaşadıklarını ve taksicilerden şiddet, hakaret, tehdit aldıklarını belirtiyorlar. İstanbul'da hizmet veren 3 bin Uber sürücüsü yaşanan bu olaylardan dolayı oldukça tedirgin. Kaliforniya menşeli şirketin merkezinden ise henüz bu konuyla ilgili bir açıklama yapılmış değil. Eğer olaylar bu ivmeyle yükselmeye devam ederse yakında bir dünya devinin daha ülkemizden ayrıldığını görebiliriz. 

 


 

 Haberi Portalda Gör

Adaletin olmadığı bir ülkede böyle olayların olması normal.. Başına bir şey gelmeyeceğinden emin bir yaratıksan, adamda döversin, ırzada geçersin.. Nasıldı o? "Çok bunalı...
Yoruma Git
Yorumun Devamı sadrag - 6 yıl +37
İllaki istisnası vardır . Genelleme yapmak çok yanlış olur ama bu cahilliğin acizliğin dalaleti.
İnsanlar neden überi kullanıyor .

güler yüz, saygı ve kafa rahatlığı.
daha u...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Baxı - 6 yıl +28
R
6 yıl
Binbaşı

A
6 yıl
Yarbay

Süpermarketlerin bakkalları yok ettikleri gibi uber de taksileri bir nebze budayacaktır, gergin olmaları anlamsız hele ki ekonominin böylesine rahat ve coşmuş olduğu bir dönemde.

Kapa kontağını yat evinde. Bak halk otobüsleri cuma günü çalışmayacakmış.

http://m.hurriyet.com.tr/gundem/15-temmuz-sehitler-koprusu-cikisinda-eylem-40764764





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali_ihsan21 -- 8 Mart 2018; 9:11:31 >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

B
6 yıl
Yüzbaşı

bakın arkadaşlar öncelikle taksim ,plakam yok vergisel bir iş yapıyorum
Taksici olmanın şartları resmiyette oldukça çok bir sürü belgeye ihtiyaç var burada sorun taksilerde değil eksik denetimden dolayı şartları sağlamayan kişilerin tabiri caiz ise kaçak iş yapmalarında
Antalya şartlarında denetimler oldukça fazla taksilerin %95 i "3" yaş altındadır ücretleri istanbuldan yüksektir ama güvenli konforlu kalitelidir saygılıdır
https://www.donanimhaber.com/diger-bilim-ve-teknoloji/haberleri/Ubere-buyuk-ceza-geldi-Taksicilerden-Uber-artik-yasal-degil-iddiasi.htm





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi belekbeach -- 8 Mart 2018; 18:42:7 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

K
6 yıl
Binbaşı

Yazdığımı anlamakta zorluk çekiyorsun galiba, ağlamadım sizlamadim dedikodu yapmadım.



Dedikodu ortamlarında fazla kalmışsın.



Bu düzenin böyle gitmesinden ben rahatsız değil miyim sanki!



Trafik polisiyle ilgili yazdıklarımı okumadın değil mi!



Hadi hakkımı aramadın de! Kuralları uygulayacak uygulatacak polis bile uymuyor ve bizim gibi sağduyulu vatandaşları iplemiyor sa ne yapalım!



Dikkat çekmek için birinci köprüye çıkıp protesto eylemi mi yapalım!



Bugüne kadar yaptıklarım bu kadar artık umurumda değil!



Bu ülkede ki tek don kişot ben değilim!



Al sana bugün den haber :



http://m.hurriyet.com.tr/gundem/taksici-bir-anda-yollarini-kesti-aractaki-yolcular-ciglik-cigliga-40767423



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @EĞİNLİ
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.