Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 4 misafir, 2 mobil kullanıcı
12598
Cevap
2049481
Tıklama
25
Öne Çıkarma
Cevap: İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (525. sayfa)
S
5 yıl
Yarbay

durum apandisitle alakali ise ben bilemem.




Bu mesajda bahsedilenler: @berkandiri
İ
5 yıl
Yarbay

Hocam hemen nerden çıkardın kanseri kolon kanserinde en önemli kanlı dışkılama olur bildiğim kadarıyla ama emin olmak için doktora gitmek şart.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @berkandiri
B
5 yıl
Er

Ulseratif kolit tam olarak elendi aslında ondan yana hiç sıkıntımız yok. Ancak safra ile ilgili olarak dışkımın aşırı sarı renkte olduğunu söyleyebilirim, mutlaka bir ilgisi vardır. Tomografi, ultrason de ve kan değerlerinde normal çıkıyor



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Mete Can Karahasan
M
5 yıl
Yarbay

Ülseratif kolit yemekten sonra belirginleşen ağrı varsa da anlaşılır. Sizde yok sanırım.
Ağrınızı tarifleyin siz yine de. Et, tereyağı, süt, kaymak gibi besinlere ara verin. Sıvı yağlar ve bol sebze meyve ile devam edin şikayetleriniz geçen dek.
Safra tahriş eden birşeydir, o da sizde dışkılama sonrası yanma yapabilir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 19 Şubat 2020; 1:10:50 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @berkandiri
B
5 yıl
Er

Evet benimde aynen öyle oluyor. Yarı siyah yarı sarı çok şaşırıyorum öyle gelince, sonra da acaba kan mı kurudu mu diye kuruntu yapıp psikolojimi bozuyorum sfffpa



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Mirfozan
B
5 yıl
Er

Merhaba, aşırı bağırsak gazı için de mi aynı şeyleri öneriyorsunuz? Hayvansal protein ve yağları tamamen diyetten çıkarmak?
Yani ne yesem ne etsem o kadar yelleniyorum ki anlatamam. Aşırı bağırsak gazım var.

Bende yıllar önce helicobacter phylori çıkmıştı midem de çok kötüydü o zamanlar sürekli karnım ağrıyor sıcak su torbası koyuyordum acıdan ağlıyordum hiçbişe yapamıyordum.

Sonra helipak tedavisi vermişti, baya da etki etmişti aslında ama yanetkileri çok olduğu için yarıda bırakmıştım tedaviyi sonra yine helico şikayetleri biraz devam edip kendiliğinden geçti mide şikayetlerim.

Acaba tedaviyi yarım bıraktığım için o helicobakteri ince bağırsağa yerleşmiş olabilir mi benim çok fazla yellenmemin sebebi bu olabilir mi bi bilginiz var mı?

Gerçi gaita testinde helicoya bakıldı temiz çıktı ama ince bağırsakta ya da onikiparmak bağırsağındaki helico gaita tahlilinde belli olur mu ?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bartender19 -- 19 Şubat 2020; 15:43:49 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Mete Can Karahasan
M
5 yıl
Yarbay

Sizde ülser varmış, yarım yamalak tedaviyle bile geçmiş. Antijen testinde %99 belli olur diye biliyorum.
Gazın olması için mayalanma lazım, o da sindirim sırasında olmaz.
Gazınız varsa, ağrı da yapıyorsa bağırsaklarınızı çalıştıracak şeyler yiyeceksiniz. Atıyorum ekmek değil; yulaflı ekmek vesaire. Ne kadar posalı gıda alırsanız bağırsaklarınız hızlanacak o kadar rahat atacaksınız. Yalnız sindirilmeyen şekerler mayalanmaya devam eder bağırsak florasının elinde: jelibon, sakız gibi şekersiz denen ürünler bunlar. Karnabahar brokoli brüksel lahanası gibi şeylerde de oluyormuş. O nedenle sindirimi kolay şeyler yerseniz sıkıntınız azalır. Siz şekerden kaçınmıyorsunuz; sindirilmeyen şekerden, posadan sayılmayan şekerden kaçınıyorsunuz. Bence tahıl grubundan yararlanın. Ben olsam ağzım dilim yemyeşil olana kadar yeşillik yerim. Yanlış edinilmiş beslenme alışkanlıkları meselesi.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @jolly34
M
5 yıl
Yarbay

Sizin şikayetinizin ağrı olmaması için bu. Zaten rahat bir şekilde bağırsağınız çalışıyormuş. Eğer biraz daha çalıştırırsanız, sorun azalır. O kadarını da tuvalet düzeninizi oturtmanıza bakarak anlarsınız. Günde bir kere gidiyorsanız, kıvamı ne çok koyu ne de çok ıslak olmuyorsa, ayarı zaten gaz rahatsızlığınızı da yatıştırmaya denk gelecek şekildedir.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @jolly34
İ
5 yıl
Yarbay

Arkadaşlar sizde de mi öyle bilmiyorum yemek yedikten 15 20 dakika sonra ağrılar gürültüler başlıyor bazen diyorum aç dursam diye ama böyle bir şey imkansız biliyorum eskiden bu kadar değildi sanki herşeye de dikkat ediyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
5 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: i_brahi_m

Birde kefir içen oldu mu bu hastalığa fayda sağlar mi internetten araştırdım bağırsaklara çok faydalıymış ibs için etkili olur mu deneyen oldu mu.
Benim diyetisyen kefiri yasakladı. Veren de var, yasaklayan da. Bu çoğu gıda için böyle, bana verilen diet, çok kısa sürede işe yaradı.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
5 yıl
Yarbay

Kefiri neden yasakladı bişey söyledi mi nasıl bi diyet yaptınız da faydası oldu.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @The Electro-Man
G
5 yıl
Er

Eğer ibs değilde sibo varsa ya da hrm ibs hem sibo varsa fermente ürünler, probiyotikler, prebiyotikler sıkıntıları daha da çok arttırabiliyor bende mesela prebiyotik(probiyotiklerin besinleri)'ni içeren şeyler tükettiğimde gaz inanılmaz daha da çok artıyor..İnstagramdan bunu sorduğum bi kaç doktor da sibo olma olasılığı yüksektir dedi



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @i_brahi_m
T
5 yıl
Binbaşı

Sanırım gaz yapabileceği için yasaklamıştı. İBS'yi kabızlık şeklinde yaşayanlar ve ishal şeklinde yaşayanların diyetlerinde bazı farklılıklar var. Ispanak gibi yeşil yapraklı sebzeler yasak, pişmiş olarak, kabak, patlıcan, havuç, kabuksuz domates serbest. Kızartma yasak, haşlanmış ve ızgara serbest. Leblebi, yerfıstığı yasak, badem, ceviz, fındık serbest(Kişiye göre değişir diye de belirtiyor. Fındık bende gaz yapıyor, ceviz biraz midemi kaynatıyor, badem ise no problem) Kahve yasak, açık çay tölere edilebilir ama hiç riske girmiyorum, ıhlamur serbest(şekersiz)
Kayısı kompostosu yasak, kabuksuz şekeriz elma, ayva kompostosu serbest. Kabızsanız tereyağı serbest, ishalseniz yasak. Kepek ekmeği ve kepekli ürünler yasak, tam buğday kepeksiz ekmek serbest. Salça serbest, fakat bana yaramadığı için domates püresi kullanıyorum. Bal yasak, şeker yasak. Sütün her çeşidi yasak, yoğurt serbest(Laktozsuz olursa daha iyi olur) Beyaz peynir türleri yasak değil ama riskli, taze kaşarla tam buğday ekmeğe yapılmış bir tost zararsız. Haşlanmış yumurta, menemen(domates kabuksuz) omlet serbest. Limon, portakal, mandalina vb.. yasak.

Kendi menümü anlatayım.

Sabah :
Ihlamur, iki adet haşlanmış yumurta, tam buğday ekmeğe kaşarlı tost.

Öğlen: Tereyağlı şehriyeli pirinç pilavı(Bulgur yasak) Patlıcanlı, patatesli, Havuçlu, tavuklu türlü.

Akşam:
1 kâse laktozsuz yoğurt.

Menü aralarında kabak çekirdeği

Kendim diyetin milim dışına çıkmadım, asla "Bir kereden bir şey olmaz" demedim.

İBS'yi tanıyan bir diyetisyene danışmanızı tavsiye ederim. İBS randevusu genellikle tek seans zaten.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Electro-Man -- 19 Şubat 2020; 21:42:42 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
İ
5 yıl
Yarbay

Yok sanmıyorum turşu yoğurt bunlar bana dokunmuyor ama yemediğim zaman bile yine de gaz çok fazla hele 2 3 gündür ölüyorum sanki gaz ağrısından.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Gurultugaz
İ
5 yıl
Yarbay

Hocam ben de internetten araştırdım genelde bende bu şekil yapıyorum ama 2 3 gündür baya bi kötü gaz var. Benim ilkten çok felaket isal vardı 15 gün ilaçlarla düzeldi ama bu seferde kabız başladı ilaçlaraı 1 gün durup 1 gün alıyorum oda bağırsaklarda titreme gibi yapıyor ne yapacağımı şaşırdım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @The Electro-Man
G
5 yıl
Yarbay

Neyin dokunup dokunmadıginı tespit edememissın gibi.bu o kadar kolay degil. Genel yasaklar dısında herkese dokunan seyler farklı olabilir.yada doktorun teshisi eksik baska problemlerin var olabilir



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
İ
5 yıl
Yarbay

Hocam ilk diete başladığım zaman belli oluyordu o zaman dokunmayanlar şimdi çok kötü gaz ve gurultu yapıyor bende anlamış değilim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @gren
G
5 yıl
Er

Ben anlamıyorum kesinlikle bazen evde giç risksiz oldupunu düşündüğğm diyetisyenin verdiği menüden şeyler yiyorum mesela zeytinyağlı bi sebze yemeği glutensiz ekmek laktozsuz yoğurt vs yiyorum gazdan uyuyamıyorum.bugün dışarda bol soslu tavuk dürüm ayran turşu yedim üstüne biraz kabak tatlısı ama dünden daha iyiyim bu çok sağlıksız menüyü yiyince daha kötü olmam gerekmiyor mu 😬Anlayamıyorum kesinlikle birde gazı en son yediğimiz şey mi öncesinde yediklerimiz mi yapıyor o nu anlamk da ayrı konu.Zaten geçenlerde gittiğim diyetisyen bunu anlamak zor testleri. Var demişti sanırım sibo testini kastetti anlamadım ne testi



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @i_brahi_m
T
5 yıl
Binbaşı

Bu nezle, grip vb... gibi bir rahatsızlık değil, o yüzden her hastalığın seyri birebir aynı olmayabilir. Ben diyete başlayana kadar Debridat almadan tuvalete çıkamıyordum. Size serbest olan yiyeceklerin içinde de size iyi gelmeyenler olabilir, sizi neyin rahatsız ettiğini deneme yanılma yöntemiyle bulabilirsiniz. Çok affedesiniz, hangi gıdanın sebep olduğu gazın çıkardığı kokudan bile anlaşılıyor bazen. Ben salçanın bana yaramadığına öyle uyandım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @i_brahi_m
L
5 yıl
Er

bağırsak her gün kendini yenileyen bir organ değil ki. bağırsak florasının kendine gelmesi bile en az üç ay sürüyor. ibs için önerilen fodmap diyetinin en az üç ay hatta altı ay asla kaçamak yapmadan uygulanması gerek. siz 10 yıldır bundan şikayetçiyim demişsiniz ama bir gün sağlıklı beslenip ertesi gün soslu tavuk dürüm yiyerek iyileşemezsiniz. önemli olan iradeli davranıp bu diyete uymak. nefsinize hakim olamadığınız sürece bu şikayetleri çekmeye devam edersiniz çünkü biz sağlıklı herhangi bir insandan farklıyız. bundan bir sene önce yemek yemeden önce düşündüğümüz hatırlamıyorum ama şuan on kere düşünüyorum çünkü yaşayacaklarımın farkındayım. tamamen dikkat ediyor muyum hayır etmiyorum bende çünkü çok zor bir diyet. çok katı kurallar var. arkadaşlarım onu yiyelim bunu yapalım derken benim karnım ağrır, gaz sancım olur diyemiyorum. ama yapmamız gereken şey kesinlikle vücudumuza ve ihtiyaçlarımıza yönelik diyet ve psikolojik açıdan bir sorunumuz varsa psikoloğa gitmek.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.