Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 kayıtlı üye, 7 misafir, 1 mobil kullanıcı
5095
Cevap
427647
Tıklama
20
Öne Çıkarma
iOS 17 | ANA KONU l 17.4.1
H
12 ay
Yüzbaşı
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >

Apple yeni işletim sistemi iOS 17 sürümünü 18.09.23 tarihinde son kullanıcılar için yayınlandı.

IOS 17 Ana Sürüm Programı :

-IOS 17.4.1 (21E236) sürüm,21.03.24 tarihinde yayınlandı.

-IOS 17.4 ( 21E219 ) sürüm,22.0.24 tarihinde yayınlandı.

-IOS 17.3 ( 21D50 ) sürüm,22.0.24 tarihinde yayınlandı.

-IOS 17.2.1 ( 21C66 ) sürüm,19.12..23 tarihinde yayınlandı.

-IOS 17.2 sürüm,11.12.23 tarihinde yayınlandı.

-IOS 17.1.2 ( 21B101 ) sürüm,07.11.23 tarihinde yayınlandı.

-IOS 17.1.1 ( 21B91 ) sürüm,30.11.23 tarihinde yayınlandı.

-IOS 17.0.3 sürüm,05.10.23 tarihinde yayınlandı.

-IOS 17.0.2 ( 21A351 ) sürüm,27.09.23 tarihinde yayınlandı.

-IOS 17.0.2 ( 21A350 ) sürüm,22.09.23 tarihinde yayınlandı.( iphone 15 serisi için özel sürümdür )

-IOS 17.0.1 ( 21A340 ) sürüm,22.09.23 tarihinde yayınlandı.

-IOS 17.0 ( 21A329 ) sürüm,18.09.23 tarihinde yayınlandı.

https://t.me/ROCKBREAK?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

IOS 17 sürümü ile kullanıma sunulan yeni özellikler :

Journal :
Özel anları yeniden yaşamank için yeni bir yolunu yöntem olarak kullanılabilecek Fotoğraflardaki Anılar üzerine inşa eden yepyeni bir uygulama. Metin, konum ve fotoğraflar ve daha fazlasıyla ilgili deneyimleri hatırlamanın ve yazmanın yeni yolunu keşfedeceksiniz.Neyi dahil etmeyi seçebilirsiniz.

Standby ,Smart display mode :
Apple Watch'tan alınan bir özellik eklendi. Telefonu geceleri bir standa koyun ve bir saat ve çeşitli saat stilleri ile saati görün. En iyi atışları karıştırır. Widget'ları kullanır. Ayrıca maç skorları gibi Canlı Aktiviteleri de görebilirsiniz. StandBy kırmızı ışığa uyum sağlar veuyumanıza yardımcı olacak kırmızı ton eklenmiştir. Olway on dispay desteği olmayan cihazlarda bu deneyimi kısıtlıda olsa yaşana bilecek.

İletişim Posterleri :
Aramalarda ve kişi kartınızda nasıl göründüğünüzü kişiselleştirmenizi sağlar. Posterinizde resim, yazı tipi ve renkle özelleştirebilirsiniz. Bu, Call Kit ile çalışır, böylece üçüncü taraf VOIP uygulamalarında kullanılabilir.

Canlı Sesli Mesaj :
Birisi sizi arar ve mesaj bırakırsa, konuşurken canlı bir transkript göreceksiniz. Bu şekilde cevap vermek isteyip istemediğinizi karar verebilirsiniz. Aramanın neyle ilgili olduğunu bildiğinizde, onu cevaplayıp cevaplamayacığınıza karar verebilirsiniz.

FaceTime :
FaceTime videosu olarak bir mesaj bırakma yeteneği elde ediyor.Konum paylaşımı ve SharePlay ile paylaşılan etkinliği anında başlatabilirsiniz, örneğin aynı canlı yayını izleyerek.Aradığınız kişi aramanızı kaçırırsa mesaj bırakmanıza izin verir.

Mesajlar :
Mesajlar daha hızlı ve daha kullanışlı hale getiridi . Arama filtreleri, sonuçları daraltmak için bir aramaya terim eklemenize izin verecektir. Bir grup sohbetinde görmediğiniz ilk mesaja atlayın. Herhangi bir mesaja cevap vermek için kaydırma yöntemi kullanılabilecek. Sesli mesajlar kopyalanır.

Eve geldiğinizi bildirmek için bir aile üyesi ve arkadaşınızla otomatik bildirim gönderip görüşebilirsiniz. Ayrıca pil seviyenizi ve hücre veri bağlantı durumunuzu görebilirler, böylece bir arama yapıp yapamayacağınızı anlayabilirler.

Çıkartmalar ve emoji :
Tüm çıkartmaları tek bir yerde ulaşabilirsiniz. Tüm emojiler ve çıkartmaları dışa aktarılabilir, yapıştırabilir ve yeniden boyutlandırabilirsiniz.

Fotoğraflardaki konular etiket ve konum bilgisini kaldırılabilir ve çıkartmalara dönüştürülebilir. Live photo ( canlı fotoğraflar ) Canlı Çıkartmalar için hareketli çıkartmalara dönüştürebilirsiniz. Emojiler erişebileceğiniz her yere sistem genelinde eklenebilir.

AirDrop ve NameDrop :
Çalışma şeklini değiştirebilirsiniz.NameDrop, telefonlarınızı birbirine yakın getirebileceğiniz ve paylaşmak ve paylaşmak istediğiniz telefon numaralarını ve e-posta adreslerini kolayca seçebileceğiniz anlamına gelir.

Ayrıca Apple Watch ile de paylaşabilirsiniz. Fotoğrafları paylaşmak için sadece telefonları birbirine yakın bir şekilde paylaşın. Daha sonra uzaklaşabilirsiniz ve içerik internet üzerinden paylaşmaya devam edecektir. Bu SharePlay ile de çalışır, böylece paylaşmak için telefonları bir araya getirebilirsiniz.

Ana Ekrandaki Widget’lar :
Ana ekrandaki widget ‘lar etkileşimlidir,böylece yapılacaklar listesindeki bir öğeyi işaretlemek veya bir uygulama açmak zorunda kalmadan ışıkları akıllı ev otomasyonu ile kapatmak gibi şeyler yapabilirsiniz.

Klavye ve dikte :
Otomatik düzeltme "her zamankinden daha doğru" olacak. Yazdığınız kelimeye göz atma seçeneğini elde etmek için altı çizili kelimeye dokunun. Yazarken tahminleri sıraya sokabilir ve eklemek için boşluk çubuğuna dokunmanız yeterlidir.Yapay zeka ile otimatik düzeltmeler yaılanilir .

Dikte :
Artık dikte ederken yapay zeka sizin sesinizi ve yazım şeklinizi öğrenerek daha gerçekçi ve doğru sonuçlar verebilecek .

Siri :
Her seferinde Hey Siri demeye gerek yok! Sadece ilk kez sesiniz tanımlamak için kullanılabilecek.Sadece Siri diyerek geri dönüş sağlanacak .

Fotoğraflar :
Fotoğraflar ailenizin bir parçası olan kedileri ve köpekleri tanımlayabilir.

Yerel Günlük Uygulaması :
Günlük tutmaya izin veren yeni bir uygulama eklendi. Kullanıcılarını düşüncelerini ve faaliyetlerini düzenli olarak kaydetmelerine olanak sağlayacak. Ayrıca ,iPad ve iPhone sahiplerinin zihinsel ve fiziksel sağlığı takip edilecek.

Kişisel verilere de erişecek. Örneğin, iş ve günlük arkadaşlarını tanımak için SMS’leri takip edecek. Apple Watch’ta yer alan fitness uygulamasından veri çekecek. Ancak bu verilerin tamamı cihazda işlenecek ve sadece kullanıcının genel sağlığı takip edilecek. Günlük kayıt önerileri silinmeden önce dört hafta süreyle saklanacak.

iPhone harici ekran modu :
iPhone'unuz akıllı ekrana dönüşüyor.

Offline Maps ( Haritalar ) :
Artık internet bağlantısı olmadan haritalar kullanılabilecek.

AirTag'i Paylaş: :
AirTags gelecekte en fazla beş kişiyle paylaşılabilir. Örneğin, izleyiciler aile üyeleri tarafından da bulunabilir.

iPadOS 17 sürümü ile kullanıma sunulan yeni özellikler :

Apple ,iPadOS 17 sürümü ile IOS 17 sürümleri arasındaki farkı kapatarak paralel özellikleri sunma yolu seçmiştir.Ortak özellikler haricinde ipad’lere sunulan özelliklere kısaca göz atalım.

Özelleştirilmiş kilit ekranı :
Bu yıl iPad, iPhone'un iOS 16 ile aldığı aynı kilit ekranı ,iPadOS 17 güncellemesini alıyor.
Bu, kullanıcıların artık farklı duvar kağıtları, yazı tipi stilleri ve widget'larla birden fazla kilit ekranı oluşturup kişiselleştirebileceği ve tablete daha önce iPhone'lara özel olan yeni bir özelleştirme katmanı ekleyebileceği anlamına geliyor.

Canlı Aktiviteler :
Bu yıl iPadOS 17'ye gelen bir başka özelik, kullanıcıların önemli bilgileri hızlı bir bakışta görmelerini sağlıyor.

Bu özellik aslında , iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max'te Dynamic Island'a bağlı bir özelliktir, ancak iPad'lerin eklenmiş ekran bilgilendirme yöntemi olarak ekleniyor.Kısıtlı bir yapıya sahip olacak.iPhone 14 pro serisine özel olan Dynamic Island ile karıştırmamalı.

Sağlık uygulaması :[
iPad kullanıcıları, sağlık verileri iCloud'da depolandığı ve tablette de mevcut olduğu için iPhone'larını çıkarmadan sağlık bilgilerini nihayet kontrol edebilir.
Ayrıca, uygulamada yürütülen standartlaştırılmış değerlendirmeler yoluyla zihinsel sağlığınızı ve görsel sağlığınızı izlemenin yeni yolları da dahil olmak üzere, iOS 17'nin bir parçası olarak iPhone'a gelen bir dizi yeni özellik ve işlevsellik içerir.

Safari; :
Safari tarama geçmişinizi ve oturum açmalarınızı farklı kullanıcılar arasında bölmenize olanak sağlayan yeni Profiller işlevselliği ile iPadOS 17'de kavuşmuş durumda .

iPad'i bir aile üyesiyle paylaşırsanız bile , kişisel tarama geçmişinizi ve şifrelerinizi tamamen ayrı tutma özelliğine sahip oldu .
Ayrıca, Mail uygulaması aracılığıyla size e-postayla gönderilen kodların otomatik olarak doldurulması, şifreleri sevdiklerinizle paylaşmanın yeni bir yolu, geliştirilmiş özel tarama ve çok daha akıllı arama yetenekleri de dahil olmak üzere bir iPad'deki Safari deneyimi bir adım ileriye geçmiştir.

IOS 17 sürümünü alan iPhone modelleri :

-iPhone XS ,iPhone XS Max ( A12 )
-iPhone XR ( A12 )
-iPhone 11 ,iPhone 11 Pro ,iPhone 11 Pro Max ( A13 )
-iPhone SE 2020 ( A13 )
-iPhone 12 mini ,iPhone 12 ,iPhone 12 Pro ,iPhone 12 Pro Max ( A14 )
-iPhone 13 mini ,iPhone 13 ,iPhone 13 pro ,iPhone 13 ( A15 )
-iPhone SE 2022 ( A15 )
-iPhone 14 ,iPhone 14 plus ( A15 ),iPhone 14 Pro ,iPhone Pro Max ( A16 )
-iPhone 15 serisi

IOS 17 sürümünü alamayan iPhone modelleri :

-iPhone 8 ve 8 plus ( A11 )
-iPhone X ( A11 )

iPadOS 17 sürümünü alan modeller :

⁃ iPad Air 3. nesil ve sonrası
⁃ iPad 6. nesil ve sonrası
⁃ iPad mini 5. nesil ve sonrası
⁃ iPad Pro 2017 ve sonrası

Apple ,iPadOS 17 desteğini almayan ipad modelleri :

⁃ iPad 5. nesil
⁃ 9.7 inç iPad Pro 1. nesil
⁃ 12.9 inç iPad Pro 1. nesil





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hissiz B 1 R adaM -- 22 Mart 2024; 10:9:47 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

konu sahibinde hiç iş yok valla iOS 16 admini oldukça ilgili. burası ölü. yapamayacaksanız hakkını verecek olana devredin
Yoruma Git
Guest-8C6C2F44B - 5 ay +13
Konuyu yazılım ve donanım konusuna girdiği zaman sınırımızı bilmeliyiz.Her insan her şeyin uzmanlığını bilemez . ..

Apple işletim sistemleri IOS ,iPadOS ,tvOS gibi bir çok yapıya sahip.Cih...
Yoruma Git
Yorumun Devamı QRocKfire - 2 ay +12
Daha önce bukadar saçma bişey duymamıştım. En fazla kasar çalışırken. Kendi kendinize düşündüğünüz mantıksız görüşlerinizi gerçekmiş gibi yazıyor...
Yoruma Git
Yorumun Devamı DARKKNIGHT54 - 5 ay +10
H
12 ay
Yüzbaşı
Konu Sahibi

iOS 17 sürümüne gelmesi beklenen yeni özellikler:

-Kontrol Merkezi kullanıcı arabiriminde ve özelleştirmede büyük değişiklikler
-Dynamic Island için yeni özellikler
-Ek her zaman açık ekran ayarları
-Daha fazla Odak Modu filtresi
-Sağlık uygulaması kullanıcı arayüzü değişiklikleri
-Kamera uygulaması değişiklikleri
-Bildirim değişiklikleri ve ek seçenekler
-Büyük ölçüde geliştirilmiş Arama/Spotlight
-Yeni kilit ekranı ve haritalar arayüzünü göstermesi
-CarPlay özelleştirmeleri
-Apple wallet özelleştirmeleri
-Yeni eklenecek Günlük uygulaması
-Siri iyileştirmeleri
-Avrupa Birliği ülkelerinde ,üçüncü parti uygulama yükleme
-Gelişmiş güvenlik güncellemeleri





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hissiz B 1 R adaM -- 10 Mayıs 2023; 15:46:14 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Q
12 ay
Yarbay

Konu başlığı adına yakışır şekilde süreci tamamlamasını temenni ediyorum …

Hayırlı olsun …

Çok değerli ileri seviyede bilgi sahibi dostlar bulunuyor…





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 10 Mayıs 2023; 21:33:40 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

G
12 ay
Binbaşı




R
12 ay
Yüzbaşı

Hocam başlığı IOS veya iOS şeklinde değiştirirseniz daha doğru olur. Büyük İ harfi yok çünkü





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Riverside. -- 11 Mayıs 2023; 22:19:5 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
12 ay
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Gerekli düzeltmeyi yaptım.İlginiz ve alakanız için teşekkürler.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Riverside.
B
12 ay
Yarbay

PC-telefon arasındaki dosya transferi daha kolay hale getirilse iyi olur iTunes’tan çok anlamıyorum sürükle bırak şeklinde aktarım yapabilsek daha pratik olur.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
12 ay
Yüzbaşı
Konu Sahibi

iTunes üzerinde dosya paylaşım bölümü bulunuyor .Fakat ugulama bu paylaşımı desteklerse ,müzik ,film ve doküman ekleyebilir veya PC dosya taşıyabilirsiniz.Resimler uygulamasından PC’ye resim transfer tek yönlüdür.Yapılacak adımlar biraz sınırlıdır.3utools gibi uygulamalarda işlemi biraz daha kolaylaştırıyor.Apple belirlediği sınırları aşamazsınız.iTunes | dosyalar | işlem yapacağınız uygulamayı seçip transfer yaparsiniz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hissiz B 1 R adaM -- 12 Mayıs 2023; 9:44:44 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @byJuck
B
12 ay
Yarbay

Telefondan oluşturduğum düzenlediğim klasöre resim atamıyorum çok saçma geliyor.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Hissiz B 1 R adaM
R
11 ay
Yarbay

Daha 16.5'i veremediler RC2 geldi dün sorunlardan fırsat bulamıyorlar bir türlü.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
11 ay
Yüzbaşı
Konu Sahibi

IOS 17 beta süreci ,5 Haziran tarihinde başlayacak ve ilk beta için çalışmalar hızla sürüyor.IOS 16 sürümünden bağımsız bir süreçtir.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Razor Crest
H
11 ay
Yüzbaşı
Konu Sahibi

IOS 17 ile Üçüncü Taraf Uygulama Mağazası Desteği geliyor.

Avrupa’nın yeni Dijital Pazarlar Yasası’nın önümüzdeki yıl tamamen uygulanabilir hale gelmesiyle birlikte Apple, iOS 17’nin yayınlanması için gerekli değişiklikleri zamanında yapmayı planlıyor. Bununla birlikte, Apple’ın Avrupalı kullanıcıların uygulamaları App Store dışındaki uygulama mağazalarından yükleyebilmelerine izin vermesi gerekecek.

Şirketin bunu nasıl yapacağı belli değil, ancak Apple resmi uygulama mağazası dışından uygulama yüklemeye karşı olduğu için muhtemelen bu değişikliği bir özellik olarak vurgulamayacak ve olabildiğince az görünür yapacaktır. Ancak rekabet açısından bu özellik oldukça önemli. Belki de bu iOS 17 ile gelecek en büyük yeniliklerden biri.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hissiz B 1 R adaM -- 31 Mayıs 2023; 18:49:50 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

G
11 ay
Yüzbaşı

Yine iOS 17 yi çıkar çıkmaz yükleyip isyan etmeye hazır mıyız



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
C
11 ay
Yarbay

17.7 den önce kurmayı düşünmüyorum. O zamana kadar sorunları anca çözerler.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 1 Haziran 2023; 7:33:12 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Kestirmeler
H
11 ay
Yüzbaşı
Konu Sahibi

IOS 17 beta süreci ,stabiliteden uzak bir şekilde başlayacak.Ana sürüm çıkmadan yüklenmemeli.Bu süreç sadece geliştiriciler için.Fakat yinede bir kısım kullanıcı meraktan yükleyip sorun yaşayacak.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Kestirmeler
G
11 ay
Yüzbaşı

Bende bunları diyorum tüm bunları bileceğiz farkında olacağız ama yinede yükleyip isyan edeceğiz



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Hissiz B 1 R adaM
C
11 ay
Yüzbaşı

ben ana sürüm yayınlandığında telefonu sıfırlar, yeni sürünü kurarım. Ara sürümlerde bunu yapmam ama. Onları wifi den yükler geçerim.
Major sürümleri mutlaka yeni iphone olarak sıfırdan kurmak lazım. Eski sürümün üzerine kurduğunuzda sistem afallıyor, çakışmalar hatta çökmeler bile yaşanabiliyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Hissiz B 1 R adaM
D
11 ay
Yarbay

ios 17 Beta çalışmaları başlasın


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
11 ay
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Ana sürüm beta süreci ilk aşamda sorular yaşatır.Apple belli aralıklarda halka açık beta sürümleri gelecek.Bu sürümlerde test etmek sağlıklıdır.Baştan sona beta kullanmak ,normal kullanıcılar için problem yaratır .



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Demir1357
D
11 ay
Yarbay

O zaman beklemedeyiz hocam




Bu mesajda bahsedilenler: @Hissiz B 1 R adaM