H

Yüzbaşı
22 Mayıs 2022
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
121 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
H
geçen yıl
Apple Vision Pro \u0026 VisionOS | Ana Konu |
Apple Vision Pro & VisionOS

< Resime gitmek için tıklayın >

Apple, 3.499 dolarlık bir VR gözlük olan Vision Pro'yu ortaya çıkardı.

Vision Pro ile artık bir ekranla sınırlı değilsiniz.(AR) versiyonunda veya tamamen sürükleyici bir sanal gerçeklik (VR) alanında, kulaklık ünitesi kullanıcıların özel uygulamalar ile kullanım açısına ayrı bir boyut katacak .

Sisteme sadece bakarak göz atıyorsunuz. Uygulama simgeleri onlara baktığınızda canlanıyor;seçmek için parmaklarınız aracılığı ile dokunmanız ve kaydırmak için hafifçe hareket ettirmek yeterlidir.

"EyeSight" adlı bir özellik, kullanıcıların AR modundayken gözlerini ön ekranda gösterecek, şeffaf bir ekranı simüle edecek ve çevrelerindekilerle daha doğal bir şekilde etkileşime girmelerine izin verecek.

Optic ID, Vision Pro'nun kilidini açmaktan ,satın almaya kadar uzanan yeni güvenlik katmanı barındırıyor.Kullanıcıyı tanımlamak için göz retinasını, 3D tarama haritası oluşturmaktadır.

Apple, Vision Pro giyerken dünyayı net bir şekilde görebildiğiniz için, alanınızda mevcut kalacağı net olarak belirti. Yapılan listeniz ve notlarınızı gözden geçirebilir, safarideki bir sonraki seyahatinizi planlar ve yazarken müzik dinliyebilirsiniz .Tanıtılan Bluetooth aksesuarlarıyla sorunsuz çalışacak ve Mac'inizi sadece bakarak kablosuz olarak Apple Vision Pro'ya bile getirebilirsiniz.

Vision Pro, cihaz için sıfırdan oluşturulmuş uygulamaların yanı sıra, kullanıcının önünde kayan bir ekran olarak görünen iOS için oluşturulmuş uygulamaları da çalıştıracaktır. Şirket, cihazı bir kullanıcının mevcut cihazları için güçlü ama kompakt bir değiştirme veya büyütme olarak sunacağını belirtiyor.

Örneğin bir gösteri, kullanıcının AR'de bir FaceTime konuşması olduğunu ve kişileri etraflarında yüzen ekranlarda göründüğünü gösterdi. Apple, bu deneyim için Vision Pro'nun yüz ve el hareketlerinize dinamik olarak uyan dijital bir yüzey yapmak için makine öğrenimini kullanıldığı ve temsilini oluşturduğunu söyledi.

Bir eğlence cihazı olarak Apple, kullanıcıların mekansal fotoğraflar çekmek için kullanabilecekleri cihazın 3D kamerasını ve sanal bir sinemada film izleme veya Apple Arcade video oyunları oynama yeteneği gibi daha geleneksel VR deneyimlerini sunmayı hedefliyor. Apple ,” dünyada bu kalitede 3D deneyimi sunabilecek başka bir cihaz yok " dedi.

Şirket, cihazın ABD'de gelecek yılın başlarında müşterilerine gönderileceğine vurgu yaptı..Amerika dışındaki başka bölgeler için tarih veya fiyat verilmedi.

Apple Vision Pro , Teknik Özellikler :

• Gövde: Üç boyutlu olarak oluşturulmuş ve lamine camdan oluşan tek bir parça, yuvarlak alüminyum alaşımlı bir gövdede birleşir. Bundan kafa bandının bağlı olduğu hoparlörlü ses bantları uzanır.
• Boyut: Bilinmiyor.
• Ağırlık: Bilinmiyor.
• İşletim sistemi: visionOS
• Sistemin korunması: İris ölçüldükten sonra kişiselleştirilmiş erişim için yeni Optic ID burada Face ID veya Touch ID yerine kullanılır.
• Fiziksel kontroller: Kasada, her ikisi de Apple Watch'tan bilinen bir düğme ve bir dijital taç vardır.
• Sistemin ve uygulamaların çalışması: Göz hareketleri, hareketler, ses kontrolü.
• İçeride görüntüler: Göz başına 4K'dan fazla çözünürlük vardır. microOLED teknolojisi ile toplam 23 milyon piksel gerçekleştirilecek. Her göz için üç parçalı bir lens kullanılır.
• İçerideki kameralar: Kullanıcının göz hareketlerini kaydeden 4 kızılötesi kamera.
• Gözlük değişimi: Kulaklık, gözlüklerin kullanılamaması için göz çevresinin üzerinde uzanır. Bireysel göz gücüne sahip özel Zeiss lensler kullanılmalıdır. Bunlar manyetik bir braketle kurulur ve kesinlikle çok paraya mal olur. Bu yüzden belki bunun yerine kontakt lens kullanın.
• Dışarıda ekran: Diğer insanlarla sohbet ederken kullanıcıların gözlerini gösteren kavisli OLED ekran. Ancak şu anda meşgul olduğunuzu da gösterebilir.
• Dışarıdaki kameralar: İleriye, yana ve aşağı bakan 10 kamera. Bunlardan ikisi TrueDepth kameralar.
• Dışarıdaki sensör: LiDAR tarayıcı
• Ses: Kulaklığın kafa bandındaki 3D ses (Genişsel Ses) ve ses kontrolü, telefon görüşmeleri, FaceTime vb. için birden fazla mikrofon sağlamayı amaçlayan hoparlörler. AirPods gibi Bluetooth kulaklıklar eşleştirilebilir.
• Konfor: Hem ışık engelleyici hem de kafaya sabitleme için ayar mekanizmalı dokuma kafa bandı, bireysel konfor sunmak için tasarlanmıştır. Her şey modüler olduğundan, ideal tutuşu sağlamak için farklı boyutlar kullanılabilir.
• SoC: İşlem süreçleri, grafik, ses ve visionOS işlevleri için M2 çip
• Sensör çipi: Kamera ve sensör verilerinin gerçek zamanlı hesaplaması için R1 çip .
• Güç kaynağı: Pilin iki saate kadar dayanan örgülü kablosu, geçmeli ve dönen mekanizma ile kulaklığa sabitlenir. Üçüncü taraf pillerin veya güç bankaları (şimdilik) desteği yok. Pilin veya kulaklığın sabit kullanım için güç kaynağına bağlanıp bağlanamayacağı hala belirsizdir (masada, kanepede vb.).




https://www.youtube.com/watch?v=TX9qSaGXFyg&feature=youtu.be
H
geçen yıl
iOS 17 | ANA KONU l 17.6.1
< Resime gitmek için tıklayın >

Apple yeni işletim sistemi iOS 17 sürümünü 18.09.23 tarihinde son kullanıcılar için yayınlandı.

IOS 17 Ana Sürüm Programı :

-IOS 17.6.1 () sürüm,08.08.24 tarihinde yayınlandı.

-IOS 17.4.1 (21E236) sürüm,21.03.24 tarihinde yayınlandı.

-IOS 17.4 ( 21E219 ) sürüm,22.0.24 tarihinde yayınlandı.

-IOS 17.3 ( 21D50 ) sürüm,22.0.24 tarihinde yayınlandı.

-IOS 17.2.1 ( 21C66 ) sürüm,19.12..23 tarihinde yayınlandı.

-IOS 17.2 sürüm,11.12.23 tarihinde yayınlandı.

-IOS 17.1.2 ( 21B101 ) sürüm,07.11.23 tarihinde yayınlandı.

-IOS 17.1.1 ( 21B91 ) sürüm,30.11.23 tarihinde yayınlandı.

-IOS 17.0.3 sürüm,05.10.23 tarihinde yayınlandı.

-IOS 17.0.2 ( 21A351 ) sürüm,27.09.23 tarihinde yayınlandı.

-IOS 17.0.2 ( 21A350 ) sürüm,22.09.23 tarihinde yayınlandı.( iphone 15 serisi için özel sürümdür )

-IOS 17.0.1 ( 21A340 ) sürüm,22.09.23 tarihinde yayınlandı.

-IOS 17.0 ( 21A329 ) sürüm,18.09.23 tarihinde yayınlandı.

https://t.me/ROCKBREAK?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

IOS 17 sürümü ile kullanıma sunulan yeni özellikler :

Journal :
Özel anları yeniden yaşamank için yeni bir yolunu yöntem olarak kullanılabilecek Fotoğraflardaki Anılar üzerine inşa eden yepyeni bir uygulama. Metin, konum ve fotoğraflar ve daha fazlasıyla ilgili deneyimleri hatırlamanın ve yazmanın yeni yolunu keşfedeceksiniz.Neyi dahil etmeyi seçebilirsiniz.

Standby ,Smart display mode :
Apple Watch'tan alınan bir özellik eklendi. Telefonu geceleri bir standa koyun ve bir saat ve çeşitli saat stilleri ile saati görün. En iyi atışları karıştırır. Widget'ları kullanır. Ayrıca maç skorları gibi Canlı Aktiviteleri de görebilirsiniz. StandBy kırmızı ışığa uyum sağlar veuyumanıza yardımcı olacak kırmızı ton eklenmiştir. Olway on dispay desteği olmayan cihazlarda bu deneyimi kısıtlıda olsa yaşana bilecek.

İletişim Posterleri :
Aramalarda ve kişi kartınızda nasıl göründüğünüzü kişiselleştirmenizi sağlar. Posterinizde resim, yazı tipi ve renkle özelleştirebilirsiniz. Bu, Call Kit ile çalışır, böylece üçüncü taraf VOIP uygulamalarında kullanılabilir.

Canlı Sesli Mesaj :
Birisi sizi arar ve mesaj bırakırsa, konuşurken canlı bir transkript göreceksiniz. Bu şekilde cevap vermek isteyip istemediğinizi karar verebilirsiniz. Aramanın neyle ilgili olduğunu bildiğinizde, onu cevaplayıp cevaplamayacığınıza karar verebilirsiniz.

FaceTime :
FaceTime videosu olarak bir mesaj bırakma yeteneği elde ediyor.Konum paylaşımı ve SharePlay ile paylaşılan etkinliği anında başlatabilirsiniz, örneğin aynı canlı yayını izleyerek.Aradığınız kişi aramanızı kaçırırsa mesaj bırakmanıza izin verir.

Mesajlar :
Mesajlar daha hızlı ve daha kullanışlı hale getiridi . Arama filtreleri, sonuçları daraltmak için bir aramaya terim eklemenize izin verecektir. Bir grup sohbetinde görmediğiniz ilk mesaja atlayın. Herhangi bir mesaja cevap vermek için kaydırma yöntemi kullanılabilecek. Sesli mesajlar kopyalanır.

Eve geldiğinizi bildirmek için bir aile üyesi ve arkadaşınızla otomatik bildirim gönderip görüşebilirsiniz. Ayrıca pil seviyenizi ve hücre veri bağlantı durumunuzu görebilirler, böylece bir arama yapıp yapamayacağınızı anlayabilirler.

Çıkartmalar ve emoji :
Tüm çıkartmaları tek bir yerde ulaşabilirsiniz. Tüm emojiler ve çıkartmaları dışa aktarılabilir, yapıştırabilir ve yeniden boyutlandırabilirsiniz.

Fotoğraflardaki konular etiket ve konum bilgisini kaldırılabilir ve çıkartmalara dönüştürülebilir. Live photo ( canlı fotoğraflar ) Canlı Çıkartmalar için hareketli çıkartmalara dönüştürebilirsiniz. Emojiler erişebileceğiniz her yere sistem genelinde eklenebilir.

AirDrop ve NameDrop :
Çalışma şeklini değiştirebilirsiniz.NameDrop, telefonlarınızı birbirine yakın getirebileceğiniz ve paylaşmak ve paylaşmak istediğiniz telefon numaralarını ve e-posta adreslerini kolayca seçebileceğiniz anlamına gelir.

Ayrıca Apple Watch ile de paylaşabilirsiniz. Fotoğrafları paylaşmak için sadece telefonları birbirine yakın bir şekilde paylaşın. Daha sonra uzaklaşabilirsiniz ve içerik internet üzerinden paylaşmaya devam edecektir. Bu SharePlay ile de çalışır, böylece paylaşmak için telefonları bir araya getirebilirsiniz.

Ana Ekrandaki Widget’lar :
Ana ekrandaki widget ‘lar etkileşimlidir,böylece yapılacaklar listesindeki bir öğeyi işaretlemek veya bir uygulama açmak zorunda kalmadan ışıkları akıllı ev otomasyonu ile kapatmak gibi şeyler yapabilirsiniz.

Klavye ve dikte :
Otomatik düzeltme "her zamankinden daha doğru" olacak. Yazdığınız kelimeye göz atma seçeneğini elde etmek için altı çizili kelimeye dokunun. Yazarken tahminleri sıraya sokabilir ve eklemek için boşluk çubuğuna dokunmanız yeterlidir.Yapay zeka ile otimatik düzeltmeler yaılanilir .

Dikte :
Artık dikte ederken yapay zeka sizin sesinizi ve yazım şeklinizi öğrenerek daha gerçekçi ve doğru sonuçlar verebilecek .

Siri :
Her seferinde Hey Siri demeye gerek yok! Sadece ilk kez sesiniz tanımlamak için kullanılabilecek.Sadece Siri diyerek geri dönüş sağlanacak .

Fotoğraflar :
Fotoğraflar ailenizin bir parçası olan kedileri ve köpekleri tanımlayabilir.

Yerel Günlük Uygulaması :
Günlük tutmaya izin veren yeni bir uygulama eklendi. Kullanıcılarını düşüncelerini ve faaliyetlerini düzenli olarak kaydetmelerine olanak sağlayacak. Ayrıca ,iPad ve iPhone sahiplerinin zihinsel ve fiziksel sağlığı takip edilecek.

Kişisel verilere de erişecek. Örneğin, iş ve günlük arkadaşlarını tanımak için SMS’leri takip edecek. Apple Watch’ta yer alan fitness uygulamasından veri çekecek. Ancak bu verilerin tamamı cihazda işlenecek ve sadece kullanıcının genel sağlığı takip edilecek. Günlük kayıt önerileri silinmeden önce dört hafta süreyle saklanacak.

iPhone harici ekran modu :
iPhone'unuz akıllı ekrana dönüşüyor.

Offline Maps ( Haritalar ) :
Artık internet bağlantısı olmadan haritalar kullanılabilecek.

AirTag'i Paylaş: :
AirTags gelecekte en fazla beş kişiyle paylaşılabilir. Örneğin, izleyiciler aile üyeleri tarafından da bulunabilir.

iPadOS 17 sürümü ile kullanıma sunulan yeni özellikler :

Apple ,iPadOS 17 sürümü ile IOS 17 sürümleri arasındaki farkı kapatarak paralel özellikleri sunma yolu seçmiştir.Ortak özellikler haricinde ipad’lere sunulan özelliklere kısaca göz atalım.

Özelleştirilmiş kilit ekranı :
Bu yıl iPad, iPhone'un iOS 16 ile aldığı aynı kilit ekranı ,iPadOS 17 güncellemesini alıyor.
Bu, kullanıcıların artık farklı duvar kağıtları, yazı tipi stilleri ve widget'larla birden fazla kilit ekranı oluşturup kişiselleştirebileceği ve tablete daha önce iPhone'lara özel olan yeni bir özelleştirme katmanı ekleyebileceği anlamına geliyor.

Canlı Aktiviteler :
Bu yıl iPadOS 17'ye gelen bir başka özelik, kullanıcıların önemli bilgileri hızlı bir bakışta görmelerini sağlıyor.

Bu özellik aslında , iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max'te Dynamic Island'a bağlı bir özelliktir, ancak iPad'lerin eklenmiş ekran bilgilendirme yöntemi olarak ekleniyor.Kısıtlı bir yapıya sahip olacak.iPhone 14 pro serisine özel olan Dynamic Island ile karıştırmamalı.

Sağlık uygulaması :[
iPad kullanıcıları, sağlık verileri iCloud'da depolandığı ve tablette de mevcut olduğu için iPhone'larını çıkarmadan sağlık bilgilerini nihayet kontrol edebilir.
Ayrıca, uygulamada yürütülen standartlaştırılmış değerlendirmeler yoluyla zihinsel sağlığınızı ve görsel sağlığınızı izlemenin yeni yolları da dahil olmak üzere, iOS 17'nin bir parçası olarak iPhone'a gelen bir dizi yeni özellik ve işlevsellik içerir.

Safari; :
Safari tarama geçmişinizi ve oturum açmalarınızı farklı kullanıcılar arasında bölmenize olanak sağlayan yeni Profiller işlevselliği ile iPadOS 17'de kavuşmuş durumda .

iPad'i bir aile üyesiyle paylaşırsanız bile , kişisel tarama geçmişinizi ve şifrelerinizi tamamen ayrı tutma özelliğine sahip oldu .
Ayrıca, Mail uygulaması aracılığıyla size e-postayla gönderilen kodların otomatik olarak doldurulması, şifreleri sevdiklerinizle paylaşmanın yeni bir yolu, geliştirilmiş özel tarama ve çok daha akıllı arama yetenekleri de dahil olmak üzere bir iPad'deki Safari deneyimi bir adım ileriye geçmiştir.

IOS 17 sürümünü alan iPhone modelleri :

-iPhone XS ,iPhone XS Max ( A12 )
-iPhone XR ( A12 )
-iPhone 11 ,iPhone 11 Pro ,iPhone 11 Pro Max ( A13 )
-iPhone SE 2020 ( A13 )
-iPhone 12 mini ,iPhone 12 ,iPhone 12 Pro ,iPhone 12 Pro Max ( A14 )
-iPhone 13 mini ,iPhone 13 ,iPhone 13 pro ,iPhone 13 ( A15 )
-iPhone SE 2022 ( A15 )
-iPhone 14 ,iPhone 14 plus ( A15 ),iPhone 14 Pro ,iPhone Pro Max ( A16 )
-iPhone 15 serisi

IOS 17 sürümünü alamayan iPhone modelleri :

-iPhone 8 ve 8 plus ( A11 )
-iPhone X ( A11 )

iPadOS 17 sürümünü alan modeller :

⁃ iPad Air 3. nesil ve sonrası
⁃ iPad 6. nesil ve sonrası
⁃ iPad mini 5. nesil ve sonrası
⁃ iPad Pro 2017 ve sonrası

Apple ,iPadOS 17 desteğini almayan ipad modelleri :

⁃ iPad 5. nesil
⁃ 9.7 inç iPad Pro 1. nesil
⁃ 12.9 inç iPad Pro 1. nesil
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.