Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 4 misafir, 1 mobil kullanıcı
6912
Cevap
336572
Tıklama
28
Öne Çıkarma
Cevap: INTEL 14-13-12. Nesil İşlemciler [ANA KONU] | [PCIE5-DDR5-DDR4-LGA1700] (332. sayfa)
-
geçen yıl
Binbaşı

Ben bu "rma" işlemleri için intel forumundan ulaştım bir haftadır mail atıp duruyoruz. Lokasyonunuza göre bildirim sağladık 1-2 iş günü içerisinde size ulaşacak dediler ve beklemeye başladım yine mail yada telefon gelir diye ümit ediyorum. Lokasyon dediğine göre Türkiye'de pentayı biliyorum, penta dan mı ulaşırlar acaba? Onlara da mail atsam mı bilemedim.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
-
geçen yıl
Binbaşı

Bende öyle düşündüm çünkü 14900 k işlemci ile program yüklemek istediğimde sıcaklık değerlerinde absürt oynamalar oluyor. Aşırı tarayıcı çökme problemleri de vardı. Bios ayarlarında forumlardan gördüklerimi deneye deneye çökme sorununu azalttık ama bir kararsızlık sorunu var bariz belli. Hiç elimde tutmaya niyetim yok mevcut işlemciyi bakalım nasıl halledebileceğim. Teşekkür ederim.




Bu mesajda bahsedilenler: @nothingtodeclare
-
geçen yıl
Binbaşı

İntel ve DHL 'den mesaj geldi. Paketleyip göndereceğim. Bakalım ne kadar zamanda çözülecek.



E
geçen yıl
Yarbay

Merhaba benim anakart da gelmiş msi z790 carbon wifi ama beta diyor beta yüklemem ve neden beta sanki bir bios daha gelecek gibi ne yaptıkları beli değil.



< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @omerkarakaya
O
geçen yıl
Yüzbaşı

Yükleyin bence sisteminiz düzelecektir. Ben indiremiyorum sanırım msi kaldırdı biosu



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @enja
A
geçen yıl
Yarbay

satın aldığınız yer ile iletişime geçin hızlıca RMA işlemi başlatacakları intel'in bizde ki distribütörü genelde penta oluyor onlarda hızlıca değiştirirler


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @-Nefer-
-
geçen yıl
Binbaşı

İntel; DHL kargo ile kendisine göndermemi istedi. Pazartesi adresten gelip alacaklar. RMA işlemlerini bu şekilde başlatmış oldum. Satın aldığım yerde süreci hızlandırmak için penta ile iletişime geçin dedi. Penta'da intel ile iletişime geçeceği için ben dolandırmayayım konuyu dedim.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Aerosol 34
A
geçen yıl
Yarbay

penta intel ile iletişime geçmez ki dostum zaten distribütör onlar olduğu için direk değişim kararı çıkartır sana RMA belgesi verir sende o belgeyle işlemciyi aldığın yerden yenisini, stoklarda yoksa da benzerini alırsın, yukarıda örnek var boş yere gereksiz süreç uzamış işin sonunda yine değişim yapar intel ama yurtdışı git gel süreçleri biraz sürebilir.

"hocam bende gaminggentr aracılığıyla almıştım ve pentayla kendileri iletişime geçti 1 günde değişim verdi penta acaba aldıgınız yer ile iletişime geçseniz süreci hızlandırsanız olmazmı ?
benden komple kasayı istediler testler yaptılar ve kendi ramlerini takıpta denediler direkt pentayla iletişime geçtiler değişim yaptırdılar . "





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerosol 34 -- 8 Ağustos 2024; 23:46:32 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @-Nefer-
-
geçen yıl
Binbaşı

Doğrudur çok detayını bilemiyorum ben şöyle bir mesaja denk geldiğim için süreci aynı şekilde yürütmeye çalıştım;
https://community.intel.com/t5/Processors/Intel-Support-Turkey/m-p/1619928#M75430

"Arkadaşlar Merhaba, Benim 14900ks var. Intel RMA yaptım. DHL geldi ve paketlediğim işlemciyi evimden aldı. Hemen ertesi günü yani bugün mail geldi yeni işlemcim akşam elime ulaşacakmış. İstanbulda yaşıyorum. Tavsiyem böyle forumlarda uğraşmayın gidin intel destekten çözüm arayın bol şans. İşlemciyi nisan ayında almıştım Haziran sonu bozuldu. "

Bende en fazla kargo sürecini beklerim diye düşündüm. Değişim yapsınlar da biran önce . :)




Bu mesajda bahsedilenler: @Aerosol 34
N
geçen yıl
Yüzbaşı

14600KF'de buna benzer problemleri yaşayan/duyan oldumu?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
geçen yıl
Yarbay

Dostlar selam. Bende de 13600k var. 2023 şubatta almıştım. Aldığım günden bu yana sıvı soğutma kullanmama ve full tower havadar bir kasada kullanmama rağmen çok ısınıyordu işlemci. Belki hatırlayan olur beni, o aralar buraya gelip danışıyordum sürekli. O dönemde "240'lık sıvı soğutma yetmez ondandır 360'lık al" denmişti. Bende voltaj düşürerek kendimce çözüm sağlayıp kullanmaya devam ettim. Ama hep kafamda da kaldı bu konu. Ben düz bir kullanıcıyım ne overclock bilirim ne render mender yaparım. Sıvı soğutmam da var düzenli macunlama da yapıyorum neden ben bu işlemciyi default kullanamıyorum neden voltaj ayarlarından kısmak zorundayım diye. Şimdi bir süredir bu muhabbetler de dönüyor heryerde. İçime kurt düştü benim işlemci de sorumlular arasında mıydı diye. Çökme vs yaşatmadı hiç ama bahsettiğim ısınma olayı öyle böyle değil. Oyunda shader yüklerken 95+ derece olan, r23'de teste başlamamdan sadece 5-10 saniye sonra 100 dereceyi gören, çıkmayıp beklersem bir dakika sonrasında 100+ derecelere çıkan bir sıcaklık olayı. Yoksa oyunda 80 dereceyi gördüm Aman Allahım diyenlerden değilim yani. Voltaj düşürmezsem açıp bir bf42 bile oynayamıyorum. 128 kişilik haritada kısa sürede 90+ derecelerde kalıyor.

Bu anlattıklarım ısığında, sizce sorun hala 240'lık sıvı soğutma kullanmamda mı yoksa benim işlemci de nette haberleri dönen kronik sorunlulardan biri mi?

Fikriniz önemli dostlar, ben pek çoğunuz kadar hakim değilim işlemcilerin teknik hikayelerine. Dediğim gibi 3-5 senede bir işlemcisini upgrade edip takıp aksamları evinde bir iki saat oyun oynayan dümdüz bir kullanıcıyım. Gaza gelip işlemciyi boşyere iade etmekle uğraşmak da istemiyorum, gönderdin aldın uzun süreler kargo beklemek de istemiyorum. Ama eğer ortada bir problem varsa bende değişiklik için elimden geleni yapmak istiyorum.

Peşinen teşekkürler.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dutch van der Linde -- 9 Ağustos 2024; 9:19:12 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
T
geçen yıl
Yüzbaşı

Arkadaşlar intel laptoplar konusunda sorun yaşayanlar var mı? Şahsen bu haberlere bakınca 1 adet 13980hx ve 13900hx işlemcili laptopun elimde kalmışlığı var... 13900hx laptopum anakart değişimi onaylanmış halde...



G
geçen yıl
Yarbay

Intel bakalım nasıl toparlayacak…
< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

N
geçen yıl
Binbaşı

gayet net açık bir yorum hocam gaminggentr komple kasayı istedi kendileri denedi ve değişim yaptılar ama bazı süreçte yurtdışı değişimde olmaktaymış o zaman ürün yurtdışı görüp yeni tekrar gelecek ve işlem biraz uzayacak ne yazık ki . ama burda ilk etap aldığınız yer ile çözmek gibi iyi niyet için kendileri direkt değişim yoluna girmekte test edip benim işlemciyi test edip aldılar ve biz kendi içimizde intel ile iade süreci yapıcaz dediler sizi mağdur etmemek için sağolsunlar baya yardımcı olmaktalar .
ama süreç ; alınan yer sonra penta sonra intel gibi ilerlemeli yaşadığınız zorluğa göre tabi




Bu mesajda bahsedilenler: @Aerosol 34
O
geçen yıl
Yüzbaşı

i7 14700kf msi z790 tomahawk wifi ddr5 anakart yeni microcodelu bios ile test yaptım. intel default settings ayar pl1 ve pl2 220w cpu lite load mode 6 bu ayarlarla. thermalright phantom spirit hava soğutucu kullanıyorum. 253w thermal throotle alıyorum. sizce nasıl durum.


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerkarakaya -- 9 Ağustos 2024; 13:18:43 >

T
geçen yıl
Teğmen

Arkadaşlar selam,

Bende i9 13900k ve i7 14700k olmak uzere 2 cpu var, Asus Maximus Z790 Apex board da her ikisi de su Intel stabilizasyon olaylarindan dolayi sorunlu calisiyor. Oyunlarin cogunda isi direk 88+ olup kirmizi isik hatasi veriyor, sonra da crash ediyor zaten. 14700k yi yeni aldim dolayisiyla su microcode gelmeden kullanmak istemiyorum.

Elde 1 de 12900k var ancak ramler 6000mhz ustu. 12900 u bu sisteme taksam, calisir mi yoksa ramlerden dolayi sıkıntı mı olur?

Yeni microcode update geldi ama Non-K işlemciler için gelmiş zaten, dolayısıyla bir süre daha beklemek lazım heralde K lar için olanı.

Ya da bu 13900 için power limit öneriniz var mı?



O
geçen yıl
Binbaşı

Asus BIOS update yayınlamış. Beta sürüm yazıyor deneyeceğim bakalım.


< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OssiiE -- 10 Ağustos 2024; 1:50:30 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
geçen yıl
Binbaşı

Güncellemeyi yaptım fakat bir değişiklik farketmedim gibi.

Bir daha test yapıp öncesi sonrası sonuçları atacağım buraya



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

O
geçen yıl
Yüzbaşı

non k işlemciler için denmiş orda. işlemciniz k serisi ise fark görememeniz normal.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @OssiiE
E
geçen yıl
Yarbay

aynısı benimde başıma geldi. penta firması ürünlerin arkadasında durmuyor. satın aldığınız yer biraz ilgiliyse onlar ilgileniyor.

penta nın acıklaması söyle biz sadece 6 ay destek veriyoruz sonrası size kalmış diyorlar.




Bu mesajda bahsedilenler: @Z.E.U.S