Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 3 misafir, 1 mobil kullanıcı
6881
Cevap
329052
Tıklama
29
Öne Çıkarma
Cevap: INTEL 14-13-12. Nesil İşlemciler [ANA KONU] | [PCIE5-DDR5-DDR4-LGA1700] (145. sayfa)
R
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

D
3 yıl
Yarbay

R
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Intel Core i9-13900K & premium Z790 motherboard now certified for DDR5-7600 XMP 3.0 memory


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
3 yıl
Yarbay

6400 alamadım diye üzülüyordum, 7200+ olanları artık hiç alamam :)



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @REDSTONE
S
3 yıl
Yarbay

Vatanda şuan 6400 var hemde baya ucuz. Ben aylar önce çeyize diye 7500 den aldım rgb siz olanı,şuan zarardayım

Hynix A 7000 üzeri yeni tip ramler TRFC tight sevmiyor çokda fark yok yani gergin hynix M ile. Çatır çatır 6 liraya 6400 ram alınır



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Humboldt
O
3 yıl
Binbaşı

Beyler 12700k ve Rog strix z690-a ile araniza katildim. Islemci soğutucusu olarak scythe mugen 5 var sicakliklarim gayet iyi lakin. Anakartta bir problem var anladığım kadarıyla. PCH (bazen chipset de yaziyor) hariç sicakliklarim çok güzel. Boşta 35-40, Youtube, twitch vs ile 45-47 oluyor maksimum. Kasa phanteks p400a. Hava sogutmasi iyi bir kasa. Anakarta en yakin 3 fana akasa viper aldım. Ustten 2 tane 14 cm ve 1 zaten de egzoz fan ile 1000 rpm civarina ayarlayip hem sessiz hem de iyi hava akışı elde ettim. Lakin bu PCH sıcaklığı bosta islemci 35 dereceyken 58-60, biraz yuklesem 66-67 ye çıktı daha oyun açmaya fırsatım olmadi 85 derece olur bu pch kafadan bu gidişle. Onun dışında herşey normal görünüyor. İnternette aradim pch sicakliklarimdan diğer kişilerde şikayetçi sadece Asus ta degil Msi da da ayni durum var. Bir tek chipsete ufakcik fan koyan modellerde bu sorun yok. Sizlerde durum nedir? Ne yapamam gerekir. Uzun ömürlü kullanmak istiyorum sık sık Pc yenileyen birisi değilim. Ekran kartinin 0 db ayarini kapatinca pch 55 derecelere düştü ama ekran kartinin hemen altindaki ssd bu kadar isinmiyor. 40 derecelerde takiliyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
D
3 yıl
Yarbay

Ne yazıkki o kısım için gördüğün dereceler normal.Kasa içi havalandırmayı kuvvetlendirirsen düşüş sağlama imkanın var.O dereceler zaten çok büyük sıkıntı yaratmaz.




Bu mesajda bahsedilenler: @One Shot One Kill
C
3 yıl
Yarbay

DDR5 bellekler yavaşdan olgunlaşmaya başlıyorlar, sonraki 2 sene içinde 10 ghz ve üstünü görürler artık, tabi gecikme süreleri de ona göre olur.


https://wccftech.com/intels-13th-gen-raptor-lake-platform-z790-motherboards-ddr5-7600-xmp-3-0-memory-certification/





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 3 Ekim 2022; 16:43:20 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Öncelikle hayırlı olsun.

Yazmayayım yazmayayım diyorum ama yazmadıkça olay iyice saçma noktalara gidiyor.

quote:

Chipset temp için 360mm liquid cooler önerilmesi gibi...

PCH temp değerlerinde şu an için ciddi sıkıntılar görünmüyor. Gaming senaryoları esnasında da belirttiğiniz ölçüde high temp değerleri görülmemesi muhtemeldir. Denemeleriniz sonrası paylaşım sağlarsınız.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @One Shot One Kill
O
3 yıl
Binbaşı

Merhaba. Bu akşam oyunda test ettim. PCH 75 dereceyi geçmedi. Onun dışında cpu ya prime95 testi yaptim. 12700k 3-4 dk içinde 95 lere gelince durdurdum. Sogutucum mugen 5 bu kadar kotu olacagini düşünmüyordum sebebini biostan buldum. Default ta power limit sonuna kadar açıkmış 4000 kusur watt pl1 ve pl2 değeri vardi. 125/190 olarak düşürdüm işlemci kendine geldi. Hala 90 lari görüyor prime95 te ama ayarlari kurcalamam lazim anladigim kadariyla. Boşta 30 derece oyuda 60-70 derece. Belki Thermal macunu kötü sürmüş olabilirim. Bu arada mesajını silmiş chipset e 360 lik sıvı soğutma oneren. Chipset olmadi 4 cm lik pwm fan alip üstüne cift tarafli bantla takarım:)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi One Shot One Kill -- 3 Ekim 2022; 21:22:29 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @REDSTONE
H
3 yıl
Yarbay

5100 lirayken almadık sepetteydi. Sonrasında bir arkadaş buradan haberi verince sömürdüler tabi :)

8000 mhz üstünü görelim hele bir bakarız D5 işine.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @StreamRolleR
S
3 yıl
Yarbay

10.000 olamaz.İmkansız ( ln2 şartları altında 300 paket bin yaparak olan bir değer bu )

Samsung overclocking modules adı altında 8333 mhz max olacağı bir tablo vardı

JEDEC ve Overclocking Modules diye

Yeni gelen Hynix A 7600 e kadar XMP QVL alan D5 de sona yakın değerler.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Cpt. Miller