H

Yarbay
18 Mayıs 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
61 üye
Görüntülenme (?)
719 (Bu ay: 2)
Gönderiler Hakkında
H
4 yıl
Yeni Ocakbaşı Intel i9 10900k !!!
H
5 yıl
İncehesap Gaming Geceleri [ANA KONU]
İNCEHESAP GAMİNG GECELERİ

https://www.incehesap.com/gaming-geceleri/

06.05.2022 İndirimleri

< Resime gitmek için tıklayın >

Önceki haftalar (arşiv):

14.05.2021 İndirimleri

< Resime gitmek için tıklayın >

04.09.2020 İndirimleri

< Resime gitmek için tıklayın >

28.08.2020 İndirimleri

< Resime gitmek için tıklayın >

07.08.2020 İndirimleri

< Resime gitmek için tıklayın >

24.07.2020 İndirimleri

< Resime gitmek için tıklayın >

17.07.2020 İndirimleri

< Resime gitmek için tıklayın >

10.07.2020 İndirimleri
< Resime gitmek için tıklayın >

03.07.2020 İndirimleri

< Resime gitmek için tıklayın >

26 Haziran 2020 İndirimleri

< Resime gitmek için tıklayın >

19 Haziran 2020 İndirimleri

< Resime gitmek için tıklayın >

12 Haziran 2020 İndirimleri

< Resime gitmek için tıklayın >

5 Haziran 2020 İndirimleri

< Resime gitmek için tıklayın >

29 Mayıs 2020 İndirimleri

< Resime gitmek için tıklayın >

15 Mayıs 2020 İndirimleri

< Resime gitmek için tıklayın >

8 mayıs 2020 indirimleri:

< Resime gitmek için tıklayın >

1 Kasım 2019 İndirimleri

< Resime gitmek için tıklayın >

25 Ekim 2019 İndirimleri

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >

18 Ekim 2019 İndirimleri

< Resime gitmek için tıklayın >

11 Ekim 2019 İndirimleri

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >


Çift başlıktan dolayı arşivlenen diğer konu:
https://forum.donanimhaber.com/arsiv-ince-hesap-gaming-geceleri--141192469
H
5 yıl
Gigabyte GTX 1080 G1 Sorun (Gelbura.com miningli kartı sıfır ürün diye satıyor!!!)
Merhabalar.

Konuyu yakın bir arkadaş adına açıyorum. Birkaç şey denedik ama çözüm bulamadık.


Sorun şudur ki; ürün vaat edilen hızlarda stabil çalışmıyor ve oyunda donma yaşanıyor.

i7 9700k
Msi z390 meg ace
850W gold psu
16 gb 3200 mhz ram
H115i pro


-İşlemci veya ekran kartı sıcaklık sorunu yok.
-Özellikle BF 5 oyununda kart normal hızlarında kullanılmasına rağmen bile 3-5 dk içinde kilitlenip kalıyor.
-Başka sistemde de denedik ancak para etmedi. Büyük ihtimal kartta sorun var diyoruz ama belki benzer durum yaşayıp çözen vardır diye sormak istedik.


Teşekkürler.
H
5 yıl
GTX 1660 Ti Türkiye Fiyatları (Resmi testler eklendi)
H
5 yıl
JAMES DONKEY 712 RGB 7.1 SURROUND GAMING KULAKLIK - TÜRKİYE `DE İLK KULLANICI İNCELEMESİ
Merhabalar kıymetli forum ahalisi.

Yine bir James Donkey ürünüyle karşınızdayım.

Daha önce James Donkey mi yoksa James EŞEK mi diyeceğiz bakalım merakından SSD alıp incelemesini yapmıştım. SSD`den memnun kaldığımdan ve yeni bir ürünü test etmek istediğimden bu sefer aynı markanın başka bir ürün yelpazesinden olan gaming kulaklığıyla karşınızdayım.

Açıkçası ürünün 1 ay kadardır araştırıyordum ama net bir kullanıcı yorumu falan görememiştim.
Youtube üzerinden takip ettiğim bir inceleme sitesinin yorumlarını ince eleyip sık dokuyarak bu ürünü aldım. RGB aydınlatması bu kararımda oldukça etkili oldu diyebilirim




Sözü fazla uzatmadan incelemeye izninizle geçmek istiyorum.



GİRİŞ

Ürünü 31.10.2018'de sipariş ettim ve 5.492 TL` lik dolar kuruyla gelişi 279,00 TL oldu. Ürün 01.11.2018 tarihinde elime ulaştı.

ÜRÜN SATIŞ LİNKİ
https://www.incehesap.com/james-donkey-712-siyah-7-1-surround-rgb-gaming-kulaklik-fiyati-39980/

ÜRÜNÜ NEDEN TERCİH ETTİM?

En iyisi, en güzeli gibi bir iddiası yok belki ama daha önce SSD ürününü almıştım ve oldukça memnun kalmıştım. Bilindik markaların alt seviyelerinden almaktansa yeni bir marka denemek istedim. Benzer ürünler Çin sitelerinde de var belki daha uygundur ama 20-30 gün bekleyecek zamanım yoktu. Taksit imkanının da olması cezbetti diyebilirim.

Ürünü satın alma sebebim elimde doğru düzgün online oynarken sorun çıkarmayacak bir mikrofonlu kulaklığımın olmayışıydı. Normalde Hi-Fİ stereo kulaklık + Dac aldıktan sonra daha bulaşmam diyordum ama büyük söz etmişim meğer.

Üründe kendi ses kartının olması ve mikrofon + hoparlörlerin bu usb karttan besleniyor olması açıkçası istediğim bir özellikti. Zira 3.5mm jack girişli mikrofonlar ve mikrofonlu kulaklıklarım Hİ-Fi stereo kulaklığımla oyun oynarken ses kesilmeleri vb. 10 tane ayar sonucu zar zor konuşuyor olmam iyiden iyiye beni çileden çıkarmıştı.

Peşinden 29 Ekim günü Youtube kanalından takip ettiğim bir inceleme sitesinde kulaklığın ilk kez doğru düzgün incelemesini gördüm. Aklımda önce JD 710 belirdi f/p olarak alayım kullanayım diye ancak benim için ses ön plandaydı. Hem ses yüksekliği, hem kafadaki duruşuyla ilgili yorumları, hem usb ses kartının daha donanımlı olması beni JD 712`ye yöneltti.


ÜRÜN GÖRSELLERİ VE KULLANICI YORUMLARI

Ürün kendi kutusu içinde geliyor. Kutunun ağız kısmı tamamen iki taraftan koruyucu ve açıldığı belli olacak türden yuvarlak bantlarla kapalıydı. Gelen üründe herhangi bir açılma veya deformasyon görmedim.





Kutu oldukça sade ve siyah temalı durumda. Kabartma şeklinde James Donkey ve 712 ibarelerini görüyorsunuz.

Sağ tarafındaki ufak pencereden kulaklığın sol kısmını görebiliyorsunuz. Ayrıca sağ tarafta kutu üzerine işlenmiş bir halde kulaklığın kendi figürü yer almakta.

Kutunun arka kısmı tamamen karton ve kapalı yapıda. Ürünün tam adı ve 7.1 surround özelliğini belirten bir ibare mevcut.
Kutun alt kısmı geçmeli bir yapıda olup kesinlikle açıldığını belli edecek bir yapıda olup yine bu alanda seri numarası bulunmakta.

Ürün kutusundan sarı bir koruyucu ve ürün yapısını koruyacak bir şekilde sarı basit bir karton çıkıyor. Bunun haricinde ürünün garanti belgesi ve çeşitli bilgilerin yer aldığı birkaç sayfalık küçük bir kuşe kağıt bulunuyor.




Ürünü kutudan çıkardığımızda üzerindeki ses kartı ve tuş kontrol kumandasını görüyoruz. Ayrıca ufak bir ayrıntı olsa da usb girişin de plastik bir malzemeyle korunuyor olması hoşuma gitti.

Ürünün kablosu oldukça kaliteli bir his veriyor. 220 cm boyutunda olup fazlalık kısmı toplamak için marka amblemli bir cırt bandın olmasını isterdim açıkçası.







Ürünün kulaklık padleri deri ve siyah renkte. İç kısımdaki sürücüyü koruyan ince perde görevini yerine getiriyor. Padleri çıkarmaya çalıştım ama başarılı olamadım. Eğer çıkarabilirsem bu kısmı güncelleyeceğim. Sürücüleri koruyan kısım sert plastikten imal edilmiş. Çevre kısmı metalik gri, rgb aydınlatmanın olduğu kısım ise siyah renkli bir yapıda.

Ürün markasının bulduğu ve çevresi rgb aydınlatma olan kısım ise spiral bir yapıyla çizilmiş olup parmakla dokunduğunuzda tırtıklı yapıyı size hissettiriyor. Bu kısmın açıkçası ince de olsa metalden yapılmış olmasını beklerdim.

Ürünün satış linki kısmında Neodimyum 50mm sürücülerin olduğu belirtiliyor ki gerçekten de ürünün sürücü boyutu 50mm. Kulakları oldukça iyi sarıyor, kapatıyor. Sürücülerin çevresinin kapalı olması nedeniyle son seste dahi kulaklığın dışarı verdiği ses oldukça az diyebilirim.





Kafa bandı esneklik anlamında çok bir şey vadetmese de benim kafamda oldukça biçimli ve rahat durdu. Deri malzemeden olan bu kafa bandı üzerinde hafif bir malzemeden de olsa metal bir yapı mevcut. Böylelikle kafanızda daha destekli ve düzenli durmasını sağlıyor.






Ürünün mikrofonu çok iyi olmadığı gibi çok da kötü değil. Discord ve TeamSpeak üzerindeki bağlantılarımda sesimin oldukça net olduğunu belirttiler eskiye nazaran. Mikrofonun uç kısmındaki kırmızı led özellikle karanlık ortamda oldukça işe yarıyor diyebilirim.

Rgb ışıklandırma karanlık ortamda oldukça zevkli bir görüntüye neden oluyor. Keşke mikrofondaki led de rgb olsaymış demekten alamıyor insan kendini.

Anlatmaya gerek yok! Anlatmıyorum görüyorsunuz






Ürünün satış linkinden ürünle alakalı sürücüyü indirip kurdum. Çok ekstra bir şey vadetmiyor ama EQ ayarı, 3D efekti, Sanal 7.1 gibi ayarları yapmanıza olanak sağlıyor.




Programdaki 3D on kısmını seçtiğinizde sesin bariz şekilde yükseldiğini duyuyorsunuz ama bozulmalarda artıyor ne yazık ki. Oyun için sadece EQ ayarı yapıp girdim. Henüz Sanal 7.1`i deneyemedim.




Ses kontrol kumandası üzerinde sırasıyla soldan sağa doğru
Ses açma – Ses kısma – Sürücü rgb renk değiştirme – Mikrofon açma ve kapama – 3D aktif etme tuşları yer alıyor.

3D haricindeki tüm tuşların fonksiyonel olarak çalıştırabildim ama 3D tuşunun aktif olup olmadığını anlayamadım.

Windows`ta ses kısmı %100 olsa bile kumandadan ses açma tuşuna bastığınızda 2-3 kademe daha ses yükseliyor. Fazlasıyla sesin bu yükselmesini hissediyorsunuz ama bozulmaları da ne yazık ki yanında getiriyor. O yüzden Windows sesinde kalmak netlik ve bozulmama açısından daha iyi oluyor.


BU ÜRÜNÜ NEDEN TERCİH ETTİM - FİNAL BÖLÜMÜ

En iyisi, en güzeli gibi bir iddiası yok belki ama daha önce SSD ürününü almıştım ve oldukça memnun kalmıştım. Bilindik markaların alt seviyelerinden almaktansa yeni bir marka denemek istedim. Benzer ürünler Çin sitelerinde de var belki daha uygundur ama 20-30 gün bekleyecek zamanım yoktu. Taksit imkanının da olması cezbetti diyebilirim.

Oyundaki performansını oldukça beğendim diyebilirim. Sesin yüksekliğini özellikle patlamalarda enfes şekilde hissediyorsunuz.

Battlefield 1 oyunuyla yaklaşık 2 saat test ettim ve herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Sanal 7.1 ile ayak seslerindeki durumu henüz test etmedim ama o haliyle bile düşman ayak seslerini çok net olarak duyabiliyorsunuz. Şu ana kadar deneyimlediğim kadarıyla sanal 7.1 denemediğimden dolayı 8 üzerinden değerlendirme yaparsak 7`yi çok rahatlıkla verebilirim.

128-320 kbps karışık mp3 ile müzik testi yapabildim açıkçası oyun için aldığımdan dolayı ama oldukça iyi ses verdi diyebilirim. Tüm enstrümanların tam yerini belirtmese de müzik zevki 10 üzerinden 7.5-8 arasında bir puan alabilir.

RGB - KARANLIK ORTAM GÖRSELLERİ







BONUS



H
6 yıl
Yeniden ısıtıp sunma ? RX 590
H
6 yıl
Hangi telefon?
4000 tl bandında bir telefon almayı düşünüyorum.

En temel koşul telefonun ısınmaması olacak.

Bunun dışında güncelleme vs olarak firmanın da iyi olması gerekli.

Garanti olayı en son konu ama tüketiciye yardımcı olacak bir firma olması önemli.

Pil kullanımı olarak da günü çıkaracak bir telefon istiyorum.

Araştırmalarım sonucunda

Samsung s9
Lg v30+
Huawei P20
Huawei Mate 10 Pro
Htc u ultra

Kullananlar (mümkünse en az ikisini kullanan) yorumlarsa sevinirim.
H
6 yıl
JAMES DONKEY 240 GB SSD KULLANICI İNCELEMESİ (TÜRKİYE`DE İLK) Windows 10 64Bit Sürüm 1709 ile 1803 Karşılaştırması
Tüm fotoğrafları simage olarak yükledim ama site inatla bozmak için uğraşıyor.

GİRİŞ


Ürünü 03.05.2018'de sipariş ettim ve 4.225 tl lik dolar kuruyla gelişi 239,60 tl oldu. 04.05.2018 tarihinde elime ulaştı.

240 gb ürün açısından baktığımızda 1 gb kapasiteyi 0.998 kuruşa almış olduk :) (incelemelerde 1 fps farkı kocaman grafiklerle gösterenlere gelsin bu hesaplama)

ÜRÜN SATIŞ LİNKİ

https://www.incehesap.com/q/james-donkey/ssd-harddisk/


ÜRÜN GÖRSELLERİ VE KULLANICI YORUMLARI



Ürün kendi kutusu içinde geliyor. İki tarafı koruma bandrolleriyle kapalı vaziyette. Kutunun bir tarafında James Donkey marka amblemi ile ürün figürü olan eşek yer almakta. Ayrıca ürün kodu olarak JD240 ibaresi ile ürünün kapasite bilgileri de paylaşılmış.



Ürünün diğer veya arka kısmı olarak nitelendirebileceğimiz tarafında ise ufak bir pencereyi anımsatan kısmında ise ürünle ilgili seri no, üretim tarihi vb. daha detaylı bilgileri görebiliyoruz. Ayrıca uluslararası standartlara uygunluğu gösteren bilgilerin yer aldığı simgeler de mevcut. (Detaylı bilgi için bknz.)


Ürünü kutusunda çıkardığımızda ise koruyucu bir iç saydam plastik kap ile alt kısmına sıkıştırılmış şekilde Türkçe Tanıtım ve Kullanım Kılavuzu ve aynı kitapçıkta detaylı teknik özellik tablosu ile son kısımlarında ithalatçı firma bilgileri ile garanti belgesi yer almakta.

Detaylı teknik özelliklerde:
Kontrolcü olarak Samsung MGX veya eşdeğer kontrolcü,
NAND Flash Memory olarak Samsung 32 katmanlı 3D V-NAND veya eşdeğer bellekler kullanıldığı bilgisi paylaşılmış.

Dayanıklılıkla ilgili olarak MTBF 1.5 milyon saat ibaresine yer verilmiş.



Ssd lerin kapasitelerine göre yazma ömür bilgileri

120GB 54TBW,

240GB 108 TBW

480GB 216 TBW



Donanım Arşivi incelemesi ile bellek ve kontrolcü merakı giderildi.

Kapasite: 240GB
Yonga Tipi: TLC Tabanlı 3D Nand
Yonga Markası: Spectek (Micron)
Kontrolcü: Silicon Motion SM2258XT
Okuma Hızı (Teorik): 560 MB
Yazma Hızı (Teorik): 500 MB

3:15 ten itibaren

Videoyu izlemek için tıklayınız


Ürün 3 yıl (36 ay) Oksid Bilişim Teknoloji tarafından yetkili servis olarak garanti altına olduğu ve ürün arıza durumunda birebir değişim altında olduğu görülmekte. (Değişim bilgisi İncehesap.com'daki ürün link açıklama kısmında mevcut)

240 GB James Donkey JD240 3D Nand 2.5" 560-500 MB/s SSD Disk 3 Yıl Birebir Değişim Garantisi

https://www.incehesap.com/240-gb-james-donkey-jd240-ssd-disk-fiyati-38641/

Bunun dışında ürün içinden yazılım içeren herhangi bir cd vb. bir araç çıkmamakta.



Ürünün fırçalanmış antrasit renk dış bir yüzey sahip olup dış malzeme yapısı alüminyum kaplamadan oluşmakta.



Ürünün arka kısmına doğru bakıldığında sağ üst köşede garanti bandrolü yer almakta ve bu etiket sökülmüş, komple gitmiş veya sökülüp geri takılmış ise ürünü garanti kapsamı dışına çıkarmakta.
Ürünün üretim yerinin Çin olduğu bilgisi de küçük bir yazı ile yine ürünün arka yüzeyinde görülmekte.

TEST SİSTEMİ


İşlemci:Intel i7 8700k @ 4.7 GHz
Anakart: Gigabyte Z370 AORUS Gaming 5 DDR4 ( F6 Bios )
Ram: Gskill Trident Z 16GB 3000 MHz CL14
Ekran Kartı: MSI GTX 1070 Ti 8GB Gaming
Kasa: Phanteks P400S TG
Güç Kaynağı: EVGA G3 750W
Soğutucu: Arctic Cooling Liquid Freezer 240
İşletim Sistemi: WINDOWS 10 64 Bit (Version: 1803) + (Version: 1709)


ÜRÜN PERFORMANS TESTLERİ

Ürünün kutu ve kendisiyle ilgili bu bilgiler sonrasında sıra performans testlerine gelelim.
Performans testleri için birçok incelemede kullanılan AS SSD, ATTO, CRYSTALDISK benchmark kullanıldı.

SSD-Z 16.09.09https://www90.zippyshare.com/v/pCMfUcaK/file.html
AS SSD Benchmark2.0.6694
ATTO Disk Benchmark 3.05
CrystalDiskMark 6.0.0 Shizuku
CrystalDiskInfo 7.6.0 ShizukuUltimate








Üründe herhangi bir işletim sistemi vb. kurulu olmadan boş haliyle benchmark testleri yapıldı.

AS SSD Benchmark Sonuçları


1GB Sonuçları

1803
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >

1709
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >



3GB Sonuçları

1803
< Resime gitmek için tıklayın > ***HATALI VERİ

1709
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >



5GB Sonuçları

1803
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >

1709
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >



10GB Sonuçları


1803
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >

1709
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >



ATTO Sonuçları


8 MB
1803
< Resime gitmek için tıklayın >

1709
< Resime gitmek için tıklayın >



64MB
1803
< Resime gitmek için tıklayın >

1709
< Resime gitmek için tıklayın >


Crystal Disk Mark Sonuçları



*** Sınama Verisi Hepsi olarak seçilerek yapılmıştır.


100 MB
1803
< Resime gitmek için tıklayın >

1709
< Resime gitmek için tıklayın >



500 MB
1803
< Resime gitmek için tıklayın >

1709
< Resime gitmek için tıklayın >



1 GB
1803
< Resime gitmek için tıklayın >

1709
< Resime gitmek için tıklayın >



Bu ürünü neden tercih ettim?

- En hızlı, en iyi gibi bir iddiası yok evet doğru ama şu anki dolar kuruna (4,250 TL) ve taksitli satışla birlikte keseme en uygunu olduğu için satın aldım.

- Çin alışveriş sitelerinden benzer ürünleri temin edersiniz çok doğru ama 20-40 gün beklemektense hazır böyle bir fırsat varken ertesi gün eline geçecek bir ürün olduğu için ve üzerine 36 ay birebir değişim garantisi yüzünden satın aldım.

- Hızı Samsung Evo veya Pro, Crucial MX`lerden düşük evet doğrudur. Çünkü ürünün zaten böyle bir iddiası yok ki bahsettiğimiz ürünler o markaların amiral gemileri olan türden ürünler. Ayrıca o hız vs. konuları benchmark programları ile ileri derecede PS vb. program kullananlar için önemlidir (2-3 Sn.)
Oyun kuracağım, sörf yapacağım yani kısacası günlük işlerde kurtarsın beni derseniz 1 tl ye 1 gb ürün satın almak isterseniz James Donkey ssdlerine bakın derim.

Tabi farklı ürünlerin kampanya vs ile fiyatları uygunsa son karar ve tercih sizindir.


Gözüme çarpan birkaç şeyi belirtmek istiyorum.

*Ürünün sıcaklığında bir sorun olduğunu düşünüyorum. Yoğun kullanımlı benchmarklar sırasında sıcaklık hep 49 santigrat derecede sabit kaldı.

*Ürünün firmware sürümü Q1115A0 olarak görülmekte ve büyük ihtimal bir firmware güncellemesiyle sıcaklık bug sorunu da ortadan kalkacaktır. Tek sorun bu güncellemeyi nereden temin edileceği? (İthalatçı firma ile bir şekilde teminin sağlanacağı düşüncesindeyim.)


Teşekkürler.
H
6 yıl
Bf1 donma sorunu
Geçen haftaya kadar sorunsuz olan oyun şu an çıldırtıyor.

Sürücüler vs her şey aynı.

Oyunun ortasında çat diye donuyor ve sonrasında exe kapanıp Origin açılıyor.

1 turu bitiremedim ağız tadıyla.

Benzer sorunu yaşayan var mı acaba?
H
8 yıl
Hangisini tercih etmeliyim?
Grundig 49 vlx 9600 sp
Philips 49 pus 7101
Lg 49 uh 850v

3000-3500 lira bütçe ile yeni evleneceğim için hangi ürünü seçmem daha mantıklı olur acaba?

Film ve günlük seyir için kullanacağım. Smartı harikalar yaratmasa da olur ama sıkıntılı da olmasın.
Özellikle hareketli sahnelerdeki yırtılma en az seviyede olmalı.
Panel hızı gerçek 100 veya 200 hz olsun

Dün akşam grundigi Teknosa mağazasında inceledim hoşuma gitmedi değil ama açıkçası tv hakkında çok bilgim yok

Yardımlarınız için teşekkürler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.