Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 4 misafir, 2 mobil kullanıcı
6912
Cevap
336475
Tıklama
28
Öne Çıkarma
Cevap: INTEL 14-13-12. Nesil İşlemciler [ANA KONU] | [PCIE5-DDR5-DDR4-LGA1700] (103. sayfa)
C
10 ay
Yarbay

Zen 4'deki bellek konusu hakkındaki yorumum niye silinmiş, birilerinin zoruna mı gitti.


Zen 5 Memory speeds up to DDR5-5600 and LPDDR5X-7500 are officially supported. Infinity Fabric clock (FCLK) has been increased to 2400 MHz. For the Zen 5 series AMD announced JEDEC was being increased from DDR5 5200 to 5600. Would look at 6000+ with lower CAS rates (sub-36). Consider 16GB min, 32GB recommended for the prosumer.

The dual-channel DDR5 memory controller of "Arrow Lake-S" supports up to 192 GB of dual-channel memory, with up to 48 GB density per DIMM. It comes with native support for JEDEC DDR5-6400, and Intel says that DDR5-8000 is the "sweetspot" overclocking memory speed.


Intel niyeti bozmuş, MCM tasarım ile bile Zen 5'den daha üstün bellek desteği veriyor, ağlayın AMD'ciler.


quote:

Arrow Lake-S'in çift kanallı DDR5 bellek denetleyicisi, DIMM başına 48 GB'a kadar yoğunlukla 192 GB'a kadar çift kanallı belleği destekler. JEDEC DDR5-6400 için yerel destekle birlikte geliyor ve Intel, DDR5-8000'in hız aşırtmada bellek hızının "en iyi noktası" olduğunu söylüyor. İşlemciler ayrıca bunun çok ötesinde hız aşırtmalı bellek hızlarını da destekliyor. Şimdiden DDR5-9600 duyuruları var ve 2025 yılı boyunca CKD yongaları (CUDIMM'ler veya CSODIMM'ler) kullanan bellek modülleri kullanıldığında 10000 MT/s'nin çok ötesinde bellek hızları göreceğiz. ECC, Z890 yonga setinde veya bugün duyurulan işlemci modellerinde olmasa da mimari tarafından desteklenmektedir.



< Resime gitmek için tıklayın >


quote:

NPU Nedir? Özünde NPU, makine öğrenimi algoritmalarını yürütmek için tasarlanmış özel bir işlemcidir. Geleneksel CPU ve GPU'ların aksine, NPU'lar yapay sinir ağlarının ayrılmaz bir parçası olan karmaşık matematiksel hesaplamaları yürütmek için optimize ediliyor.



< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 13 Ekim 2024; 10:47:18 >

D
10 ay
Yarbay

C
10 ay
Yarbay

Bir sorun görünmüyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @canlee89
N
10 ay
Yarbay

Sizin anakarta 13700k ya gerek olmayabilir. 12700KF işinizi rahatlıkla görecektir. Hem de ekonomik bir yükseltim olur.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @RemedyG
C
10 ay
Yarbay

Son bios'lara hiç bulaşmadım ben.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @asi3636
R
10 ay
Yarbay

14600kf hayırlı olsun , simracing olsun hangi oyun olursa olsun yetmesinden fazlası var. 4080 Süper + 13600k kullanıyorum

9 taksit ile ne kadar aldınız pazarama dan mı alındı başka yerde 9 olayı yoktu sanki


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @hozes
R
10 ay
Yarbay

Adam yan yana açmış 7800X3D ve 13600K Rtx 4080 ile .

Adam gibi oynana bilir ayarlarda oynuyorlar ( 1080p Low da değil )

Aradaki fark öyle 7800X3D hayallarında sösleyeme gerek yok , Asus Rog Strix X670E-E köşede yatıyor doldurmaya gerek görmedim



https://www.youtube.com/watch?v=6UFy4XJ_5Vc&t=434s


Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Cpt. Miller
R
10 ay
Yarbay
Konu Sahibi

@cengiz4565

Şu ana kadar bilindiği kadarıyla; DDR5 CUDIMM kitlerinin çalışması için bi' Arrow Lake CPU'ya dolayısıyla 15. Nesil bellek denetleyicisine ve ayrıca Z890 platformuna ihtiyacı olacaktır.

Velhasıl, gelecek bi' BIOS update ardından Z790-690 yonga setlerinde kullanılmasını sağlayıp sağlamayacağını söylemek şu için zor denebilir. Yeni CKD teknolojisinin hedef noktası ve uyumluluğu yeni nesil + sonraki chipset'ler olarak belirlenmiş durumdadır.

Ha bu demek değildir ki kesinkes bu ürünler eski nesil chipset'lerde çalışmaz etmez lakin çok yüksek MHz değerlerine (stable bir şekilde) çıkılması için yeni nesil ürünler gerekliliği belirtilmiştir.





Bu mesajda bahsedilenler: @cengiz4565
C
10 ay
Yarbay

7800X 3D AMD tarafında en iyi işlemci konumunda, aynı zamanda ram latency sorunu azaltılmış bir işlemci, genelde bu oyunlarda 13600K ile benzer min FPS performansı sergilemiş. Average FPS'nin yüksek olması bir avantaj değildir, min FPS ile arasında fark büyürse frametme gecikmesi daha fazla olur.

14700K veya 14900K ile test edilmiş olsa, bu oyunlarda 7800X 3D'den daha iyi min FPS performansı verecek demektir. Her senaryoda Intel daha iyi performans veremez, ama kullanıcı testleri önemli diyorum her zaman, ben inceleme sitelerine hiç güvenmiyorum.

3D'li işlemcileri düz 9700X'i falan bir kenara bırakalım, 6/12 Ryzen 5'leri Intel i5'ler karşısında düşünebiliyor musun hocam, hele daha güçlü E-Core'lara sahip 245K karşısında. 309$'lık fiyatıyla çok güzel işler başaracak, MT skorunda Ryzen 5'leri duman edecek. Zen 4 serisi native 6000 MHz bellek desteği bile veremiyor, ayar yapmakla uğraşıyorlar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 18 Ekim 2024; 16:38:12 >


Bu mesajda bahsedilenler: @ridvan1903
R
10 ay
Yarbay
Konu Sahibi

D
10 ay
Yarbay

Şu arrow için o kadar sonuçlar dolanıyorki 24 ü olmadan %100 şudur diyemeyeceğiz.




Bu mesajda bahsedilenler: @Cpt. Miller
D
10 ay
Yarbay

1080p low 4090 ile 10-15 fps varsa dert edilecek bir durum yok.Malum 2k-4k da yüksek ayarlarda yani gerçekçi ayarlarda kafa kafaya demektir.1-2 oyunda belki 3-5 fps fark oluşabilir 2k da.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @nothingtodeclare
N
10 ay
Binbaşı

Oluşmayabilir bile o yüzden amd sistem toplamak her şekil akıl işi şuan işlemci anakarttan minimum 6k kar yapılıp monitör ve ekran kartına yüklenmek çok mantıklı geliyo ki , mevcut intel problemleri ortadayken



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Dark matter
D
10 ay
Yarbay

Bu saatten sonra lga 1700 sistem zaten alınmaz.1851 arrow sistem mantıklı olacaktır.fp konusunda çıkışından sonra tekrar değerlendirmek lazım am5 870 li güncel sistemle.




Bu mesajda bahsedilenler: @nothingtodeclare
O
10 ay
Yüzbaşı

fana bir şey (kablo gibi) sürtünüyor gibi geldi bana. vrm fanı olabilir mi. ses radyatörden mi geliyor


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @liang
R
10 ay
Yarbay
Konu Sahibi

@liang

Selam,

O kısımdaki fanları (orta kısmına hafifçe bastırarak) tek tek durdurun bakalım, herhangi birinin şirazesi kaymış gibi görünüyor. :)




< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @liang
D
10 ay
Yarbay

yaşadığın lanet pompa sesi gibi duruyor.söküp bir süre bekle sonra takıp dene istersen.




Bu mesajda bahsedilenler: @liang
R
10 ay
Yarbay
Konu Sahibi

O
10 ay
Binbaşı

Bu Sp skorlar bios güncellemesi sonrasında değişebiliyor:) . Çok düşük yada çok yüksek skorlarda gerçekten bir fark var gerisi hikaye bence. Cooler skor da aynı şekilde bende hava soğutma var 175 skor veriyor sıvı soğutmaya da 170 verebiliyor. O verilere o kadar takılmayın. Benim SP skor 77 mesela ve gerçekten kötü bir işlemci. Pc lazım olmasa göndereceğim garantiye yenisini versinler. En son mikrocode güncellemesiyle işlemcinin performansı çok kötü oldu. 14700KF ler burada 38000 leri görüyor cinebench te bende 30000 :) En son mikrocodu bekliyorum beta dan çıkınca deneyeceğim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi One Shot One Kill -- 21 Ekim 2024; 19:4:57 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @-Nefer-
R
10 ay
Yarbay
Konu Sahibi