Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5951
Cevap
233858
Tıklama
32
Öne Çıkarma
Cevap: INTEL 11-10. Nesil İşlemciler [ANA KONU] (340. sayfa)
O
3 yıl
Yarbay

Hocam sınırda olabilir güç kaynağınız. Zamana bağlı olarak yıpranması da söz konusu.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @xgny58x
M
3 yıl
Yarbay

geçen yıl itx sistem topladım. asrock z490 uyguna bulmuştum, z490 olduğu için ilerde 11. nesil de üst düzey işlemciye geçiş yaparım diyerek yanında yine kampanyalı 10400f almıştım. asrock saolsun 11. nesile destek vermedi. rx6700 ekran kartı uyguna yakaladım ama 10400f buna yetmeyeceğini düşünerek vatanda güzel kampanya yakaladığım 10600k aldım. 10600k 6700 ikilisi güzel iş yapacağını düşünüyorum. tek soru işaretim psu; 500w. psu calculator 437 w sistemime diyor umarım sıkıntı çıkmaz. şuan için overclock da yapmicam



X
3 yıl
Yarbay

Oyunlarda falan sorun yok hocam ikiside tam güç tüketmediği için. Ama test yaptığımda mavi ekran veriyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @onkuba
B
3 yıl
Yarbay

Stok ayarlarda durum nasıl? 1.28v yetmiyor olabilir 5 ghz için. Ring frekansı kaç? İşlemci sıcaklığı 100 dereceyi geçerse mavi ekran veriyor diye biliyorum; biosta varsayılan limit 100 derece, eğer daha yukarısı ayarlanmamışsa. Sıcaklıklar ne durumda stres testlerinde?


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @xgny58x
J
3 yıl
Yarbay

quote:

ring ratio değerinizi aynı voltaj değeriyle 500mhz kadar daha yukarıya çekebilir

Bu durum 11. nesil için de geçerli midir acaba mhz değerini ayrı tutarsak? Konudan ciddi manada uzak kaldığım için soruyorum çünkü benim zamanımda Celeron OC tarikatı şeklindeydi ve en son p4 kullandım. Bu aradan sonra 2021'de 10600kf aldım. 5 Ghz diye duyduk FX8 kullanırken 50 sene, acaba neymiş şeklinde test makinesi kurmuş ve kolaylıkla yapmıştım. Tat vermemişti, 5600x sistemime göre zayıf kalmıştı. Akabinde 11700k aldım ve cahil cesareti ile aynı şekilde OC yaptım. Kurcaladıkça daha kötü oldu 10. seri gibi değildi. Bu durum Ryzen 5000 serisinde de böyledir kurcaladıkça bozulur. XMP ve Curve OC ayarı ile tamam durumu vardır. 11700k sistemde ram ayarı 1:1 yani siz olsanız ne seçerdiniz ama bu şekilde ayarlayınca ROTTR idi sanırım Min Fps katliama uğruyormuş. Sonuçta Auto bırakmak gerektiğini bulmuştum. Ciddi manada yükselmişti değer. Bu yüzden uzun zamandır her şey Auto kullanıyorum, Speed-Shift ayarı hariç ki onu da kapatmamı Intel'in kendi OC programı söylemişti. z590 model anakartlar 11900k ürünü için elzem olduğundan 11700k için de varsayılan olarak güzel ayarlar yapıyor ancak ring ile oynamanın bir imkanı varsa ve kararlılık olarak sakıncası olmayacaksa denemek isterim. aida64 ram testlerim açısından faydası olur yoksa sıcaklık sorunum yok. D15 ve referans ekran kartı kullanıyorum. Takdir edersiniz ki Google tam bir çöplük ve nasıl aratırsanız aratın düzgün bir sonuç alamazsınız. Hele ki bütün aramalarda 5.1 yaptık, 5.3 yaptık gibi istisna durum içeriklerinin de bolca olacağı ve kafa karıştıracağı aşikar iken. 4.9 sonrasını voltaj açısından doğru bulmamış, ring ile pek uğraşmamış, güç tüketimini beğenmemiş ve oyun testlerinde dişe dokunur bir fark da görememiştim. Ekran kartı olarak önce referans 2080, sonra referans 3080 kullanarak ancak ring farklı bir şey.
İlginiz için teşekkür ederim.

@SAVIAR


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @SAVIAR
X
3 yıl
Yarbay

Ring 47 hocam. Prime 95 testinde sorun vermedi birde stok deneyeceğim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Black_Wolf14
S
3 yıl
Yarbay

Merhaba hocam, 11. nesilde P-core, E-core gibi bir ayrım bulunmuyor. Bu nedenle all core ratio üzerinden yapıyoruzsunuz işlemlerinizi.
Ancak sisteminizi sadece oyun odaklı kullanıyorsanız ve ısı kaynaklı sorun yaşıyorsanız, performanstan biraz feragat ederek, hyper threading disable yaparak voltajınızı, aynı frekans değeri için 0,5v kadar aşağı alarak ısı probleminizi çözebilirsiniz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Jake Lockley
X
3 yıl
Yarbay

Hocam stok ayalarda denedim 1 saat herhangi bir hata vs vermedi. 1.29v yapıp deneyeceğim bakalım kapanacak mı.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Black_Wolf14
B
3 yıl
Yarbay

Ring'i illa 47 yapmanıza gerek yok 46 - 45 de yapabilirsiniz. Bazen bazı değerlerde voltajı yükseltseniz de sıkıntı çıkıyor. Deneme yanılma ile bulursunuz en optimal değeri. LLC kaçta sizde?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @xgny58x
X
3 yıl
Yarbay

Mode 3 hocam.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Black_Wolf14
A
3 yıl
Yarbay

arkadaşlar 11400f'i 3600 cl16 xmp açık şekilde gear 1 de mi yoksa gear 2'de mi kullanmak daha iyi anakart auto moda ayarlamış ama sizlere de danışayım dedim

bir de 11400f kullanırken gecikme 62 ns gözüküyor 10400f varken genelde hep 48 falandı bu normal mi mimariden kaynaklanan bir şey mi?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
3 yıl
Yüzbaşı

Gear 1




Bu mesajda bahsedilenler: @Aerosol 34
R
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

X
3 yıl
Yarbay

Arkadaşlar güç biosu sıfırladım işlemciye oc yapacağım cpu ratio değişmiyor ring ratio değişiyor clear cmos yaptım yine aynı bir ayar falan mı açmam lazım. Önceden böyle bir sorun yoktu.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

_
3 yıl
Yarbay

i5 11600kf boşta 32-33 derece bazı oyunlarda 75 dereceyi görüyor
soğutma olarak cooler master hyper 212 spectrum kule tipi soğutucu takılı
kasamda COOLER MASTER MASTERBOX MB511 650W 80 PLUS 3x120mm ARGB FANLI MidT ATX KASA

bu değerler normal mi ?




_____________________________

Eski kullanıcı adı: adjustik

Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
3 yıl
Yarbay

Hwinfo'dan işlemci frekansını, voltajları kontrol ettiniz mi? 75 derece bir tık yüksek sanki.




Bu mesajda bahsedilenler: @adjustik
_
3 yıl
Yarbay

hayır kontrol etmedim aldığım şekilde kullanıyorum elle herhangi bir ayar yapmadım




_____________________________

Eski kullanıcı adı: adjustik


F
3 yıl
Yüzbaşı

10900k 106 sp için nasıl oc yapabilirim? Bir de 13900k ya geçmeye değer mi sizce



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
3 yıl
Yarbay

Bios'tan yapacaksınız ama her işlemci silikonu farklı, deneme yanılma ile bakmanız gerekiyor voltajı belirlemek için. Soğutabilirseniz 13900k'ya geçmek tabii ki değer.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black_Wolf14 -- 8 Şubat 2023; 23:55:50 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Furkanydn
S
2 yıl
Yarbay

10700 den 11700k ya geçişi tavsiye eder misiniz anakartım z490



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.