Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
36
Cevap
1667
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: i5 9600k sistem toplama (2. sayfa)
M
6 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Bromton

Bu mesaj silindi.
Paran çokmuş allah daha çok versin
9600k ile 9900k arasında oyunlarda performans farkı % 5 i geçmez
ama iyi hava atılır :)



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

G
6 yıl
Yarbay

Senin 9600k takıntın var. Bak ilk mesajında bile ne demişsin.

quote:

Sana gelecek yorumlar genel olarak "bu işlemciyi alma oyunlarda i5 9400f de aynı fps leri verir. paranı israf etme" olacaktır.


9400f bile seni rahatsız ediyor. İlla kullandığın işlemciyi aldıracaksın.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @münşi
G
6 yıl
Yarbay

Kimisi evlenip çocuk sahibi oldu foruma vakit ayıramıyor. Kimisi iş güç sahibi oldu forumdan uzak kaldı ya da artık forumlardan sıkıldı. Kimisi yönetime kızıp bıraktı. Bir başkası forumun eski günlerinde olmadığı için bıraktırmıştır. Bir çok neden vardır ama bu arkadaş net konuştuğuna göre o üstatların nicklerini söyleyebilir.




Bu mesajda bahsedilenler: @Mukarnas
G
6 yıl
Yarbay

9400f ve 9600k arasında uçuk bir fark mı var? İkisi de 6/6 işlemci. Birinin farkı 5.ghz olarak kullanabilirsin. Tabii aradaki yaklaşık 600 TL fark değer mi?




Bu mesajda bahsedilenler: @münşi
M
6 yıl
Yarbay

9600K ve rtx2070li bir sitemin ne olduğunu ve neler yapabildiğini görmek istiyorsan şu iki videoyu dikkatli izle. Recep Baltaş abim yıllardır bu işin içinde. Bazıları gibi kafadan atmaz, direkt gösterir böyle:
https://www.youtube.com/watch?v=sV3t2mTfKLA
https://www.youtube.com/watch?v=PXBQQ8iXtIY


asko56'ya cevabım ise; ben kimseye "dünki bebe" demedim. Cümlemi daha dikkatli okursan " Burada forumda herkesi "dünki bebe" kendini de "yılların donanım mühendisi" ZANNEDEN bir çok insan var. " dediğimi göreceksin. Ve bahsettiğim konu tam da bu. Bak sen de hemen aşağılayıcı bir dil kullanıyorsun. "Cebinden çıkarır" falan ne demek. Ben değilsem de belki karşında bir donanım uzmanı var neye göre hemen bu kabadayılık? Bahettiğim ve beni forumdan tiksindiren şey tam da bu kafa.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
6 yıl
Yarbay

Oyunlarda işlemcilerin saat hızı, çekirdek/thread sayısından önemlidir. (ayrıca tek çekirdek performansı da önemlidir.) Ryzen işlemciler stok ayarlarındaki limitlerin biraz üzerinde (4.2 GHz) overclock yapılabilir.
Mümkün olan en iyi kare hızlarını (FPS) istiyorsanız; Core İ7-9700K performansı en iyi oyun işlemcisidir (ve oyun performansı İ9-9900K ile aynıdır). 9700K'dan sonra İ5-9600K (fiyat açısından) oyun için en iyi performans işlemcisidir (ve 9700K ile aralarındaki oyun performansı yok denecek azdır). (5.0 GHz)
Ryzen 5 26xx, Core İ5-9400 işlemcilerden, saat hızı yüksek (Core i7 ve Core İ5-9600K) işlemcilere geçmek fiyat farkına değmeyen ~ % 10 civarı genel (ortalama) performans iyileştirmesi sağlar. (F/P olarak 9400 ve 2600 en iyi oyun işlemcileridir.)

Ryzen 5 3600 . 8 / 16 . 3.6 / 4.4Ghz
Ryzen 5 3600X 8 / 16 . 4.0 / 4.8Ghz

Alternatifler
Ryzen 7 2700 . 8 / 16 . 3.2 / 4.1Ghz
Ryzen 7 2700X 8 / 16 . 3.7 / 4.3Ghz

Ryzen 5 3600 ile Ryzen 7 2700X arasında performans farkı olmayacak gibi

1920x1080 çözünürlükte ve yenileme hızı 72, 75Hz gibi monitörde oyun için. Core İ5-9400, Ryzen 5 2600, 2600X işlemciler zaten yeterli. Ekran kartı ve işlemcinin üst seviye olması gerekmez.

2560x1440 çözünürlükte (monitörde) yüksek görüntü ayarlarlarında Ryzen 5 26xx, Core İ5, Ryzen 7 Core İ7 işlemciler arasında performans farkı yoktur.

Yenileme hızı yükek (144hz gibi) monitör (1080p, FHD) de mümkün olan en iyi kare hızlarını (FPS) isteyen AMD hayranları, Ryzen 5 3600X işlemciyi bekleyebilirler.

İntel tarafında aynı performansı sunan İ5-9600K / İ7-9700K işlemciler zaten var.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 2 Nisan 2019; 12:39:19 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
6 yıl
Yarbay

Yani Asko hocam sen elinden geleni yapmissin, eyvallah bundan sonrasi alacak kisiyi ilgilendirir. Bu diger arkadasin (@munsi) yaptigi gercekten ayip, insanin arkasinda konusuyor. Ama boyle yapanlarin sonu iyi bitmiyor, uyarmadi demesin. Herkes neyi öneriyorsa bench leriyle testleriyle reviewleriyle yada tecrübesiyle önersin kösesine cekilsin. Birisi yanlis birsey mi yazdi, düzeltsin tabi fakat bu daha ilk yorumdan saldirmaya basliyor heralde ne yaptiginin farkinda degil. Benimle ugrasilsin mi demek istiyor yoksa ilgiye mi ihtiyaci var anlayamadim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mukarnas -- 2 Nisan 2019; 23:17:47 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @asko56
M
6 yıl
Yarbay

Sahi hocam, üstatlari kimmis bende merak ediyorum verecegi cevabi...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Frank Sobotka
I
6 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar. i5 sistem toplamaya karar verdim. Güç kaynağım KCAS 600w ve ekran kartım MSI 1050TI. Ekran kartını önümüzdeki aylarda değiştireceğim. RTX 2070 almayı düşünüyorum. Anakart olarak aşağıda verdiğim anakartı almayı düşünüyorum. Önerebileceğiniz başka anakartlar varsa lütfen bildiriniz. RAM olarak 3600mhz alıcam fakat piyasada cl değeri olarak en düşük 18 bulunmakta. Varsa da ben bulamadım. Bazı testlerde çok fazla fps farkı olmadığından RAM olarak 3200mhz cl16 alınabilir gibi. Markaya göre arada ortalama 200 lira gibi bir fark far. İşlemciyi satın aldım. AMD düşünmüyorum. Önerileriniz nelerdir? Şimdiden teşekkürler.

GIGABYTE Z390 AORUS PRO Intel Z390 9th Gen Intel Soket 1151 DDR4 4266MHz(O.C.) RGB Anakart

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



M
6 yıl
Yarbay

"kabadayılık değil" demeyle kabadayılık yapmamış olmuyorsun. bu bir.
ikincisi ise benim de eleştirim tam da buraya işte. Demişsin ya "bu cümlede cogu forumdaki 2600 ve amd öneren arkadaşlara hakaret yokmu"
cevabım: kimseye hakaret etmem. eleştirir ve konu sahibine senin de dediğin gibi "r5 2600 önerenler" grubu konusunda uyarımı yaparım. Hakaret etmem kimseye. Konu sahibine "Dikkatli ol birazdan gtx1050ti ekran kartı alacak adama da rtx2070 alacak adama da ısrarla r5 2600 önerenlerden biri gelir" uyarısı yaparım. Ve iyiki de yapmışım. Yapmaya da devam edeceğim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
6 yıl
Yarbay

Güzel yorum 👍👍👍



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Gleaner
M
6 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Bromton

Bu mesaj silindi.
yorum
ryzen 5 26xx, Ryzen 7, İ5, İ7 ve İ9
için

6 çekirdekli/threadli 9600K, 16 threadli 2700X den performanslı oyunlarda





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 2 Nisan 2019; 17:54:58 >

M
6 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Metality

quote:

sakın burada sana şunu al diyene körü körüne güvenip sistem kurma.

Sana güvenselerdi Ssd'yi bile almayacaklardı. Yanlış hatırlamıyorsam Ssd düşünmüyordun sonradan aldın. Aldığın Ssd'yi de hiç önermem. High Power markasını hiç duymadım dedin. Övdüğün Thermaltake markasına psu ürettiğini öğrendin. Bütçen 9600k ve Rtx 2060 için yetiyor muydu? İşlemci ve anakarta bütçen fazla gidince Rx 590 almıştın.

Ben de 9600k almayın diyenlerdenim. 2 sene sonra işlemci değiştireceksen alırsın ancak uzun süre kullanılacak işlemci değildir. Geçmişte i7 4790k ve i5 4690k örneğinde gördük. İntel alınacaksa i7 8700 öneririm. İnventus'ta şu an 2197 TL.
i7 4790k ve i5 4690k
O zamanlar bu işlemcilerin amd alternatifi hangi işlemcilerdi
Bu işlemcilerle şimdi oyun oynanamıyormu



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
6 yıl
Yarbay

+1




Bu mesajda bahsedilenler: @Mukarnas
A
6 yıl
Yarbay

dostum koydugun video tarihi eski nvdia ya 3 ayda hele rtx kanadına saglam performasn güncellemeleri geldi

https://www.youtube.com/watch?v=j7jHkAOFo7w




Bu mesajda bahsedilenler: @münşi