Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
4
Cevap
511
Tıklama
5
Öne Çıkarma
Huawei Akıllı Kokpit sistemine sahip ilk benzinli otomobil: Nissan Teana
B
dün
Moderatör
Konu Sahibi

Huawei Akıllı Kokpit sistemine sahip ilk benzinli otomobil: Nissan Teana
Dongfeng Nissan, yeni Teana modelinin iç mekan görsellerini paylaştı. Tasarımıyla dikkat çeken sedan model, Huawei’nin HarmonyOS kokpit sisteminin entegre edildiği ilk benzinli otomobil olma özelliğini taşıyor.



Yeni Nissan Teana’nın iç tasarımı, elektrikli otomobillerden ilham alan modern ve sade bir görünüme sahip. Kabinin yüzde 90’ı yumuşak dokulu malzemelerle kaplanmış. Teknoloji tarafında ise Huawei’nin yeni nesil HarmonySpace 5 kokpit sistemi ve 17 hoparlörlü Huawei Sound ses sistemi dikkat çekiyor.



Üç kollu direksiyon simidinin üzerinde sınırlı sayıda fiziksel düğmeye yer verilmiş. Onun hemen arkasında 10,25 inçlik bir dijital ekran, ortada ise 15,6 inçlik Huawei akıllı ekran bulunuyor. Bu sistem, milisaniye düzeyinde tepki veren yapay zekâ destekli sesli asistan ve akıllı navigasyon gibi gelişmiş özelliklerle donatılmış. Orta konsolda temel işlevler için fiziksel tuşlar korunmuş.



Huawei Akıllı Kokpit sistemine sahip ilk benzinli otomobil: Nissan Teana
Dış tasarımda Teana, Nissan’ın klasik V-Motion tasarım dilini korurken, ön bölüm tamamen yenilenmiş. Siyah detaylarla güçlendirilmiş yeni “Cosmic Twin Star” LED farlar, 230 metreye kadar aydınlatma sağlayabiliyor.



Ayrıca Bkz.BMW ve Samsung katı hal batarya yarışında güçlerini birleştirdi



Arka bölümde ortasında aydınlatmalı Nissan logosu bulunan boydan boya LED stop lambaları yer alıyor. Her iki yanda 11’er adet mücevher görünümlü LED ışık birimi bulunuyor. Arka tampon ise gövdeyle bütünleşik bir tasarıma kavuşmuş.



Kaputun altında 2.0 litrelik VC-Turbo motor bulunuyor. Bu motor 243 beygir güç ve 371 Nm tork üretiyor. Güç, 8 vites simülasyonuna sahip CVT otomatik şanzıman aracılığıyla tekerleklere aktarılıyor.




DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil

 Haberi Portalda Gör

D
11 sa.
Yarbay

Son yılların modası. Hiç sevmediğim, her buldukları düğmeyi butonu dokunmatik ekrana alıp, araba sürerken elinle butonu denk getirmeye mi uğraşacaksın, yola mı bakacaksın. Hiç gereksiz olan pek kullanılmayan far düğmelerinj hala elle kontol etmek. Saçma sapan tasarımlar. Bu kokpit tasarımıda çok itici bence.




D
11 sa.
Yüzbaşı

Ekranın maaliyeti düğmeden daha uygun diye her yeri leş ekranlarla doldurdular. İnadına eski pioneerlere dönmek istiyorum



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

V
9 sa.
Yüzbaşı

Nissan ölecekken küllerinden tekrar doğacak anlaşılan, onlarda anladı avrupanın boş olduğunu, kendini çine emanet etti



Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
1 sa.
Yarbay

Yeni birlesmemisler 22 yıl olmuş.

Dongfeng Motor Corporation'ın çoğunluk hissesine (66,86%) sahip olduğu halka açık bir yan kuruluştur. [ 44 ] Dongfeng Motor Group (DFG) yan kuruluşu, Dongfeng Motor Company Limited (DFL veya yaygın olarak Dongfeng Nissan olarak bilinir), Dongfeng Honda Automobile, Dongfeng Peugeot-Citroën Automobile gibi yabancı otomobil şirketleriyle çeşitli ortak girişimlerden sorumludur.

Ortak girişimler arasında, 2003 yılında kurulan DFL (veya Dongfeng Nissan), en büyüğüdür ve Dongfeng Nissan Binek Araç Şirketi (DFN) bölümü altında Nissan markalı araçlar satmaktadır. DFN bölümü ayrıca Infiniti ve Venucia markalarını kullanan otomobiller de üretmektedir. DFL, 2017 yılında, Nissan Çin operasyonlarını DFL çatısı altında birleştirmek için kendi bağlı kuruluşu (o zamanki) Dongfeng Automobile Company Ltd.'den (DFAC) Zhengzhou Nissan'ın %51 hissesini (toplam %79,651) satın almıştır. [ 45 ]

https://en-wikipedia-org.translate.goog/wiki/Dongfeng_Motor_Corporation?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=tr&_x_tr_hl=tr&_x_tr_pto=tc





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Territory -- 4 Kasım 2025; 8:53:30 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Visionx st
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.