Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 9 misafir, 3 mobil kullanıcı
54668
Cevap
2113626
Tıklama
12
Öne Çıkarma
Cevap: HTC ONE M7 [4.7 'Full HD LCD 3 (468ppi)|1.7 GHz quad-core|2 GB RAM|1080p/4.3 UP] (1339. sayfa)
V
12 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: psyshock

senin dediğin olayı ortadan kaldırmanın yolunuda yazdım ayarlar görüntü içinde en alttaki seçeneği kapatırsan dediğin olay ortadan kalkıyor ve parlaklığı azaltması düzeliyor aldığım gün kapatmıştım s3 te s2 de de vardır heralde. kapalıyken dediğin şeyin tamamen ortadan kalktığını görebilirsin s3 te şimdi denedim daha ve dediğim gibi.

Aynen s2 dede koymuşlar bir köşeye. bunu duyduğum iyi oldu denedim dediğin şeyleride. yazılımsal güç tasarrufunu kapatınca browser düzeldi. Pil daha çok eriyecek ama tam ekran beyaz veriyor artık. Pili çok eritirse yeniden tasarrrufa alabilirim. Yalnız bu ayar bütün samsunglarda standart olarak onaylı geliyor. Bu karşılaşma videolarındaki s4 lerde bu şekilde. Bütün browserlar hep tasarruf modunda açılıyor. Bu küçücük tasarruf detayı browser ekranındaki beyazın sönmesine yol açıyor. Yazılımsal olarak bunu açabilmemiz iyi birşey. Beni bu konuda bilgilendirdiğin için teşekürler. Aynısını emre fb de yapsın bide öyle çeksin.



V
12 yıl
Yarbay

okan psyshock durumu açıkladı. Bende telefonumda uyguladım gayet başarılı. Bu tartışmada böylelikle son buldu :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Okan9455
S
12 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: sp83

Telefon Tercihi Yapacak Olanlar İçin

Arkadaşlar şu pil ömrü, kamera ve performans ve tasarım gibi konularda bir şeyler söylemek istiyorum.

Ben 7 ay kadar Galaxy Pro, 1 yıl Galaxy Nexus kullandım. Pro'yu haliyle değerlendirmeye almadan tanıdıklarımın telefonlarıyla kıyaslıyorum. Söylediklerim tamamen son kullanıcının günlük kullanımına yöneliktir, yani benchmark vb. testler değil;


Telefon alacak olanlar : Bir kere cihazı hangi amaçla kullanacağınızı bilmeniz gerekir. Eğer maillerinizi kontrol etmek, sosyal medya hesaplarınızı kullanmak ve web'de gezmek istiyorsanız giriş seviyesi bir akıllı telefon da işinizi görecektir. Bunun için IOS ya da Android'e de ihtiyacınız yok, Windows ya da Blackberry işletim sistemli telefonlar da bu işi fazlasıyla yapabilir. Fakat sizin kullanım amacınız oyun oynamak, fotoğraf çekmek, web'de gezmek ve sosyal medya hesaplarını, uygulamaları kullanmaksa HD ya da Full HD telefonlar daha iyi sonuç verecektir. Bunun telefonun pil ömrünü kısalttığını unutmamanız gerekiyor, hem bu özellikleri en iyi şekilde kullanıp hem de uzun pil ömrü beklenemez.

Stabilite : Kabul etseniz de etmesenizde mobil işletim sistemleri arasında en stabil çalışanı IOS. Iphone'un kullanıcı dostu arayüzü, işlem mantığının basitliği ve en önemlisi telefonun performansında zamanla performans kaybı oluşmaması buna örnek. Benim GNexus cihazım 4.2 güncellemesini ilk aldığında arkadaşımın Iphone 4S'inden çok daha iyi ekran hızı ve kalitesi sunarken zamanla sistemde problemler, performansda düşüşler yaşadım. Üstelik en iyi kernel ve Romlarla telefonu defalarca alternatif kullanıma açmama rağmen.

Performans : Elinizdeki cihaz -HTC One için konuşuyorum- Android'in şu an için en stabil çalıştığı telefonlar içinde, buna emin olabilirsiniz. Benchmark testleri ya da youtube karşılaştırmalarına çok takılmamanızı öneririm çünkü oradaki testlerin objektifliği ya da detayları konusunda emin olamazsınız. Aynı şartlarda test edildiği söylenen cihazların geçmişini, kronik problemleri olup olmadığını ya da hafızasının kullanım miktarını bilemeyeceğimiz için farklı sonuçlar alınabilir. Bunun en basit örneği benim önceki telefonum GNexus'un 6 ay arayla yaptığım Antutu testlerinden aldığı puanlar; inanın arada çok büyük farklar vardı.
4 çekirdekli qualcomm işlemcilerin performansları sizi en azından 2 sene rahatlıkla götürebilecek seviyede, kaldı ki uygulama üreticileri bile henüz tam anlamıyla bu işlemcilere uygun ürünler sunmuş değil. Çok tartışılan 1.9 vs 1.7 gibi ufak işlemci farklarını da önemsememiniz gerekir çünkü o tip ufak farklar sizlerin net bir şekilde fark edebileceği şeyler değil.

Kamera : HTC'nin kamerası herkes tarafından eleştiriliyor fakat burada da kullanıcının kullanım amacı ve beklentisi önemli. Daha önce yazmıştım ama yine yazayım; MegaPixel dediğimiz birimle fotoğraf kalitesi direkt bağlantılı şeyler değil. Benim yaklaşık 5 yıldır sahip olduğum bir DSLR makinam var, 8 MP bir bodye sahip. Üzerindeki 18.55 lensle yakın çekimlerde iyi sonuçlar alıyorum fakar objektifin zoom yeterliliği sebebiyle daha geniş alanlı ve uzak çekimlerde başarısız. Haliyle yazılımla alakalı da olmadığı için tek çözüm lens almak. Telefonlarda da bu durum geçerli, yani sizi ilgilendiren asıl şey lens olmalı. Ayrıca HTC One da ultrapixel isimli yeni bir teknoloji kullanılıyor. Özetle MP sizin fotoğrafların çıktısını alırken önemsemeniz gereken bir özelliktir ve çok büyük ölçeli çıktılar almadığınız sürece sıkıntı olmayacaktır. Bunun yazılımla da desteklenecek hale geldiğini HDR özellikleri ve fotoğraf düzenleme programlarından da anlıyorsunuzdur.

Ekstra Özellikler : Cihaz üreticileri telefonlar için kendilerine özel yazılımlarla bazı ekstra şeyler ekliyor. Örneğin HTC'nin Blinkfeed özelliği. Açıkçası benim çok işime yarıyor olsa bile olmazsa olmaz bir şey değil bu. Aynı şekilde Samsung'un akıllı modlarının da buna benzer olduğunu söyleyebilirim. Bir iletişim mezunu olarak bu özelliğin reklam konusunda iyi bir malzeme olduğuna ben de katılıyorum fakat şu an kusursuz bir biçimde çalışmayan ve pratik olmayan bu tip özellikler zamanla sizin için de anlamsız olacaktır. 5 inc bir ekranda kitap okumak bana mantıklı gelmiyor, haliyle gözümle takip çok gerekli değil. Yahut izlediğim videonunun ben bakmadığım zaman durması benim için güzel bir özellik değil, tam uyumlu olmadığı için sorun bile yaratabilir. Bunlar benim şahsi düşüncelerim ama sizin de daha derin düşünmenizi tavsiye ederim.

Yazılım desteği : Herkesin şikayet ettiği konu üreticilerin yazılım desteğini çok erken sonlandırması. Bu Android telefonlar için hemen her firmada mevcut. Ben GNexus kullanırken bütün güncellemeleri aldığım gibi o güncellemeleri ilk kullananlardan oluyordum. Ha bu bana bir abantaj sağladı mı ? Kısmen. Neticede aklınızda bulunması gereken en önemli şey güncellemenin sıklığı değil staibl olup olmadığı konusu olmalı. Forumu incelerseniz çoğu kişi 4.2.2 güncellemesinin HTC One'ın pil ömrünü kısalttığını söylüyor. Şimdi bu güncelleme almayı iyi bir şey mi yapar kötü bir şey mi ? Bunun dışında Cynagenmod gibi yazılım gruplarının Custom Romlarını da deneyebilir, son sürümlere üstelik daha iyi özelliklerle kavuşabilirsiniz. Root konusunda ısrarcı değilim ama böyle bir şansınız olduğunu da hesaba katın.

Özgürlük : Android'in IOS'a karşı en önemli silahı sistemin özgür olması. Dosya transferinden tutun telefonu bellek gibi kullanabilmeye kadar çok fazla avantajınız var. Aynı zamanda istediğiniz uygulama ve oyunları internetten ücretsiz de indirebiliyorsunuz. Bu yasal değil ama sonuçta var. Tabi bu özgürlüğün de bir bedeli var; ne kadar çok uygulama, o kadar çok risk demek. Ayrıca telefona harici cihazları bağlama özgürlüğü de cihaza zarar verebilecek ortamları doğurabilir.

Pil : Akıllı cihaz kullananlar için çok önemli olan bu konuda bazı şeyleri bilmek gerekiyor. Her şeyden önce "cihazı dün sabah full şarjdan çektim, bütün günü 3g, internet, oyun ve kamerayı kullandım gece 5 gibi bitti" şeklindeki uydurma söylemlere inanmayın. Şu an piyasada orta düzey bir oyunu bile yarım saat oynadığınızda en az %7-8 civarına pil tüketirsiniz ki bu oyunun grafik işlemci kullanımı ve diğer özelliklerin açık olup olmamasına göre %10-15'lere bile çıkabilir. O yüzden sık bir kullanımınız varsa hayale kapılmayın. Zaten bu piller o kadar iyi olsa üreticiler bile kendi resmi sayfalarından "pil ömrünü uzatma" başlıklarıyla önerilerde bulunmazdı.
Pil konusunda kafaya takılan bir başka konu ise gömülü vs değiştirebilir pil konusu. Kendim yaşadığım için rahatlıkla söyleyebilirim ki pilin değiştirilebilir olması büyük dezavantajlar da doğuruyor. Örneğin ben GNexus cihazımda toplamda 4 adet batarya kullandım ve hepsinin ömrü zamanla tükendiği gibi cihazın pil temas noktalarına da zarar verdi. Neticede akım olan bir noktayı sürekli olarak zorluyorsunuz, bunun karşılığını elektronikten anlayan arkadaşlar daha iyi bilir. Ayrıca sisteminizdeki batarya sayacı da problem çıkarabiliyor. Ben pil verilerini sıfırlayıp kullandım bir ara, pillerden birisi %8 olduğunda kapanırken diğeri %2'ye kadar gidiyordu. Yani bu pilin değişmesi mevzunu bir avantaj olarak görmeyin, piliniz değişiyorsa bile çok sıklıkla buna başvurmayın. Yine çok fazla tavsiye etmesem bile alternatif olarak harici pilleri deneyebilirsiniz fakat soketi çok fazla zorlamak da telefona bir süre sonra zarar vermeye başlayabilir, eski telefonumda bunu yaşamış ve soketini değiştirtmiştim.


Neticede ben bugüne kadar 5-6 farklı telefonu inceleme fırsatı buldum. Bunların içinde;

Iphone 4S ve Iphone 5 için : Eğer telefonu kurcalamayı sevmiyorsanız, kamerayı daha sık kullanıyorsanız, sadece IOS'a çıkan uygulamaları beğeniyorsanız (örneğin Clash Of Clans) ve telefonun stabil olmasını, seneler içinde performans kaybı yaşamamasını, ikinci el değerinin yüksek olmasını istiyorsanız tercih edebilirsiniz. Buna ek olarak cihazların tasarımı da başarılı (Iphone 5 bana göre kötü, Iphone 4S en iyi modeli) ve çok dayanıklı. Kız arkadaşım Iphone 4S'ini defalarca yere düşürdü fakat ufak bir ezik (ki kaldırıma çok sert düşmüştü) dışında hiçbir şey olmadı. Tabi cihazların ekranının ufak olması da sizin için problem olmamalı.

Samsung S4: Samsung'un S serisi amiral gemisi bu telefon üst düzey bir performans sunuyor. Fakat akıllı ekran vb. uygulamaları için ayrıcalık sahibi olduğunu söyleyemem. Cihazın pilinin çok üstün olduğu da son derece yanıltıcı. Kuzenimin S4'ünde ayarlar menüsü, youtube'dan 1 dakika bile süremeyen bir video ve 4-5 fotoğraf çekimi sonrası 10 dakika içinde %4 gibi bir pil tüketimi oldu. Oyun ve uygulamaları çok fala deneme fırsatım olmasa bile üst düzey verim alındığı açık. Tasarım olarak çok beğenmesem bile ergonomik olduğunu söyleyebilirim fakat cihazın kaplaması çoğu rakibine göre çok zayıf, bu dayanıklılık ve şıklık olarak da açıkça belli oluyor. Isınma konusundaki genel Samsung sorununda olduğu gibi ısıyı arkaya değil ekrana veriyor ama söylendiği gibi el yaktığı falan yok.

HTC One : 1 haftalık kullanımım sonrası fazasıyla memnun kaldım. Öncelikle söylediğim gibi Android deneyimi neredeyse Google'ın kendi telefonu GNexus'dan bile akıcı. Arayüzü başarılı. Tasarım olarak bana göre piyasadakı en iyi telefon ve dayanıklı olduğunu söyleyebilirim, zaten bu kasa kalitesinden belli oluyor. Kamerası bana yetersiz gelmediği gibi beğendim, bilhassa gece çekimleri gayet başarılı. Zoe özelliği de güzel ama yazılımsal bir şey olduğu için çok abartılmaması gerektiğini düşünüyorum. Videolarda da çok iyi performans veriyor ki benim için asıl önemli olan bu, ayrıca videodaki ses kalitesi de çok iyi. Daha önce GNexus'da ve Galaxy Pro'da özellikle bass sesleri bile alamadığım için videoları izlerken resmen sesleri kapatmak zorunda kalıyordum.
Uygulama ve oyun performansları diğer üst düzey telefonlarda olduğu gibi kusursuz, işlemleri de inanılmaz hızlı yapıyor. Şu ana dek forumda da danıştığım tek sıkıntım OTG kablosuyla USB arabirimler bağlamak oldu, cihazın resmi sitesinde de OTG desteği olduğu söylenmesine rağmen belki benden ya da 4.2.2 sürümünden kaynaklı bir uyumsuzluk sorunu var.


Kısacası telefonun alırken sadece inceleme ve benchmark testlerine bağlı kalmayın. Cihazların skağıt üzerindeki özellikleri de tamamen belirleyici olmasın, gidip satış noktalarında telefonları inceleyin. Eğer imkanınız varsa telefonu aktif olarak kullanan kişilerden deneyimlerini öğrenin, varsa problemlerini araştırın. Forumları bilgi almak için elbette kullanın ama herkesin söylediğine inanmamanızda yarar var.

Arkadaşlar, son kullanıcı alışkanlıklarıyla ilgili yazdığım şu şeyi okursanız sevinrim. Forumu telefon yarılarına çevirmek yerine verimli bilgilerin, paylaşımların yapıldığı bir yer olarak kullanmak daha mantıklı. Neticede hepsinin ana işlevi arama yapmaktan yola çıkmış cihazların ufak tefek detaylarıyla karşılaştırılması gereksiz. Üstelik bilgilerin subjektif olmasından dolayı tercih yapacaklar da etkileniyor. Kimisi IOS, kimisi Android kimisi Windows Mobile kullanır bu yadırganabilecek bir şey değil. Ayrıca bir telefonunun bilmem kaç bilmem ne değeri olması da kullanıcı için önem teşkil etmeyebilir. Şahsi fikirleri foruma yansıtarak tartışmayalım.



P
12 yıl
Yarbay

fark dediğinden çok daha büyük . verdiğin linke göre 475 e 556 lık fark var iphone 5 le

başka bir test daha veriyim.

http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s4_vs_htc_one-review-913p3.php

burda fark daha da fazla ve one ın değerleride var one iphone 5 ten de çok az farkla daha parlak görünüyor zaten herhangi biri s4 ve one ın parlaklık farkını ilk gördüğü anda anlar net belli oluyor zaten. dediğim gibi lcd de arkadan aydınlatma var zaten amoled de yok ve led ler o kadar yüksek parlaklığa çıkmaya imkan vermiyor şuanda ısınma ve kullanım ömrü rezil olur eğer öyle olursa.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psyshock -- 25 Temmuz 2013; 18:46:04 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Okan9455
O
12 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: vamp

okan psyshock durumu açıkladı. Bende telefonumda uyguladım gayet başarılı. Bu tartışmada böylelikle son buldu :)

evet onu biliyorum aslında sana söyleyecektimde baktım psyshock söylemiş.telefonu elime aldığımda ilk yaptığım şeylerden birisi ekran tonunu otomatik ayarla seçeneğini kapatmak oldu.s3 ten biliyorum çünkü.ama s4 öyle yada böyle ısınınca beyaz ekranda parlaklığı kesiyor bu doğru.htc one kadar parlak beyaz veremiyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
12 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: sp83

Apple'ın işletim sistemlerindeki başarısı sadece mobil cihazlarda da sınırlı değil. Bu arada en stabil Android sürümü HTC One değil, en iyiler arasında. Fakat katılmadığım iki konu var ; 1- HTC One'ın diğer Android cihazlardan farksız olduğu -ki bu diğer üreticilerin amiral gemisi telefonları için de geçerli- 2- HTC One'da performans kaybı çok sık yaşanan bir durum değil, o kadar sıkıntı IOS cihazlarda da oluyor, kullandım oradan biliyorum.

Aslinda katiliyorum ama iosta belli bir kararlilik var hocam yani htc one de dokunmatikte bir kararsizlik var, bi eksik, onu yapsalar valla on numara olacak bende buyuk ekranda tel kullanmanin heyecaniyla aldim ama maalesef aradigimi bulamadim, yani android kullanicisina tavsiye ederim ama i5 ten gecilmez, kaldiki bende diger htc cihazlarindan fazla kararliligi oldugunu dusunmuyorum ben telin



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
12 yıl
Teğmen

Sana denk gelmiş olabilir bilmiyorum ama cihaın dokunmatiği kusursuz diyebilirim. Tabi IOS'un çok büyük avantajları var, dediğin gibi kararlı sürümler yayınlıyorlar. Ben de Iphone kullanan tanıdıklarıma asla Android önermiyorum çünkü kullanıcı dostu bir arayüzden sonra çok karmaşık geliyor ve çoğu pişman oluyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @cnr.kh
O
12 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: psyshock

fark dediğinden çok daha büyük . verdiğin linke göre 475 e 556 lık fark var iphone 5 le

başka bir test daha veriyim.

http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s4_vs_htc_one-review-913p3.php

burda fark daha da fazla ve one ın değerleride var one iphone 5 ten de çok az farkla daha parlak görünüyor zaten herhangi biri s4 ve one ın parlaklık farkını ilk gördüğü anda anlar net belli oluyor zaten. dediğim gibi lcd de arkadan aydınlatma var zaten amoled de yok ve led ler o kadar yüksek parlaklığa çıkmaya imkan vermiyor şuanda ısınma ve kullanım ömrü rezil olur eğer öyle olursa.

gsmareanın özellikle ekran testlerine hiç inanma.tamamen sallamasyon değerler.galaxy note 2 nin maksimum parlaklığına 402 nit diyorlar hatta galaxy note ada 400 nit civarı bir şey diyorlardı.şuan en parlak ekran iphone 5 te ondan sonra htc one geliyor.ekran konusunda en iyi ve en güvenilir testi display mate yapıyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
12 yıl
Yarbay

evet fark az görünüyormuş yanlız eline alınca net bir şekilde farkı anlıyorsun özellikle güneşte. o testte hata olabilir s4 s3 ten parlak ama one la arasında net hissedilir fark var kesinlikle. iphone 5 le de tamamen aynı bana göre ama displaymate 100 fark çıkarmış bir durum var ama neyse önemli değil.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psyshock -- 25 Temmuz 2013; 18:57:40 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Okan9455
O
12 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: psyshock

evet fark az görünüyormuş yanlız eline alınca net bir şekilde farkı anlıyorsun özellikle güneşte. o testte hata olabilir s4 s3 ten parlak ama one la arasında net hissedilir fark var kesinlikle. iphone 5 le de tamamen aynı bana göre ama displaymate 100 fark çıkarmış bir durum var ama neyse önemli değil.

nasıl 100 nit var.orada otomatik parlaklıkta s4 ün 475 nit verdiği yazıyor.htc one 491 nit veriyor.eğer ekran beyaz olursa o zaman 100 nittende fazla fark var.ama mesela güneş altında(s4 te otomatik parlaklık seçiliyken) iki telefondada video izlense ikisininde görünürlüğü birbirine eşit olacaktır.ama beyaz ekranda çok fark oluyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
12 yıl
Yarbay

değiştirmiştim sonradan gördüm zaten.




Bu mesajda bahsedilenler: @Okan9455
B
12 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: sp83


İkinci olarak genel bir hassasiyet olarak resimle fotoğraf arasındaki farkın bilincine varmanı dilerim; fotoğraf dijital olandır, resim insan yapımı bir sanattır.



Resim aynı zamanda fotoğraf demektir bu konuda yanlışınız var. En azından Türk Dil Kurumuna göre.

http://www.tdk.gov.tr/index.php?option=com_gts&arama=gts&guid=TDK.GTS.51f154b7012747.47255937

fotoğraf içinde ışıkla yapılan resim terimi kullanılır.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkans -- 25 Temmuz 2013; 19:18:57 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
12 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli


quote:

Orijinalden alıntı: sdefd

HTC One vs. Samsung Galaxy S4 ekranları
Kapalı mekan fotosu ofiste çekildi. Ekranlar full parlaklıkta. Fotolar iPhone 4S ile çekildi. Aradaki fark çıplak gözle, kapalı mekanda daha az ama dışarda güneş altında fotoğraflarda göründüğünden çok daha fazla. HTCciyiz.biz
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >

htc de parmak izleri duruyor

Bu resimlerde peki S4 otomatik parlaktıkta ve parlaklık değeri +5 mi yoksa sadece en yüksek parlaklıktamı ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
12 yıl
Binbaşı

Arkadaşlar son günlerde şarjım baya bi iyi gitmeye başladı 5 saat ekran süresine rağmen 20 saati buldu.
Ekranı kıstım parlaklığını yüzde 30 filan ona rağmen 7 saat ekran varken %40 şarjım daha vardı


Bu mesaja 2 cevap geldi.
L
12 yıl
Yarbay

Yazılım güncelleme ile güncellemek isterken kırmızı ünlem çıkıyor ve yüklenmeden telefon açılıyor. Şarj %30 olduğu için olabilir mi?@berkans





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lion -- 25 Temmuz 2013; 19:30:22 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @berkans
P
12 yıl
Yarbay

2g yada wifi bağlıysa aşağı yukarı bu değerlere ulaşabiliyor zaten. ama 3g de 3.5 saat civarlarında kullanıma bağlı olarak ekran süresi verebiliyor one.




Bu mesajda bahsedilenler: @Dr.Ryzz
A
12 yıl
Yüzbaşı

Kamera gayet iyi gözüküyor düşünülebilir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
12 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: sp83

Edebiyat yapmıyorum :) Sana yukarıda cihazın teknik ve kullanım detaylarına bağlı olarak rakiplerinden üstün ve düşük olduğu yönleri söyledim. Bunu söyleme sebebim ise kesinlikle kullandığım cihazı övmek değil, insanları bilgilendirmek. Yoksa merak etme, 5-6 ay içinde S5 de duyurulur, 10-11 ay sonra üretilir. Aynısı HTC, Nokia ve Apple için de geçerli, yani bu cihazların hepsi eskiyecek, tartışmaya gerek yok.
AMOLED ekranlar hakkında (Super AMOLED vb. de dahil) en önemli özellik görüntülerin keskin olması değil, pilden tasarruf edebilmeleridir. Bu bahsettiğin özellik (yani ekranı kısma diye açıkladığın) tam olarak o şekilde çalışmıyor. TV'lerin baz modellerinde de olan bu özelllikdeki amaç belli renk kümelerine az güç vererek elektrik tasarrufu sağlamak ve bunun ekranın netliğiyle alakası yok, sadece güç tüketimiyle alakası var. PPI yani pixel per inch dediğin teknoloji ise cihaz üzerindeki her türlü görüntü ve yazının netliğini belirler. PPI oranlarına bakarsan bu tartışmanın gayet gereksiz olduğunu anlayabilirsin.

İstersen kaynak burada ; http://tr.wikipedia.org/wiki/Ppi

PPI değerleri önemlı degıldır. Insan gozu 300 PPI uzerı goruntulerın farklarını algılayamaz. Hıc bır yabancı sıtede PPI degerlerı baz alınarak karsılastırma yapılamaz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
12 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Ryzz

Arkadaşlar son günlerde şarjım baya bi iyi gitmeye başladı 5 saat ekran süresine rağmen 20 saati buldu.
Ekranı kıstım parlaklığını yüzde 30 filan ona rağmen 7 saat ekran varken %40 şarjım daha vardı


Yer degısıklıgınde bulundunuzmu ? mesela ıstanbuldayken baska bır ıle gecmek gıbı? yada ofısteyken ogun dısarda olmak gıbı ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
12 yıl
Yüzbaşı

Mp3 dosyasını nasıl zil sesi yapabiliriz. Mp3 u dosya yöneticisiyle ringtones klasorune attım ancak yine de zil sesi seçiminde gözükmüyor farklı bir yolu mu var acaba?
Edit: çözümü buldum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fozdemir -- 25 Temmuz 2013; 23:36:14 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >