F

Yüzbaşı
16 Nisan 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
4 üye
Görüntülenme (?)
136 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
F
geçen yıl
Klavye tuşları basmıyor
Merhaba

Steelseries apex 3 klavyesini kullanmaktayım. Bugün pc yi açtığımda klavye ışıkları yanmasına rağmen tuşlarının basmadığını farkettim.

İşin ilginci windows tuşu, yön tuşları, entel, esc, alt+tab ve ctrl ile(ctrl +c,v) yapılan kısayollar çalışmakta ancak sadece harf tuşlarına bastığımda (c,v) yazmamakta.

Usb çıkarıp taktım, pc yi yeniden başlattım ancak sorun düzelmedi.

Nasıl çözebileceğim konusunda bir fikriniz var mıdır?
F
2 yıl
Ön cam klozu hakkında
Merhaba, aracımın ön camına kar kütlesi düşmesi sonucu ciddi şekilde hasar aldı cam.

Cam değişim hakkını kullanarak ön camı değiştireceğim ancak yaşadığım şehirde yetkili servis olmadığından, yan sanayi cam ile olacak( yetkili servise gitmeye ve güvenli sürüşe olanak vermeyen cam hasarından dolayı).

Sorum şu; önümüzdeki sene kasko yenilendikten sonra camımda hasar olmasa dahi yetkili serviste ücretsiz cam değişim hakkımı kullanarak orijinal olanıyla değiştirebilir miyim?
F
2 yıl
Macbook için mouse tavsiyesi
Macbook air M1 kullanmaktayım ve kablosuz mouse arayışı içerisindeyim.

Mouse hareketleri trackpaddeki kadar rahat ve hızlı olması için hangi marka modeller tercih edilebilir?

DPİ değeri en az kaç olmalıdır?
F
3 yıl
Realtek high definition audio sorunu
Herkese merhaba, bilgisayarımda 2 stereo hoparlör ve mikrofonlu kulaklık kullanıyorum. Bilgisayara realtek high definition audio sürücüsünü sorunsuz şekilde kurdum, mikrofon ve kulaklığımı sorunsuz şekilde ayarladım ve kullandım. Bir kaç gün sonra mikrofondan karşıya kulaklıktan gelen seslerin gittiğini farkettim. Sorunun çözümü basit aslında realtek high definition audio yazılımından ya da mikrofon ayarlarından akustik eko iptalini ve gürültü tutmayı aktif etmek. İlk başta da bu fonksiyonu sorunsuz kullanıyordum.

Sorunu yaşayınca bir de baktım ki realtek high definiton audio nun yerini realtek R audio almış ve bu dediğim ayarlar mevcut değil.
Ardından DDU ile yazılımı kaldırdım ve tekrar realtek high definition audio yu kurdum ve sorunu hallettim.
Bir kaç gün sonra tekrar kendiliğinden realtek high definition audio silinmiş ve yerini realtek R audio almış ve dediğim mikrofon sorunları tekrar baş gösterdi.
Sizlere sorum şu, bu bilgisayar nasıl kendiliğinden böyle bir şey yapabiliyor(realtek high definiton audio yu silip realtek R audio kurmak)? Çözümü var mıdır?

Not: Sorunu çözdüm, aygıt yükleme ayarlarından otomatik yüklemeyi hayır işaretlemek gerekiyor.
F
4 yıl
İşlemci+ekran kartı ikilisi tavsiyesi
Ryzen 5 2600 + RX 5600 XT ikilisi mi yoksa Ryzen 5 3600 + GTX1660Super ikilisini mi terzih edersiniz? ikisi de yaklaşık 3400TL civarına geliyor. Oyun için tabiki ilk seçeneği dediğinizi düşünüyorum ama 2.nesil ryzen in ömrü kısa olur mu? uzun vadede üzer mi üzmez mi?
F
4 yıl
Asus rog strix xg49vq ışık sızması hakkında
Siyah ekranda aşağıda eklediğim fotoğraflardaki gibi görüntü mevcut. Sizce bu normal midir? Yoksa olmaması geren bir durum mudur?
Not: ekran kavislidir.
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
F
5 yıl
ETS 2 siyah ekran
Merhaba daha önceden gtx 1050 ti ekran kartım vardı ve ets 2 yi sorunsuz oynuyordum. Sistemi radeon RX 5700 XT alarak yeniledim bundan sonra oyun profil seçme sonrasına kadar geliyor. Sür dediğimde ekran kararıyor arkadan ses geliyor ama hiçbir yanıt yok. Masaüstüne de dönemiyorum ve pc yi yeniden başlatmak zorunda kalıyorum. Mevcut oyun tüm DLC leri içeren illegal versiyondu. Ondan mı diyip sildim ve steam hesabımda olan orijinal olanını kurdum ancak sonuç yine aynı. Ekran kartının sürücüsü de güncel. Acaba ekran kartıyla ilgili bir uyumsuzluk mu var? yeni driverı mı beklemeliyim?
F
5 yıl
GTX 1050Ti dan RX580 e geçiş?
Başlıkta belirttiğim gibi sizce verilen paraya değer mi? Genelde prepar3d uçuş simülasyonu açıyoruz ve bayağı bir addon yüklü oyuna. Özellikle FPS artışı anlamında ve yeryüzü kaplamalarının daha keskin ve erken yüklenmesi açısından attığımız taş ürküttüğümüz kurbağaya değer mi?

Diğer bileşenler:
AMD ryzen 5 3600
MSİ b450m pro vdh plus
Hyperx fury 16gb ram
Samsung 960gb SSD
F
8 yıl
sunny hd 19 led monitör tv
http://urun.gittigidiyor.com/ses-goruntu/sunny-19-siyah-hd-led-monitor-tv-195386124

bu ürünü iş için almayı düşünüyorum benim için gerekli olan tek şey tv ye takılan usb disk içindeki videoları oynatabilmesi. boyut çözünürlük hiç önemli değil. acaba bu üründe dediğim özellik var mıdır usb girişi var yazıyor ama emin olamadım.
sizlerin de önerebileceğiniz var mıdır? max 300-400tl
F
8 yıl
boot sıralama sorunu
hard disk i tamamen boş ve işletim sistemi yüklü olmayan laptop a win 7 krurlum dvd si ile yükleme yapmak istiyorum ancak boot sıralamasını resimdeki gibi yapsam da ikinci resimdeki gibi hata alıyorum ve kruluma hiç geçemiyorum. bilgisayara hiç dvd takmadan da açsam aynen ikinci resimdeki ekran geliyor. yardımlarınızı bekliyorum
http://hizliresim.com/kLVJAv
http://hizliresim.com/r8PRMN
edit: win 10 u usb ile yukledim
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.