Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
10
Cevap
1332
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Hizmet sektöründe çalışanları azarlama modası
K
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar selam herkese.Uzun yıllardır forumdayım. Aslında yazmak, içimi dökmek istediğim konulardan biri. Çalışma hayatım boyunca farklı sektörlerde çalıştım. Şu an ki işimi 7 yıldır yapmaktayım. Son 2 yılında ise yönetici olarak işime devam etmekteyim. Gel gelelim uzun süredir gözlemlediğim konuya. İnsanların sürekli çalışan azarlama takıntısı. Anlam veremediğim bir şekilde sürekli artmakta. Herkes bıkmış ve hıncını, nefretini bir şekilde karşısındakinden çıkarmaya çalışıyor. Hatta mesleki pozisyonlarını kullanmakla tehdit ederek işinden etme sevdası da ayrı bir konu. Örneğin, kahvesi istediği gibi olmadığı için baristayla tartışan avukat tüm yetkilerini kullanarak çalışanının ekmeğiyle oynama tehditlerini savurması ya da üst düzey bir yöneticinin hamburgerinde domates çıktığı için iş yerindeki pozisyonunu kullanarak çalışanı hor görmesi. Saymakla bitmez. Merak ediyorum bu avukatların hiç mi işi yok. Güçlerini ya da zamanını böyle konular için harcayacaklarına gitsinler daha ciddi konularla uğraşsınlar ya da sözüm ona üst düzey yöneticiler mi bir çalışanın, çalışma ya da çalışmama hakkına karar verecek kişi?Konuşarak anlaşmak ve orta yolu bulmak varken neden hep ezme veya hor görme trendi. Sonuçta hepimiz medeni insanlarız. Bu sadece gözlemlediğim olayların bir kısmı. Aslında yazılacak çok konu mevcut. Konu ilerledikçe paylaşırım. Yaşadığım ve gözlemlediğim örnekleri sizle paylaşırım. Kimseyi veya herhangi bir mesleği kötülemek gibi bir amacım yok. Sürçü lisan ettiysek affola. Varsa yorumlarınızı merak ediyorum. Kalın sağlıcakla.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
4 yıl
Yarbay

Kölesi sanıyorlar insanları.
Zengin olsam bile sırf bu tür insanlar görmemek için yurt dışına giderim.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

M
4 yıl
Binbaşı

Part time eleman arıyosan ara beni hocam istda mısın



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Valla kardeşim çalıştığımız firma şu an covid nedeniyle alım yapmamakta. Mevcut kadrolarla devam ediyoruz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
4 yıl
Teğmen

herkes birilerine ondan üstün olduğunu ispat etmeye programlı. öylece kendilerini önemli biri olarak görmeye devam ediyolar. egoları tatmin oluyor.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

G
4 yıl
Binbaşı

Türk insanının aşağılık kompleksi işte, bilinen bir şey bu. Ülkenin durumunun gittikçe kötüye gitmesiyle beraber bu kompleks daha da artıyor.



V
4 yıl
Yüzbaşı

Bencede ya düşünsenize sürekli biri Size yaşadığı sorunla ilgili bişiler anlattıyo hizmet sektörü sıkıntı



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
4 yıl
Yarbay

Yanlış/eksik gelen siparişler alışkanlık haline geliyor diğer türlü.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

K
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Bu tarz sorunların çözümü kaba bir dil mi? Lisanı münasip bir şekilde konuşularak çözülemez mi? Karşılıklı empati yapılarak ve kibar bir dille her şey çözülebilir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

U
4 yıl
Er

Hemcinslerime hiç bir zaman saygı da kusur etmem teşekkürümü günaydınımı elinize sağlığı hiçbir zaman eksik etmem.Sadece çalışan kadınsa bunları demiyorum ama hiçbir zaman azarlamam haddime değil.



D
4 yıl
Binbaşı

Hiç bir neden bir insanı azarlamak için sebep olamaz. Kendilerini değersiz gördükleri kişiler ego tatmini için daha zayıf gördükleri kişilere böyle davranabilir. Hizmet sektöründe Türkiye'de ciddi sıkıntılar var, İstanbul dışında kalite çok düşük. Sektördeki maaşların düşük olması bunda temel etken.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.