Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
288
Cevap
16102
Tıklama
295
Öne Çıkarma
Herşey bitti sıra İşbank hisselerinde
İ
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Daha öncede gündeme gelen İşbank hisselerinin hazineye devri yeniden gündemde.


CHP'nin İş Bankası'nda bulunan hisselerinin hazineye devri için yapılması planlanan düzenleme netleşti. Konunun biran önce çözülmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimat verdiği belirtilirken hazırlanan düzenleme bayramdan sonra Meclis'e gelecek.

CHP'nin İş Bankası'nda bulunan hisselerine ilişkin yeni adım! Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi
AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında koronavirüsle mücadelenin yanında normalleşme sonrası atılacak adımlar da gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığı'nda yapılan toplantıda CHP'nin İş Bankası hisseleriyle ilgili yapılan hazırlıkların konuşulduğu belirtilirken, Erdoğan'ın bir an önce bu konuyla ilgili çözüm alınması için talimat verdiği iddia edildi.

SİYASİ PARTİLER KANUNU'NDA DEĞİŞİKLİK

Yeni Şafak Gazetesinde yer alan habere göre; CHP'nin İş Bankası hisselerinin hazineye aktarılması amacıyla bir düzenleme hazırlanırken AK Parti'nin Siyasi Partiler Kanunu'nda değişikliğe gideceği belirtildi.

'BAĞIMSIZ ÜYELER ATANACAK, BAYRAMDAN SONRA MECLİS'E GELCEK

Öte yandan İş Bankası'nın yönetiminde bulunan CHP'li üyelerin yerinde 'bağımsız üyeler' atanması planlanırken, düzenlemenin Ramazan Bayramı sonrasında Meclis'e sunulması bekleniyor.

Kaynak : https://www.mynet.com/chp-nin-is-bankasi-nda-bulunan-hisselerine-iliskin-yeni-adim-cumhurbaskani-erdogan-talimat-verdi-110106515635

İşbankası ortaklık yapısı :https://www.isbank.com.tr/bankamizi-taniyin/ortaklik-yapisi

Merkezi Kayıt Kuruluşu verilerine göre, 31 Mart 2020 tarihi itibarıyla İş Bankası'nın ortaklık yapısı aşağıdaki gibidir:

• İş Bankası Munzam Sandık Vakfı: %38,17
• Atatürk Hisseleri*: %28,09
• Halka açık pay: %33,74

Mayıs 1998'de T.C. Hazinesi'nin İş Bankası'ndaki %12,3 oranındaki payı, başarılı bir halka arz işlemi ile yerli ve yabancı yatırımcılara sunuldu. Bu hisseler bugün Borsa İstanbul'da işlem görüyor.

İş Bankası'nın 2020 Mart sonu itibarıyla piyasa değeri 22.607.691.400 TL'dir.

* Bu hisseler, Atatürk’e ait hisseler olup, Atatürk’ün vasiyeti gereğince Cumhuriyet Halk Partisi tarafından temsil edilmektedir. Bu hisselerin temettü gelirleri ise, yine Atatürk’ün vasiyeti gereğince Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu’na bırakılmış olduğundan, temettü ödemeleri vasiyetname hükümleri ve yasal mevzuat çerçevesinde adı geçen Kurumlara yapılmaktadır.​

Erol Mütercimler'den iş bankası kurukuş hikayesi:

https://www.youtube.com/watch?v=Sbv8ft8lZNM


EDİT:

Hala amaç bağımsız aday atamak isteyen diyenlere cevap aşağıdadır, buyrun bağımsız diğer banka üyeleri


mevcut ziraat bankası yönetim kurulu üyelerinden bazıları;
https://www.ziraatbank.com.tr/tr/bankamiz/hakkimizda/bankamiz-yonetim-kurulu

(bkz: faruk çelik)
(bkz: mahmut kaçar)

mevcut halk bankası yönetim kurulu üyelerinden bazıları;
https://www.halkbank.com.tr/5764-yonetim_kurulu

(bkz: meltem taylan aydın)
(bkz: mevlüt uysal)

mevcut vakıflar bankası yönetim kurulu üyelerinden bazıları;
https://www.vakifbank.com.tr/yonetim-kurulu-uyeleri.aspx?pageID=300

(bkz: abdülkadir aksu)
(bkz: şahap kavcıoğlu)
(bkz: dilek yüksel)
(bkz: cemil ertem)
(bkz: sadık yakut)



gördünüz değil mi ne kadar da bağımsız adaylar





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izmirli1713 -- 14 Mayıs 2020; 12:17:10 >

İ
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Padişahımız uluhakanımız açıklama yapmış son dakika geldi

İş Bankası çalışmasını 10 gün içinde bitirin


https://www.hurriyet.com.tr/gundem/cumhurbaskani-erdogan-talimat-verdi-is-bankasi-calismasini-10-gun-icinde-bitirin-41517054





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izmirli1713 -- 14 Mayıs 2020; 10:32:52 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Hala amaç bağımsız aday atamak isteyen diyenlere cevap aşağıdadır, buyrun bağımsız diğer banka üyeleri


mevcut ziraat bankası yönetim kurulu üyelerinden bazıları;
https://www.ziraatbank.com.tr/tr/bankamiz/hakkimizda/bankamiz-yonetim-kurulu

(bkz: faruk çelik)
(bkz: mahmut kaçar)

mevcut halk bankası yönetim kurulu üyelerinden bazıları;
https://www.halkbank.com.tr/5764-yonetim_kurulu

(bkz: meltem taylan aydın)
(bkz: mevlüt uysal)

mevcut vakıflar bankası yönetim kurulu üyelerinden bazıları;
https://www.vakifbank.com.tr/yonetim-kurulu-uyeleri.aspx?pageID=300

(bkz: abdülkadir aksu)
(bkz: şahap kavcıoğlu)
(bkz: dilek yüksel)
(bkz: cemil ertem)
(bkz: sadık yakut)




gördünüz değil mi ne kadar da bağımsız adaylar





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izmirli1713 -- 14 Mayıs 2020; 11:20:59 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
4 yıl
Yarbay

İş bankasının logosu neden dolar şeklinde?


< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
4 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: StaatSanWalt

Vay vay vay yok hükmünde olan öyle mi, direk damardan girdin, senin dediğin yokluk değil de butlan halı olmasın :/ Benim hatırladığım kadarıyla idare, ceza hukuku ve anayasa yargısı açısından yokluk maddi yokluk ve hukuki yokluk olmak üzere ikiy ayrılıyor. Ortada maddi yokluk olamayacagina göre muhtemelen hukuki yokluktan bahsediyorsun sanırım onun için de yetki gaspı, fonksiyon gaspı gibi şartlar gerekiyor ikimizinde bildiği gibi ortada böyle birşey de yok. Hatta Yargıtay uygulamasına gore aynı konuda ikinci defa verilecek yargı kararı yok hükmünde sayılıyor. Yani burada daha önceden Yargıtay 11. Hukuk dairesi karar verdigin göre verilecek ikinci bir karar veya aksi uygulama yok hukmunde sayılacaktır.
Gördüğün gibi "ben bu kararın normlar hiyerarsisine aykırı olduğunu düşünüyorum, o yüzden bu yargı kararı yok hükmündedir" şeklinde ne bir kural var ne de uygulama var. Kaldı ki hadi hiçbir kuralı, kaideyi de takmaksizin, kendi kafamıza göre yok hükmünde diyelim e o zaman işlem baştan itibaren zaten geçersiz, ne yasal düzenlemeye ihtiyaç var ne de yargı kararına, niye yasal düzenlemeye ihtiyaç duyuluyor.

Kanuna aykırı mahkeme kararı olsa bile ( ki 40 yıldır geçerli mahkeme kararının bugün kanuna aykırı oldugu anlaşılıyor burası çokomelli ) butlan olabilir kafan karışmış sanırım biraz neyse

O hukuka girişi tekrar tekrar okuması gereken biri var ama o ben değilim.
Ozellille yokluk nedir, hangi hallerde gerçekleşir o kısmı bayağı bir okuman gerek çok yanlış kavramlar bunlar, bildiğini zannettigin şeyler fena karışmış hukukçu kardeş.
YOKLUK VE YOK HÜKMÜNDE OLMAK AYNI ŞEY DEĞİL. Büyük harfle yazmışım YOK HÜKMÜNDE diye, bunu tekrar ediyorsunuz, sonra YOKLUK diye açıklamaya girişiyorsunuz! Konuya uzak olduğunuz o kadar belli ki tek paragrafta hukuka girişin temel bilgilerini ayırt edemiyorsunuz!

Sana mahkeme kararlarının, kanunlara ters olamayacağına ilişkin bir içtihat birleştirme kararındaki Yargıtay dairesinin görüşünü paylaşacağım. Sonra gelip bana google'dan okuduğun bilgilerle hukuk dersi vermekten vazgeçersin umuyorum.
https://www.lexpera.com.tr/Appendix/PUBLICATION_TR/RG801Y2018N30595P8_266282384_1.pdf

"Yasal mevzuatta açıkca düzenlenen konuya ilişkin olduğundan, bu içtihadı birleştirme kararı yok hükmünde olduğu gibi uygulamada bir değişiklik göstermeyecektir."(Son paragraf)


Bu karara çık kısa bir araştırmayla ulaştım. Size de tavsiyem, internetten okuduğunuz bilgilerle hukukçuluk taslamamanız.


Yokluk nedir bunu da öğreteyim el atmışken: “Kavram olarak yokluk; bir hukuki işlemin doğabilmesi için öngörülen ve kurucu nitelikte olan emredici hükümlere aykırılık halidir
Kaynak:http://www.ticaretkanunu.net/yokluk-ve-butlan/

Dediğim gibi bir hukuka giriş kitabı edinin, yokluk kısmını güzelce okuyun. Daha bunların farkını bilmiyor(Yokluk ve yok hükmünde olmak aynı şey değildir!), normlar hiyerarşisini bilmiyorsunuz, muhtemelen hukukçu da değilsiniz. İnternetten okuduğunuz bilgilerle ahkam kesiyorsunuz(!). Doktora gidip google'dan öğrendim yanılıyorsunuz da diyor musunuz siz?



@Çirkinlik ne kolay

İyi de o zaman siz kanunu yazanları eleştirin? Kanun ortada. Bu kanun yazılırken kimse dememiş mi CHP'yi muaf tutalım? Denmemiş. Eee kanun ortadaysa neden kanun uygulanmasın? Resmen hukuksuzluk yapılsın istiyorsunuz!





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atiuser -- 14 Mayıs 2020; 13:39:7 >
Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Çirkinlik Ne Kadar Kolay
S
4 yıl
Binbaşı

Yok hükmünde olması için zaten yokluğun şartlarını taşıması gerekiyor. Bu tarz kelime oyunları mahkemeye verdiğiniz dilekçelerde müvekkilleriniz açısından işe yarayabilir ama burada ne yazık ki işlemez. Sizin söylediğiniz Anayasa ve Yargıtay hukuk dairelerinin ikisinin birden kanuna aykırı karar verdiği, mahkeme kararının kanuna aykırı olduğunu düşünüyorsanız da bunun adı butlan. Butlan halini tümden kaldırıp yok hükmünde mi diyelim ya da bundan sonra butlan'a anlamadım ki. Bu arada Anayasa mahkemesi'nin ve Yargıtay'ın heyet halinde aldığı kapı gibi kararların hiçbir satırını tanımayıp 2016 tarihli karardaki karşı oy yazan muhtemelen bir üyenin görüşünün bir satırını paylaşmanızda ayrı bir takdire şayan.
Evet aynı normlar hiyerarşisinden sanırım Yargıtayın ve Anayasa Mahkemesinin de haberi yok onlara da bir anlatın siz



Bu arada hala anlamadıysanız sizin verdiğiniz kaynaktan paylaşayım "Butlan ise; bir işlemin, konusuna ilişkin emredici hükümlere aykırı olması halidir. (Söylediğiniz ve tamamen yorumunuzdan ibaret olan) Eş söyleyişle, bir işlemin konusu; kanuna, ahlaka, adaba, kamu düzenine, kişilik haklarına aykırı ya da, imkânsız ise, bu işlem batıldır"http://www.ticaretkanunu.net/yokluk-ve-butlan/





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StaatSanWalt -- 14 Mayıs 2020; 14:11:54 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @atiuser
N
4 yıl
General

quote:

Orijinalden alıntı: atiuser

Bu mesaj silindi.
CHP üyelerinin İş Bankası kaynaklarıyla yaptığını söylediğiniz işlem ve tasarrufları paylaşmanızı rica ediyorum. Atatürk hisseleri bankanın tüzel kişiliğinden bağımsız, CHP üyeleri yalnızca orada bu hisseyi temsil ediyor.

"Atatürk hisselerinin mülkiyet ve temsilinin vasiyet, yasalar ve yargı çerçevesinde Türkiye İş Bankası tüzel kişiliğinden bağımsız olarak belirlenmiş olduğu açıktır"

https://tr.sputniknews.com/amp/ekonomi/201809171035226468-is-bankasi-chp/
https://www.isbank.com.tr/bankamizi-taniyin/bankamiz-aciklamasi

Bir insanın, özellikle de Atatürk gibi özel bir insanın vasiyetini yok saymanın miras hukuku çerçevesinde yeri nedir?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
4 yıl
Yarbay

Doğru falan değildir. Bu arada yazıyı yazan arkadaş hukuku eğip bükmek, miras hukukunu, ticaret hukukunu anayayasayı yerle yeksan etmek gibi şeylerle meşgul dibine kadar Ak parti'nin neferi adalet ile ilgisiz yoluna bakan bir avukat.

Ak parti Üsküdar başkan yardımcısı.

https://mobile.twitter.com/aalpbeyaz?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Eauthor
Dolayısıyla yazdıklarının Hiçbir önemi ve geçerliliği yok.

Ticari faaliyetin tanımı gelir elde etmektir. Chp'nin kasasına para giriyor mu? Cevap hayır, miras hukukunu çiğneyemezsin. Bir yerlerden döner.

CHP'nin Atatürk hisselerini kontrol için atadığı yöneticiler İş bankasında karar oylamalarına KATILMAZLAR. Sonucu sandık belirler onlar imza atar sadece.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 15 Mayıs 2020; 7:53:39 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @atiuser
İ
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: nietzsche55

Muğla Marmaris Okluk Koyu’nda yaptırılan 300 odalı yazlık sarayımız nasıl ama??
< Resime gitmek için tıklayın >

selam ve dua ile.
Şu haber linkinide koyalımda öncesi sonrası vs. görülsün
https://onedio.com/haber/agaclar-kesildi-plaj-dolduruldu-yazlik-sarayin-yapildigi-okluk-koyu-nun-onceki-ve-sonraki-hali-838212



N
4 yıl
General

quote:

Orijinalden alıntı: atiuser

Yarım yamalak hukuk bilgisi diye aşağılayıp, hiç hukuk bilgisi olmayan adamı sırf kendi fikrine uyduğu için kabul ediyorsun. Ne sandığı kardeşim? Anonim şirket yönetim kurulu dediğin bir avuç adam, hukuk bilgisi 0, zannediyor ki binlerce üye gidip HER KARARA sandıkta oy atıyor!


TTK. md. 365: Anonim şirket, yönetim kurulu tarafından yönetilir ve temsil olunur.
Kanundaki istisnai hükümler saklıdır.

TTK. md. 374: Yönetim kurulu ve kendisine bırakılan alanda yönetim, kanun ve esas sözleşme
uyarınca genel kurulun yetkisinde bırakılmış bulunanlar dışında, şirketin işletme konusunun gerçekleştirilmesi
için gerekli olan her çeşit iş ve işlemler hakkında karar almaya yetkilidir.

TTK. md. 375: Yönetim kurulunun devredilemez ve vazgeçilemez görev ve yetkileri
şunlardır:
a) Şirketin üst düzeyde yönetimi ve bunlarla ilgili talimatların verilmesi.

TTK. md. 390: Esas sözleşmede aksine ağırlaştırıcı bir hüküm bulunmadığı takdirde,
yönetim kurulu üye tam sayısının çoğunluğu ile toplanır ve kararlarını toplantıda hazır bulunan
üyelerin çoğunluğu ile alır.

Anonim şirketin yönetimi hakkında genel anlamda fikrin olması açısından şunları okumanı, sonra mümkün mertebe bir ticari işletme hukuku kitabı alıp öğrenmeni tavsiye ediyorum, sonra hiçbir yetkinliğin olmadığı konularda karşındakilerin bilgilerini aşağılama densizliğine girmezsin umarım.




Bundan sonra buradan tartışmak isteyenler alıntılamasın, ben kimseyi eğitmek zorunda değilim. Olmayan hukuk bilgisiyle çoluk çocuğun aşağılamalarını da dinlemek zorunda değilim. Bilgisi olduğunu düşünen kişi özelden konu üzerine ne yetkinliği olduğunu belirtmek ve bir hukukçu yaraşır uslupla konuşmak şartıyla gelebilir, her türlü tartışırız ve yaptık da konuda bir arkadaşla. Onun haricinde buradan daha fazla cevap vermeyeceğim. Burada Anayasa açmaktan aciz, anonim şirket yönetim kurulu işlevini bilmeyen tiplere ben nasıl hukuk anlatayım? Bu dersleri okulda almaya kalksan önce 20 tane ders alman lazım bunları anlaman için. Ben burada 2 satırda dert anlatmaya çalışıyorum, aşağılanıyorum!


Daha fazla uzatmayacağım, katılmayan bahsettiğim şartlarla özele gelebilir, onun haricine cevap yazmayacağım, herkese iyi günler.
Bankayı yönetenler bankanın kendi içerisinde yükselmiş yöneticileri. Sandığı temsil edenler onlar. CHP üyelerinin ticari veya daha spesifik olarak söylersek bankacılık fonksiyonu yok. Mirası temsilen oradalar. Bunu anlatmaya çalışıyorum. Bankanın kendisini dayandırdığı anonim şirket tanımını daha dün PDF olarak internetten indirip okudum. Buraya böyle zannediyorum diyerek saçmasapan şekilde bir şeyler dizmiyorum ardından Avatar filmleri misali bükücülük yapmıyorum.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.isbank.com.tr/bankamizi-taniyin/Documents/yatirimci-iliskileri/ana-sozlesme-2016.pdf&ved=2ahUKEwj-ps6Ey7XpAhXyQkEAHY6LCyAQFnoECAYQAA&usg=AOvVaw17eL47om_seBZVF1tKceAa

Sözlerini aynen iade ediyorum. Yarım yamalak biliyorsan susmalısın. Gösterişe girişmemelisin.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

J
4 yıl
Binbaşı

Cumhuriyet Halk Partisi işbankası üzerindeki denetim hakkını "Atatürk'ün Vasiyeti" üzerine yapıyor. Ortada Atatürk'ün vasiyeti var. Siz hala anayasadan, tdk'nın ticari faaliyet tanımından bahsediyorsunuz. Üstelik tdk'da ticaret kelimesinin anlamına tekrar bakın isterseniz

https://sozluk.gov.tr/?kelime=ticaret

chp para alıp vermiyor, kar elde etmiyor





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaCKiE_BrOwN -- 16 Mayıs 2020; 16:42:13 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @atiuser
O
4 yıl
Yüzbaşı

S
4 yıl
Yarbay

https://t24.com.tr/haber/ziraat-bankasi-ve-halkbank-gorev-zarari-acikladi,806739

birincisi bu örenkler ortada. İkicisi ise imf ye gidersen alacagın tutar 40 milyar doalr mesela atıyoru mama isbankası karından alacagın tutar 300milton tl belkide bu ne işe yarar ? imfye gitmek yerıne is bankasını alalım örneği bence cok sacma. Devletin bence hedefi farklı birincisi tamamen gindemi değiştirmek ikincisi ise bankayı alabilirse üzeirnde farklı amacları var.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ozoz15
J
4 yıl
Binbaşı

bir de arkadaşın verdiği linke ait hukuk bürosunu araştırdım. Kurucusu akp üsküdar belediye başkan yardımcısı çıktı ve biyografisinde "AK Parti Siyaset Akademisi'nde “Temel Siyasi Kavramlar ve İdeolojiler” adlı dersi vermektedir." diyor. Üstelik kartal imam hatip mezunu :)))

https://www.uskudar.bel.tr/tr/main/mudurlukler/personel/abdurrahman-alp-beyaz/139





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaCKiE_BrOwN -- 16 Mayıs 2020; 20:47:45 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Kankkunen @hulkibey
A
4 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: JaCKiE_BrOwN

türk ticaret kanundaki ticari faaliyet ve ticari işletme tanımı "ticari işletme sıfatına haiz olmak isteyen kuruluşlar" içindir. chp ticari işletme değil ki, bu tanımlar üzerinden yürüyelim. Üstelik söz konusu bir ülkenin kurucu liderinin vasiyetiyken hala bunu kanunla, yasayla, ttk'daki tanımlamalarla delmeye çalışılması ahlaksızlıktır.

kaldı ki atatürk öldüğünde tüm mal varlığını türk milletine bırakmıştır
Arkadaş bik bik benim laflarım üzerinden atıp tutuyorsun çarpıta çarpıta...


Ben hiçbir zaman CHP ticari işletme demedim. Dedim ki, İş Bankası bir ticari işletme, bu ticari işletmenin yönetim kurulunda bulunmak ticari bir faaliyettir. Bu cümleyi anlayamıyorsun, özelden de yarım saat anlattım, oradan cevap veremiyor gelip burada aynı dediklerini tekrar edip duruyorsun. Devamında söylediklerinin de hiçbir hukuki dayanağı yok.


Ticari işletme tanımını boşa okumuşsun, ortada ticari işletme olup olmama ile ilgili sorun yok. Ortada ticari faaliyet yürütüp yürütmeme sorunu var. Ve CHP'li vekiller ticari faaliyet yürdürüyor.

Haiz olmak, ismin i haliyle kullanılır, bilmediğiniz konular üzerine bilmediğiniz kalıplarla cevap vermeye çalışıp bilgisizliğinizi yaymaktan vazgeçin.

TTK 3 yorumu üzerine:http://www.turkhukuksitesi.com/serh.php?did=101
İlk paragraf.


@Numenorian Man

Klasik... Bu forumun muhalifi de, yandaşı da partizan. Bunlar kendi gibi düşünmeyen herkese saldırırlar, dert anlatmak imkansız. Konuya bakarsanız adamlar hukuku katlettiler, o kadar eğitme çabalarıma rağmen partilerinin menfaatiyle örtüşmediği için dediğin gibi üşüştüler. Artık cevap vermiyorum tabii, adamlar artık beni mentionlamadan bana yazıyor, nasıl bir acı bıraktıysa gerçekleri söylemem.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atiuser -- 16 Mayıs 2020; 20:59:50 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Numenorian Man
O
4 yıl
Yüzbaşı

hocam öncelikle karşılıklı fikirlerinizle tartışmanızdan dolayı teşekkür ederim.

bu forumda olmamın en büyük sebebi düzgünce tartışabileceğim insanlardır.

suriyede malasef iktidar keşke bu kadar kan dökmek yerine farklı bir takım iyileştirmeler yapabilseydi. mezhepçilik üzerine

kurulu bir devlet zaten suriye. esad giderse diye bir pozisyonda bulundular o da olmadı. haliyle ölümden kaçanlar olduğu gibi

bize gelmek zorunda kaldılar.

türkmenler, ve sınırımıza en yakın gruplar. sınırımıza en yakın diğer grup olan ypg ve pydliler direk abdnin korumasına alındı.

ülkemize milyonlarca suriyeli gelmek zorunda kaldı ve kimseye ne olduğu sorulmadan insani olarak alındı. yani burada mezhepçilik

yapılmadı kesinlikle.

keske bu kadar kan dökülmeseydi kardeş kardeşi vurmasaydı suriyede.

libya konusunda ise zorbalıktan ve emperyalist bir ülke olmaktan ziyade emperyalist destek alan bir gruba karşı gerçek libya

devletinin yanında yer almaktayız.

şöyle bir yazı var özellikle okumanızı tavsiye ederim libya konusunda.
https://www.sozcu.com.tr/2020/yazarlar/aytunc-erkin/asya-avrupa-afrikaya-hakim-olmak-isteyenler-dogu-akdenizde-olmali-5619554/

size iyi akşamlar saygılar


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @hulkibey
A
4 yıl
Yarbay

https://www.hukukihaber.net/makale/amp/7884?__twitter_impression=true

Ersan Şen tarafından son nokta konulmuş.

Ona laf eden çıkacak mı bakalım?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.