Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
51
Cevap
5949
Tıklama
55
Öne Çıkarma
HASAR KAYITSIZ fetişi.
B
5 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar, bu 'hasar kayıtsız' muhabbetini çok fazla abarttınız, maalesef araçta hasar kaydının olup olmaması artık sanki arabanın temizliğiyle direkt ilintili gibi gösterildi.
Ben hasar kayıtlı araba almam arkadaş, arabada hasar kaydı olmayacak kız gibi olacak ama ucuz da olacak diye aptallar dolaşıyor ortalıkta.

İYİ HALT YEDİNİZ!

Sizin yüzünüzden kayıtdışı tamir piyasası oluştu.

Geçen bi tanesiyle konuşuyorum, karşı taraf serviste yaptırsın araba sağlam kalsın dedim, bana demesin mi? O zaman hasar kaydı çıkar diye. Ya adam hasar kaydı çıkmasın diye serviste yaptırmak yerine 3. sınıf sanayi ustalarına emanet ediyor arabasını.

Arabanın hasar kaydı yok ama ellenmedik bi vites kolu kalmış! sağ ön teker 1 cm önde, sol ön teker 1.5 cm arkada...

Bir arabada aşırı olmamak kaydıyla hasar kaydı varsa bunu problem etmeyin, dünyanın sonu değil bu. Her araba hasara sahip olabilir, siz asıl kayıtdışılıktan korkun!


Edit:

Liberal arkadaşlar gelmiş 'bırakın kim ne istiyorsa onu alsın, herkes istediği şekilde araba alır, isteyen hasarlı alır istemeyen hasarsız alır.' diye bana yüklenmişler.

Ya hu, ben onu mu dedim ? Ben hasarlı araba mı alın dedim ? Banane ne alıp almadığınızdan!

Söylemek istediğim şu; Bu hasar kayıtsız olayı alıcılar tarafından suistimal edildiğinden dolayı satıcılar araçlarının hasar kaydı çıkmaması için türlü düzenbazlıklara giriyor, bu da kayıt dışı olan hasarı meydana getiriyor.

Bugün Türkiye'de hasar kayıtsız araç demek malesef gerçekten hasarsız araç olmuyor, bütün mesele bu, banane ne alıp ne sattığınızdan. Ben insanlar ticaretlerini namuslu yapmıyor diyorum, onun derdindeyim. Satılık hasarlı arabam falan da yok.

Benim babam sattığı arabası 3 ay sonra bagaj kilidinde arıza oldu diye yeni aldığı arabamızı iki günlüğüne değişip sanayide yaptırtıp öyle teslim eden bir insan, böyle bir kültürden geliyorum. Bizde mal için küfür duyacak bünye yok!





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlancpaiN -- 27 Aralık 2018; 20:43:54 >

hasar kayıtlı araban mı var hocam?
Yoruma Git
Guest-89183934B - 5 yıl +85
İsteyen pert kayıtlı alır, isteyen kayıtsız pert alır, isteyen taksi çıkması alır, isteyen bilerek kilometresi düşürülmüş araç alır, isteyen özellikle yanmış ara...
Yoruma Git
Yorumun Devamı The Anonymous - 5 yıl +22
hasar kaydı, boya değişen takıntısı olan biz dmax'ta tamirat tadilat programını görünce ağzımızın suyu akıyor. çok acayip bi tezatta yaşıyoruz.

herkesin tabii ki kendi tercih...
Yoruma Git
Yorumun Devamı bjkahmet - 5 yıl +15
G
5 yıl
Yarbay

hasar kayıtlı araban mı var hocam?


Bu mesaja 2 cevap geldi.
Z
5 yıl
Binbaşı

2 günde bir aynı konular.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
5 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Yok hocam, bu zihin yapısında bir insanla muhabbetim sonrası sinirlenerek açtım bu konuyu. İnsanlar hasar kayıtsız kelimesini hasarsız olarak algılıyor ve bu çok kötü.




Bu mesajda bahsedilenler: @mrslimshady
_
5 yıl
Yarbay

millet almamakta haklı. 9 tane hasar kaydı olan aracı 8 ayda zor sattım. toplamı 5-6 bini geçmiyordu üstelik. araç pırıl pırıldı.



pert olsun hasar kaydı olmasın.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

P
5 yıl
Yarbay

Asıl bombası bence ilan başlığında hatasız-boyasız yazıp açıklama kısmına sigortanın şişirmesinden dolayı bilmem kaç bin TL kaydı hasar kaydı vardır yazması.



K
5 yıl
Yarbay

“Namus” gibi bi şey oldu bu hasar kaydı meselesi



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
5 yıl
Binbaşı

İsteyen pert kayıtlı alır, isteyen kayıtsız pert alır, isteyen taksi çıkması alır, isteyen bilerek kilometresi düşürülmüş araç alır, isteyen özellikle yanmış araç alır, kimisi taş çarpmış aracı almaz, kimi kuş pislemiş aracı almaz...



Peki burada ne önemli, aslında bizim bir ilgimiz olmaması. Bakkala gidip ekmek alacak insana yanlış yapıyorsun chia tohumlu tam buğday ekmeği daha mantıklı demek ne kadar mantıksızsa bu da o kadar mantıksız. Kim nasıl istiyorsa öyle yapsın bize ne.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
5 yıl
Yarbay

alan ve satan dürüst olsaydı kimse hasar kaydını gizlemez, kayıt dışıda yaptırmazdı.
bu yüzden alıcı kişi riske girmemek için, olası riskleri en aza indirmeye çalışıyor.



B
5 yıl
Yüzbaşı

hasar kaydı, boya değişen takıntısı olan biz dmax'ta tamirat tadilat programını görünce ağzımızın suyu akıyor. çok acayip bi tezatta yaşıyoruz.

herkesin tabii ki kendi tercihidir ama işini iyi yapan ustalar olsaydı, yapılan işlemler bir prosedür standartta yapılsa kaydı tutulsaydı böyle şeylere takıntı yapmazdık.

araba söküp takmada tamiratta kapotacılıkta belki çok çok iyiyiz. ama ne bir kayıt tutuluyor ne bir prosedür uygulanıyor.

bunların hepsinin denetimden yönetmelikten geçmesi gerek. sanayinin köşesinde unutulmuş bi kaportacı dahi olsa hasar formu tamir formu açmadan çekiç vuramamalı arabaya.

yapılan her işlem, araç sahibinin her şikayeti vurulan her çekiç takılan her vidanın kaydı olursa kimsenin kafasında soru işareti kalmaz.

boyasız diye araba alıyorsun. ön tarafı başka arka tarafı başka araba. iki arabadan bir araba yapmış adam. kime nasıl güvenilecek?



M
5 yıl
Yarbay

26 bin tllik araba aldım. 3 parça şeklinde 5 lira hasar kaydı var alırken şahsen takmadım. Aracın 2 far ve tampon serviste değişmiş, bagaj kapağı ve stoplar serviste değişmiş, ön plastik çamurluk özel serviste değişmiş. Satın aldığım adam faturalarıyla sundu takmadım alırken sonuçta 15 yaşında araba benim için önemli olan km ve mekanik aksamın sağlamlığıydı. Onlarda kafama yattığı için aldım aracı. İnsanlarımızda öyle bir zihniyet var ki daha kimse aracı görmedi km sorgusunu görmedi sevrvis kayıtlarını görmediler ama vay efendim 2003 model 1.5 dci 122 binde olamaz diye linç edildim açtığım konuda.

Uzun lafın kısası bence tek sorunumuz ön yargı hocam...



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

Z
5 yıl
Yarbay

7 tane hasar kaydı olan arabayı aldım ben. En büyük hasar kaydı 4000TL, toplamda 10.000TL'nin altında. Ufak tefek çok hasar kaydı vardı, büyük kazası yok diye aldım.

Arabanın kaporta tamiratları yetkili serviste çok düzgün yapılmış. Dalgalanma, renk tutmama yok. Tamponlar çok muntazam şekilde monte edilmiş, ayrık durma falan yok (tampon montajı konusunda takıntılıyım).

İyi ki de almışım. Benim aldığım donanım ve km'de hatasız olanlar 48.000 - 50.000 arası iken ben 38.500 TL'ye aldım. 2012 100.000km Cruze 1.6 WTCC Edition + Otomatik + Sunroof.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeytinkoy -- 26 Aralık 2018; 10:47:50 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
5 yıl
Yarbay

Takılan takılsın boşverin. Temiz diye aldığı arabanın bakımsız olması sonucu dünya masraf etsin. Arabayı da pahalıya alsın, zarar üstüne zarar.

Anneme aldığım araçta 16tane hasar kaydı var sanırım, çoğu 750-1250tl arasında değişen ufak şeyler. Gidip aracı inceledim kasa düzgün, şasi düzgün, motor şanzıman sağlam, 13 yaşında arabada bu kadar olur dedim, eski sahibi de en ufak sürtmede kaskodan yaptırmış sürekli tampon far vs. değişmiş, Piyasasına göre 4-5bin TL uyguna da geliyordu hemen aldım. Hasar kayıtlarından ötürü araba herhangi bir sorun yaşamadım. 12bin km civarı yapıldı. 3kere 600-600 git gelli uzun yola çıktı, bi kere yolda kalır mıyım düşüncesi oluşturmadı.

Kendi aracımı alırken hasar kaydına çok takılmayarak araç inceledim, şansıma 1 normal hasarlı bakımlı temiz araba denk geldi aldım. Sadece körü körüne kaportaya baksam belki mekanik olarak sıkıntılı olabilirdi. 22bin km yaptım (araç 113500km'de) bi sürprizi yok şimdilik



L
5 yıl
Yarbay

Hasar, aracın satılmasına engel olmaz ki değerini düşürür. Olayı neden sürekli ajite ediyorsunuz ki? Kasko fiyatlarından haberin yok galiba.

Dönerken dalgınlıkla takıyorsun bir yere düzgün bir kaporta servisi 500 liraya yapıyor hasarsızlık kaybın 700 TL. O kapı adam gibi boyanırsa ister kaydı olsun ister olmasın boyalıdır bunların altında ne arıyorsunuz anlamıyorum.



N
5 yıl
Binbaşı

Hasar kayıtsız kategorisine koyup, açıklamada hasar yazanlar daha çok uyuz ediyorlar bence hasar kayıtsız araba isteyenlerden



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

F
5 yıl
Yarbay

Ülkemizde hasar kayıtsız fetişinden önce ikinci elde nasıl satarım fetişi var. Adam ufak da olsa kaza yapmış, tek derdi satılırken fiyatını düşürmesin, sonra gelsin merdiven altı sanayi ustaları. Aracın tepesi komple güneş yanığı olmuş, yahu boyat gitsin, yok satarken alıcılar çok fiyat kırar. Böyle diye diye millet sırf alıcısını mutluk etmek için kendisi aracına memnun olmadan biniyor. Benim de aracımda başkalarının çarpması sonucu ufak tefek hasarlar oluştu, hepsini götürüp yetkili serviste orijinal parçalarla yaptırdım. Hatta kasko yaptırırkenki önceliğim yetkili servis ve orijinal parça kullanımıdır ki biri bana vurduğunda trafik sigortası beni sanayide işten anlamayan ustalarla muhatap etmesin diye. Ben aracıma kendim için biniyorum kardeşim, aracın keyfini bir başkası sürsün diye değil. Yarın satmaya kalsam bütün tamiratların yetkili serviste kaydı var, işten anlayan dakikasında alır, ama hasar varmış aracınızda diyenler veya fiyat kırmaya kalkanların da piyasada bakacağı çoook araç var.



J
5 yıl
Yarbay

çare basit. ikinci el almayıp sıfıra yöneleceksiniz. onlarda da sorun oluyor ama en azından yüzde biri dahi değil ve karşınızda muhatap bulursunuz.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
5 yıl
Yarbay

Milletin canı nasıl araba almak istiyorsa gider onu alır. Yine otomobil bölümünde açılan boş konulardan.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

M
5 yıl
Er

bence iyi bi fetiş bu sayede ucuz araba bulup biniyoruz.azıcık hasar kaydında bile adam namusuna leke sürülmüş tribine giriyor. hahaha





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi martinkombat -- 26 Aralık 2018; 18:6:39 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

G
5 yıl
Yüzbaşı

< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >