Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 13 misafir
236444
Cevap
11831348
Tıklama
1148
Öne Çıkarma
Cevap: 🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥 (7. sayfa)
K
4 yıl
Yüzbaşı

Hatay'daki patlama gösteriyor ki Türkiye tekrar 2015 dönemine geri dönecek. Tekrar terör saldırıları olacak ve AKP biz olmadan güvenliği kimse sağlayamaz edebiyatı yapacak ve yine seçimleri kazanacak. Geçmiş olsun ülke gözümüzün önünde battı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
8 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: SaidAbdullah

OLEEEY

belki ak parti bir iki oy kaybeder isterse 10 lira olsun.




10 lira olsa da sizler akp belki bir iki oy kaybeder diye gormezden gelirsiniz, laf ettirmezsiniz. Rahat ol yani.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
8 yıl
Yarbay

Başımızdakiler ile ne ilgisi var? Allah ediyor Allah.

Videoyu izlemek için tıklayınız



F
8 yıl
Yüzbaşı

Bunlar israilin oyunu
Bunlar faiz lobisi
Bunlar fetö
Bunlar masonların oyunu
Bunlar milli iradeye darbe
Bunlar cehaaaape zihniyeti
Bunlar dolar lobisi
Bunlar döviz lobisi
Bunlar paralel devlet yapılanmasının oyunu
Bunlar dış kaynaklı
Bunlar amarikanın oyunları
Bunlar alaman oyunu
Bunlar penisilvanyadan emir alıyor
Falan fıstık.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
7 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Cole Trickle


quote:

Orijinalden alıntı: erco35coast

dolar artadursun herkez işsiz,işsizlik parası veren yok. devlet hamamböceklerine 100tl lik yem dağıtsın. ne güzel memleket.

İç savaş nedeniyle yurdunu, evini terketmek zorunda kalmış insanlara "hamamböceği" şeklindeki ifadenizle, midemi bulandırdınız.

Faşistliğinizle ve ırkçı duruşunuzla size hayatta başarısızlıklar dilerim. Sizi Hitler hayranı gördüm.Elinizden gelse bu insanları gaz odasına da gönderirsiniz siz, yakışır...

Acaba ilkokul öğretmeniniz, anneniz, babanız bu yazdığınızı okuyabilse "biz nasıl bir insan yetiştirdik" derlermiydi diye de merak etmekteyim...

Avrupa neden almıyorsa bende o nedenden dolayı istemiyorum. o zamandan beridir 3500000 e yakın suriyeli yerleşti ve 500000'e yakın çocuk doğdu ve Türk vatandaşı oldu. İlerde senin oğlun bunlar yüzünden işsiz kalacak.
ülke ekonomisi kötüye gidiyor ve bunlara para harcanması zoruma gidiyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erco35coast -- 2 Aralık 2016; 5:33:25 >

İ
7 yıl
Binbaşı

Adım adım ekonomik çöküşün içine giriyoruz ancak hükümetin tek derdi başkanlık.
Maalesef tek bir eylem planları yok. Çünkü ekonomi ile ilgili alacakları aksiyonlar malumun ilamı olacak. "Ehonomi çoh eyi" diyen çomar belki de farkedecek işlerin iyi gitmediğini. Onları uyandırmadan ne olursa olsun başkanlık gelsin noktasındalar.

2001 krizinden bahsediliyor. Malesef yaşadı ülke o günleri. Ancak atladığınız birşey var. O günler bugünkü gibi lale devri değildi. Ülke 2 tane dev deprem atlatmıştı. Bütün büyük kamu kuruluşları hala devletin elindeydi (özelleştirmeye karşı değilim ama yandaşa üç kuruşa peşkeş çekilecek şekilde olmayacak şekilde). IMF'ye borç vardı belki ama gerek IMFnin gerekse AB'nin kriterlerine göre ayağımızı yorganımıza göre uzatıyorduk.

Peki sonra ne oldu. Ülkeye arap sıcak parası girdi. Erdemir gibi Telekom gibi ETİ Aluminyum gibi dev şirketler üç paraya satıldı. Gelen para betona asfalta yatırıldı. Ankara'da yaşıyorum. Onlarca kamu binası yapıldı. En eften püften bakanlığa onlarca ek bina inşa edildi. İçi adil! sınavlarla gelen memurlar ile dolduruldu. Uçaklar, zırhlı mercedesler korumalar. Polis kadrosu devasa hale getirildi.

Peki ne yapılmadı. Üretim. Aksine tüketim heveslendirildi. 2009 krizinde insanlara alışveriş yapılması tembihlendi. Mantar gibi AVMler açıldı. Önce Daeş ve PKK terör eylemleri arkasından darbe girişimi ile ülkedeki güven ortamı da ortadan yokoldu. Yabancı yatırımcılar koşarak uzaklaştı. Sıcak para muslukları kapandı. Don lastiği bile üretmediğimiz için artık önümüz aydınlık değil. Hepberaber batıyoruz.

Dolar Euro artmıyor. Türk Lirası değer kaybediyor. Dün paramız Suriye Lirası karşısında bile değer kaybetmiş. Peki ne yapmak lazım. Gerekenleri Tüsiad madde madde açıkladı. Artık ya birileri keçi inadını bırakacak yada 2001i mumla arayacağız. O gün en azından umudumuz vardı.

Allah sonumuzu hayretsin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
1
7 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Kassady

Gündem çok yoğun önümüzdeki hafta dövizde ciddi hareket bekliyorum haızrlıklı olun.

Bu dolar 2017 de çok rahat 4 tl olur. Baksanıza ülkede hiç huzur yok, ohal adı altında şirketlere el konuluyor, suçlu suçsuz herkesi hapse atıyorlar. Bunlar yetmediği gibi şimdi de anayasa değişikliği baskanlık sacmalıgı basladı. Allah aşkına kim bu ülkeye gelıp yatırım yapar ? Kendi halkı bile yarın ne olacak bilmiyor, ımkanını bulsak yurt dısına cıkacagız. Elin yabancısı neden gelsın ki ?

Dun israıle demedıgı kalmadı, sonra 20 mılyona sattı hepsını dost oldular tekrar, ölenler ölduklerıyle kaldılar. Rusya'ya atar yaptı turizmi ve tarımı bitirdi, sonra pılotları hapse atıp özur dıledı ve arka planda ne tavizler verıldı bılmıyoruz.

Şimdi de avrupa bırlıgıne ve almanya ya atarlanıyor, avrupa bırlıgı ambargo koyarsa bak ne oluyor. Almanlar çifte vatandaslıgı kaldırmayı dusunuyorlar, oradakı 3-5 mılyon turk secım yapmak zorunda kalacaklar, bakalım akp'ye oy veren troller turkıye vatandaslıgını secıp ulkeye donecekler mı ? %1'i dönerse adam degılım.



E
6 yıl
Binbaşı

Adamın teki ekşide yazmış



almanya'da asgari ücretini(1500 euro) alıyorsun ve bodrum'da 9.750 tl'ye dönüşüyor. köln'de bok temizlerken, bodrum'da garsonlara göt yalatıyorsun.



alman bizi kıskanmasın da n' apsın?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erenfb1907 -- 10 Ağustos 2018; 18:2:47 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
3 yıl
Yarbay

Her gün daha rezil oluyoruz. Her gün.

Ekonomi reformuna bak.

Özet geçeyim,

İhaleler hazine garantili olacak, çok daha büyük soygun yapacağız her türlü siz ödeyeceksiniz.
Her bulduğumuz nefes alanı BES saçmalığına sokarak parasını yiyeceğiz.
Çok daha saçma ama ismi caf caflı, torpilli memur kadrosu istihdam yerleri açacağız.
Çakal esnafımızı unutmadık, artık hiç ödemedikleri vergiyi ödemelerine gerek yok.
Yük olarak gördüğümüz sağılan vatandaşlarımızı artık daha çok vergiyle daha çok sağacağız.
Adet yerini bulsun diye söyleyim, israfa karşıyız, kamuda maliye disiplini, enflasyonla mücadele felan filan.


Komik ülkeyiz de işte keşke vatandaşı olmasak.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
7 yıl
Yarbay

Hiç devlet büyüklerinin açıklamalarına filan bakmayın. Enparadan, oradan, buradan gömün parayı dolara. Ben pek bir korkağım, düşmeye başladığı vakit çekiyorum. (alarmınnı yapmışlar bunun) Çekip durmasam yalnız şu 2 haftada zaten azıcık olan birikimimi %10 artırabilirmişim. Neyse, en azından param değerini yitirmemiş oldu.


Yok vatan hainiymiş filan. Geçelim bunları. Oslo'da pkk ile ben görüşmedim. Fetö'ye ne istediniz de vermedik ben demedim, onu ağlayarak ben çağırmadım ülkeye.

Ben basmadım akpye. Ben demedim ülkenin anasını ağlatın diye. Ben tavsiye etmedim gidin Suriye bataklığına çakılın diye.

Bunların hiçbirini ben yapmadım. Şimdi iki kuruş paramın değerini korumaya çalışırken 'vatan haini' ilan ediliyorum ya, oh olsun tüm ülkeye.


Umarım batarız. Batmaktan beter olur; ülkecek çok büyük sıkıntılar çekeriz. Hayır, zihniyetin filan değişmeyeceğini biliyorum zaten. Yalnızca bunca senedir bize çektirdikleri yüzünden burunları sürtsün istiyorum.

Öyle insanlar tanıyorum ki, bu akp adlı oluşumun gençlik faaliyetlerinde yer alıp üç-beş farklı yerden burs alıyorlar. Biz beş kardeşiz. Babam da emekli. Kyk'dan burs filan çıkmıyor; ama ne hikmetse bu, zaten çeşitli yerlerden en az bin lira burs alanlara çıkıyor. Bana çıkmasın zaten, evimiz filan var. Kredi alıyorum, ileride rahatlıkla ödeyebileceğim bir bölümde okuyorum. (Bu hükümet o alanı da öldürüyor tabii. Ben mezun olana kadar ne kalırsa kısmetimize...) Bana yetiyor. Steam'den oyunumu alıp, kampanyaları takip ederek ayda 80-90 liralık kitap alabiliyorum. Makarna, kahvaltılık çikolata gibi ihtiyaçları toptan marketlerden karşılıyoruz abimle. Öyle fazla bir lüksümüz olmuyor ama, şükür, her gece tenceremiz kaynıyor. Haftada bir iki gün dışarıdan söyleyebiliyoruz. Yemek sepeti kodunu kullanıyoruz tabii, hiç kaçar mı.

Şimdi gelsin desinler ki bana; sen vatan hainisin. Ekşi sözlükteki bir takım sünepe adlandırsın ki, 'donanımhaber ölücüsü'

Hiç de umurumda değil. Asla da olmayacaksınız.

Size su veren itfaiyenin hortumunu seveyim, iyi mi?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
7 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Not Today!

Ülke batsın diyenler acaba durum kötüleşirse nerede yaşayacaklar? Ne kadar cahil insanlar var forumda böyle konularda görüyoruz. Ülke birden fazla güçle uğraşıyor herhalde ekonomi sallanacak. Yıllardır bu ülkeye yapılanlar başka bir ülkeye yapılsaydı çoktan bölünmüş dağılmış olurdu. Ülkemiz yinede güçlü ki bunlara karşı ayakta durabiliyor. Boş keseden sallamak kolay ama devam edin siz.

Bknz: klasik bi ak partili suçu kendinde değil başkasında aramak


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
7 yıl
Yarbay

"Ehonomi eyiye gediyi" diyerek ücüncü köprü üstünde göbek atip "kiskananlar catlasin" diyenler dolarlari bozdursun madem. Cumhuriyetin tüm mal varligini "babalar gibi" sattiktan sonra elde avucta bir sey kalmayinca "elde dolar tutmak gaflettir" falan gibi laflar edecek asamaya gelindiyse eger, firtina öncesi sessizlikten baska bir sey degildir bu günler.

Eh, bu güne kadar yapilan haksizliklara, memleketin temelinden sarsilmasina neden olacak olaylara ses cikarmayan, hatta buna destek olanlara hic mi hic acimiyorum. Üzüldügüm, kurunun yaninda yasin da yanacak olmasi. Bu güne dek hakki yenen, hak ettigi yere bunlarin kadroculugu nedeniyle gelemeyen, emegi ve alin terinden baska gelir kapisi olmayan yurttaslara üzülüyorum.

Ayrica, yurtdisinda yasayan yandas takimi da mali mülkü satip Türkiye'de yavro bozdursun madem. Hani kefen falan giyiyorlardi ya, uzun adamdan daha mi önemli 3-5 Yavro?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar -- 25 Kasım 2016; 17:34:30 >

K
7 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: N*?*N

Seni gidi fakir seni Karakterini hemen belli ettin. Bu saatten sonra kimse aç kalmaz bu dünyada. Reis var Reis ! KOCA Reissss

Cok dogru kardesim. Aynen Reis varken kimse ac kalmaz. Ozellikle Bulgur tok tutuyor insani.
< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
7 yıl
Yüzbaşı

beyler sıkıntı yapmayın yarın 100 dolarımı bozdurup doları düşürmeyi çalışacam allah yardımcım olsun bol bol dua edin reis için bozuyorum dolarımı



K
7 yıl
Binbaşı

Şimdi ben şunu anlamıyorum. Burda eleştiriyoruz ampül loverlar diyor ki siz de fırsat kolluyorsunuz işte memleketin düşmesini mi istiyorsunuz vs vs. E kardeşim ben de size soruyorum siz vatan haini misiniz de ülkeyi bu hale getirenlere hala oy veriyorsunuz? HEPİNİZ BİRER ÇAKMA MÜSLÜMAN GERÇEK VATAN HAİNİSİNİZ.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

W
7 yıl
Binbaşı

Aramızda çok ekonomi cahili arkadaşlar var. Özellikle AKP yanlıları cidden hiç okumuyolar. Normal şartlar altında CHP destekçisiyim. Ancak onların da allah cezasını versin. Bütün partiler bok gibi. Anamızı ağlattılar ancak Erdoğan sevdalıları kabul etmesede Erdoğan çok berbat hale soktu ülkeyi. Hem ekonomik hem özgürlük hemde kültürel açıdan. Tamamen arap kültürü etkisi altındayız, ekonomi adına hiç bir şey yok hiç bir şey üretmediler. AKP döneminde 2002-2008 arası ekonomi neden iyidi onu da söyleyelim ? FED 2007 krizi sonrası dolar dağıttı faiz ucuzlatıp yani doları tüm dünyada döndürdü,yatırım yapın bankada tutmayın alın satın üretin dedi. Büyümeye çalışan ülkelerde de sıcak para cok arttı. Ancak o sıcak parayı arge,eğitim,üretim yerine akp saçma sapan şeylere harcadı parayı. Sıfır üretim,sıfır eğitim ve sıfır ar-ge yatırımı yaptılar. FED 2013 itibari ile ekonomisi düzeltikten sonra faiz arttırımı yaptı. Yani doları artık kendi ülkesinde tutmaya başladı. Yani bizim gibi üretmeyen ülkeler böyle babalara gelmeye başladı. Ama o zamanlar akp hükümeti adam akıllı yatırımlar,üretimler yapsaydı bugün bu ülkede hiç bir şey olmazdı. Bana kimse gezi olayları vs diye masal anlatmasın. Tayyip ülkenin ağzına sıçtı, çünkü eğitimsiz halkı din ile kandırmayı iyi biliyor adam. Halk ne yazık ki ağır cahil. Ağır fanatik olmuş durumdalar. Üretmeden tüketemezsin. Duble yol vs diyen ahmaklar var hala sanki kendi yapıyo o yolları.

İşin kısası akpli arkadaşlar biraz okusun lütfen biraz ekonomi bilgisi edinsinler basit şekilde. Öyle çıkıp konuşarak doları düşüremezsin adam gitti cebimizde ki parayı bozdurun diyo. ilkokul mezunu olmayıp,mahalleye muhtar olamıcak adam bir şekilde 14 senedir ülke yönetiyo adamın vizyonu sıfır. Ekonomi bilgisi,hukuk bilgisi sıfır. Bakkal yönetir gibi ülke yönetirsen böyle sonuçlar çok doğal.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
7 yıl
Yüzbaşı

Kılıçdaroğlu'nu da istemiyorum Tayyip'i de istemiyorum.

Bahçeli'de gitsin. Artık bu partilerin hepsi elden geçmeli.

Türkiye'ye genç ve yeni fikirleri olan insanlar gelsin..Yeter artık yoksa düzelmeyecek.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
7 yıl
Yüzbaşı

E
7 yıl
Binbaşı

aha buraya yazıyorum. ileride gerçekleşince alıntı yapıcam.

bir kaç ay sonra doların artmasına şu açıklamayı yapacaklar:
"başkanlık olmadığı için dolar yükseliyor, tek sorumlu parlamenter sistem ve cehape'dir"

ve türkiye'nin yüzde 50'sinden fazlası buna inanacak.



E
7 yıl
Binbaşı

Fetoculer doviz sitelerini hacklemis arkadaşlar. Kur aslında 2.92. Oyuna gelme Türkiye'm.


Bu mesaja 1 cevap geldi.