Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
1021
Cevap
54819
Tıklama
45
Öne Çıkarma
Cevap: GSS Prim Borcu Olanlara Yasal Takip Mesajı Atılmaya Başlandı ! (53. sayfa)
E
2 ay (1976 mesaj)
Yüzbaşı

ödemeyenler hadi yine iyisiniz borçlara af geliyormuş. bu zamana kadar paniğe kapılıp ödeyenler de üzülmesin, devletimize birazcık yardım etmiş oldunuz bir bardak su içersiniz üstüne.
devlet işsiz kişilere sosyal güvence adı altında para kesmeye başladı, koparabildiğinden kopardı şimdi de hadi yine iyisiniz devlet baba yine affetti diyor. e böyle bir durumun zaten olması gerekmiyor muydu? işsiz bir insan mantıken nasıl borç ödesin? bu zamana kadar harcını vs. düzenli ödeyen vatandaşlar yolunmaya devam edilecek demek ki, tutturabildiğine.


https://t24.com.tr/haber/gss-prim-borclarina-af-geliyor-10-milyon-kisinin-borcu-ertelenecek-1-5-milyon-kisinin-borcu-silinecek,1268881


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
2 ay (94 mesaj)
Onbaşı

Bu uygulamalar vatandaşın devlete güvenini azaltıyor. Ben niye sigorta primimi günü gününe ödüyorum o zaman? Tamam bu GSS saçmalık da o zaman GSS uygulaması kaldırılsın.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @end0plazmikretikulum
O
2 ay (1724 mesaj)
Binbaşı

quote:

Bu tutarın 554 milyon TL’si ana para, geri kalan 2.574 milyar TL’si ise gecikme cezası ve zammından oluşuyor.

Zaten adam işsiz ödeyemiyor bide üstüne 5 kat gecikme faizi koyuyorsun. Böyle bir insafsızlık olur mu. Ulan hadi kitledin herife her ay 1000 lirayı tamam. Bari faiz almada herif eline para geçtiğinde ödeyebildiğini ödesin. Bide çıkarlar meydanlarda, yok faiz haram cart curt. Bu ne şimdi ?



D
2 ay (2570 mesaj)
Yüzbaşı

2017 Yılından Kalma GSS Borcu Vardı , Az Önce Baktım 975₺ Olmuş.815 ₺ Faiz İşlemiş.

Beklemeye Devam



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

L
2 ay (4593 mesaj)
Yarbay

"Yeni af düzenlemesi, özellikle gelir testine girmemiş veya gelir seviyesi düşük olduğu için primlerini ödeyemeyen ve çeşitli yapılandırmalara rağmen borç yükü altında kalan vatandaşları kapsıyor."

Büyük ihtimalle borcu olanları tekrar gelir testi için çağıracaklar ve gelir testi sonuç durumunda değişiklik olanların borçlarını silecekler.
Zaten kaynağa göre silinecek borç 2015 yılına ait, yanlışım yoksa gelir testinin zorunlu olarak uygulanmaya başladığı yıl.
Yani haraca kesim aynen devam edecek.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lomax. -- 20 Ekim 2025; 14:33:41 >

Y
2 ay (20662 mesaj)
Yarbay

GSS tamamen değişmesi lazım. Kişi işsiz kaldığında senin 34495894895 kişi sıra bekleyen hastaneye giderse o zaman borç yaptır!
15 senedir devlet hastanesine gitmiyorum. Bana ve gitmeyenlere nasıl borç yapabilirsin?



T
2 ay (15408 mesaj)
Yarbay

Yurtdışında yaşıyorum hastaneye gitmiyorum borç çıkarmışlar

Ödersem bilmem neyim.. tr de biraz param kaldı onu da sistemden çıkaracağım inşallah. Bu haramzadelere 5 kuruş yok



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
2 ay (15864 mesaj)
Yarbay

af çıkıyormuş. ödeme yapanlar yine ödeme yaptığı ile kaldı.



G
2 ay (945 mesaj)
Yüzbaşı

İşsiz e birde işsizsin SGK sizsin diye borç yukleyen tek devletiz sanırım. İşsiz ise sağlık hizmeti almaz en fazla neden borç yüklüyorsunuz ki bide. Böyle bişey yok yaa



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
2 ay (5347 mesaj)
Yarbay

bu iktidar bir daha seçim kazanırsa bu işte bir iş var demektir...



T
2 ay (3740 mesaj)
Binbaşı

haraçı toplayamayan af edelim zaten yeterince kerizden para topladık demiş





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tundra202006 -- 22 Ekim 2025; 13:11:56 >

G
2 ay (120 mesaj)
Onbaşı

yine af yine (varsa) ödeyenler k---- durumuna düştü. şaşmıyor.
iyi vatandaş olma ve kurallara uyma devletin istediği bu



G
2 ay (120 mesaj)
Onbaşı

parayı ödeyemeyen ödemeyen 1 ay geçince sistemden atılmalı. ama sırf oy korkusu ile bunu yapmıyorlar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @the mad hatter
B
2 ay (4150 mesaj)
Yarbay

10 yıl geçtiği için 10 yıldan fazla olan borçlar zaten siliniyor. Borçlar silinecekse hiç gelir testi yaptırmamış kişilerin silinir. Geri kalanı için erken seçim falan olmadan bu borçlara bir şey yapmazlar diye düşünüyorum.

Her ay borç yazmaya, bu işlemeyen sistemi devam ettirdiğin sürece borç silsen ne değişir o da ayrı mesele. Bu ücreti ödemenin bir avantajı yok ödeyene. Milletin bunu ödemesi için bu parayı ödeyene faydası olması lazım. Hastaneye gitmeyen insan sadece muayene için niye ödesin ki bu parayı? Sonuç olarak velev ki borçlar silindi GSS gider MSS gelir, parayı istemeye devam ederler. Şunu isteğe bağlı yap bakalım kim ne kadar istiyormuş bu sigortayı görelim.



B
2 ay (4150 mesaj)
Yarbay

Sigorta primi ile hiçbir ilgisi yok GSS'nin. Muayene olmak için bu sadece. Başka hiçbir faydası yok.




Bu mesajda bahsedilenler: @the mad hatter
B
2 ay (4150 mesaj)
Yarbay

Keşke atsa, GSS'nin normal sigorta primi ile alakası yok. Zaten atsa sistemden borç yazamazlar, burada hem borç yazıyorlar hem de gecikme zammı, ceza yazıyorlar üstüne.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @scorix
U
2 ay (790 mesaj)
Yüzbaşı

13 lira borç
17 lira faiz

hani faiz haramdı la :D

ödemiyorum





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UltimateRs -- 21 Ekim 2025; 10:51:11 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
2 ay (4150 mesaj)
Yarbay

Kayserili hesabı. Alırken mi satarken mi?




Bu mesajda bahsedilenler: @UltimateRs