Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
18
Cevap
512
Tıklama
4
Öne Çıkarma
Google, Mac'leri Chrome OS Flex ile Chromebook'a dönüştürüyor
C
2 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Google, Mac'leri Chrome OS Flex ile Chromebook'a dönüştürüyor



Google artık Chrome OS'u Chromebook harici cihazlarda da kullanılabilir hale getiriyor. Şirket, Chrome OS Flex adlı bir Chrome OS sürümüne erken erişim programını başlattı. Ücretsiz indirilebilen Chrome OS Flex, Windows PC'ler ve Mac'lerde Chrome OS deneyimi sunacak.



Mac'lere Chrome OS deneyimi geliyor



Özellikle eğitim ve işletmeler göz önünde bulundurarak tasarlanan Chrome OS Flex, cihazlardaki mevcut Windows veya MacOS kurulumun yerini alacak. Ayrıca şirket, yeni işletim sisteminin eski cihazlarda yavaş çalışan işletim sistemlerine oranla daha hızlı çalıştığını belirtiyor.



Google, Chrome OS Flex'te resmi Chrome Tarayıcı, Google Asistan ve cihazlar arası özellikleri Chrome OS ile aynı kullanıcı arayüzünde sunuyor. Yeni işletim sistemi Google Play ve Android uygulamaları desteklemiyor.



İsteyen kullanıcılar bulut tabanlı yeni işletim sistemini cihazlarına yüklemeden önyüklenebilir bir Chrome OS Flex USB sürücüsü oluşturarak ücretsiz  test edebilecekler. Deneyimden memnun kalanlar ya da direkt yüklemek isteyenler de şirkete göre sadece birkaç dakika içerisinde işlemlerini gerçekleştirebilecekler.



Ayrıca Bkz.Google, Fast Pair'i Android 13 ile daha fazla cihaza sunabilir



Google, 2020 yılında kullanıcıların eski bilgisayarlarını Chrome OS cihazlarına dönüştürmelerine olanak tanıyan CloudReady adlı bir uygulama sunan Neverware'i satın almıştı. Erken erişime sunulan Chrome OS Flex de CloudReady'nin üzerine inşa edildi. İşletim sisteminin kararlı bir sürümü kullanıma sunulduğunda CloudReady müşterileri Chrome OS Flex'e ücretsiz olarak yükseltilecek.



Kararlı sürümünün önümüzdeki aylarda yayınlanması beklenen Chrome OS Flex'i kullanmak isteyenler erken erişim programına dahil olabilirler ancak kararlı bir yapıya sahip olmadığı için kullanıcıların bazı hatalarla karşılaşabileceklerini belirtmek gerekiyor.




Kaynak:https://chromeenterprise.google/os/chromeosflex/
Kaynak:https://www.macrumors.com/2022/02/16/google-turn-old-mac-into-chromebook/

 Haberi Portalda Gör

hangi salak macbookuna chrome os kurabilir gerçekten google boş işlerle uğraşma
Yoruma Git
DH Misafiri - 2 yıl +7
Tutmayan mı?
Yoruma Git
keremec - 2 yıl +5